ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:24/892)

PANNA COTTA Z MANGO I MARAKUJĄ 97

kwaśny miąższ świetnie komponuje się ze smakiem panna cotty. Idealny deser na jesienno-zimowę porę.  Przygotowanie: 20 min. Chłodzenie: 6 godz. Porcja dla 4 osób: ● 150 g śmietany kremówki* ● 75 g drobnego cukru ● 300 g ubitej śmietany kremówki ● 2 listki żelatyny (8 g) ● 2 owoce marakui ● 1 mango ● 1limonka ● 1 laska wanilii ● 1 szczypta kardamonu   Przygotowanie : Laskę(...)wanilii rozetnij wzdłuż i nożem wyskrob ziarenka. Listki żelatyny namocz w zimnej wodzie. Do rondla wlej 150 g śmietany kremówki, dodaj cukier, rozciętą laskę wanilii i wyskrobane z niej ziarenka, podgrzewaj na wolnym ogniu. Zdejmij z ognia, dodaj namoczone listki żelatyny, dokładnie wymieszaj. Pozostaw do ostudzenia 15 minut w temperaturze pokojowej, po czym domieszaj 300 g ubitej śmietany. Przelej

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
tort z żywymi różyczkami 96

wierzchnią skórkę. Duży biszkopt przekrawamy na trzy równe krążki. składniki na masę czekoladową: 125 g serka mascarpone 50 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej opcjonalnie 50 ml śmietanki kremówki dodatkowo: ok. 7 szt delicji o smaku malinowym wykonanie: Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Śmietankę ubijamy na sztywno. Do mascarpone dodajemy roztopione czekolady i miksujemy. Dodajemy(...)żelatynę, dokładnie mieszamy. Przestudzoną frużelinę wykładamy na delicje i układamy drugi krążek biszkopta. Całość wstawiamy do lodówki na czas przygotowania kolejnej masy. składniki na masę śmietankową: 200 ml śmietanki kremówki 1 wafelek w czekoladzie 1 łyżka cukru pudru 1 i 1/2 łyżeczki żelatyny + 2 łyżki gorącej wody wykonanie Pół wafelka ścieramy na tarce, pozostałą część siekamy. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Kinder Country 82

serka mascarpone. Środek wypełnia oczywiście spora ilość preparowanej pszenicy, jak w oryginalnym batoniku - a wierzch polany jest pyszną polewą czekoladową. Składniki na warstwę z ziarnami: 200 ml śmietanki kremówki 30% 180 g serka mascarpone 100 g białej czekolady 120 g preparowanej pszenicy Warstwa śmietanowa: 200 ml śmietany kremówki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 16 g cukru(...)czekoladowa: 50 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej 25 g masła 2 łyżki mleka 1 łyżeczka oleju Dodatkowo: herbatniki kakaowe (około 30 szt.) Do dekoracji: 100 ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru śmietan-fix (opcjonalnie) 1 łyżka preparowanej pszenicy 2 batoniki Kinder Country Przygotować formę o wymiarach 20x30 cm. Wyłożyć papierem do pieczenia lub folią rantową

Świat Ciasta
Zupa pieczarkowa z muszelkami makaronu 97

Pieczarkowa zupa gotowana na bazie swojskiego bulionu na włoszczyźnie i drobiu, zakłócona śmietanką kremówką nadającą łagodnej konsystencji. Sycąca za sprawą dodatku makaronu w postaci drobnych muszelek. Jeśli masz rosół z dnia poprzedniego, zupę pieczarkową przyrządzisz w mig. Możesz też użyć wywaru z kostki rosołowej, jeśli chcesz zyskać na czasie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Zupa pieczarkowa z makaronem zakłócona śmietanką(...)Autor: Paweł Clad Danie: Zupa Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 4 porcje Przygotowanie 10 min. Gotowanie 30 min. Kalorie 110 kcal Przepyszna zupa pieczarkowa z makaronem muszelki, zakłócona śmietanką kremówką. Zupa gotowana na bulionie jarzynowo – drobiowym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ZUPA PIECZARKOWA 500 g pieczarek 2 żółte cebule 2 łyżki masła 1 litr gorącego bulionu jarzynowo – drobiowego

ProstePesto.pl
Ciasto z kremem Nutella i spodem z ciasteczek 99

razem. Jak się rozpieszczać czymś dobrym to na pewno byłoby to duży kawałek takiego ciacha. Składniki (na tortownicę o średnicy około 21cm): 200g maślanych herbatników 100g masła 500ml śmietanki kremówki 36% 2 opakowania naturalnego serka Skyr 300g Nutelli lub podobnego kremu czekoladowo-orzechowego Dodatkowo: kakao do posypania orzechy laskowe do ozdobienia   Zaczynamy od przygotowania spodu – masło rozpuszczamy(...)pomóc sobie szklanką, do której masa ciasteczkowa się nie przylepi, a pomoże ładnie uformować brzegi i wyrównać powierzchnię. Całość wstawiamy do lodówki na czas przygotowania kremu.   Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na naprawdę sztywną masę. Do osobnej miski przekładamy Skyr oraz Nutellę i dokładnie miksujemy do połączenia. Do serka z czekoladą dodajemy około 2 łyżki ubitej kremówki i ubijamy szybko

Smaczna Strona
Ciasto migdałowe z kremem z pistacji, limonki i prażynką. 150

roztopione masło Prażynka sezamowa 100 g sezamu 100 g masła min. 82% tłuszczu mlekowego 200 g cukru kryształ 60 ml wody 100 g biała czekolada 50 ml śmietanki kremówki Krem pistacjowy 200 g łuskanych pistacji mogą być solone (300g = ok. 1,5szklanki) 100 g białej czekolady parę kropel oliwy z oliwek opcjonalnie 150 ml śmietanki kremówki min. 30% zawartości tłuszczu(...)serka mascarpone Krem limonkowy 200 g masła min. 82% tłuszczu mlekowego 2 szt limonek 2 łyżki cukru pudru 3 szt żółtek jaj 250 g śmietany kremówki min. 30% Polewa z białej czekolady 100 g białej czekolady 30 g śmietanki kremówki min. 30% zawartości tłuszczu (30g=ok. 5-6 łyżek stołowych) migdały w płatkach, pistacje, pokruszone bezy do dekoracji Instructions Biszkopt

SmartBake.pl
Lody Kinder Bueno 92

Bueno to nie wahajcie się i je zróbcie i koniecznie tak jak w przepisie, podajcie je w wafelkach oblanych czekoladą. Bardzo polecam! Składniki: Lody Kinder Bueno: 500 g śmietany kremówki 30 % 4 jajka 3 żółtka 1/2 szklanki cukru 100 g orzechów laskowych (bez łupinek) 150 g białej czekolady 1 płaska łyżeczka kakao Polewa czekoladowa: 80 g mlecznej czekolady(...)gorzkiej czekolady 90 g śmietany kremówki 30 % Dodatkowo: wafelki do lodów batoniki Kinder Bueno Przygotowanie: Lody Kinder Bueno: Orzechy laskowe uprażyć na suchej patelni, aż lekko się zrumienią. Zawinąć w bawełnianą ściereczkę i pocierać, aż skórka zejdzie. Następnie mocno zmielić na gładką pastę, aż stanie się lejąca (tak jak pasta z orzechów włoskich ). Jajka i żółtka ubić na parze

Oryginalny smak
Torcik czekoladowy z mascarpone i owocami 111

kakao bez cukru 8 dkg mąki pszennej szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Bita śmietana z mascarpone i owocami: 25 dkg serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru 8 gr żelatyny w proszku 50 ml zimnej wody 12,5 dkg świeżych borówek 12,5 dkg świeżych czerwonych porzeczek + ekstra do dekoracji Krem z masą krówkową(...)miseczki wsypać żelatynę, dodać zimną wodę i odstawić na 10 minut. Po 10-u minutach włożyć na kilka sekund do mikrofali i podgrzać. Do miseczki odlać 100 ml śmietany kremówki, do której wlać gorącą żelatynę. Wymieszać. Do miski wlać 400 ml zimnej śmietany kremówki. Ubić na sztywno. Następnie dodać serek mascarpone . Ubijać kilka sekund. Na sam koniec wlać żelatynę wymieszaną

MeCooks
tort czekoladowo jagodowy 108

się połączyła z musem. Studzimy i przelewamy do wyłożonej folią spożywczą foremki (ok. 18 cm średnicy). Wstawiamy do lodówki aby stężała. składniki na krem czekoladowy: 300 ml śmietanki kremówki 200 g czekolady gorzkiej (użyłam 64%) 250 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru lub do smaku wykonanie: Czekoladę rozpuszczamy nad kąpielą wodną, rozpuszczoną lekko studzimy. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno(...)cukrem pudrem. Mascarpone miksujemy, dodajemy lekko ciepłą czekoladę i miksujemy na jednolity krem. Dodajemy ubitą kremówkę i miksujemy do połączenia się składników. Gotowy krem dzielimy na 3 cześć. frużelina jagodowa: 100 g jagód cukier do smaku ok. 2/3 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki wody dodatkowo: 1-2 garstki jagód do posypania wykonanie: Jagody przekładamy do rondelka, wstawiamy na ogień, ugniatamy

Domowy Smak Jedzenia
Tort jagodowy z poziomkami 229

nich coś dobrego. biszkopt: 5 jajek wielkość L 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej krem jagodowy: 250 g serka mascarpone 400 ml śmietany kremówki 30 % 1 szklanka jagód do kremu 1 szklanka jagód do przełożenia 3 łyżki cukru pudru 2 pełne łyżeczki żelatyny 50 ml wody obłożenie tortu: 250 ml śmietanki kremówki 30 % 1 łyżeczka(...)Jagody umyte jedną szklankę miksuję blenderem na mus. Żelatynę namaczam w 50 ml wody zimnej i rozpuszczam w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej. Dodaję do musu jagodowego i mieszam. Kremówkę i mascarpone schłodzone ubijam mikserem razem z cukrem. Wlewam mus jagodowy do śmietany i mieszam. Wstawiam do lodówki żeby krem zgęstniał.  Przełożenie: Składniki ponczu mieszam. Biszkopt dobrze jest upiec

wesoła kuchnia
Tort jogurtowy z morelami i malinami 158

nasączenia: 110 ml wody 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka cukru pudru Masa jogurtowa: 500 g naturalnego jogurtu (gęstego i w temperaturze pokojowej) 500 ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 6-7 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 23 g żelatyny (+ 210 ml wody) 1 puszka moreli w syropie (850 ml) 120 g umytych malin(...)konfitury malinowej Składniki na wierzch: 250 ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 1 łyżka cukru pudru 1 fix do śmietany 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego maliny do ozdoby borówki amerykańskie (opcjonalnie) posiekane pistacje Zaczynamy od przygotowania biszkoptu. Piekarnik nastawić na 160°C na funkcji termoobieg (lub na funkcji góra-dół 180°C). Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia, wymieszać. Białka ubić

Świat Ciasta
CIASTO EKLER CYTRYNOWY 2207

window.adsbygoogle || []).push({}); CIASTO EKLER CYTRYNOWY SKŁADNIKI: Krem budyniowy: masło (90 g) mleko (500 ml.) cukier (pół szklanki) budyń cytrynowy (proszek 40 g) mąka ziemniaczana (1 łyżeczka) Bita śmietana: śmietanka kremówka 30% (600 ml.) cukier puder (3 łyżki ) żelatyna sypka (2 łyżeczki) woda gorąca (1/4 szklanki) ekstrakt cytrynowy (1 łyżeczka) Czekoladowy  ganache: czekolada  gorzka   (100 g) śmietanka kremówka(...)Bita śmietana.   Do miseczki wsypujemy żelatynę, zalewamy gorącą wodą i mieszamy aż żelatyna dobrze się rozpuści. Odstawiamy do wystygnięcia.  Do misy miksera wlewamy dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę i ubijamy na najwyższych obrotach miksera. Pod koniec ubijania zmniejszamy obroty miksera i dodajemy cukier puder. Wlewamy ostudzoną żelatynę oraz ekstrakt cytrynowy.  Krótko miksujemy do połączenia się składników.  Bita

RITA food channel
Kremowa tarta z masłem orzechowym 110

masła Krem 400 g serka Mascarpone 200 g serka Philadelphia 2 łyżki gładkiego masła orzechowego 0,5 szklanki cukru pudru 1 tabliczka czekolady z pokruszonymi orzechami 200 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej Polewa 1 tabliczka mlecznej czekolady 80 ml śmietany kremówki 36% Spód Rozpuszczamy masło. Ciastka rozdrabniania blenderem do uzyskania konsystencji pisaku. Dodajemy rozpuszczone masło i mieszamy aż składniki się(...)wyrównujemy i ugniatamy. Krem Serki , masło orzechowe i cukier puder miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Czekoladę siekamy i dodajemy do masy i mieszamy łyżką. W osobnym naczyniu ubijamy śmietanę kremówkę i dodajemy do masy orzechowej i mieszamy delikatnie kilka razy aby połączyć składniki. Powstałą masę przekładamy do formy na wcześniej przygotowany spód i wkładamy do lodówki na około

PanGotuje
Walentynkowy torcik z musem z owoców leśnych 137

jagód czy borówek, wiśni, czereśni, mogą być również mrożone świeżo wyciśnięty sok z połowy małej cytryny 1/3 szklanki cukru 4 łyżeczki żelatyny w proszku (12 g) 330 ml śmietany kremówki 30 lub 36%, schłodzonej dodatkowo – podłużne lub okrągłe biszkopty, pół opakowania W garnuszku umieścić owoce (mrożone bez wcześniejszego rozmrażania), sok z cytryny, cukier. Podgrzewać, mieszając, do rozpuszczenia się cukru(...)dodać do żelatyny, wymieszać, żelatynę dodać do podgrzanego puree, zblendować (można lekko podgrzać,aby mieć pewność że żelatyna dobrze się rozpuściła). Odstawić do całkowitego wystudzenia w temperaturze pokojowej. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Powoli, łyżka po łyżce, dodawać do niej do wystudzone puree, bardzo delikatnie mieszając. Gotowy mus, przelać do formy, na ciasto czekoladowe. Wstawić do lodówki

moj przepis na
Zapiekanka naleśnikowa z bananami i nutellą 101

ochota. Chcieliśmy je przygotować nieco inaczej niż zazwyczaj, więc pomyśleliśmy o ich zapieczeniu. W ten sposób powstała naleśnikowa zapiekanka z bananami, nutellą, orzechami laskowymi, mascarpone i kremówką – danie wymarzone dla każdego łasucha. Składniki na zapiekankę naleśnikową z bananami i nutellą Naleśniki: 250 g mąki pszennej 1 / 2 l mleka 1 jajko 1 płaska łyżeczka cukru 1 płaska łyżeczka cukru(...)szczypta proszku do pieczenia szczypta soli olej do smażenia Nadzienie: 3 dojrzałe banany 3 łyżki nutelli 40 g orzechów laskowych Masa z mascarpone: 200 g mascarpone 100 ml śmietany kremówki 1 jajko 1 łyżeczka cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Naleśniki: Mąkę przesiać, dodać do niej mleko, jajko, cukier, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia i sól. Zmiksować na jednolitą konsystencję, odstawić

niecodziennikpary

Proponowane wyszukiwania