ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:27/892)

CIASTO WUZETKA 98

łyżką. Ciasto wylać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180'C około 30 minut. Wystudzony biszkopt przekroić wzdłuż na pół. Masa śmietanowa: * litr śmietany kremówki 36% * około pół szklanki cukru pudru Wykonanie: Śmietanę kremówkę dobrze schłodzić. Ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Na jeden blat biszkoptu wyłożyć równomiernie ubita śmietanę kremówkę (odrobinę(...)kakao. Wszystko dobrze wymieszać, wystudzić. Wystudzoną polewę wylać na wierzch ciasta. Wstawić do lodówki. Kiedy polewą będzie twarda należ pokroić ciasto na kawałki i każdy udekorować kleksem śmietany kremówki wyciśniętej przez szprycę

Zrób to smacznie
TORT MILKY WAY (KAKAOWY BISZKOPT PRZEKŁADANY KREMEM MILKY WAY) 1522

około 30 minut, do tzw. "suchego patyczka". Biszkopt wyjąć z piekarnika i zrzucić na podłogę z wysokości kolan. Wystudzić. Rozkroić wzdłuż na pół. Składniki na krem: * 450 ml śmietany kremówki 36% * 260 g batonów Milky Way * 500 g serka mascarpone Wykonanie: Do garnka wlać śmietanę kremówkę, podgrzewać ją na małym ogniu. W między czasie batoniki pokroić na mniejsze kawałki, dodać(...)kremówki, nadal podgrzewać i mieszać do momentu, aż batony się rozpuszczą.  WAŻNE: Śmietany nie można doprowadzić do wrzenia. Gdy batony się rozpuszczą, garnek zdjąć z ognia i wystudzić masę. Garnek przykryć pokrywką i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Następnego dnia do zimnej kremówki z batonikami dodać serek mascarpone. Całość wymieszać mikserem na średnich obrotach nie dłużej niż

Zrób to smacznie
KREM Z BATONIKAMI MILKY WAY DO TORTU 123

proste, a smak na pewno zachwyci każdego miłośnika słodkości. Taki krem doskonale sprawdzi się w przygotowaniu tortów dla dzieci. Moja córka jest smakiem kremu zachwycona :) Składniki: * 450 ml śmietany kremówki 36% * 260 g batonów Milky Way * 500 g serka mascarpone Wykonanie: Do garnka wlać śmietanę kremówkę, podgrzewać ją na małym ogniu. W między czasie batoniki pokroić na mniejsze kawałki, dodać(...)kremówki, nadal podgrzewać i mieszać do momentu, aż batony się rozpuszczą.  WAŻNE: Śmietany nie można doprowadzić do wrzenia. Gdy batony się rozpuszczą, garnek zdjąć z ognia i wystudzić masę. Garnek przykryć pokrywką i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Następnego dnia do zimnej kremówki z batonikami dodać serek mascarpone. Całość wymieszać mikserem na średnich obrotach nie dłużej niż

Zrób to smacznie
CIASTO WALENTYNKOWE SERDUSZKO 154

jajka (4 szt.) cukier (4 łyżki) cukier waniliowy (1 łyżka) proszek do pieczenia (1/4 łyżeczki) kakao (1 łyżka) mąka (3 łyżki kopiaste) olej (1 łyżka) sól (szczypta) Krem: śmietanka kremówka 30% (600 ml.) cukier puder (4 łyżki) cukier waniliowy (1 łyżka) żelatyna (2,5  łyżki) + wrzątek (1/3 szklanki.) Polewa: śmietanka kremówka 30% (50 ml) czekolada deserowa (50 gr.) Dodatkowo(...)Wykrawaczką w kształcie serduszka stopniowo naciskając wykrawamy z galaretek słupki serduszkowe. Odstawiamy z powrotem do lodówki.  5. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i zostawiamy do ostudzenia. 6. Śmietankę kremówkę ubijamy. Dodajemy cukier waniliowy, cukier puder i ostudzoną żelatynę. Chwilkę jeszcze miksujemy do połączenia się składników.  7. Spód ciasta w keksówce smarujemy 2 centymetrową warstwą kremu i układamy

Rita creative
Kremówki papieskie 157

Kremówki papieskie Najprostszy przepis na kremówki papieskie , jaki znam . Wychodzą z niego po prostu pyszne ,a dodatkowo przepis ten jest naprawdę łatwy w wykonaniu . Polecam szczególnie tym , którzy tak jak ja nie ufają swoim umiejętnościom cukierniczym Najbardziej zawodny i dla mnie najtrudniejszy element to ciasto francuskie , dlatego użyłam kupnego . Nie jest to oszustwo tylko ogromne ułatwienie . Ciasto warte poświęconego(...)grubą warstwą na upieczony płaty ciasta francuskiego , drugim przykrywamy krem . Wstawiamy do lodówki na przynajmniej dwie godziny . Po schłodzeniu całość pudrujemy obficie cukrem pudrem i serwujemy ..Mniam ! Smacznego ! Artykuł Kremówki papieskie pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Rolada kawowa z masą kawową 173

rolady kawowej. Ciasto: 10 dkg cukru pudru 4 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 10 dkg mąki pszennej 2 łyżki kawy rozpuszczalnej szczypta soli Masa kawowa: 200 ml śmietany kremówki 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 350 gr serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru Jak przygotować roladę kawową z masą kawową . Ciasto: do miski włożyć białka, dodać szczyptę soli po czym ubić(...)minut. Po pięciu minutach kiedy jeszcze ciepłe, przykryć ścierką i delikatnie zwinąć w rulon (zaczynając od jednego boku). Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Masa kawowa : do kubka wlać 4 łyżki kremówki, podgrzać, wsypać kawę i mieszając rozpuścić ją w śmietanie. Wystudzić. Do miski wlać pozostałą, zimną śmietanę kremówkę i ubić ją na pół-sztywno. Do tak ubitej śmietany dodać kawę, cukier

mecooks
CIASTO PIERNIKOWE Z ANANASEM 411

duże łyżki) - kakao (2 łyżki) - przyprawa do piernika ( 1 opakowanie 15 g.) - soda (1,5 łyżeczki) - sól (szczypta) Pianka:   - galaretka ananasowa (2 opakowania) + gorąca woda (2 szkl.) - śmietanka kremówka 30 % (500 ml.) - cukier puder (1 łyżka) - ananas z puszki Polewa: - czekolada gorzka (100 g.) - śmietanka kremówka 30% (100 ml.) Dodatkowo:  - wiórki kokosowe (do posypania góry ciasta) - syrop(...)około 40 min. Gdy ciasto się upiecze zostawiamy je do wystudzenia, a następnie przekrawamy je na 2 blaty. - Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i zostawiamy do wystudzenia. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder i ostudzoną galaretkę. Jeszcze chwilkę mieszamy masę aż dobrze połączy się z galaretką. - Na dno foremki wyłożonej papierem do pieczenia przekładamy 1 blat ciasta

RITA food channel
ROLADA SPECULOOS Z MANDARYNKAMI 161

typ750) - 15g kakao (bez dodatków) - ok.1/2-1 płaskiej łyżeczki przyprawy piernikowej (nie jest to konieczne, ale ja następnym razem dodam) Krem: - 400g mascarpone (nie z Biedronki, jest zbyt rzadkie) - 150g kremówki - 110g ciasteczek speculoos (lub gotowej masy speculoos) Dodatkowo: - 1-1,5 puszki mandarynek w zalewie Polewa ganache: - 60-70g czekolady (u mnie deserowa+mleczna) - 70-80g kremówki Białka(...)braku mandarynek w kilku okolicznych sklepach...Świeże mandarynki nie za bardzo się sprawdzą, ze względu na błonki, które sprawiałyby trudność przy krojeniu. W misie miksera umieszczamy mascarpone z kremówką i miksujemy do uzyskania gęstego kremu. Następnie dodajemy rozdrobnione (zmielone na mąkę) ciasteczka speculoos i/lub masę speculoos i mieszamy do połączenia składników. Rozwijamy roladę, rozsmarowujemy na niej krem, wykładamy odsączone owoce

Smaczne Zdrowe
,,Kostka cappuccino z masą orzechową’’ 140

nagrzanym pieczemy biszkopt przez 25 min. do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu wyjmujemy biszkopt i pozostawiamy do wystudzenia. Pianka śmietanowa: 600 ml śmietany kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka przezroczysta ponadto: ok 45 sztuk herbatników kakaowych słoiczek konfitury porzeczkowej Stovit 1 puszka masy orzechowej z kawałkami orzeszków Helio Przygotowanie: Galaretkę rozpuszczamy w ¾ szklanki wody i ostudzamy. Śmietanę kremówkę(...)orzechową wylewamy na warstwę herbatników, rozprowadzamy równomiernie i następnie układamy na niej drugą warstwę herbatników. Smarujemy konfiturą porzeczkową. Ciasto odstawiamy na godzinę do lodówki. Pianka cappuccino: 600 ml śmietany kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka przezroczysta 5 łyżek cappuccino śmietankowe Przygotowanie: Galaretkę rozpuszczamy w ¾ szklanki wody i ostudzamy. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno dodajemy cukier puder następnie wlewamy

Podróż w kulinaria
Tort Raffaello 366

podwoić składniki. Składniki na biszkopt: 4 jajka 12 łyżek cukru 12 łyżek mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 100 g białej czekolady 2 opakowania utrwalacza do bitej śmietany Dodatkowo: 50 g białej czekolada 1 łyżka oleju kokosowego wiórki kokosowe 80 g płatków migdałowych (lub pokrojonych migdałów) woda z kokosa(...)miały dużo czasu na ostygnięcie. Przekrawamy biszkopty na 4 spody i układamy na kawałkach papieru do pieczenia – w ten sposób będzie je łatwiej przenosić podczas składania tortu. Polowę kremówki zagotowujemy i wrzucamy do niej pokrojoną na kawałki białą czekoladę (100 g) mieszamy do uzyskania jedolitej konsystencji, odstawiamy do ostygnięcia – to także można zrobić poprzedniego dnia, ganache – czyli

Ciastkozercy
Pumpkin pie - tarta dyniowa 116

orkiszowej (lub pszennej) 30 g cukru pudru 150 g zimnego masła 1 żółtko szczypta soli morskiej ½ łyżeczki proszku do pieczenia 30-60 ml mleka Bita śmietana: 250 ml śmietany kremówki 36 % 50 g cukru pudru cynamon do posypania Nadzienie dyniowe: 1 kg dyni 3 jajka ¾ szklanki cukru trzcinowego 125 ml śmietany kremówki 36 % 100 g masła 2 łyżeczki mielonego cynamonu(...)Piecz do miękkości, ok. 30-40 minut. Następnie wyjmij i ostudź. Upieczone kawałki dyni oddziel od skórki i zmiksuj na purée . Następnie wbij jajka, wsyp cukier, wlej kremówkę, dodaj pokrojone na kawałki masło i wszystkie przyprawy. Zmiksuj ponownie, aż powstanie gładka masa o jednolitej konsystencji. Z lodówki wyjmij kruchy spód, wylej nań nadzienie i wyrównaj szpatułką. Tartę dyniową wstaw

Food Square
Sernik z musem śliwkowym 137

budyń śmietankowy 40 g (proszek) lub 3 łyżki mąki ziemniaczanej • skórka z 1/2 cytryny i sok z 1 cytryny • 200 g białej czekolady • 5 jajek • 100 ml śmietanki kremówki Mus śliwkowy • 180 g gęstych powideł śliwkowych (gotowych lub zrobionych z ok. 400 g śliwek węgierek) • 400 ml śmietanki kremówki 30%, b. dobrze schłodzonej • 5 łyżek cukru pudru • 2 łyżeczki żelatyny(...)będzie gładka i jednolita przez około 2 minuty. Następnie dodawać po jednym jajku, miksując na małych obrotach przez około 30 sekund po każdym dodanym jajku. Na koniec dodać śmietankę kremówkę i zmiksować do połączenia się składników. Masę wylać na spód, wstawić do środkowej części piekarnika i piec przez 15 minut w 175 stopniach C, następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni

KUCHNIA POLSKA
Ciasto czekoladowe z masą jogurtowo-jagodową 137

kakao 10 dkg cukru pudru 1 łyżeczka sody szczypta soli Masa jogurtowo-jagodowa: 40 dkg mrożonych lub świeżych jagód 60 dkg jogurtu naturalnego 500 ml śmietany kremówki (36%) 10 dkg cukru pudru 1 łyżka soku z limonki 3 dkg żelatyny 100 ml wody Dodatkowo: cukier puder do posypania ciasta. Ciasto czekoladowe z masą jogurtowo-jagodową Jak przygotować ciasto czekoladowe(...)zimną wodą. Odstawić na 10 minut. Po 10-u minutach podgrzać do rozpuszczenia się żelatyny. Jogurt bardzo delikatnie podgrzać. Do jogurtu dodać płynną, ciepłą jeszcze żelatynę. Dokładnie wymieszać. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno wraz z cukrem pudrem i sokiem z limonki. Do ubitej kremówki dodać tężejący jogurt. Szybko wymieszać. Na koniec dodać mrożne jagody. Masę wstawić do lodówki i trzymać

mecooks
Deser z bezami i mrożonymi borówkami 129

dodatku pyszny. Można wykorzystać także inne mrożone owoce, ale z borówkami smakuje najlepiej. składniki na 5 porcji: bezy – 2 opakowania ok. 1 litra mrożonych borówek 700 ml śmietanki kremówki cukier waniliowy, cukier puder Dla osób, które chciałyby przygotować deser w mniej kalorycznej formie to można śmietankę kremówkę zastąpić jogurtem greckim. Śmietankę kremówkę ubijamy dodając cukier waniliowy i cukier puder ( celowo(...)dodajemy cukier w zależności jaki poziom słodkości chcemy  otrzymać). Bezy kruszymy, zostawiamy kilka do dekoracji. Przygotowujemy słoiczki lub wysokie szklanki i przekładamy składniki w następującej kolejności : bezy, śmietanka kremówka, mrożone borówki. Powtarzamy tę czynność do wypełnienia słoiczka lub szklanki. Dekorujemy bezami i borówkami. Podajemy od razu

noteskulinarnyfiga
Najlepszy mus czekoladowy 137

deserowej (albo 50/50 z mleczną) 3 jajka rozdzielone na białka i żółtka (Przed rozbiciem jaj trzeba je sparzyć wrzącą wodą i dokładnie umyć) 2 łyżki cukru 400 ml śmietanki kremówki (30-36 %) 30 ml brandy (Jeżeli robimy wersję dla dzieci, nie dodajemy)  Jak zrobić mus czekoladowy?  Na stole ustawiamy 3 misy. Do pierwszej kruszymy czekoladę (misa powinna być(...)szklana, albo metalowa, bo będziemy topili czekoladę na bani wodnej), do drugiej dodajemy białka, a do trzeciej wlewamy schłodzoną kremówkę. Misę z pokruszoną czekoladą ustawiamy na rondelku o mniejszej średnicy, niż misa z czekoladą (misa nie powinna dotykać się z wodą) i topimy czekoladę w kąpieli wodnej. Za pomocą miksera ubijamy białka na sztywną pianę. Do śmietanki dodajemy cukier

Kuchnia Łukasza

Proponowane wyszukiwania