ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:209/3191)

CIASTO BAJADERKA 448

SKŁADNIKI  NA MASĘ :  100-200 g herbatników szkolnych  150 g biszkoptów  300 g ciasta czekoladowego lub pierniczków czekoladowych 50 g rodzynek namoczonych we wrzątku i odcedzonych 50 g kokosu 100 g orzechów (ziemne, laskowe, włoskie ) 1 olejek rumowy 2 łyżki gęstego, kwaśnego dżemu(...)PRZYGOTOWANIE :  Wszystkie składniki na masę rozdrabniamy ( ciasta, ciastka i orzechy ), można robotem, blenderem lub tłuczkiem. Wsypujemy do miski, dodajemy rodzynki, kokos, olejek i masę czekoladową. Mieszamy aż składniki dokładnie się połączą i będą stanowiły jedną zwartą masę. Blaszkę o wymiarach 25/30 wykładamy folią aluminiową. Na dno i boki rozkładamy herbatniki.  W ciepłym mleku rozpuszczamy cukier waniliowy i nasączamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto Kinder Country bez pieczenia + film 113

kąpieli wodnej często mieszając. Rozpuszczoną czekoladę zdejmujemy z ognia. Do miski wsypujemy ekspandowaną pszenicę, dodajemy do niej rozpuszczoną jeszcze gorącą czekoladę i wszystko dokładnie razem łączymy. Gotową masę na spód ciasta przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i starannie ją rozprowadzamy, delikatnie dociskając łyżką a następnie wstawiamy do lodówki na pół godziny. Do miski przekładamy serek mascarpone, wlewamy mleko(...)przekładamy do masy z mascarpone oraz mleka skondensowanego i całość krótko miksujemy aż składniki się połączą. Do masy wsypujemy pszenicę ekspandowaną i wszystko mieszamy łyżką. Tak przygotowaną masę przekładamy na spód ciasta i dokładnie ją rozprowadzamy. Do garnka wlewamy śmietanę, dodajemy połamaną czekoladę i wszystko rozpuszczamy na bardzo małym płomieniu cały czas mieszając. Gdy polewa będzie idealnie gładka zdejmujemy garnek

Smakowite Dania
Słonecznikowiec 811

hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Zapraszam Was serdecznie na jedno z najwspanialszych ciast jakie udało mi się upiec. Składa się z wilgotnego ciasta czekoladowego, masy z dodatkiem słonecznika oraz bitej śmietany. Całość komponuje się idealnie, nie jest za słodkie, z elementami wspaniale chrupiącej masy.  Po prostu wspaniałe ciacho! :) Jest to dosyć pracochłonny wypiek(...)koniec dodajemy przesiane kakao i miksujemy Nasączenie:    ½ szklanki wody   łyżeczka kawy rozpuszczalnej   łyżeczka cukru Z podanych składników przygotowujemy kawę. Studzimy. Przełożenie ciasta: Ciemny blat nasączamy kawą. Wykładamy masę z chrupiącym słonecznikiem. Przykrywamy drugim blatem. Nasączamy. Smarujemy bitą śmietaną. Wierzch możemy posypać resztą chrupiącego słonecznika lub posypką z prażonych orzeszków ziemnych. Przechowujemy w lodówce. Życzę smacznego! Przepis

Czerwona Porzeczka
Wiśnie na czekoladowej poduszce i ciekawe dodatki 166

przewodnim, ale u mnie zamiast maku jest troszkę przetrzymane w piekarniku brownie, żeby było nadal wilgotne ale żeby lepiej trzymało kształt i nie rozlewało się pod wpływem reszty ciasta. Dalej mamy masę z mascarpone w którą wciśnięte są wiśnie z kompotu, a dalej biszkopty nasączane w kawie i w końcu krem z nutelli. Mnie to ciasto urzekło i mojego męża(...)jasną masę. Do ubitych jajek dodajemy mąkę i czekoladę. Wszystko razem delikatnie miksujemy, żeby składniki dokładnie się połączyły. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, masę przelewamy do foremki i pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Ciasto odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Zrobiła mi się na cieście delikatna górka więc ścięłam ją nożem, żeby ciasto było płaskie. Dodatkowo: – 0,5 szklanki wiśni

Relaxtime
Rolada szpinakowa z kremem morelowym wg Siostry Anastazji 154

się nie stanie;):) Co do samej rolady jest smaczna i szybka w przygotowaniu. Ja niezmiennie jestem przyjemnie usatysfakcjonowana tym smakiem, jest taki inny;) Ciasto to w zasadzie biszkopt z dodatkiem rozmrożonego szpinaku, a masa… każdy wie jak smakuje i ile czasu zajmuje ubicie kremówki i wymieszanie jej z mascarpone. Dodajmy do tego minutkę na wmieszanie jeszcze konfitury morelowej(...)przestudzone ciasto przykrywamy ściereczką, obracamy blaszkę, pozostawiając ciasto na ścierce. Ostrożnie zdejmujemy papier do pieczenia i zwijamy w roladę. Żelatynę zalewamy ok. 1/5 szklanki zimnej wody i odstawiamy do napęcznienia. Następnie podgrzewamy ją na malutkim ogniu, tylko do rozpuszczenia. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Do gęstej masy dodajemy mascarpone oraz konfiturę, krótko miksujemy, tylko

Smaki Na Talerzu
Królewski sernik 513

wyrobić ciasto , i pokrojone w kawałki i zawinięte w folie spożywczą, włożyć do zamrażarki na kilka godzin, aby się kompletnie zamroziło.  Zamrożone ciasto łatwiej się nam zetrze na dużych oczkach.Pomógł mi robot.  Robimy masę serową. Mielimy dwa razy ser .Oddzielamy białka od żółtek i rozpuszczamy masło, które musi kompletnie wystygnąć.Białka ubijamy mikserem, ale nie na sztywną(...)ciasta i ścieramy na dużych oczkach do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy- nie zapominajmy o posmarowaniu obręczy i posypaniu bułką tartą! Nagrzewamy piekranik do 180 stopni. Na starte ciasto wylewamy masę, a na wierzch masy, bardzo delikatnie i z wyczuciem ścieramy druga porcję kakaowego ciasta. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut, potem zmniejszamy temperaturę do 150 i pieczemy dalej

Z Kuchni Do Kuchni
Buchty z dżemem brzoskwiniowym - Mega Puszyste 86

jajko 200 ml ciepłego mleka 50g masła DODATKOWO: 1 słoik dżemu brzoskwiniowego firmy ORZECH 1 łyżka mleka + 1jajko WYKONANIE: 1. Wszystkie składniki na ciasto wyrabiamy na jednolitą masę. Wyrobione ciasto przykrywamy ścierka. Odstawiamy do wyrośnięcia na około 1 godz. 2. Po tym czasie dzielimy ciasto na 16 kawałków, wałkujemy każdy kawałek, nadziewamy dżemem (około 1 łyżeczkę) dokładnie sklejamy, układamy bułeczki

Dziś Ja gotuje
Sernik pod pierzynką w kratkę 130

Dodajemy ser, mąkę, budyń i sok z cytryny. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z resztą składników. Dodatkowo: cukier puder do posypania WYKONANIE:   1 CZĘŚĆ CIASTA KRUCHEGO MASA SEROWA   KRATKA Z CIASTA KRUCHEGO   PIECZEMY:   65 (piekarnik z termoobiegiem)   -80 MINUT (tradycyjna „witryna” ) W TEMP 180 STOPNI ZOSTAWIAMY DO CAŁKOWITEGO OSTYFNIECIA W PIEKARNIKU! POSYPUJEMY

Domowe ciasta
Indyjskie chlebki naan 202

odstaw na 10 minut aż drożdże zaczną pracować. Do miski wsyp wszystkie składniki oprócz dodatków do podania, a następnie wlej mleko z drożdżami. Zagnieć ciasto na jednolitą, nieklejącą masę. Jeśli ciasto za bardzo się klei (może to być wynikiem konsystencji jogurtu), dodaj więcej mąki. Ciasto po zagnieceniu odstaw na około 40 minut do wyrośnięcia w ciepłe miejsce, przykrywając miskę ściereczką

nietylkopasta.pl
Pierogi z tartymi ziemniakami. Przepis krok po kroku. 101

masła i wymieszaj je z mąką. Następnie dodaj dwa jajka i jedno żółtko. Zmieszaj składniki. W kolejnym kroku dodaj stopniowo gorącą wodę i wyrabiaj ciasto na idealnie gładką masę. Gotowe ciasto na pierogi powinno idealnie odklejać się od dłoni, być gładkie i miękkie. Tak przygotowane ciasto owiń folią i odstaw na 15 minut.   Rozwałkuj placek o grubości kilku milimetrów

kuron.com.pl
Szybkie ciasto bananowe 195

Ciasto bananowe jest proste i szybkie w przygotowaniu. Nie musimy do jego przygotowania wykorzystywać miksera, składniki mieszamy przy pomocy łyżki. Jest to ciasto, które zawsze się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kebab 126

łyżkę mąki, mieszamy i odstawiamy na 10-15 minut. Na stolnicę wysypujemy mąkę, dodajemy do tego resztę wody, sól, drożdże i olej. Dokładnie wyrabiamy ciasto. Gdy uzyskamy jednolitą masę, odkładamy ciasto na ok. 1,5 godziny. Po tym czasie z ciasta formujemy 4-5 kulek, które wałkujemy delikatnie niezbyt cienkie, zgrabne, okrągłe bułki. Pity odstawiamy jeszcze na 20-25 minut

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
MOCNO CZEKOLADOWE CIASTECZKA (V) 248

następnie dodajemy cukier. Do miski dodajemy mleko i ponownie mieszamy. Do masy wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia oraz sodę.  Całość zagniatamy na gładkie ciasto.  Z uzyskanej masy wyrabiamy kulki ciasta wielkości orzecha włoskiego.  Tak przygotowane kulki układamy w sporych odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy 12 minut w piekarniku nagrzanym do 180C.  Smacznego

Emcia Pichci
Idealne ciasto na pierogi Jakuba Kuronia 2160

mąką.   Następnie dodaj dwa jajka i jedno żółtko. Zmieszaj składniki. W kolejnym kroku dodaj stopniowo gorącą wodę i wyrabiaj ciasto na idealnie gładką masę. Gotowe ciasto na pierogi powinno idealnie odklejać się od dłoni, być gładkie i miękkie. Tak przygotowane ciasto owiń folią i odstaw na 15 minut

kuron.com.pl
Chleb z kaszą pęczak 165

tylko czekać. Wykonanie ręczne – Drożdże, cukier, sól rozmieszać w ciepłej wodzie, ale nie gorącej. Do miski wsypać wszystkie składniki, wyrobić ciasto jak każde ciasto drożdżowe na gładką masę. Włożyć ciasto do lekko naoliwionej miski, przykryć i zostawić do wyrośnięcia. Następnie ponownie ugnieść i włożyć ciasto do formy do pieczenia chleba. Odstawić do wyrośnięcia. Nagrzać piekarnik

Kuchnia Pokoleń
Najlepszy chleb tostowy 140

wyrośnięcia. Na stolnicę wysypać mąkę, zrobić dołek. Do dołka wlać wyrośnięte drożdże, pozostałą wodę i rozpuszczone masło. Wszystko razem zagnieść jak każde drożdżowe ciasto na gładką sprężystą masę. Włożyć ciasto do lekko naoliwionej miski, przykryć ściereczką. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Jak już podwoi swoją objętość zagnieść ciasto jeszcze raz. Włożyć ciasto do naoliwionej formy i ponownie odstawić

Kuchnia Pokoleń
Naleśniki z mięsem mielonym, cukinią i grzybami zapiekane w sosie chrzanowym 157

jogurtu naturalnego 5 łyżek mleka krowiego pieprz Dodatkowo: 100g sera żółtego lub mozzarelli Przygotowanie: Naleśniki: W misce umieścić wszystkie składniki. Za pomocą trzepaczki wymieszać ciasto do uzyskania jednolitej masy. Jeżeli ciasto będzie za rzadkie dosypcie odrobinę mąki. Małą chochelką nałożyć trochę ciasta i rozprowadzić je na rozgrzanej oraz uprzednio wysmarowanej olejem patelni (ja używam tej do naleśników i smaruję

Fabryka pomysłów
Kopytka z jogurtem greckim 128

ziemniaki mamy już ugotowane i wystudzone to zabieramy się do wyrabiania ciasta . Do rozgniecionych ziemniaków dodajemy mąkę , jajka , jogurt grecki , oraz szczyptę soli , i wszystko bardzo dokładnie zagniatamy ciasto z masy ziemniaczanej , jeżeli mamy ciasto za rzadkie to dodajemy mąkę.  Jak już mamy zagniecione ciasto na kopytka , posypujemy stolnicę mąką i odcinamy kawałek i rolujemy na długi kawałek

Mój Smak
Gruzińskie chaczapuri po mojemu 184

dole. Drożdże rozpuścić w w ciepłym mleku i wodzie, następnie wlać olej i dodać cukier, sól i mąkę. Dokładnie zagnieść ciasto jak każde drożdżowe ciasto na gładką, elastyczną masę. Przełożyć ciasto do lekko natłuszczonej miski, przykryć folią aluminiową. odstawić do wyrośnięcia. Podzielić ciasto na dwie części, rozwałkować na kształt kuli, w środku powinno zostać grubsze. Przygotowanie nadzienia – na patelni

Kuchnia Pokoleń
pyszny sernik z malinami na kruszonce... 162

drobny, miękki to trzeba zmielić w maszynce tortownica 20 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować masłem i na dnie wyłożyć 3/4 ciasta, przyklepać do dna na ciasto wylać masę serową, dodać opłukane, obsuszone maliny i trochę zostawić do dekoracji, na masie serowej rozsypać resztę ciasta kruszonkowego piec w 180 C około 60 minut na 2 poziomie i grzanie

W Mojej Kuchni Lubię
Domowy ekstrakt miętowy 139

postanowiłam sama sobie taki ekstrakt przygotować :) To nic trudnego, ale trzeba się uzbroić w cierpliwość i poczekać miesiąc, aż ekstrakt będzie gotowy. Jakie ma zastosowanie? Jako dodatek do: ciast, ciasteczek, mas (którymi przekładane są ciasta), kremów (którymi dekorowane są babeczki), lukru, lodów, kawy, herbaty, drinków. A teraz proporcje: wódki powinno być dwa razy więcej, niż mięty. Czyli: jeśli gałązki/ listki

Domowa Cookierenka Agi