ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:212/3191)

Babka z sercem 437

jasną puszystą masę. Dodawać po jednym jajka, miksując dokładnie przed dodaniem kolejnego. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, przesiać. Dodać do masy i delikatnie wymieszać. Mleko rozmieszać z syropem truskawkowym i barwnikiem. Dodać do ciasta. Wymieszać. Ciasto przełożyć do formy, wyrównać. Piec w temperaturze 150ºC przez około 25-30 minut, następnie zwiększyć temperaturę do 160ºC i piec kolejne(...)jajka, miksując dokładnie przed dodaniem kolejnego. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać. Dodać do masy i delikatnie wymieszać. Dodać mleko, wymieszać. Na dnie formy rozprowadzić cienką warstwę ciasta. Na masie kakaowej ułożyć wycięte serca, jedno za drugim. Na serca i dookoła nich wyłożyć pozostałe ciasto, dokładnie rozprowadzić i wyrównać. Piec w temperaturze 150ºC przez około 25-30 minut, następnie

Pełny talerz
Ciasto drożdżowe z makiem / makowiec drożdżowy BEZ WYRASTANIA 202

sięgam tylko po ten przepis:). Dziś w wersji z makiem i oczywiście jak zawsze z dużą ilością kruszonki. Pamiętajmy o wyborze dobrej jakości masy makowej - powinna być gęsta, sucha i zwarta, inaczej może wyjść zakalec.   Ciasto: 2 szklanki mąki 1 jajko L 2 żółtka 60g masła 3/4 szklanki mleka 3 łyżki cukru 40g świeżych drożdży Kruszonka: 1/2 szklanki mąki(...)keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. 2. Robimy kruszonę: składniki zagniatamy i rozcieramy w dłoniach do powstania grudek.Do keksówki wykładamy cienko na dnie warstwę ciasta a następnie "kleksami" masę makową i ciasto.  3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 45 minut

Szefowa kuchni
Rozetki karnawałowe 157

ziemniaczanej 1 łyżka kwaśnej śmietany 2 jajka Dodatkowo: olej do smażenia cukier puder do posypania foremka do rozetek z rączką Przygotowanie: Ciasto: Składniki zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Masa powinna przypominać ciasto naleśnikowe, jednak będzie nieco gęstsza. Ciasto odstawić na min. 30 min do lodówki. Smażenie: W rondlu lub garnku rozgrzać olej. Foremki do rozetek chwilę rozgrzewać w oleju, następnie(...)zanurzać je w schłodzonym cieście. Należy jednak uważać, by górna część foremki nie została pokryta ciastem, gdyż uniemożliwi to zdjęcie ciastek. Foremki pokryte masą umieszczać od razu w rozgrzanym oleju. Ciasto po paru sec.powinno samo odchodzić od foremek, jednak jeśli wystąpią trudności, można sobie pomoc np. patyczkiem lub widelcem. Smażyć około pół min na złoty kolor.  Po usmażeniu, ciasteczka

My sweet a life
Jesienne ciasto marchewkowo jabłkowe dla gości 232

jabłka i rodzynki. Przelać do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą tortownicy. piec 45-50 minut do tzw. suchego patyczka w 180 'C ( piekarnik góra-dół). Wystudzić. Przeciąć ciasto w połowie. Masa grysikowa: - 300 ml mleka - 70 gr masła - 4 pełne łyżki manny ( nie błyskawicznej!) - 3 łyżki cukru - 1 łyżeczka otartej skórki cytrynowej - 2-3 łyżki soku z cytryny Mleko(...)jednocześnie trzepaczką/widelcem aby nie zrobiły się grudki). Gotować na wolnym ogniu aż do całkowitego zgęstnienia. Na koniec dodać skórkę cytrynową i sok z cytryny. Na dolny blat ciasta wyłożyć gorącą masę, przykryć górnym i lekko docisnąć. Polewa czekoladowo-kawowa: - 50 gr masła - 2 łyżki mleka - 3 łyżki cukru - 2 łyżki kakao - 1 łyżka kawy rozpuszczalnej - szczypta soli Masło włożyć

kawawszklance
Ciasto brzoskwiniowe z marchewką i bakaliami 153

obtoczone w mące a na końcu dodać ubitą pianę z białek ze szczyptą soli (wtedy już nie miksować tylko wymieszać dokładnie łyżką aby nie opadła). Ciasto piec przez 40 minut na 160-170 stopni. Masa: Puszka brzoskwiń 3 budynie śmietankowe 3 duże stołowe łyżki cukru 1 1/3 kostki masła 2 galaretki Brzoskwinie odsączyć ze soku, następnie ugotować 3 budynie(...)następnie małymi porcjami dalej miksując do masła dodawać budyń. Ciasto przekroić na 2 części. Pierwszy spód nasączyć dowolnie (u mnie była to kawa ze spirytusem) wyłożyć połowę masy przykryć drugą porcją ciasta nasączyć rozsmarować resztę masy a na niej poukładać kawałki brzoskwiń które polewamy tężejącą galaretką

Pychotkaaa
Sernik z dwukolorowym kruchym ciastem 174

podzielić na części w proporcjach 2/3 i 1/3. Do mniejszej części ciasta dodać kakao i ponownie zagnieść do połączenia się składników. Każdy kawałek ciasta zawinąć w folię włożyć do zamrażalnika na ok 1 godzinę. Składniki na masę serową: 1 kg białego sera trzykrotnie mielonego (dałam gotowy ) 250 g masła lub margaryny w temperaturze pokojowej 1 szklanka cukru 16 g ( całe(...)tartą. Na natłuszczoną blachę zetrzeć na tarce jasną część schłodzonego ciasta na tarce. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C i podpiec jasne ciasto około 12 minut. Na podpieczone ciasto wylać masę serową a na wierzch zetrzeć na tarce schłodzone ciasto ciemne. Całość wstawić do piekarnika i piec około 50 minut w temperaturze 190 stopni C. Po upieczeniu i wyłączeniu piekarnika

Na słodko lub wytrawnie
SZARLOTKA Z KOKOSOWĄ PIANKĄ 618

śmietany (u mnie 18%) Na stolnicę przesiać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, dodać cukier puder, pokrojoną na mniejsze kawałki margarynę, żółtka i śmietanę. Wszystkie składniki zagnieść. Ciasto podzielić na 2 części. masa jabłkowa: 2-2,5kg jabłek (najlepiej odmiana ligol, champion lub papierówki) 2 łyżki cukru kryształu cynamon  1 łyżka soku z cytryny Jabłka myjemy, obieramy i usuwamy(...)się składników mikserem ma małych obrotach, po kolei dodajemy mąkę i wiórki. Mieszamy. Dwie części ciasta rozwałkowujemy na wielkość blachy do pieczenia. Jedną część kładziemy na spód. Na ciasto wykładamy przestudzoną masę jabłkową. Na masę jabłkową wylewamy masę kokosową i przykrywamy drugą częścią ciasta. Ciasto pieczemy w 170 stopniach C przez ok. 60 minut. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
SERNIK NA KRUCHYM SPODZIE, Z KRUSZONKĄ I OWOCAMI 193

sernikoholików kolejna gratka. Kruche orkiszowe ciasto, delikatna masa serowa oraz słodka beza, to wszystko przełamane kwaskowymi owocami...Mmmmiam... Uwielbiam takie ciacha... :-) Piekłam w ciemnej tortownicy o śr.26cm Składniki: Kruche ciasto: - 300g mąki orkiszowej typ750 - 125g zimnego masła - 50g ksylitolu lub cukru - 3 żółtka  (białka wykorzystałam do bezy) - 1 łyżeczka ksylitolu z wanilią lub cukier waniliowy Z mąki, masła(...)żółtek zagniotłam kruche ciasto. Większą częścią ciasta wyłożyłam spód tortownicy (wcześniej przesmarowałam boki i wyłożyłam spód papierem do pieczenia) i odstawiłam do lodówki. Drugą, mniejszą część ciasta również umieściłam w lodówce. Masa serowa: - 500g dobrego, gęstego sera - 125g masła w temp.pokojowej - 1 jajko - 1 proszek budyniowy bez cukru lub 40g mąki ziemniaczanej - 1/2 szklanki mielonego ksylitolu lub pudru (dałam ksylitol

Smaczne Zdrowe
Makowiec na czekoladowym spodzie, z dodatkiem kandyzowanej skórki cytrusowej i orzechów 141

masłem i obsypać bułką tartą. Nałożyć do niej ciasto i piec w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut. Na tak podpieczone ciasto wylać masę makową. masa makowa: 200 g maku (użyłam mielonego BackMit) 1/2 szklanki brązowego cukru 100 g masła 1 szklanka mleka 100 g kandyzowanej skórki (użyłam mieszanki GoldPack(...)skórkę kandyzowaną oraz posiekane lekko i podprażone na suchej patelni orzechy. Na końcu ubić białka z pozostałą ilością cukru i połączyć z masa makową.  Mak wylać na podpieczone ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni i piec przez około 50 minut. Po upieczeniu pozostawić w piekarniku (przy lekko uchylonych drzwiczkach

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciasto Izaura czyli Sernik z murzynkiem 358

Ciasto Izaura czyli Sernik z murzynkiem Pogoda istnie sernikowa, w domu sporo sernikożerców, więc zapraszam na kolejny sernik. Tym razem połączony z ciastem Murzynek, czyli klasycznym ciastem czekoladowym. Fajne ciasto, dość szybko się robi, chłopakom bardzo smakowało, nie za słodkie, z błyszczącą polewą. Zapraszam:) Inspiracja Moje Wypieki . Składniki na formę 30 na 25 cm: Składniki na warstwę serową(...)masy serowej, drugą część delikatnie wmieszać do mieszanki czekoladowej. Na dno formy wyłożyć część ciasta czekoladowego, na to łyżkę wyłożyć masę serową, tworząc kleksy, następnie znów wyłożyć masę czekoladową. Ciasto wstawić do piekarnika, piec 45 min, do suchego patyczka. Zostawić w piekarniku do całkowitego wystudzenia, następnie wstawić do lodówki. Przed podaniem przygotować polewę: 150 ml śmietany 30% 50 g czekolady

moj przepis na
Ciasto "Mały Książę"-czekoladowo-kawowe z mlekiem w proszku bez pieczenia 242

Witam Kochani,  dziś chcę Was zaprosić na rewelacyjne ciasto, które na pewno Was zachwyci. Składa się z masy czekoladowej, kawowej z serkami i mlekiem w proszku, całość zdobi korona z biszkoptów i galaretki :) Dlatego nazwałam je Mały Książę :) Ciasto pięknie wygląda super się kroi i zachwyca smakiem. Jest bez pieczenia :) Zapraszam i bardzo, bardzo polecam :) Szybkie i idealne(...)lekko podgrzać i potem dokładnie zmiksować.  Do miski dajemy 125ml gorącej wody i żelatynę-mieszamy do ostygnięcia i dodajemy do masy. Dokładnie miksujemy na najwyższych obrotach. Masę wykładamy na herbatniki. Ciasto dajemy do lodówki by masa stężała. Następnie 2 galaretki pomarańczowe rozpuszczamy w 750ml wrzątku. Gdy ostygną odlewamy trochę do miski i maczamy w niej biszkopty i układamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
GOTOWANY SERNIK NA HERBATNIKACH 175

Pyszny sernik z gotowanej masy, ciemne herbatniki nadają całego smaku ciastu, a polewa kakaowa dopełnia słodyczy. Ciasto najlepiej smakuje po 1-2 dniach, gdy składniki się przegryzą, ale wątpię w to, żeby ciasto tyle wytrzymało, gdyż od razu będzie chcieli zjeść całe naraz!!!     SKŁADNIKI kruche ciasto z połowy składników, przepis   TUTAJ 1 paczka herbatników regionalnych Petit Beurre(...)cukrem, dodajemy miękkie masło i ser. Masę przekładamy do garnka, gotujemy na wolnym ogniu. W mleku rozrabiamy budyń, dodajemy do gotującej masy serowej. Całość gotujemy aż masa zgęstnieje. Na kruche ciasto wylewamy warstwę gorącej masy serowej, układamy warstwę herbatników kakaowych, następnie smarujemy masą serową, przekładamy do wyczerpania składników, na wierzchu układamy herbatniki maślane. Całość polewamy polewą, którą przygotowujemy w następujący

słodki bratek
Ptysiowe słomki 221

Zdjąć z ognia, dodać mieszankę na ciasto, dokładnie wymieszać, aż masa całkowicie się połączy. Odstawić do ostygnięcia.  Do zimnego ciasta dodawać kolejno jajka. Zmiksować na idealnie gładką masęCiasto przełożyć do szprycy. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskać wąskie krótkie paski.  Piec około 20minut w temp. 180-200st. Jeszcze ciepłe posmarować białkiem i od razu

Z miłości do słodkości
Ciasto szwedzkie 137

mnie znów zwykłe ciasto, bez masy, bez dodatków. Ale czy faktycznie takie  zwykłe? Nie, chyba jednak nie, na pewno nie. Może skład i cała reszta nie wygląda zbyt ciekawie, ale jeżeli ktoś wypróbuje, to  nie będzie żałować. Wiem to na 100%, gdyż sama, jak zwykle, najpierw zrobiłam próbę, by móc się z Wami podzielić moją opinią(...)łyżki mleka Wykonanie: Masło ucieram z cukrem, dodaję twarożek, śmietanę oraz żółtka. Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym i dodaję porcjami do ciasta.  Białka ubijam na sztywną pianę, dodaję do masy i delikatnie, mieszając, łączę je z bardzo gęstym ciastem. Blachę wykładam papierem do pieczenia, przekładam ciasto, rozsmarowuję łyżką i wstawiam na 40 min do piekarnika

Ciasteczkowy Potwór

Proponowane wyszukiwania