ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:90/892)

Tort ala Ferrero Rocher 306

Ferrero Rocher Czekoladowy tort ala Ferrero Rocher jest wyjatkowo dostojny i naprawde pyszny. Czekoladowy biszkopt z dodatkiem orzeszków laskowych, przełożony kremem ala Ferrero Rocher (zrobiony na bazie śmietany kremówki, mlecznej oraz gorzkiej czekolady i nutelli) tworzy pyszną harmonię smaków-dobrze znaną wszystkim wielbicielą kuleczek Ferrero. Bita śmietana, delikatnie podprażone orzeszki i kuleczki Ferrero Rocher w elemencie ozdoby, dodatkowo tą pyszność(...)łyżki drobno posiekanych orzechów laskowych 150 g. masła do wypieków 150 g. ciemnej czekolady szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA KREM ala Ferrero Rocher: 500 ml.śmietany kremówki 100 g. ciemnej czekolady 100 g. mlecznej czekolady 3 łyżki nutelli DODATKOWO, DO OZDOBY: 14- 16 kuleczek Ferrero Rocher 6 łyżek drobno posiekanych orzechów laskowych, delikatnie podprażonych na patelni

Domowe Torty
Krem z zielonego groszku z grzankami serowymi 100

ozdobiony kleksem z kwaśnej śmietany, podany z chrupiącymi grzankami z cudownie pachnącym parmezanem :) Uwielbiam takie zupy! Lekkie, ale pożywne, delikatne, a jednak z charakterkiem ;) Ja do kremu dodałam śmietanę kremówkę, ale nie ma problemu, jeżeli będziecie chcieli użyć innej, o mniejszej zawartości tłuszczu (polecam jednak użyć śmietanki UHT, czyli takiej z kartonika a nie z lodówki). Krem z zielonego groszku(...)łyżka masła (lub 2 łyżki oleju) 1 cebula (użyłam czerwonej) 1 duży ząbek czosnku 750 ml bulionu drobiowego (może być z kostki) 1 mała papryczka chilli 250 g śmietany kremówki (lub innej śmietanki UHT o mniejszej zawartości tłuszczu) sól pieprz Grzanki: 1 bagietka francuska masło (do posmarowania grzanek) ok. 50-80 g startego parmezanu Dodatkowo: posiekana natka pietruszki kwaśna śmietana

MyCookBook.pl
SERNIK MALINOWY NA ZIMNO 112

pełni już się zaczął, dlatego dziś proponuję pyszny sernik malinowy bez pieczenia. Składniki 150 gram herbatników petit beurre 50 g masła 70 ml wody 30g żelatyny 300 g śmietanki kremówki 30 %500 g sera twarogowego do serników 500 g. malin 200 g. cukru 200 g śmietany kremówki 30% łyżeczka cukru pudru świeże maliny do dekoracji Sposób przygotowania Masło roztop(...)gładka, dodaj ciepłą żelatynę nie przerywając mieszania. na koniec dodaj stopniowo ubitą śmietanę.Gotową masę wyłóż na spód herbatnikowy i odstaw do lodówki by ciasto dobrze stężało. Ubij śmietanę kremówkę wraz z cukrem pudrem. Wyłóż na stężałe ciasto i udekoruj malinami. Odstwaw jeszcze na 2 godziny do lodówki

Darcia w kuchni
Sztuka sernika - czyli sernik daktylowy na jesienne wieczory 113

Spód brownies gotowy! Brawo!  Gdy nasza bomba czekoladowa dojrzewa w piekarniku, możemy zacząć przygotowywać masę serową. Składniki na masę serową: 650 g sera białego 250 ml śmietanki kremówki (18%) 1/2 szklanki cukru 1 łyżka ekstraktu z wanilii (1 buteleczka) 3 jajka 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 200 g suszonych daktyli Na rynku jest obecnie cały ogrom(...)tego powodu podczas przygotowania serników zwykle stosuję zwykły biały twaróg (swojski :)), który w pierwszym etapie "mielę" blenderem na gładką, kremową masę. Używam w tym celu niewielkiej ilości śmietanki kremówki - jej resztę dodaję później. Biały ser przed i po mieleniu Po ręcznym zmieleniu sera białego dodajemy do niego pozostałe składniki - śmietankę kremówkę, cukier, ekstrakt waniliowy, jajka, jogurt naturalny i mąkę ziemniaczaną

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Tęczowy tort urodzinowy 419

cukru 5 białek 2 łyżeczki aromatu waniliowego 375 gram mąki pszennej 4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 355 gram mleka Składniki na krem: 600 ml lub litr kremówki 250- 500 gram serka mascarpone 5 czubatych łyżek cukru pudru Wykonanie ciasta: Warto przed rozpoczęciem pracy zważyć samą  miskę, aby potem zważyć miskę z ciastem. Uzyskamy wagę samego ciasta(...)się. Dodajemy tyle barwnika, aby uzyskać intensywne kolory. Pieczemy w temp. 190 st.C - 15-20 minut, do suchego patyczka. Krem: Serek mascarpone ubijamy z cukrem pudrem, w drugim naczyniu kremówkę. Następnie do kremówki dodajemy stopniowo masę z serka. Każdą warstwę ciasta przekładamy kremem. Kolory układamy w następującej kolejności: fioletowy, niebieski, zielony, żółty, pomarańczowy i na koniec czerwony. Tort ozdabiamy wedle

tojestpyszne.blogspot.com
CIASTO BISZKOPTOWE Z JABŁKAMI I OWOCOWĄ PIANKĄ 380

Delikatne, wilgotne ciasto biszkoptowe, z aromatycznym, domowym musem jabłkowym i pianką na bazie kremówki i mascarpone- pychotka. Dla wszystkich wielbicieli jabłek, śmietanki i ciast biszkoptowych. Potrójna rozkosz dla podniebienia. Ciasto, które ubóstwia moja Rodzinka, a w szczególności jej najmłodsza część. W zamyśle miał być jabłecznik na biszkopcie, ale ponieważ dawno nie piekłam biszkoptów, trochę się zakręciłam i upiekłam za niski(...)programie góra-dół, bez termoobiegu). Można wstawić do nagrzanego piekarnika, wówczas pieczemy tylko ok.20- 25 minut. Składniki masy: - słoik domowego musu jabłkowego, ok.600g (lub gęste jabłka prażone) - 500ml kremówki 36% - 250g mascarpone - 1 galaretka malinowa lub truskawkowa na 500ml wody (najlepiej bez cukru, wówczas dodajemy ksylitol) - 1 kostka gorzkiej czekolady Galaretkę rozpuścić w 200ml wrzątku, dokładnie rozmieszać i odstawić

Smaczne Zdrowe
TORT BEZOWY Z KREMEM KAWOWYM I MALINAMI 134

smutno. Na poprawę samopoczucia postanowiłam osłodzić sobie i najbliższym ten dzień. A jak szaleć i zajadać kalorie to na całego;-) Będzie więc i słodka beza i śmietana kremówka! A co?! I wcale nie było trudno, mimo,że to mój pierwszy tort ... Składniki: Blaty bezowe 5 białek 250 g cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka skrobi ziemniaczanej Krem(...)250g serka mascarpone 250g śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki kawy rozpuszczone w łyżce wody 1 opakowanie 9g śmietan-fix Do przybrania maliny gorzka czekolada / kakao Białka ubiłam na sztywno,dodając stopniowo cukier puder. Pod koniec wmieszałam skrobię i sok z cytryny. Dwie okrągłe blachy (26 cm) posmarowałam masłem. Można wyłożyć je papierem do pieczenia. Masę można nałożyć

potrawyregionalne
comber z musu czekoladowego (bez pieczenia) 135

Taki mus czekoladowy polecam jako zwieńczenie romantycznej kolacji, niedługo Walentynki, więc okazja jak znalazł:) Składniki: 100 g mlecznej czekolady 150 g gorzkiej czekolady 200 ml mleka 200 ml śmietanki kremówki 2 białka 1 łyżka cukru pudru 16 okrągłych biszkoptów do dekoracji: kilka kostek białej czekolady kilka kostek mlecznej czekolady ciasteczka anyżkowe (można pominąć) mandarynka Czekolady połamać. Mleko zagotować, zdjąć(...)ognia, wrzucić czekolady i mieszając rozpuścić, wystudzić. Foremkę wyłożyć folią, żeby łatwo było wyjąć deser. Kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Białka ubić w osobnej misce. Kremówkę wymieszać z białkami na najniższych obrotach miksera i mieszając dolewać czekoladę. Masę przelać do foremki. Na wierzchu ułożyć biszkopty spodem do góry. Wstawić do lodówki na minimum kilka godzin. Stężały deser wyłożyć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ptysie jagodowe 142

ciasto: 4 jajka 1 szklanka wody 125 g masła szklanka mąki szczypta soli na nadzienie: 500 g sera białego z wiaderka szklanka jagód leśnych (użyłam mrożonych) 200 ml kremówki 2 łyżki cukru pudru łyżka cukru dodatkowo: cukier puder do posypania Wodę, masło i sól umieścić w rondelku, zagotować. Dodać przesianą mąkę i mieszając zaparzyć aż zrobi się gęsta jednolita masa(...)następnie zmniejszyć temperaturę do 170*C i suszyć jeszcze kolejny kwadrans. Wystudzić i przekroić na połówki.  Jagody zasypać cukrem i chwilę gotować na małym ogniu (świeżych nie trzeba). Kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Ser wymieszać z wystudzonymi jagodami a następnie delikatnie połączyć z kremówką. nadziewać ptysie a gotowe posypać cukrem pudrem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kurczak z Makaronem Orkiszowym, czyli bardzo łatwy obiad 194

obiad dla osób, które niezbyt dobrze radzą sobie w kuchni, bo trudno go spieprzyć. Składniki: makaron orkiszowy (możesz użyć taki jaki masz w domu) 1 ćwiartka z kurczaka śmietana kremówka masło sól pieprz Wykonanie: Ćwiartkę z kurczaka dokładnie umyłam pod bieżącą wodą, osuszyłam i przekroiłam na dwie części. W rozgrzanym woku rozpuściłam masło i dołożyłam mięso, które obsmażyłam z każdej(...)międzyczasie wstawiłam makaron. Mięso oddzieliłam od kości, doprawiłam solą i pieprzem. Ugotowany makaron odcedziłam i włożyłam do woka, wymieszałam wszystko, nadal trzymając wok na małym ogniu,wlałam śmietanę kremówkę i mieszałam wszystko przez kilka chwil, do momentu aż kremówka pokryje zawartość woka i lekko zgęstnieje. Teraz wystarczyło wyłożyć jedzonko do talerzy. My zjedliśmy z kiszonym ogórkiem, a Wy? Z czym

Blondynka Gotuje
Mini Serniczki z Masłem Orzechowym i Czekoladą 152

SEROWA 12 szt: 500 g twarogu półtłustego zmielonego trzykrotnie 2 duże jajka 140 g jasnego brązowego cukru lub ewentualnie białego 180 g masła orzechowego (użyłam domowego) 45 ml śmietany kremówki 30% 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (użyłam domowego) 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Ser zawsze kupuję kostkach i do sernika wrzucam taką kostkę do blendera(...)wstawiłam na dwie godziny do lodówki. Po tym czasie zajęłam się czekoladą. POLEWA CZEKOLADOWA: 90 g czekolady ( ja użyłam 35 g mlecznej i 55 gorzkiej) ok. 55 ml śmietany kremówki 30% 10 g masła Do rondelka wlałam kremówkę i postawiłam na średni ogień i jak śmietanka lekko się podgrzała włożyłam masło i podgrzewałam do momentu wrzenia. Rondelek zdjęłam z ognia

Blondynka Gotuje
Krem z mascarpone do babeczek, tortów i ciast 142

voila :)   Dla kogo: dla posiadających kruche korpusy babeczkowe dla szukających pomysłu na prosty krem do babeczek dla lubiących kremy z mascarpone Składniki: 250g mascarpone 250-300g śmietany kremówki (30 lub 36%) cukier puder - wg uznania - kilka łyżek Wykonanie: Śmietanę ubić na sztywno dodając pod koniec ubijania cukier puder. Na sam koniec dodać mascarpone i bardzo szybko zmiksować - krótko(...)Gotowym kremem napełnić babeczki. Rada - krem po zrobieniu dobrze jest schłodzić w lodówce - wtedy będzie sztywniejszy.  Jeśli chcesz by krem był jeszcze twardszy użyj mniej kremówki. Jeśli natomiast ma być rzadszy użyj więcej kremówki

Mania Wypiekania
Ciasto "Pochmurne niebo" 520

Masło ucierać i dodawać po łyżce budyń. Utrzeć na gładką konsystencję. Schłodzić. Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach zimnej wody. Odstawić na chwilę żeby napęczniała. 200 ml dobrze schłodzonej śmietany kremówki ubić na sztywno. 50 ml zostawić do zahartowania żelatyny. Napęczniałą żelatynę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej (uważać żeby się nie zagotowała!). Dolać 50 ml kremówki, wymieszać i od razu dodać(...)biszkopty z migdałami, tak aby drugi biszkopt był położony migdałami do dołu. Włożyć do lodówki.   Przygotować drugi krem.   Krem z bitej śmietany 500 ml śmietany kremówki 36% niebieska galaretka + 2 galaretki niebieskie rozpuszczone w 800 ml gorącej, przegotowanej wody.     Galaretkę rozpuścić w 100 ml gorącej, przegotowanej wody. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno i cienkim strumieniem

Maślane ciasteczko
Orzechowiec z szyszką 200

smaków. Bez pieczenia, w kilka minut można przygotować pyszny deser, który zadowoli najbardziej wybredne gusta. Nam smakował bardzo!  Składniki: (na małą keksówkę) duże opakowanie kakaowych herbatników KREM: 300ml kremówki 2 śmietan-fixy 200g mielonych orzechów laskowych (bardzo drobno mielonych, na mąkę) 3 łyżki cukru pudru 250g mascarpone (u mnie od Mlekomy) SZYSZKA: 3/4 puszki kajmaku orzechowego ryż preparowany (tyle(...)żeby osiągnąć dość zwartą konsystencję) Przygotowanie: Keksówkę wyłożyć folią spożywczą, ułożyć pierwszą warstwę herbatników.  KREM: Kremówkę ubić, pod koniec dodając cukier puder i śmietan - fixy. Następnie połączyć mascarpone z orzechami, dodać do ubitej kremówki. SZYSZKA: Ryż preparowany wymieszać z kajmakiem. Konsystencja ma być gęsta, ale do rozsmarowania. Na warstwę herbatników wyłożyć 1/2 kremu, przykryć drugą warstwą herbatników

Cakes By Kejt
Ciasto czekoladowe z musem śliwkowo-migdałowym 197

gorzkiej czekolady 1/2 szklanki mleka 2/3 łyżeczki sody oczyszczonej Mus śliwkowo-migdałowy: 700 g śliwek (dojrzałych!) 1 szklanka cukru pudru 3/4 szklanki migdałów w płatkach 500 g śmietany kremówki 30 % 2 łyżki żelatyny 1/2 łyżeczki cynamonu Polewa czekoladowa: 1/3 szklanki cukru 1/4 szklanki wody 100 g śmietany kremówki 30 % 1/4 szklanki ciemnego kakao 2 łyżki likieru amaretto 1 łyżeczka żelatyny(...)Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni, zmiksować lub utrzeć w moździerzu (mają mieć konsystencję bułki tartej) i dodać do zmiksowanych śliwek. Dokładnie wymieszać. Do rondelka wlać 100 g śmietany kremówki i wsypać żelatynę. Gdy napęcznieje, podgrzewać, do momentu rozpuszczenia żelatyny (nie zagotować!). Do ciepłej żelatyny dodać mus śliwkowy i wymieszać. Pozostałą śmietanę ubić i delikatnie wymieszać z przygotowanym musem. Przełożyć

Oryginalny smak