WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 5-8 (wyszło 35 ciasteczek) Składniki: 120 g miękkiego masła, około pół szklanki drobnego cukru, około 1 i 1/2 szklanki mąki, jajko, łyżeczka proszku do pieczenia, dodatek 1: 3/4 opakowania kolorowej posypki, dodatek 2: 2-3 łyżki płatków owsianych, 6 posiekanych śliwek suszonych. Przygotowanie: Miękkie masło
JejKuchniapękają, można spokojnie wyrównać je od środka palcami. Nożyczkami obcinamy nierówności. 17. Muffinki smarujemy kremem, na środku układamy po jednej wisience. Zakrywamy śnieżną kulą. Smacznego życzy Kategoria: Ciasteczka , Przepisy , Słodkości i desery Tagged: bita śmietana , cukier kokosowy , czekolada , dla dzieci , Gellwe , kinderbal , muffiny , mąka migdałowa , olej rzepakowy , siemię lniane , słodki prezent , Targroch , wiśnie , żelatyna
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyPyszne, chrupiące ciasteczka z dodatkiem kaszy manny. SKŁADNIKI 1/3 szkl. kaszy manny , ½ kostki masła, 1/3 szkl. brązowego cukru, 100 g mąki tortowej , 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżka cukru waniliowego, 1 jajko, 1 łyżka kakao Polewa: 30 g mlecznej czekolady, 30 g gorzkiej czekolady WYKONANIE Z podanych składników zagniatamy ciasto, wkładamy do woreczka
słodki bratekMuffinki to takie ciasteczka, które robi się bardzo szybko. Muffinki pomarańczowe zrobiłam specjalnie dla dzieci, które od rana chodziły za mną jęcząc - mamusiu, zrób babeczki... Nie mogłam odmówić :) Muffinki pomarańczowe są mięciutkie, pachną pomarańczami ze względu na użytą w nich startą skórkę pomarańczową. Zniknęły szybciej niż zostały zrobione. Polecam! Składniki suche: 2 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 1 łyżka
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieSkładniki: 6 szklanek zbożowych płatków w kształcie kwadratowych ciasteczek o smaku intensywnie czekoladowym Nestle Cookie Crisp Brownie ; 1 szklanka lentilek; 280 g pianek marshmallows (u mnie Haribo Smerfy ); 4 łyżki masła. Dodatkowo: Prostokątna forma/naczynie żaroodporne o wymiarach 28 x 18 cm; Papier do pieczenia; Łyżka + odrobina masła. Szklanka = 1 cup = 240 ml, łyżka = 15 ml Sposób przygotowania: Prostokątną
Gospodyni MiejskaKokosanki te są idealnym pomysłem na wykorzystanie białek, które nie raz nam zostają po sporządzaniu innych przysmaków. Ciasteczka mają wilgotny środek i chrupiący wierzch. Jednym słowem reeewelacja! (16 sztuk) 120g wiórek kokosowych 2 białka 40g cukru 40g masła 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 szczypta soli Wiórki umieścić w misce, zalać roztopionym masłem i wymieszać tak, aby wszystkie były nim oblepione
Di gotujekonsystencja będzie za gęsta lub za rzadka. Trzeba manewrować - albo banana dołożyć, albo dosypać wiórków lub słonecznika. Nie musicie dodawać wszystkich składników, które dodałam ja do swoich ciasteczek, ja sypałam to co miałam w szafce :) Blaszkę wyłożyłam papierem do pieczenia i nakładałam po łyżce na blachę. Piekłam w temp. 180 stopni. Do momentu mocniejszego przyrumienienia - około 20-25 minut
Justa próbuje gotowaćJutro podobno ma być słoneczna pogoda, więc i Ja mam dla Was słoneczne ciasteczka :) Składniki: - 320 g mąki pszennej - 125 g masła - 100 g cukru - 1 jajko - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - skórka i sok z jednej cytryny - 2 łyżki cukru waniliowego Przygotowanie: Masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajko, sok i skórkę z cytryny, mąkę oraz proszek do pieczenia
Zainspirowana w kuchniSmacznego :) Dla czytelników na hasło ZDROWE-BAKALIE w sklepie www.sklepagnex.pl zniżka 5% na produkty Agnex! Rabat obowiązuje do 30.04.2017 r. Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta warstwowe , Ciasta z owocami , Ciasteczka , Desery , Dla dzieci , Na wynos Tagged: len , migdały , płatki owsiane , żelatyna , żurawina
https:KKuchniaMniamPieczemy około 15-20 minut w 180 stopniach. Studzimy. 7. Miękkie masło ucieramy z cukrem i kakao. Za pomocą szprycy dekorujemy zimne babeczki. Wykańczamy wisienką. Smacznego! Kategoria: Ciasteczka , Przepisy , Słodkości i desery Tagged: cukier brązowy , dla dzieci , dla niejadka , kakao , kinderbal , krem , muffiny , na szybko , olej rzepakowy , pomidory
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyPyszne i chrupiące ciasteczka z posypką lion Cukieteria , pełnoziarniste, z orzechami arachidowymi, to doskonała propozycja na drugie śniadanie czy przekąskę. SKŁADNIKI 1 szkl. płatków owsianych , ½ szkl. mąki graham, 3 łyżki mąki pszennej, 1/3 szkl. brązowego cukru, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 60 g posiekanych orzechów arachidowych, ½ szkl. posypki Lion, 1 jajko, 2 łyżki masła orzechowego (bez soli
słodki bratekZaciekawiły mnie ciasteczka na blogu Izy ( Smaczna Pyza ) . Postanowiłam je upiec. Muszę przyznać, że tak jak pisze Iza są smaczne. Niestety chyba za cienko rozwałkowałam ciasto i nie wyszły takie fajne jak u Niej. Ale są smaczne i to się liczy. Mi smakowały najbardziej jeszcze takie letnie. Aby uniknąć smarowania białkiem wałkowałam ciasto przez folię
Ewa w kuchnikrateczkę widelcem, zawinąć boki (to będą skrzydła) i górną część (głowa). W odpowiednie miejsca przykleić migdały a tylką z okrągłą końcówką zrobić sowom oczy. Brzuszki posypać szczyptą brązowego cukru. Ciasteczka piec ok 15 minut w 180 stopniach. Po ostudzeniu narysować sowom oczy rozpuszczona czekoladą
Smakołyki Asiwyszło łącznie około 2 szklanki, ewentualnie dosładzamy. Sok podgrzewamy i rozpuszczamy w nim żelatynę. Odstawiamy do wystudzenia i lekko tężejący wylewamy na brzoskwinie. Kategoria: Ciasta i ciasteczka , Deser , Na zimno Tagged: brzoskwinie w puszce , ciasto cytrynowe , cukier , cytrynka , galaretka cytrynowa , jajka , kefir , kisiel cytrynowy , mąka pszenna , Na zimno , z galaretką , żelatyna
Mam apetyt na ...mlecznej czekolady 50 g gorzkiej czekolady Masło roztopić w rondelku, dodać połamaną czekoladę, i mieszać aż do rozpuszczenia. Wylać na przestygnięte ciasto i udekorować. Kategoria: Ciasta i ciasteczka , Deser Tagged: czekolada gorzka , czekolada mleczna , jajka , konfitury wiśniowe , masło , mocno czekoladowe , murzynek , mąka , proszek do pieczenia , szybkie ciasto
Mam apetyt na ...