ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:202/3191)

Najlepsze ciasto 3 Bit na krakersach 1006

ciasta, które mają u nas wielkie wzięcie. Zawsze mile widziane są szarlotka i ciasto z kremem więc ciasto 3bit również jest na liście bestselerów. W tym cieście jest kremowa masa budyniowa, lekka bita śmietana, słodki kajmak, a całość przełamuje lekko słony smak kruchych krakersów. Próbowałam robić to ciasto na zwykłych herbatnikach , ale to już nie to samo. Zdecydowanie krakersy pasują(...)także będzie smakowało bo namawiam mocno do jego przygotowania. Radzę rozplanować sobie przygotowanie ciasta tak żeby zrobić je najpóźniej wieczorem, z przeddzień planowanego podania, ponieważ ciasto musi się chłodzić przynajmniej 12 godzin aby wszystkie masy miały czas odpowiednio stężeć a krakersy nieco zmięknąć. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Zimowe rafaello 103

dobry pomysł na urozmaicenie rodzinnego weekendu. Przepis jest tak prosty, że z powodzeniem w wykonaniu tego smakołyku mogą pomóc dzieci. Zrobione razem z mamą, tatą, siostrą czy babcią ciasto, to dla najmłodszych powód do dumy. Każdemu należy się odrobina słodkości i radości w sercu mroźnej zimy! Rafaello Składniki: 3 szklanki mleka ¾ szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 3 żółtka(...)kiedy lekko się zrumienią, od razu przesypujemy na zimny talerz. Do zimnego budyniu dodajemy miękkie masło i dokładnie miksujemy. Pod koniec ucierania dodajemy wiórki kokosowe i jeszcze chwilę ucieramy. Masę dzielimy na 3 części (można przełożyć masę do 3 miseczek). Formę o wymiarach mniej więcej 20 na 30 cm wykładamy warstwą folii aluminiowej. Na folii rozkładamy pierwszą warstwę krakersów (jeśli

KulinarneImpresje.pl
Pyszne ciasto z kawą zbożową od Pani Zuzi 226

ciast. Raz, że smakuje bardzo dobrze, a dwa, że nie wymaga użycia żadnych niespotykanych składników (kawa zawsze była w domu;)). Na ciasto składa się biszkopt z dodatkiem kawy zbożowej, zwykły jasny biszkopt, a oba przełożone pyszną budyniową masą na gorąco. Zachęcam do wypróbowania, bo pomimo, iż brzmi zwyczajnie, jest pyszne, wilgotne, mięciutkie, o wspaniałym delikatnym smaku kawy:) Biszkopt kawowy(...)sztywno, pod koniec dodajemy cukier. Dodajemy po 1 żółtku i miksujemy do połączenia po każdym dodaniu. Pod koniec miksowania wlewamy olej. Do masy przesiewamy mąkę ze szczyptą proszku do pieczenia, delikatnie łączymy całość za pomocą szpatułki. Przelewamy ciasto do blaszki o takich samych wymiarach, jak piekliśmy ciasto kawowe. Pieczemy w 180 stopniach przez około 15-20 minut (do momentu

Smaki Na Talerzu
Ciasto z gruszkami i masą jogurtową 728

mało przepisów z gruszkami. Trzeba to naprawić :) Szczególnie biorąc pod uwagę fakt, że gruszki, to jedne z moich ulubionych owoców. W związku z tym zaproponuję dzisiaj kruche ciasto z gruszkami, masą jogurtową i kruszonką. Jest to fajne ciasto, niezbyt skomplikowane, które można wykonać z dowolnymi miękkimi owocami. Ja zdecydowałam się na gruszki i nie żałuję :) Jeżeli chcielibyście mieć intensywniejszy smak(...)szklanki soku, który wydzielił się podczas prażenia i rozpuścić w nim mąkę (dokładnie, żeby nie było grudek). Dodać do gruszek, zamieszać do momentu, aż masa zgęstnieje. Odstawić. Teraz czas na właściwą część pracy nad ciastem. Przygotowujemy kruche ciasto. Wszystkie składniki posiekać i w miarę szybko zagnieść na gładkie, jednolite ciasto. Schłodzić w lodówce 1-2 godziny lub nieco krócej

Świat Ciasta
Jogurtowe ptasie mleczko z truskawkami na kakaowym biszkopcie 279

pogodę. Ptasie mleczko lekko kwaskowate niezbyt słodkie. Bardzo dobre. Jeśli nie chcecie mniej kaloryczne to proponuje dodać mniej cukru do biszkoptu. Przygotowanie ciasta na biszkopt – żółtka z odrobiną cukru ubić na puszystą masę. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Jak już masa z białek jest sztywna to podczas ubijania powoli wsypywać cukier. Dodać ubite żółtka i delikatnie(...)dwie galaretki rozmieszać we wrzącej wodzie i zostawić do zgęstnienia, ale nie całkowicie obroty wsteczne 3, podczas mieszania wlewać gęstniejącą galaretkę odstawić żeby masa zaczęła gęstnieć gęstniejącą masę wylać na spód ciasta wyłożonymi truskawkami, zostawić trochę na górę przykryć drugą częścią ciasta i wylać pozostałą masę Trzecią galaretkę rozmieszać we wrzącej wodzie. Zostawić do momentu aż zacznie mocno gęstnieć. Gęstniejącą

Kuchnia Pokoleń
Trochę inne Apple Pie 160

cynamonuMargarynę i cukier wrzucamy do wysokiego naczynia i miksujemy ( polecam spiralne końcówki ). Następnie dodajemy żółtka i dalej miksujemy na jednolitą masę ( dzięki temu cukier lepiej połączy się z ciastem ). Do masy dodajemy partiami mąkę i dalej miksujemy.  Gdy ciasto będzie już zwarte, wysypujemy je na blat i ugniatamy. Ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy do zamrażalnika na około

Słodkie Przyjemności
Różana szarlotka w kratkę 187

Klasyczna szarlotka z różanym twistem. Przepyszne połączenie kruchego ciasta, kwaskowej masy jabłkowej z różaną konfiturą która nadaje jej szczególny charakter. Nie wymaga dużej wprawy , smakuje wyjątkowo. Polecam to ciasto w towarzystwie aromatycznej herbaty Lady White  Sir William's -to kompozycja wyjątkowej białej herbaty z kawałkami owoców tropikalnych, jej aromat jest bardzo subtelny a serwowana bez dodatków pozwala delektować(...)części, jedną większą i drugą mniejszą . Mniejszą włożyć do lodówki. Większą część wylepić lub rozwałkować na dno blaszki o wym 25/30 cm wyłożonej pergaminem. Masę uprażonych jabłek wymieszać z konfiturą różaną i wyłożyć na ciasto kruche, pozostałe ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować pociąć na jednakowej szerokości paski, ułożyć kratkę na jabłkach. Ciasto piec w nagrzanym piekarniku 45-50 minut

Wanilia i Kardamon
Sernik z brzoskwiniami 132

Składniki na ciasto mąka krupczatka, 3 szklanki margaryna, 200g cukier, 1 szklanka żółtka, 5 sztuk proszek do pieczenia, 3 łyżeczki Składniki na masę serową ser biały twarogowy, 500g jajko, 1 sztuka budyń śmietankowy, 1 sztuka cukier puder, 1 szklanka brzoskwinie, 1 puszka Składniki na pianę z białek białka, 5 sztuk cukier, 1 szklanka Przygotowanie Do mąki dodajemy cukier, proszek(...)Odstawiamy Twaróg przekładamy do wysokiej miski, dodajemy rozmącone jajko, budyń oraz cukier. Całość miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Białka ubijamy na sztywno dodając po trochu cukru. Na ciasto wykładamy masę serową, na wierzch odsączone i pokrojone w ósemki brzoskwinie. Ubitą pianę rozsmarowujemy na brzoskwiniach, ścieramy na tarce ciasto wyciągnięte z zamrażalnika. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180st

Gotowanie moimi oczami
Ciasto miodowe 128

użyłam masła niesolonego), 2 żółtka, 1 szklanki mąki pszennej, 1 budyń śmietankowy bez cukru. Ponadto: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego ( gotowana przez ok.3h) lub puszka gotowej masy kajmakowej, 300g orzechów włoskich. Przygotowanie : Ciasto miodowe: Wszystkie składniki na ciasto miodowe wymieszać i zagnieść. Dobrze zagniecione ciasto podzielić na dwie części. Blaszkę  wyłożyć papierem do pieczenia. Rozwałkować ciasto, tak by było(...)Gorącą masą budyniową przekładać kolejno upieczone placki: miodowy - masa budyniowa - biszkopt - masa budyniowa - miodowy. Na samą górę wylać kajmak i posypać rozdrobnionymi orzechami włoskimi, lekko je wciskając w masę. Gdy ciasto całkowicie ostygnie, włożyć do lodówki i schłodzić. Smacznego

W kuchni u Moniki
Malinowa chmurka -ciasto znane ale każda gospodyni piecze go inaczej 177

swojego pomysłu. ciasto biszkoptowe składniki (duża blaszka) 5 jajek 3/4 szklanki cukru kryształu 1/2 szklanki oleju 3/4 szklanki mąki tortowej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżeczki proszku do pieczenia przygotowanie Białka ubić na sztywno i dodać cukier, następnie żółtka a potem olej. Na koniec wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia mieszamy już łyżką, jak będzie jednolita masa wylać na blaszkę

Moje Wyroby
Kokosowa chmurka 2644

migdały i wiórki kokosowe. Przełożyć masę do przygotowanej tortownicy, wygładzić wierzch. Piec ok. 25 - 35 minut, do ładnego przyrumienienia  się wierzchu ciasta. Wyjąć z piekarnika, wystudzić, nożem obkroić brzegi, wyjąć z formy, zdjąć pergamin.  Masa kokosowa: 800 ml pełnotłustego mleka kokosowego (o dużej zawartości kokosa, najlepiej 80%, schłodzonego przez 24h w lodówce) 200 g śmietany kremówki(...)obręcz. Należy pozwolić by kawałek folii wystawał poza obręcz - później będzie łatwiej przenieść deser na paterę. Spód ciasta włożyć z powrotem do tortownicy. Na ciasto wylać lekko tężejącą masę kokosową. Wierzch ciasta posypać obficie wiórkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce do momentu aż ciasto całkowicie zastygnie. Gotowe ciasto wyjąć z lodówki, delikatnie oddzielić boki nożykiem. Zdjąć obręcz. Przenieść ciasto na paterę

maniapieczenia
Przepis #62 FIT ciasto WZ 162

Witajcie, pora na kolejną weekendową propozycję ciasta w wersji FIT. Dzisiaj kolejny pomysł na wykorzystanie masy z jogurtu greckiego. Ciasto WZ jest chyba każdemu znane. Oryginalnie opiera się na dość kalorycznej masie ze śmietany, dlatego znalazłam dla niej zamiennik w postaci jogurtu. Biszkopt jest bezglutenowy! Jedna porcja  (użyłam blachy 24 x 24 cm - podzieliłam na 16 porcji(...)całą noc do lodówki. Następnego dnia jogurt przekładamy do miski i ubijamy przez chwilę mikserem dodając cukier. Wystudzone ciasto dzielimy na dwie części i przekładamy 2/3 masy jogurtowej. Pozostałą częścią smarujemy wierzch ciasta. Może je dowolnie ozdobić robiąc na przykład  owocami. Ciasto przechowujemy w lodówce. Na drugi dzień smakuje jeszcze lepiej!  Jest bardzo delikatne i lekkie. Spróbujcie

Health-Fit-Life
Ciasto Biały Lion 1031

przygotowany budyń przykryć i wystudzić. Miękkie masło utrzeć na puch. Stopniowo dodawać po łyżce wystudzonego budyniu. Na koniec dodać sok z cytryny i krótko zmiksować. Masa kajmakowa: Kajmak wymieszać z ryżem preparowanym. Składanie ciasta: Biszkopt przekroić na pół. Można go dodatkowo lekko nasączyć ponczem (wymieszane ze sobą: 100ml wody +2 łyżki soku z cytryny(...)łyżeczka cukru). Na biszkopt wyłożyć i rozsmarować masę kajmakową z ryżem. Na niej rozsmarować 2/3 masy budyniowej. Przykryć drugim biszkoptem (również nasączonym ponczem) i rozsmarować na nim pozostałą masę budyniową. Ciasto wstawić na 2-3 godzin do lodówki. Przed podaniem posypać posiekanymi orzeszkami ziemnymi. Opcjonalnie wierzch ciasta można również ozdobić pokrojonymi batonikami Lion w białej czekoladzie. Smacznego :) The post Ciasto

Kulinarne Przeboje
Tarta migdałowo-serowa z pomidorami wg Yotama Ottolenghiego 146

migdałową tartę z pomidorami i czarnymi oliwkami. Według mnie hit na wszystkie letnie imprezy i przyjęcia! Tarta przypomina mi francuskie ciasto Gallette de Rois , w którym ciasto francuskie wypełnia się słodką masą na bazie masła i mielonych migdałów.  Yotam przerobił ją na kuszący kolorami wytrawny wypiek dodając do migdałowego kremu ricotty, parmezanu i czosnku.  Na bazarkach mamy wreszcie(...)stopni C z termoobiegiem). Ciasta francuskie wyjmij z opakowania i rozwiń na 2 blachach wyłożonych papierem do pieczenia (możesz też upiec najpierw pierwszą, a potem drugą tartę). Na ciastach rozsmaruj masę migdałową przy pomocy łopatki zostawiając dookoła ok. 2 cm. margines.  Na masie migdałowej rozłóż plastry pomidorów, tak aby zachodziły na siebie. Ja ułożyłam pomidory w 4 rzędach. Pomidory

Chilli Czosnek i Oliwa
Sernik na zimno z truskawkami i bananami 165

żelatyny). Następnie dodajemy do niej 1 łyżkę masy śmietanowej i całość wlewamy do masy i krótko miksujemy. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wykładamy okrągłymi biszkoptami. Wylewamy masę śmietanową i odstawiamy ciasto do lodówki. W dwóch miseczkach przygotowujemy galaretki wg przepisu na opakowaniu i odstawiamy do stężenia. Z papieru technicznego lub kartonu wycinamy 2 paski o długości(...)sokiem z cytryną, dzięki temu nie ściemnieją.  Zalewamy tężejącą galaretką cytrynową (galaretka musi być lekko stężała, bo inaczej wyleje się poza określone ćwiartki lub wsiąknie w masę serową). Ciasto chowamy do lodówki. Gdy galaretka stężeje, układamy plasterki truskawek w dwóch pozostałych ćwiartkach i zalewamy tężejącą galaretką truskawkową. Ponownie odstawiamy ciasto do lodówki

Aga w kuchni