ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:11/892)

tort biała czekolada wiśnia i trufla 77

krążki. Biszkopt najlepiej upiec dzień przed przekrawaniem. składniki na krem z trufli: (część kremu przygotowujemy dzień przed przełożeniem) 160 g czekoladek trufli 55 g czekolady gorzkiej 180 ml śmietanki kremówki 80 g serka mascarpone wykonanie: Trufle i czekoladę siekamy. Śmietankę podgrzewamy ale nie doprowadzamy do zagotowania. Do gorącej śmietanki dodajemy posiekane czekoladki oraz czekoladę i mieszamy na jednolity krem. Odstawiamy(...)przykrywamy drugim biszkoptem (tort najlepiej składać w rancie). Wstawiamy do lodówki na czas przygotowania krem wiśniowego. składniki na krem wiśniowy: 200 g dżemu wiśniowego, miksowanego 180 ml śmietanki kremówki 10 g żelatyny + 2 łyżki gorącej wody 1 i 1/2 łyżeczki cukru pudru lub do smaku wykonanie: Żelatynę zalewamy wodą, mieszamy i odstawiamy na napęcznienia. Zmiksowany dżem podgrzewamy, zestawiamy z ognia

Domowy Smak Jedzenia
tort oreo wiśnia i nutella 98

miksujemy do połączenia się składników. składniki na krem/mus wiśniowy: 200 g wiśni z syropu lub świeżych lub mrożonych 13 g żelatyny + 2 łyżki gorącej wody 150 ml śmietanki kremówki cukier do smaku wykonanie: Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy do napęcznienia. Wiśnie z syropu blendujemy na mus, wstawiamy na ogień i doprowadzamy do zagotowania, następnie zestawiamy z ognia. Dodajemy żelatynę(...)blendujemy. Śmietankę miksujemy na sztywno. Dodajemy tężejący mus wiśniowy i miksujemy tylko do połączenia się. Gotowy krem wykładamy na biszkopt. składniki na krem z ciasteczkami oreo: 180 ml śmietanki kremówki 150 g serka mascarpone 20 g cukru pudru 10 szt ciasteczek oreo z kremem wykonanie: 5 szt ciasteczek siekamy na grubsze kawałki, pozostałe ciasteczka rozdrabniamy przy pomocy np. blendera. Mascarpone

Domowy Smak Jedzenia
Naleśniki z brzoskwiniami i kremem mascarpone 104

było za rzadkie 2/3 szklanki mleka 3,2% 1/3 szklanki wody łyżka cukru pudru szczypta soli 1 jajko 4 łyżki stopionego masła Na krem: 150g serka mascarpone 200ml śmietanki kremówki łyżka cukru pudru lub do smaku Brzoskwinie: 4 dojrzałe brzoskwinie 2 łyżki cukru pół kieliszka rumu lub likieru amaretto łyżeczka cukru waniliowego 3 łyżki wody Dodatkowo: prażone płatki migdałowe(...)oraz stopione masło i dokładnie mieszamy rózgą cukiernią. Do tego dodajemy suche składniki – mąkę, cukier puder oraz sól i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitego ciasta o konsystencji śmietanki kremówki – jeśli jest dalej zbyt rzadkie, dodajemy jeszcze kilka łyżek mąki. Odstawiamy na jakieś 10 minut.   W tym czasie możemy przygotować krem – kremówkę ubijamy na sztywno, z odrobiną

Smaczna Strona
CIASTO Z BORÓWKAMI AMERYKAŃSKIMI bez pieczenia 138

Spód:  herbatniki maślane (180 g) masło roztopione (50 g) krem czekoladowy typu nutella (4 łyżki) Krem borówkowy: borówki amerykańskie (250 g) jeżyny (125 g) cukier (200 g) śmietanka kremówka 36% (500 ml.) żelatyna sypka (4 łyżeczki) + gorąca woda (1/4 szkl.) mini rogaliki z nadzieniem białej czekolady (1 op =  9 szt.) Krem mascarpone: mascarpone (500 g) śmietanka kremówka(...)cukier i blendujemy na mus. Podgrzewamy ciągle mieszając na średnim ogniu. Doprowadzamy do wrzenia, ściągamy z ognia i dodajemy jeszcze ciepłą żelatynę. Mieszamy energicznie i pozostawiamy mus do wystudzenia. Kremówkę ubijamy na sztywno na najwyższych obrotach miksera. Gdy kremówka się ubije zmniejszamy obroty miksera do najniższych i stopniowo dodajemy wystudzony mus. Krótko miksujemy do połączenia składników. Połowę kremu borówkowego przekładamy

RITA food channel
Malinowy tort urodzinowy 100

formie na podłogę  z wysokości ok. 30 cm.  Odstawiamy do ostygnięcia.  Po ostygnięciu kroimy na 3 blaty. Malinowy krem do przełożenia: Składniki: 200 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 1 szklanka malin (mogą być mrożone) 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny  Przygotowanie: Maliny podgrzewamy w garnuszku, żeby puściły sok. Następnie przecieramy maliny przez sito(...)został nam sam przecier bez pestek.  Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy, dodajemy cukier puder i mascarpone. Do kremu dodajemy przecier malinowy.  Żelatynę moczymy w jednej łyżeczce zimnej wody, a następnie rozpuszczamy w niewielkie ilości gorącej wody (1, góra 2 łyżeczki).  Rozpuszczoną żelatynę dodajemy do masy malinowej i delikatnie miksujemy.  Galaretka: 1 galaretka malinowa 1 szklanka świeżych

bistro mama
Kopiec kreta 88

ciasto kopiec kreta w pudełku. Domowa wersja jest równie prosta w przygotowaniu, tak samo smaczna, a najważniejsza jej zaletą jest fakt, że wiemy, jakich składników używamy. Kopiec kreta z kremówką i bananami z pewnością każdemu upiecze się doskonale i uformuje się w wyjątkowo dorodny kopczyk, który po przekrojeniu będzie imponował wielkością i wyglądem. Smacznego. Udostępnij Składniki na kopiec kreta Ciasto(...)szklanki mąki 150 g cukru 4 łyżki kakao 1 szklanka oleju 3 / 4 szklanki mleka 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli :Śmietankowe nadzienie 500 ml śmietanki kremówki 30% (dobrze schłodzonej) 2 łyżki cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady 1 1 / 2 łyżki żelatyny Dodatkowo: 4 banany 2 łyżki soku z cytryny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Czekoladowe ciasto

niecodziennikpary
Tarta serowa z matchą 83

CIASTO 100 g masła 100 g cukru 1 jajko 250 g mąki 25 g kakao MASA SEROWA 250 g śmietankowego twarogu 50 g cukru 1 jajko 100 ml śmietany kremówki sok z 1/2 limonki 1 łyżeczka mączki ziemniaczanej 6 g herbaty matcha KREM Z MATCHY 200 ml śmietany kremówki sok z 1/2 limonki 30 g cukru pudru 3 g herbaty(...)matcha DEKORACJA herba matcha do posypania polewa czekoladowa z 30 g czekolady gorzkiej i 30 ml śmietany kremówki owoce, kwiaty, listki mięty Wykonanie CIASTO Masło ucieramy z cukrem, dodajemy jaja, mąkę i kakao, wyrabiamy. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na około 30 minut do lodówki. Rozwałkowujemy i napełniamy okrągłą formę do tarty o średnicy 30 cm. Chłodzimy

Tajemnice Smaku
Rolada korzenno - pomarańczowa 186

Rolada w świątecznym klimacie, bo pachnąca pomarańczą i korzennymi przyprawami :). Puszysty biszkopt z dodatkiem przyprawy do piernika i lekki krem pomarańczowy na bazie budyniu i śmietany kremówki. Kropką nad i jest polewa czekoladowa ( u mnie w postaci paseczków ), bo jak wiadomo pomarańcza i czekolada to połączenie ponadczasowe ;). Bardzo polecam na święta i nie tylko :). Składniki na biszkopt: 5 dużych jajek(...)świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy skórka otarta z 1 pomarańczy, wyszorowanej i sparzonej 1 łyżeczka ekstraktu z pomarańczy ( zamiast można dodać kilka kropel aromatu pomarańczowego ) 300 ml śmietany kremówki 30% lub 36%, schłodzonej Polewa czekoladowa: 100 g czekolady deserowej lub gorzkiej 100 ml śmietany kremówki 30 % lub 36% Wykonanie: Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną, mąkę

Opowieści z piekarnika
Czekoladowo- wiśniowa krówka 765

margaryny 2 duże jajka ½ szklanki cukru ½ szklanki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 pełna łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dr.Oetker Krem czekoladowy: 500 ml śmietany kremówki 200 g gorzkiej deserowej czekolady 3 łyżki cukru pudru 1 listek żelatyny Dr.Oetker Krem śmietanowy: 400 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 20 dag herbatników(...)piekarnika i wystudzić. Wiśnie lub czereśnie odcedzić niezbyt dokładnie  z soku, zalać rumem, odstawić na 30 minut. Krem czekoladowy: Czekoladę połamać na kawałki , zalać około 150 ml śmietany kremówki rozpuścić do płynnej konsystencji nad   gorącą kąpielą wodną, odstawić do całkowitego wystudzenia. Żelatynę w listku namoczyć w zimnej wodzie jak w przepisie na opakowaniu , odcisnąć i rozpuścić np. przez

Wanilia i Kardamon
Sernik na zimno Oreo 380

masie serowej - wykończony delikatną warstwą bitej śmietany. Składniki na chrupiący spód: 80 g sucharów 140 g kremu czekoladowego Nutella Masa serowa: 1 kg serka mascarpone 400 g śmietany kremówki 30% 2 łyżki żelatyny 3 łyżki cukru pudru 20 ciastek Oreo Ganasz czekoladowy: 35 g czekolady mlecznej 35 g czekolady gorzkiej 15 g masła 1 łyżki mleka 1/3 łyżeczki oleju Masa(...)śmietanowa: 200 g śmietany kremówki 30% (dobrze schłodzonej) 1 łyżka cukru pudru Kruszonka na boki: 20 ciastek Oreo 50 g masła Do dekoracji: 12 szt. mini-ciasteczek Oreo. Zaczynamy od przygotowania chrupiącego spodu ciasta. Suchary zmielić w blenderze na "piasek". Przesypać do miski i odstawić. Nutellę podgrzać na parze, do momentu aż stanie się płynna. Przelać do zmielonych sucharów. Dokładnie

Świat Ciasta
Urodzinowy sernik na zimno 122

masła Składniki na masę serową: 1 kg sera na sernik (może być z wiaderka) 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 400 ml śmietany kremówki 2 łyżki żelatyny 3 łyżeczki kakao + ew. bita śmietana do dekoracji (ja wykorzystałam resztę kremu śmietanowego z jednorożca) Jak zrobić urodzinowy sernik na zimno? Ciasteczka na spód kruszymy w blenderze na proszek, dodajemy roztopione(...)Gotowa masa powinna mieć konsystencję mokrego piasku. Wykładamy masę do tortownicy i dokładnie dociskamy do dna. Odstawiamy do schłodzenia. Ser na sernik miksujemy razem z cukrem i cukrem waniliowym. Kremówkę zagotowujemy. Do jeszcze gorącej dodajemy żelatynę, mieszamy i odstawiamy na 5 minut. Po tym czasie mieszamy ponownie, aż do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Ciepłą kremówkę z żelatyną dodajemy do rozmiksowanego sera

Ciastkozercy
Noc w Wenecji 174

składników. Ciasto ciemne wyłożyć na ciasto jasne. Piec około 25-30 minut w 180 ° C   Wyjąć ciasto z piekarnika i pozostawić do ostudzenia Masa śmietanowa 800 g śmietany kremówki (36%) 1/2 szklanki cukier puder 4 łyżeczki żelatyny Wykonanie Rozpuścić żelatynę w małej ilości wody ,odstawić do napęcznienia . Do rondelka z wodą wstawić napęczniałą żelatynę i podgrzać ,mieszając do rozpuszczenia(...)gotować . Płynną wystudzić. Kremówkę ubić na sztywno ,pod koniec dodać cukier puder. Gotową ,ubitą kremówkę zahartować . 1-2 łyżki śmietany kremówki dodać do płynnej żelatyny,wymieszać do połączenia. Wlewać strumieniem cienkim do ubitej śmietany kremówki miksując do połączenia. Ubitą śmietankę wyłożyć na ciasto. Polewa 150 g czekolady deserowej 1 łyżkę masła 6 łyżek mleka 2 małe żółtka Czekoladę ,masło

mojej kuchni
SERNIK Z PIERNICZKAMI 169

trzeba) - 1kg mielonego twarogu (u mnie z wiaderka dość gęsty) - 200g cukru (dałam trzcinowy) - 40g mąki ziemniaczanej lub proszek budyniowy - 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią - 200g słodkiej kremówki - 3 jajka - 200g pierników (ja dałam 150g domowych pierników bez polewy, były bardzo lekkie, 200g byłoby w moim przypadku za dużo, + 1 z polewą do dekoracji), Można użyć dowolnych także(...)czekoladzie. W misie miksera ubić część sera z cukrem i proszkiem budyniowym (lub mąką ziemniaczaną), następnie dodajemy pozostały ser, po jednym jajku i cały czas ubijamy. Pod koniec dodajemy kremówkę i mieszamy do połączenia składników. Na samym końcu dodajemy pokrojone w większą kostkę pierniczki (można wykorzystać małe rączki do krojenia...). Mieszamy. Dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wypełniamy ciastkami

Smaczne Zdrowe
Kremówki à la papieskie 453

Dziś obchodzimy XVIII Dzień Papieski, więc na deser przygotowałam ulubiony deser naszego papieża, św. Jana Pawła II, czyli papieskie kremówki, które jadał w ówczesnej cukierni Karola Hagenhubera w Wadowicach. Usłyszeliśmy o tym 16 czerwca 1999 r. podczas spotkania papieża z mieszkańcami swojego rodzinnego miasta: "A tam była cukiernia. Po maturze chodziliśmy na kremówki. Że myśmy to wszystko wytrzymali, te kremówki(...)maturze". Jak wyglądały ówczesne kremówki, nie wiadomo. Jedni uważają, że do ich przygotowania używa się ciasta francuskiego, inni - że wystarczy ciasto listkujące się. Jedni robią je z bitą śmietaną, inni - bez. Zrobiłam według własnego uznania, kierując się smakiem i jakością składników. Składniki (na formę (20 x 32) cm): Ciasto 300 g mąki pszennej + mąka do posypania blatu 200 g masła

Weekendy w domu i ogrodzie
Noc w Wenecji 142

składników. Ciasto ciemne wyłożyć na ciasto jasne. Piec około 25-30 minut w 180 ° C   Wyjąć ciasto z piekarnika i pozostawić do ostudzenia Masa śmietanowa 800 g śmietany kremówki (36%) 1/2 szklanki cukier puder 4 łyżeczki żelatyny Wykonanie Rozpuścić żelatynę w małej ilości wody ,odstawić do napęcznienia . Do rondelka z wodą wstawić napęczniałą żelatynę i podgrzać ,mieszając do rozpuszczenia(...)gotować . Płynną wystudzić. Kremówkę ubić na sztywno ,pod koniec dodać cukier puder. Gotową ,ubitą kremówkę zahartować . 1-2 łyżki śmietany kremówki dodać do płynnej żelatyny,wymieszać do połączenia. Wlewać strumieniem cienkim do ubitej śmietany kremówki miksując do połączenia. Ubitą śmietankę wyłożyć na ciasto. Polewa 150 g czekolady deserowej 1 łyżkę masła 6 łyżek mleka 2 małe żółtka Czekoladę ,masło

w mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania