ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:17/892)

Sernik kajmakowy w cieście orzechowym 503

manny 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli SERNIK KAJMAKOWY: 1 kg twarogu zmielonego 5 jajek 1/2 szklanki cukru 250 g masy kajmakowej 2 budynie toffi 200 g śmietanki kremówki 30% szczypta soli KREM KAWOWY: 250 g serka mascarpone 1 szklanka śmietanki kremówki 30% 200 g masy kajmakowej 2 łyżeczki kawy zbożowej 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżka wody kakao(...)sztywną pianę. Żółtka przełożyć do misy miksera i razem z cukrem utrzeć do białości. Stale miksując dodawać po trochę zmielony twaróg, proszek budyniowy i rozmieszaną masę kajmakową. Wlać śmietankę kremówkę, a na końcu w kilku porcjach wmieszać delikatnie ubitą pianę z białek. Masę serową wylać do formy z wyłożonym papierem do pieczenia (23 x 33 cm). Wstawiać do piekarnika nagrzanego

https:KKuchniaMniam
Galaretka kawowa z kajmakiem i orzechami 168

przepyszny deser. Bo kto powiedział, że kawę można tylko pić? 1 szklanka zaparzonej kawy 2 łyżeczki żelatyny ok 2 łyżeczek kawy 100 g masy kajmakowej 1 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% 100 g biszkoptów 50 g orzechów włoskich 2 bezy SOS KARMELOWY: 4 łyżki masy kajmakowej 4 łyżki śmietanki kremówki 30% 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej Gorącą kawę, najlepiej z ekspresu(...)osłodzić według smaku i rozpuścić w niej żelatynę. Odstawić do całkowitego stężenia. Zastygniętą i schłodzoną galaretkę kawową posiekać nożem. Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno i stale ubijając dodać masę kajmakową. Gotowy krem przyłożyć do rękawa cukierniczego. Biszkopty zmielić w rozdrabniaczu razem z orzechami. Przygotować sos karmelowy. Masę kajmakową podgrzewać na małym ogniu razem ze śmietanką kremówką i łyżeczką kawy rozpuszczalnej

https:KKuchniaMniam
Ciasto Cappuccino 514

wanilinowego (16g) 3 łyżki mleka 160 g mąki pszennej tortowej (1 pełna szklanka) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto Cappuccino – Składniki na masę cappuccino: 660 ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 60 ml gorącej wody (ok. 1/4 szklanki) 5 łyżeczek żelatyny 9 łyżek cappuccino (ok. 75 g) 2 czubate łyżki cukru pudru (ok. 50 g) Ciasto Cappuccino(...)Składniki na masę śmietankową: 330 ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 50 ml gorącej wody (mniej niż 1/4 szklanki) 2 czubate łyżki cukru pudru (ok. 50 g) 2 łyżeczki żelatyny Ciasto Cappuccino – Składniki dodatkowe: 100 g mlecznej czekolady (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Cappuccino – Wskazówki: Wedle uznania możecie zrobić ciasto Cappuccino na cienkim spodzie – wtedy ilość składników biszkoptu

Kulinarne Przeboje
Sernik z mlekiem w proszku 257

łyżka śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia SERNIK: 1 kg zmielonego twarogu 1 szklanka cukru 5 jajek 1 szklanka mleka w proszku 2 budynie waniliowe 1 szklanka śmietanki kremówki 30% POLEWA CZEKOLADOWA: 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady białej 2/3 szklanki śmietanki kremówki 30% Mąkę pszenną przesiać razem z kakao, proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Posiekać(...)pianę. Żółtka przełożyć do misy miksera i razem z cukrem utrzeć do białości. Stale miksując dodawać po trochę zmielony twaróg, proszek budyniowy i przesiane mleko w proszku. Wlać śmietankę kremówkę, a na końcu w kilku turach wmieszać delikatnie ubitą pianę z białek. Masę serową wyłożyć na podpieczony spód. Wstawiać do piekarnika nagrzanego do 180 *C. Po czym zmniejszyć temperaturę

https:KKuchniaMniam
Zakręcona wuzetka 147

Ciasto WuZetka - polski klasyk, zawsze pięknie się prezentuje i nikt nie odmówi kawałeczka. Czekoladowy biszkopt ze śmietanowym nadzieniem to ponadczasowe połączenie smaków. Tym razem, by krem był stabilniejszy śmietanę kremówkę połączyłam z serkiem mascarpone. Na WZ-kę w tradycyjnej formie z kremem serowym zapraszam tutaj , dzisiaj wersja zakręcona i prostsza od tradycyjnego ciasta, pyszna rolada. Składniki na roladę: 3 jajka(...)mąki orkiszowej tortowej 20 g mączki ziemniaczanej 20 g ciemnego kakao 110 cukru/ksylitolu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 250 g śmietany kremówki 4 łyżki cukru/ksylitolu 1 łyżka alkoholu 1 łyżka domowej esencji waniliowej Polewa czekoladowa: 80 g ciemnej czekolady 40 ml śmietany kremówki Przygotowanie: jajka ubić z cukrem na puszysty kogel-mogel, powinny

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Trzy musy 188

smaczne . Składniki na spód: 250 g herbatników oreo 50g masła Ciastka zblendować i połączyć z miękkim masłem. Wyłożyć nimi dno tortownicy. Składniki na kremy: 500g mascarpone 400 ml śmietany kremówki 100 ml mleka 100g gorzkiej lub deserowej czekolady 150g cukru 200g malin (ja dałam brzoskwinie z puszki) 30g żelatyny opcjonalnie barwnik (czerwony/żółty) Mleko podgrzać ale nie zagotować, wrzucić(...)posiekaną czekoladę, dobrze wymieszać i ostudzić. Żelatynę podzielić na 3 i każde 10g rozpuścić w 50ml wody. Mascarpone wymieszać z cukrem. Odłożyć 200g tej masy, dodać 100 ml śmietany kremówki i ubić. Delikatnie połączyć z przestudzoną czekoladą. Na koniec odrobinę kremu przełożyć do porcji żelatyny i wymieszać, przelać do reszty kremu. Wyłożyć na przygotowany spód. Część owoców zostawić a pozostałe

Mam apetyt na ...
Ciasto śnieżny puch - bajeczy serniczek 161

mnie to po prostu mega puszysty, bajeczny serniczek bez pieczenia. Jednak sernik, ponieważ to główny składnik tego wspaniałego ciasta. Ciasto jest lekkie i puszyste dzięki dodatkowi ubitej śmietany kremówki, a całość wiąże galaretka owocowa. Górę wieńczy posypka kokosowa. Kolor ciasta zależy od rodaju  galaretki jakiej użyjesz. Jedyna zmiana jaką wprowadziłam to zamiana mleka w proszku na śmietanę kremówkę. Moje(...)razem jednak poszłam na skróty i użyłam gotowych biszkoptów. Polecam! Składniki: 200 g podłużnych biszkoptów Savoiardi 500 g sera twarogowego z wiaderka 3 łyżki cukru pudru/ksylitolu 350 ml śmietany kremówki 2 galaretki agrestowe 500 ml wrzącej wody kokosowa posypka: 6 łyżek wiórków kokosowych 1 łyżka masła 1 łyżka cukru/ksylitolu Wykonanie: foremkę ( u mnie 24x24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Biszkoptowa kostka z jagodami 283

masła lub margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mąki pszennej + 2 łyżki 2 łyżki kakao woda z cytryną do nasączenia PIANKA JAGODOWA: 330 ml śmietanki kremówki 30% 200 g słodzonego mleka skondensowanego 1 szklanka jagód leśnych (mogą być mrożone) 1 galaretka z owoców leśnych 1 szklanka wody POLEWA: 100 g czekolady gorzkiej 70% 1/3 szklanki śmietanki kremówki(...)wody. Jagody zmiksować w blenderze i przelać przez sitko, aby pozbyć się skórek i pestek (nie jest to konieczne). Wymieszać z mlekiem skondensowanym i rozpuszczoną galaretką. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubić na sztywno i stale ubijając wlewać gęstniejącą masę jagodową. Piankę jagodową podzielić na pół i przekładać nią biszkopty. Ciasto dobrze jest składać w formie, w której piekł się biszkopt

https:KKuchniaMniam
Tort biszkoptowy z kremem z białej czekolady, bezą i owocami 149

pieczenia —  malinową Charlotte (klik) . * SKŁADNIKI na tortownicę o średnicy 21-23 cm Biszkopt: biszkopt z 5 jajek z tego przepisu Krem z białej czekolady: 500 ml śmietany kremówki 200 g sera mascarpone 150 g białej czekolady 2 łyżki cukru pudru z prawdziwą wanilią Do nasączenia: 2 łyżki wody różanej (lub soku z cytryny) 2 łyżki miodu(...)spód foremki papierem do pieczenia (szczególnie jeśli korzystasz z formy bez rantu, np. w kształcie serca). Upieczony i przestudzony biszkopt przekrój na pół. Krem z białej czekolady Dzień wcześniej kremówkę podgrzej w rondelku, pamiętając, aby nie doprowadzać jej do wrzenia. Do gorącej kremówki dodaj drobno posiekaną białą czekoladę. Śmietanę odstaw na 2-3 minuty, a następnie energicznie wymieszaj do momentu

Food Square
Ciasto cappuccino 132

Ciasto cappuccino Składniki: Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek mąki 5 łyżek cukru 2 łyżki kawy rozpuszczalnej pół łyżeczki proszku do pieczenia opakowanie cukru wanilinowego Pianka cappuccino: 500 ml śmietanki kremówki 36% 8 łyżek cappuccino 1 łyżka cukru pudru 4 łyżki żelatyny Pianka śmietankowa: 500 ml śmietanki kremówki 36% 4 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: 3 łyżeczki kawy rozpuszczone(...)przygotować dzień wcześniej, wtedy dużo lepiej się go kroi. Zimny dzielimy na pół. 4 łyżki żelatyny rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody (około 1/4 szklanki) i zostawiamy do wystudzenia. Kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec dodając cukier puder i cappuccino. Następnie dodajemy wystudzoną żelatynę i dokładnie mieszamy. Żelatynę do pianki śmietankowej również rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody (około

PatiGotuje
Klopsiki w serowym sosie 188

smakowała:) Klopsiki: 600 g mielonego mięsa 1 czerstwa kajzerka odrobina mleka do namoczenia kajzerki 1 czerwona cebula 1 jajko garść drobno posiekanej natki pietruszki sól, pieprz Sos: 300 g kremówki 100 g serka topionego 100 g gorgonzoli sól, pieprz Dodatkowo: ok. 700 g ziemniaków 150 g selera 200 g kremówki sól, pieprz tymianek rozmaryn Kajzerkę zalewamy mlekiem, odstawiamy. Cebulę drobno(...)Całość dokładnie mieszamy. Obrane ziemniaki oraz seler kroimy w dość cienkie plasterki. Doprawiamy je solą, pieprzem oraz roztartym w moździerzu tymiankiem i rozmarynem (można też użyć świeżych ziół). Zalewamy kremówką i mieszamy. Naczynie żaroodporne smarujemy niewielką ilością masła. Przekładamy plasterki ziemniaków oraz selera. Do warzyw ponownie przelewamy śmietanę. Zwilżonymi zimną wodą dłońmi formujemy z mięsnej masy średniej wielkości klopsiki. Układamy

Smaki Na Talerzu
Czekoladowe cupcakes 142

mąki pszennej 110 g masła 2 jajka 110 g drobnego cukru do wypieków 25 g kakao 55 ml mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 55 ml śmietany kremówki 30% 200 g czekolady (posiekanej na kawałki) 250 ml śmietany kremówki 36% Sposób przygotowania: Wszystkie składniki do wykonania babeczek powinny być w temperaturze pokojowej. Do oddzielnej miski przesiewamy mąkę, kakao i proszek(...)utrzymamy jasną i puszystą masę. Kolejno po woli wbijamy do tego jajka, cały czas mieszając mikserem całość. Do tej masy następnie dodajemy przesiane suche składniki, mleko oraz śmietanę kremówkę i wszystko łączymy ze sobą. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Ciasto wykładamy do każdej formy. Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez 20-25 minut. Po tym czasie wyciągamy i ostawiamy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Wuzetka 159

jajek 300 g cukru 240 g mąki pszennej 100 g kakao 80 g masła szczypta soli Polewa czekoladowa: 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej 100 ml śmietany kremówki 36 % Bita śmietana: 750 ml śmietany kremówki 36% 100 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki glukozy* 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej* Do nasączenia: 150 ml wiśniówki(...)patyczka. Wyjmij i odstaw do całkowitego wystudzenia. Następnie ciasto podziel na 2 równe blaty. (Możesz również upiec oba blaty osobno, dzieląc podane składniki na 2 porcje). Bita śmietana Schłodzoną kremówkę krótko ubij mikserem wraz z mascarpone. Następnie dodaj cukier puder wymieszany z glukozą oraz skrobią (jeśli używasz) i ubij na najwyższych obrotach na sztywny krem. Oba blaty nasącz wiśniówką wymieszaną

Food Square
Mleczne ciasto z czekoladą i biszkoptami 7328

łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 szklanki kakao 1/4 szklanki wody 2 łyżki oleju rzepakowego szczypta soli CIEMNY K REM CZEKOLADOWY: 125 g serka mascarpone 1 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% 1/2 szklanki mleka w proszku 100 g czekolady mlecznej 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody JASNY KREM CZEKOLADOWY: 125 g serka mascarpone 1 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% 1/2 szklanki(...)mleka w proszku 100 g czekolady białej 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody POLEWA: 50 g czekolady gorzkiej 70% 1/3 szklanki śmietanki kremówki 30% DODATKI: ok 100 g małych biszkoptów okrągłych 1/3 szklanki soku porzeczkowego napar z herbaty do nasączenia biszkoptu Składniki na biszkopt powinny być w temperaturze pokojowej. Kakao wymieszać z wodą i olejem na gładką pastę. Mąkę pszenną

https:KKuchniaMniam
Mus cytrynowy po duńsku 154

zupełnie niepotrzebnie - smakował dokładnie tak jak powinien. To jak - skusicie się...? Noworoczny mus cytrynowy z bitą śmietaną Składniki: (na miskę o pojemności 3 l) 8 jajek 500 ml śmietany kremówki (38%) 160 g cukru sok z 5 cytryn 10 listków żelatyny dodatkowo: 400 ml śmietany kremówki (38%) Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę(...)Dodać sok z cytryny, dokładnie zmiksować. Kremówkę ubić na pół-sztywno. Białka ubić na sztywno. Żelatynę odcisnąć, rozpuścić. Powoli wlewać do żółtek, cały czas miksując. Następnie partiami dodać śmietanę, a na końcu białka, delikatnie mieszając łyżką. Mus przełożyć do miski lub szklanek, schłodzić w lodówce przez minimum 3-4 godziny. Przed podaniem ubić pozostałą kremówkę, wyłożyć na mus. Smacznego! Zgodnie

Pożeraczka, czyli raz adobrze