ciasteczka - 38923 przepisów (strona:1285/2595)

Koperty z jabłkami 105

Byliśmy kiedyś u Betki i zachwyciły nas jej ciasteczka z jabłkami ! Koniecznie chciałam mieć ten przepis więc odstałam go sms’em. Po zmianie telefonu zapomniałam o nim na jakiś czas, aż do wtorku w tamtym tygodniu. Odkopałam stary telefon, wydobyłam przepis i są! Mają tylko jedną wadę… momentalnie znikają! Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia

Za drzwiami kuchni
Pierniczki 137

Wspólne pieczenie pierniczków to wielka frajda , o czym mieliśmy okazję przekonać się z chłopakiem przed Świętami. Nigdy wcześniej nie robiłam tych kultowych Bożonarodzeniowych ciasteczek , choć samo wykonanie ciasta jest bardzo proste, a dekorowanie barwnymi lukrami otwiera pole do popisu gospodyni w każdym wieku Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze

Za drzwiami kuchni
Serowe „bułeczki” z jabłkami 252

Szukacie pomysłu na słodki podwieczorek? Oto on:) Serowe niby bułeczki/niby ciasteczka z jabłkami. Będą doskonałe dla dużych i małych łasuchów. Mówię Wam, coś świetnego. U mnie rozeszły się praktycznie od razu po upieczeniu. 250 g białego półtłustego sera 300 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 2 jajka 2-3 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki oleju 4 jabłka

Smaki Na Talerzu
CIASTECZKA PODWÓJNIE CYTRYNOWE 151

zawinąć w celofan lub zapakować w ozdobne pudełko).  Ciastka szybko się przygotowuje, należy jednak pamiętać, aby odpowiednio wcześnie wyjąć masło i jajka z lodówki. Ważne jest także, że ciasteczka w chwili wyjmowania z piekarnika powinny być miękkie i lekko napuszone. Opadną i stwardnieją po wystygnięciu. SKŁADNIKI / 18 ciastek o średnicy 10 cm 200 g miękkiego masła 200 g cukru

cool and minty
Marchewkowe ciasteczka 125

Jutro mój syn ma zanieść do szkoły coś z marchewką. Szperałam, szperałam i znalazłam na jednym z blogów przepis na te ciasteczka ( niestety nie zapisałam linka i nie mogę teraz znaleźć skąd pochodzi ). Są bardzo smaczne i szybki do zrobienia. Zrobiłam podwójną porcję i to był dobry pomysł bo to fajne ciacha są. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Rogaliki maślane 197

zrumienienia. Po upieczeniu rogaliki posypujemy cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM RÓWNIEŻ: KRUCHE ROGALIKI Z CIASTA SEROWEGO PRZEPIS TUTAJ SZYBKIE ROGALIKI DROŻDŻOWE PRZEPIS TUTAJ ROGALIKI TRZYSKŁADNIKOWE PRZEPIS TUTAJ MAŚLANE CIASTECZKA KWIATKI PRZEPIS TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY

Blog z Apetytem
Pastelowe beziki 186

termoobiegu i suszyć bezy  90-100 minut.  Po wysuszeniu zostawić w wyłączonym piekarniku do całkowitego ostygnięcia. Przechowywać w szklanym słoiku, lub pudełku na ciasteczka. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Ciasteczka amarantusowe z bakaliami 153

gotujemy w wodzie przez 15 minut. Odsączamy. Umieszczamy ziarna amarantusa w misce, dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 15 minut.     Artykuł Ciasteczka amarantusowe z bakaliami pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Kakaowe popękane ciasteczka z żurawiną. 146

Popękane ciasteczka czekoladowe znają chyba wszyscy, jednak zawsze są z dodatkiem czekolady. Moje są z dodatkiem kakao i żurawiny, wyszło smacznie! To co, zapraszam! S kładniki; 30 dag mąki pszennej 120 g kakao ( polecam  S kworcu ) 20 dag  cukru trzcinowego   Skworcu 4 jajka 2 łyżeczki cukru waniliowego   z prawdziwą wanilią Skworcu 100 ml oleju 1 łyżeczka

Radość kipiąca uśmiechem.
Serowe krakersy. 154

słone krakersy z serem ;) Nawet nie będę próbowała się tłumaczyć, bo chyba się nie da. Niech będzie, że to przewrotna natura kobieca mnie tu zaprowadziła ;) Tak czy inaczej ciasteczka posmakowały całej mojej rodzinie, a to wcale nie takie oczywiste. Przy produkcji krakersów należy pamiętać o tym, aby ciastka były możliwie cienkie. Będą wówczas chrupiące

zadanie-gotowanie
Król lew – ciasto bez pieczenia! 2403

250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru pół tabliczki gorzkiej czekolady     *** Na dnie formy układamy warstwę herbatników (użyłam blaszki o wymiarach 26×26 cm) . Na ciasteczkach rozsmarowujemy masę kajmakową *** *** Cztery batoniki Lion drobno kroimy *** *** Na masie kajmakowej układamy kolejną warstwę herbatników *** *** Połowę śmietany (250ml) ubijamy na sztywno. Dodajemy 1 łyżkę cukru pudru oraz serek mascarpone i wszystko

Blog z Apetytem
Zadanie kulinarne - ciasteczka. 186

Przed nami kolejne hasło, tym razem w moim ulubionym, czyli słodkim klimacie ;) Otóż będziemy wypiekać ciasteczka. Dla mnie kryterium podstawowym, oprócz smaku oczywiście, będzie prostota wykonania. Raczej skupię się na przepisach szybkich, łatwych i przyjemnych ;) I mam nadzieję, że te małe słodkości umilą nam końcówkę zimy. Z naciskiem na "końcówkę"! :) Zapraszam do zabawy

zadanie-gotowanie
Kruche rogaliki (ciasto serowe) 186

pieczemy przez 15-20 minut – do zrumienienia *** *** Upieczone rogale posypujemy cukrem pudrem lub smarujemy lukrem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: SZYBKIE ROGALIKI DROŻDŻOWE PRZEPIS TUTAJ ROGALIKI TRZYSKŁADNIKOWE PRZEPIS TUTAJ MAŚLANE CIASTECZKA KWIATKI PRZEPIS TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ     Artykuł

Blog z Apetytem
Batoniki owsiano - bananowe super fit 184

Batoniki owsiano - bananowe to pyszna słodka przekąska do pracy lub szkoły. Z powodzeniem zastąpią również coś słodkiego do kawy, bo batoniki smakują jak najlepsze ciasteczka. Bez dodatku cukru, bez glutenu, bez laktozy, pełne pysznych bakalii. To przekąska, która doda energii i zaspokoi głód na długi czas. Bazę batoników stanowią błyskawiczne płatki owsiane, dlatego są miękkie i przyjemne do chrupania. Dodatki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
PIEGUSKI Z CZEKOLADĄ 139

czas mieszając ciasto. Wyrabiam do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Czekoladę kroję na mniejsze kawałki, dodaję do ciasta, dokładnie łączę. Z ciasta formuję kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczam dłonią. Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 12 minut w 180 stopniach (u mnie termoobieg + grzałka górna i dolna

JejKuchnia