Małe kokosowe ciasteczka na szybki deser. Do ich wykorzystania użyłam zamrożonych białek. Składniki: 100 g masła 1/2 szklanki cukru 3 łyżki mleka 250 g wiórek kokosowych 3-4 białka 3 łyżki mąki ziemniaczanej Sposób przygotowania: 1. Masło roztapiamy w garnuszku, dodajemy cukier i podgrzewamy mieszając, aż cukier się rozpuści. Następnie wlewamy mleko, mieszamy i ściągamy garnuszek z palnika. Do masła
Na Ciasteczkowych PapierachDawno temu w sklepach można było znaleźć okrągłe ciasteczka kokosanki, jedne z najlepszych jakie pamiętam z dzieciństwa... niestety zawierają niezdrowe tłuszcze i sporą ilość cukru :( Mam dla Was dobrą wiadomość - teraz możecie przygotować zdrową wersję w domu :) Kolejna propozycja w ramach Tygodnia Kokosowego <3 Składniki: 120 g mąki pszennej pełnoziarnistej 1 jajko 1 szklanka wiórków kokosowych 1 łyżka miodu
Chocolate Muffin Blogdowolnej wielkości kwadraty bądź kółka ( u mnie kwadraty wycinana nożem ;) oraz kółka kieliszkiem :) 2. Blachę od piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, na nim układamy nasze ciastka. Możemy podziurkować nasze ciasteczka wykałaczką, wtedy nie będą się wzdymać, ale nie musimy tego robić jeśli chcemy uzyskać takie grubiutkie poduszeczki do pogryzania ;) Pieczemy w 180 stop przez 15-20 min. Smacznego ! Źródło Tutaj
Gotowanie...to proste !Dzisiaj tak na szybko mam dla Was pyszne mięciutkie drożdżowe ciasteczka z serem . Zapraszam :) Składniki : 1 nie pełna szklanka ciepłego mleka 1 cukier waniliowy 3 jajka 100 g roztopionego masła 6 łyżek cukru około 500 g mąki pszennej 5 dag drożdży 400 g sera białego w kostce 1 cukier waniliowy 4 łyżki cukru 3 jajka Wykonanie : Z połowy mleka
Sama słodycz i szczypta chilimnie wstawanie o drugiej nad ranem... Dla takich chwil warto się poświęcić. Ponieważ czasu wolnego u mnie jak na lekarstwo, mam dla Was znów szybciutki i prosty przepis. Na ciasteczka, a jak! Robi się je bardzo łatwo i szybko; mimo, że to kruche ciastka, nie trzeba ciasta chłodzić. Nawet wałkowanie można pominąć, jeśli ktoś potrafi ugnieść placuszek mniej więcej
Pożeraczka, czyli raz adobrzewww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Inspiracja z blogu Fitkot . Słyszeliście o ciasteczkach z dodatkiem suchego budyniu? Naprawdę smakują przepysznie. Poniższa wersja jest z mąką żytnią (możecie użyć pszennej), co daje świetny efekt smakowy. Mają orzechowy posmak i lekką, budyniową nutę. Przypomniał mi się pomysł na guziczki (pamiętacie Oreo ?), bo z ciastem fajnie się pracuje i po upieczeniu
Di gotujezasługą dobrej jakości mąki pszennej Młynomag oraz dużej ilości żółtek. Były tak pyszne, że gdy tylko kolejna partia wychodziła z piekarnika zaraz znikała w tajemniczych okolicznościach. Musiałam część ciasteczek schować aby zostało trochę na dzisiaj do popołudniowej kawy ;) Grzebyczki upiekłam z mąki pszennej luksusowej od Młynomag T550 . Mąka już na pierwszy rzut oka wydaje się być bardziej puszysta niż
Smakołyki Asiporzeczki. Jak mam ochotę na coś słodkiego, a akurat nic nie piekłam lub Miśki wszystko wyżarły to ratuje mi życie taka kanapka. Dziś pomyślałam, dlaczego by nie zrobić takich ciasteczek? No to są, i nieskromnie powiem, że są o wiele lepsze niż jakaś tam sznytka, miękkie w środku, pachną cudnie, ehh… tylko 16 szt. mi wyszło, może t nawet
greenscarfPółkruche ciasteczka przygotowane na wzór karnawałowych róż. Mają delikatny cytrynowy posmak. Do przygotowania potrzebujemy tylko jednego jajka i żółtka. Składniki 1 szkl mąki 1 jajko 1 żółtko 1 łyżka spirytusu 1 łyżka masła szczypta soli 1/2 łyżeczki startej skórki z … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatySłodziutkie, róże karnawałowe, to chrupiące ciasteczka, są z przygotowywane z takiego samego ciasta jak faworki, i tak samo smażone w głębokim tłuszczu. Są zjadane w ostatki, karnawale i na tłusty czwartek. Smakują i wyglądają kapitalnie;) Polecam, warto przygotować je dla bliskich. Na blogu też inne słodkości na Tłusty Czwartek ;) 20 dag mąki pszennej 3 żółtka
Takie tam pichcenieZostałam poproszona przez firmę Orzech o przygotowanie czegoś pysznego z ich produktów na walentynki. Dzisiaj Ma dla Was propozycję pysznych ciasteczek z Powidłami śliwkowymi Chrupiące i nie są pracochłonne , w sam raz do Walentynkowej kawki :) Zapraszam :) Składniki : 1 opakowanie ciasta francuskiego Powidła śliwkowe Orzech cukier puder do posypania truskawki do dekoracji Wykonanie : Blaszkę wyłożyć papierem
Sama słodycz i szczypta chiligrzałka góra-dół). Foremki układamy na dużej aluminiowej blaszce. Babeczki pieczemy około 20-25 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika i przestudzeniu każdą foremkę odwracamy i lekko ściskamy brzegi. Ciasteczka same z nich wyskoczą. Przed nałożeniem kremów babeczki całkowicie studzimy. Przygotowanie kremu maślanego: Miękkie masło ucieramy mikserem z cukrem pudrem na puszystą masę, dodajemy śmietanę i miksujemy do uzyskania sztywnego jednolitego
Trzeci talerzDo tej pory robiąc sok z marchewki w sokowirówce powstające „wiórki” wyrzucałam. Tym razem doszłam do wniosku, że może warto te odżywcze „odpadki” jakoś jeszcze wykorzystać
Jakugotujesz.plMaślane ciasteczka z ciągnącymi krówkami, jak dla mnie połączenie dwóch ulubionych składników. Najlepsze są zaraz po upieczeniu, bo juz na drugi dzień krówki twardnieją. Składniki: - 60 g masła - 4 łyżki miodu - 40 g cukru brązowego - 225 g mąki pszennej - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 11 krówek Przygotowanie: Do garnka wrzucamy masło oraz cukier, mieszamy na małym ogniu aż cukier
Zainspirowana w kuchnizakochanych w maśle orzechowym polecam upieczenie tych bardzo smacznych i prostych ciasteczek. Dodatek czekolady sprawia, że baaardzo trudno jest się im oprzeć. Przepis jest idealny dla osób początkujących w kuchni. Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym
Przepisy Aleksandry