ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:23/892)

Sernik na zimno na jogurcie naturalnym z borówkami 220

Dzisiaj propozycja na sernik na zimno choć sera w nim nie ma :) „Masa serowa” powstaje przy użyciu jogurtu naturalnego oraz śmietany kremówki z dodatkiem borówek. Te ostatnie można oczywiście dowolnie zamienić na jagody, maliny etc. Z połączenia jogurtu i kremówki powstaje nam delikatne, aromatyczne i lekkie ciasto, idealne na upalne letnie dni. :) Ilość porcji: Mała blacha ciasta Składniki: Spód ciasta(...)200gram ciemnych herbatników z kremem 50g masła Ciasto: 400g jogurtu naturalnego 330ml śmietany kremówki 30% Opakowanie borówek Opakowanie cukru wanilinowego ( 2 łyżki) 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny Wierzch: Połowa tabliczki mlecznej czekolady Kilka listków mięty Borówki Ciasteczka kruszymy i umieszczamy wraz z miękkim masłem w wysokim pojemniki. Całość blenderujemy na jednolitą masę. Formę do ciasta wykładamy na dnie

Kolizje Smaków
Czekoladowy tort z wiśniami 295

czystym sercem polecam więc ten tort wszystkim łasuchom. Czekoladowy tort z wiśniami biszkopt tradycyjnie z tego przepisu składniki na masę mały słoik wiśni 500 g mascarpone 2 śmietany kremówki po 250 ml każda 200 g gorzkiej czekolady cukier puder 30 g masła do dekoracji wiśnie (16 sztuk) wiórki czekoladowe wykonanie: Biszkopt pieczemy według przepisu, a następnie przecinamy na 3 krążki(...)Górny krążek kładziemy na talerzu i teraz on stanowi podstawę tortu. Spinamy go obręczą tortownicy. W kąpieli wodnej roztapiamy 100 g czekolady. Kremówkę ubijamy mikserem z cukrem pudrem, ilość zależny od upodobań. Ja nie dodaje za dużo cukru, gdyż nie lubię mocno słodkich kremów. Odkładamy 5 łyżek kremówki do masy czekoladowej. Następnie dodajemy do śmietany mascarpone, ubijamy parę sekund

Przysmaki Karolki
Truskawkowiec bez pieczenia 2067

idealnym deserem na wszelkie przyjęcia i zjazdy rodzinne. TRUSKAWKOWIEC BEZ PIECZENIA PRZEPIS Czas przygotowania: 30 minut | Liczba porcji: blaszka 24×24 cm Składniki Masa śmietankowa : 500 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny + 60 ml wody Masa śmietankowa z czekoladą : 330 ml śmietanki kremówki 30% 50 g czekolady mlecznej 1 łyżka(...)wykładamy folią spożywczą. Następnie układamy warstwę biszkoptów. 2 łyżki żelatyny rozpuszczamy w 60 ml gorącej wody. Odstawiamy do przestygnięcia. Do naczynia wlewamy 500 ml śmietanki kremówki, dodajemy serek mascarpone i 2 łyżki cukru pudru. Całość ubijamy na sztywną masę. Pod koniec ubijania wlewamy przestygniętą, ale ciągle płynną żelatynę. 1/2 przygotowanej masy wykładamy na biszkopty. Truskawki kroimy na pół

Przepiski.pl
Świąteczne ciasto śmietanowe WIŚNIOWIEC z makiem 288

pieczenia parę kropli aromatu migdałowego Do nasączenia: 180ml wody 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki cukru pudru Dodatkowo: około 180g konfitury malinowej lub wiśniowej Krem: 450ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 450g gotowego sera na sernik (użyłam z wiaderka) 70g cukru pudru 2 galaretki wiśniowe w proszku 400ml gorącej wody 2 łyżeczki cukru z wanilią Masa wiśniowa: 700ml gorącej wody(...)galaretki w proszku (użyłam wiśniowej i o smaku owoców leśnych) 300g wiśni świeżych lub rozmrożonych Wierzch: 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 fix do śmietany (niekoniecznie, jeśli mamy sprawdzoną śmietankę) 4 łyżki cukru pudru mak do posypania Biszkopt: 1. Piekarnik nastawić na 180C na funkcji góra-dół. 2. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i mieszać

Mała Cukierenka
Tort matcha 122

duże jajka 10 dkg cukru pudru Nasączenie: 50 ml przegotowanej letniej wody 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka cukru pudru Krem matcha i czekolada. 400 ml śmietany kremówki 20 dkg serka mascarpone 15 dkg białej czekolady 10 gr żelatyny 50 ml wody 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka matcha w proszku 2 łyżki wrzącej wody Dekoracja: żurawina liofilizowana oraz(...)miseczki wsypać żelatynę, zalać ją zimną wodą i odstawić na 5 minut, aby spęczniała. Kolejno, żelatynę podgrzać przez kilka sekund celem jej rozpuszczenia. Do garnka wlać 200 ml śmietanki kremówki, którą doprowadzić do zagotowania. Garnek zdjąć z ognia, dodać połamaną na kawałki białą czekoladę oraz cukier puder. Mieszać do momentu, w którym czekolada dokładnie się rozpuści. Wtedy wmieszać żelatynę

MeCooks
Ciasto Malinowa Kraina 388

ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 15 dkg mąki pszennej szczypta soli Krem budyniowy: 500 ml mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego (64 gr) 6 żółtek 500 ml śmietanki kremówki (36%) 15 gr żelatyny w proszku 100 ml wody 5 dkg masła bez soli 10 dkg cukru kryształu Masa malinowa: 40 dkg mrożonych malin 1 opakowanie budyniu waniliowego(...)odstawić do wystygnięcia. Do kubka wlać wodę, wsypać żelatynę i odstawić na 10 minut. Po tym czasie żelatynę podgrzać przez kilka sekund, aby uzyskała płynną formę. Wystudzić. Zimną śmietanę kremówkę włożyć do miski i ubić na niemalże sztywno. Do tak ubitej śmietany wlać płynną, ale wystudzoną żelatynę i ubijać razem przez kilka sekund. Zimny budyń przełożyć do większej miski

MeCooks
Ciasto szampańskie 141

galaretki o smaku brzoskwiniowym + 500 ml wody herbatniki kakaowe ( zużyłam mniej więcej 1,5 opakowania, przy czym opakowanie miało 250 g, były to około 34 sztuki ) 500 ml śmietanki kremówki 36%, schłodzonej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 3 łyżki cukru pudru ( lub więcej, do smaku ) 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Polewa: 50 g czekolady mlecznej(...)czekolady gorzkiej 100 ml śmietanki kremówki 30% lub 36% Wykonanie: Przygotować formę o wymiarach dolnych około 21x31 cm - wyłożyć ją papierem do pieczenia. Galaretki rozpuścić w 500 ml gorącej wody, odstawić do wystudzenia. Następnie schłodzić w lodówce do momentu, aż zacznie tężeć. Na spodzie formy ułożyć biszkopty. Brzoskwinie osączyć z syropu i pokroić w kostkę, następnie rozłożyć je na biszkoptach

Opowieści z piekarnika
Torcik serowy z bitą śmietana i jeżynami 98

zmiany to spód z ciastek maślanych (około 170 gr na 50 gr masła), tortownica 23 cm, 8 łyżek cukru pudru zamiast 250 gr. Wierzch sernika posmarowałam 150 gr śmietany kremówki ubitej z 250 gr mascarpone i 3 łyżkami cukru pudru, a na to dałam solidną porcję jeżyn. Składniki na spód: 170 g pokruszonych ciastek maślanych 50 g masła, rozpuszczonego Tortownicę(...)cukru pudru sok z połowy cytryny otarta skórka z połowy cytryny 20 g żelatyny 100 ml gorącej wody do rozpuszczenia żelatyny 150 g jogurtu naturalnego  300 ml śmietany kremówki 30% Zmiksować twaróg, cukier, sok i skórkę z cytryny. Żelatynę rozpuścić we wrzątku, wymieszać, lekko ostudzić, połączyć z jogurtem i dodać do masy serowej. Dokładnie wymieszać. Kremówkę ubić na sztywno

moj przepis na
Orzeszki z kremem kajmakowym i czekoladowym 146

szklanki mąki 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia masło do wysmarowania formy (tylko przed pierwszą porcją) Krem kajmakowy: 125 g mascarpone 100 g śmietany kremówki 3 czubate łyżki masy kajmakowej 0,5 szklanki okruszków z obcinania kołnierzyków (opcjonalnie, jeśli Wam zostały) Mascarpone umieścić wraz z kremówką w misie miksera i ubić na gęsty krem. Dodać masę(...)kajmakową, okruszki ciasta kruchego i zmiksować, schłodzić krem aż stężeje, po lekkim stężeniu nadziewać połówki orzeszków, skleić tworząc orzeszka. Krem czekoladowy: 125 g mascarpone 100 g śmietany kremówki 50 g czekolady roztopionej 0,5 szklanki okruszków z obcinania kołnierzyków (opcjonalnie, jeśli Wam zostały) 0,5 szklanki posiekanych orzechów  Mascarpone umieścić wraz z kremówką w misie miksera i ubić

Kocham..lubię..gotuję..
Walentynkowy torcik z musem z owoców leśnych 108

jagód czy borówek, wiśni, czereśni, mogą być również mrożone świeżo wyciśnięty sok z połowy małej cytryny 1/3 szklanki cukru 4 łyżeczki żelatyny w proszku (12 g) 330 ml śmietany kremówki 30 lub 36%, schłodzonej dodatkowo – podłużne lub okrągłe biszkopty, pół opakowania W garnuszku umieścić owoce (mrożone bez wcześniejszego rozmrażania), sok z cytryny, cukier. Podgrzewać, mieszając, do rozpuszczenia się cukru(...)dodać do żelatyny, wymieszać, żelatynę dodać do podgrzanego puree, zblendować (można lekko podgrzać,aby mieć pewność że żelatyna dobrze się rozpuściła). Odstawić do całkowitego wystudzenia w temperaturze pokojowej. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Powoli, łyżka po łyżce, dodawać do niej do wystudzone puree, bardzo delikatnie mieszając. Gotowy mus, przelać do formy, na ciasto czekoladowe. Wstawić do lodówki

moj przepis na
Tarta bounty bez pieczenia 86

szybka, a do tego rewelacyjna w smaku. Składniki Spód do ciasta 300g ciasteczek typu oreo 50g masła roztopionego 50g mlecznej czekolady Środek 100g białej czekolady 150g wiórek kokosowych 200ml kremówki 50g masła 30g cukru Polewa 100g kremówki 20g masła 175g mlecznej czekolady Przygotowanie Ciasteczka zblendować, dolać do nich roztopione masło i czekoladę. Zblendować jeszcze raz, ciastka będą przypominały mokry piasek(...)Foremkę do tarty wysmarować masłem. Wysypać ciastka i ugnieść, zrobić wyższe boki. Masło, kremówkę, białą czekoladę i cukier wrzucić do rondelka i gotować do momentu rozpuszczenia czekolady, dodać wtedy wiórki kokosowe. Odstawić do wystygnięcia. Następnie wyłożyć na spód ciasta i wstawić do lodówki. Czekoladę, masło i kremówkę wrzucić do rondelka i gotować do rozpuszczenia czekolady, jak polewa się schłodzi polać

Wasze Przepisy
Naleśniki a'la Banoffee 124

mąki, 370 ml mleka, 1 łyżka oleju. Nadzienie: ½ małej puszki masy kajmakowej. 2-3 banany, sok z ½ cytryny, 250 g serka mascarpone, 250 ml śmietanki kremówki 30%, 2 łyżki cukru pudru. Dodatkowo: 250 ml śmietany kremówki 30%, 1 śmietan-fix, 1 łyżka cukru pudru, starkowana czekolada mleczna (do posypania). Zaczynamy od smażenia naleśników. Z mleka, jajka, żółtka, proszku budyniowego, mąki(...)były zbyt cieniutkie. Banany obrać i pokroić na plasterki. Skropić sokiem z cytryny, żeby nam nie ściemniały. Serek mascarpone przełożyć do miski. Dodać  250 ml   śmietany kremówki. Za pomocą miksera ubić razem do momentu, aż masa zacznie gęstnieć. Dodać cukier puder i ubijać dalej, do momentu kiedy masa będzie ubita na "sztywno". Odstawić na bok. Do drugiej miski

Świat Domowej Kuchni
Deser Oreo 107

smak tych ciasteczek, który jest wyczuwalny w każdej łyżce tego kremowego deseru. Składniki (na 5 porcje): opakowanie ciasteczek Oreo – 16 ciasteczek 150g jogurtu naturalnego typu Skyr 250ml śmietanki kremówki kakao do posypania deserów cukier puder do smaku   Część ciasteczek Oreo rozdzielamy, zostawiamy około 5 całych sztuk do ozdobienia deseru. Krem przekładamy do miski, a ciasteczka do robota kuchennego(...)innych małych salaterek w których będziemy podawać deser, wsypujemy po łyżce zmielonych ciasteczek. Odstawiamy.   Do kremu z ciastek dodajemy jogurt i miksujemy do połączenia. W osobnej misce ubijamy kremówkę na sztywno. 2 łyżki ubitej kremówki przekładamy do mieszanki z jogurtem i mieszamy dość energicznie do połączenia, aby trochę już masę napowietrzyć. Do tego dodajemy resztę kremówki i już delikatnie

Smaczna Strona
PANNA COTTA Z MANGO I MARAKUJĄ 122

kwaśny miąższ świetnie komponuje się ze smakiem panna cotty. Idealny deser na jesienno-zimowę porę.  Przygotowanie: 20 min. Chłodzenie: 6 godz. Porcja dla 4 osób: ● 150 g śmietany kremówki* ● 75 g drobnego cukru ● 300 g ubitej śmietany kremówki ● 2 listki żelatyny (8 g) ● 2 owoce marakui ● 1 mango ● 1limonka ● 1 laska wanilii ● 1 szczypta kardamonu   Przygotowanie : Laskę(...)wanilii rozetnij wzdłuż i nożem wyskrob ziarenka. Listki żelatyny namocz w zimnej wodzie. Do rondla wlej 150 g śmietany kremówki, dodaj cukier, rozciętą laskę wanilii i wyskrobane z niej ziarenka, podgrzewaj na wolnym ogniu. Zdejmij z ognia, dodaj namoczone listki żelatyny, dokładnie wymieszaj. Pozostaw do ostudzenia 15 minut w temperaturze pokojowej, po czym domieszaj 300 g ubitej śmietany. Przelej

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska