Urocze małe beziki z kremem czekoladowym.Nie co gorzka czekolada i słodkie beziki, to raj dla podniebienia. Bardzo chrupkie ciasteczka znikają z talerza błyskawicznie. Robiłam je pierwszy raz i myślę, że będą gościły u mnie często:) Rodzina już prosi o jeszcze. Dość proste w przygotowaniu. Jeżeli chodzi o bezę, pisałam już kilka razy o tym … Czytaj dalej Beziki z czekoladą
gotuj ze mnąCiasteczka bardzo udane i naprawdę syte. Z powodzeniem można je zabrać do pracy na drugie śniadanie. Do tego kubeczek ulubionego jogurtu i posiłek gotowy ;-) Jak je przygotowywałam, to dosłownie na samych resztkach, które miałam w domu. Dlatego użyłam mniej płatków niż oryginale (bo tylko taką ilością dysponowałam) czy różnych mąk. Wyszły wyśmienite! Składniki (wyszło mi 18 sztuk): 1 czubata szklanka
Kuchnia domowa Anitylko dzieciaczków! ;-) Pomysł na te czerwononose renifery Rudolfy zaczerpnęłam od Doroty z MW i lekko zmodyfikowałam. Składniki Masło 90g, zimnego Cukier puder 100g Mąka 1 The post Świąteczne ciasteczka renifery appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojegorąco Wam polecam mój ostatni wypiek, czyli prosty i smaczny sernik z kajmakiem i Snickersami! Sernik został upieczony w okrągłej formie o średnicy 24cm. Składniki Składniki na spód: Ciasteczka owsiane z o The post Sernik z kajmakiem i Snickersami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSernik na zimno z mascarpone i malinami. Inspiracja: Cukiernia Lidla. Składniki Spód: Ciasteczka owsiane z orzechami (np. Bonitki) ; 300g Masło 100g Masa serowa: Żelatyna 15g Woda 60ml gorącej wody Serek mascarpone 500g Cukier 210g Ś The post Sernik na zimno z malinami (z serka mascarpone) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSernik na zimno z borówkami. Ciasto bez pieczenia z serka mascarpone, śmietany kremówki i borówek. Blaszka o wym. 25cm x 25cm. Składniki Spód ciasta: Ciasteczka owsiane z orzechami 420g Masło 125g Krem: Śmietana kremówka 30% 660ml Ż The post Sernik bez pieczenia z mascarpone i borówkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSzybkie i bardzo smaczne ciasteczka do niedzielnej kawy. SKŁADNIKI 1 szkl. mąki pszennej, ¾ szkl. słonecznika, ¾ szkl. płatków owsianych, 180 g masła, 1/3 szkl. cukru kokosowego, 1/3 szkl. wiórek kokosowych 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia WYKONANIE Słonecznik prażymy na suchej patelni, studzimy. Miękkie masło miksujemy z cukrem, dodajemy mąkę, proszek, aromat, a na końcu płatki owsiane
słodki bratekSernik Oreo z kremówką, mascarpone i ciasteczkami Oreo od dzisiaj trafia do kolekcji moich ulubionych serników, tuż obok sernika Snickers (zobacz przepis). Na podobną wersję sernika Oreo trafiłam na blogu Moje Wypieki – i już wtedy wiedziałam, The post Sernik Oreo appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojełyżeczki cukru pudru, około 10 herbatników typu petit beurre, garść malin. Herbatniki pokruszyć (można zmiksować w blenderze, ale ja wolę jak są wyczuwalne kawałki ciasteczek, więc kruszę je ręką). Przełożyć na spód słoiczków/szklaneczek. Schłodzoną śmietanę ubić z dodatkiem cukru pudru. Do gotowej masy dodać mascarpone, ponownie chwilę miksować do połączenia się składników. Przełożyć do słoiczków. Udekorować malinami. Można
Moja kraina smakówmiski wkładamy wszystkie składniki czyli jajko, obie mąki, rozpuszczony olej, syrop klonowy oraz erytrol , zagniatamy i odstawiamy na chwilę aby mąka wciągnęła wodę, następnie z masy formujemy niewielkie płaskie ciasteczka i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy 10-15 minut na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 180ºC Karmel: daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy
Słodkie zapomnieniezobaczyłam w markecie promocję na awokado to nie popełniłam kolejny raz poprzedniego błędu – najpierw zrobiłam zdjęcia, a potem podałam ciasto gościom. Spód do ciasta można zrobić z dowolnych ciasteczek (np. bezglutenowych czy digestivów – jakie lubicie i możecie – wystarczy ich 100 g wsadzić do malaksera wraz z 3 łyżkami oleju kokosowego i rozgnieść na okruchy) albo przygotować
Poezja smakuŚ wiąteczne przygotowania trwają w najlepsze, a choć za oknem śniegu jak na lekarstwo, to w powietrzu wyraźnie czuć już świąteczny klimat. Czas zatem, na małą
Okiem Blondynki by McBlondimascarpone oraz kajmak dokładnie zmiksować na gładką masę. Śmietanę ubić z łyżeczką cukru pudru na sztywno. Herbatniki pokruszyć (można zmiksować w blenderze, ale ja wolę jak są wyczuwalne kawałki ciasteczek, więc kruszę je ręką). Banany pokroić w plasterki. W szklankach/pucharkach układać warstwami: herbatniki, masę krówkowo-serową, kawałki bananów, śmietanę i ponownie herbatniki, masę, banany, śmietanę. Wierzch deseru posypać kakao. Gotowy
Moja kraina smakówmasę (zdecydowanie lepiej sprawdzają się truskawki mrożone, które po zmiksowaniu tworzą fajną, zwartą warstwę). Herbatniki pokruszyć. Do pucharków/szklanek nakładać warstwami jogurt naturalny, mus truskawkowy i pokruszone ciasteczka. Powtarzamy nakładanie warstw aż dojdziemy do końca pucharków. Smacznego
Moja kraina smakówinne dowolne owoce np. truskawki (w sumie około 400 g). Herbatniki dokładnie pokruszyć (np. wałkiem w szczelnie zamkniętej torebce) lub zmiksować w malakserze. Masło rozpuścić, lekko przestudzić, dodać do ciasteczek. Wymieszać – ma powstać mokry ciasteczkowy piasek. Do formy na tartę wysmarowanej masłem (najlepiej sprawdzi się taka z wyjmowanym dnem) przełożyć masę ciasteczkową, dokładnie wylepić nią spód oraz boki, mocno
Moja kraina smaków