zrobić: Mąkę przesiać do miski razem z proszkiem do pieczenia i solą. Dodać masło, cukier, śmietanę i jajko. Wszystko dokładnie wyrobić na gładką masę (nie przejmując się, gdy lekko będzie się kleić). Z ciasta formować kulki, wielkości orzecha włoskiego i obtaczać w migdałach wymieszanych z cynamonem. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując spore odstępy, gdyż ciasteczka lekko
Kuchnia w opałachbekon Jajka roztrzepać, dodać majonez, ser i wymieszać. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć do niej ciasto. Piec około 20 minut w 200 stopniach. Piersi pokroić w drobną kostkę, delikatnie doprawić do smaku i wyłożyć na masę serową. Kolejno ułożyć warstwę przesmażonych (z solą i pieprzem) pieczarek oraz opcjonalnie posypać szczypiorkiem lub kawałkami pomidora - czy bekonu. Ciasto
Di gotujepomidor, bekon Jajka roztrzepać, dodać majonez, ser i wymieszać. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć do niej ciasto. Piec około 20 minut w 200 stopniach. Piersi pokroić w drobną kostkę, delikatnie doprawić do smaku i wyłożyć na masę serową. Kolejno ułożyć warstwę przesmażonych (z solą i pieprzem) pieczarek oraz opcjonalnie posypać szczypiorkiem lub kawałkami pomidora - czy bekonu. Ciasto
Di gotujemieszamy z białym serem, sokiem z cytryny i cynamonem. Jaja miksujemy z mlekiem, cukrem wanilinowym i szczypta soli. Cały czas miksując stopniowo dodajemy mąkę. Dodajemy masę serowo-jabłkową i mieszamy przy pomocy łyżki. Jeśli ciasto wychodzi zbyt gęste dodajemy stopniowo wodę. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podajemy same, posypane cukrem pudrem lub z ulubionym syropem. Placki z twarogiem
peggiwkuchnikostkach MAKAR do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: 1. Mąkę mieszam z cukrem, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i bakaliami. Jajka mieszam trzepaczką z mlekiem i olejem. Masę płynną stopniowo dodaję do suchych składników. Dokładnie mieszam. 2. Ciasto przekładam do papilotek ułożonych na blaszce na muffiny (do 3/4 wysokości). Piekę około 20 minut w temperaturze 200 stopni. 3. Czekoladę łamię na kostki
Tradycyjna kuchnia Kasiblendera, miksujemy dodając po łyżce oleju. Kontynuujemy miksowanie, aż do uzyskania gładkiej masy. Gdyby pasta była za gęsta - powinna mieć konsystencję gęstego ciasta naleśnikowego - dodajemy do niej łyżkę zimniej wody i miksujemy. Gotową pastę przekładamy do słoiczka i wkładamy do lodówki. Możemy ją przechowywać
Kulinarne przygody Gatityłyżka cukru pudru (*) 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: olej do smażenia Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie wymieszać - na gładką masę. (Użyłam widelca.) Smażyć na rozgrzanym oleju - z obu stron. (Ciasto wykładałam za pomocą łyżki stołowej.) Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać z ulubionymi dodatkami (**). (*) W oryginale jest 1 łyżeczka pudru. Jego ilość zależy od tego
Di gotujepołączyć z jedna szklanka mąki i dokładnie wymieszać . Mieszankę jajeczna połączyć z mieszanka drożdżowa i ponownie wszystko wymieszać łyżką ,lub mikserem. Do tak powstałej masy dosypywać porcjami resztę pozostałej przesianej mąki i wyrobić gładkie ciasto. Ciasto jest dość kleiste i w razie potrzeby dosypać niewielką ilość mąki -2łyżki. Przełożyć wszystko do wysmarowanej masłem miski i odstawić na około
w mojej kuchniolej do smażenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Ser mieszamy z jajkami i cukrem. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i solą – wyrabiamy na gładką masę. W garnku rozgrzewamy olej ( do głębokiego smażenia ), a z ciasta urywamy po kawałku i formujemy małe pączki. Smażymy na mocny rumiany kolor, odsączamy na papierowym ręczniku. Zajadamy posypane cukrem pudrem! Smacznego
Ostra na Słodkoprzepisie. Przygotowanie eklerów: Wodę zagotowujemy z masłem. Masło musi się rozpuścić. Dodajemy mąkę i gotujemy jeszcze około 1 minuty, cały czas energicznie mieszając. Masa zgęstnieje i zacznie odchodzić od brzegów garnka. Czekamy, aż ciasto ostygnie. Do zimnego ciasta dodajemy kolejno jajka i dokładnie całość ucieramy mikserem przez około 10 minut. Ciasto wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pomiędzy eklerami
Smak mojego domuczekoladą i serową podstawą. Zapraszam... Skala smaku 9/10 sernik jest mało słodki mimo, że powiększyłam ilość cukru w serze, gorzka czekolada powoduje, żę ciasto staje się bardziej wytrawne. Zródło "moje wypieki" Składniki na masę serową: 500 g twarogu półtłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie 3 jajka 125 g drobnego cukru do wypieków- dałam 1 szkl. cukru pudru 1 łyżeczka olejku
Kubki smakuprzechowywać w lodówce (bez białek) do 5 dni lub mrozić. Aby wykorzystać całą masę makową wystarczy dodać do niej 3 ubite na sztywno białka. Masa będzie idealna, nie będzie się kruszyć i odstawać od ciasta. Smacznego
CookYourselfmlekiem i olejem a następnie mieszamy z suchymi składnikami do dokładnego połączenia się. Formę do muffinek wykładamy papilotami lub dokładnie smarujemy masłem aby ciasto nie przywarło. Do jednego otworu wkładamy tylko 1 łyżkę masy. Muffiny mają być niższe nisz standardowe. Pieczemy około 20 min. w 180C. Masa cukrowa; 15 dag masła 30 dag cukru pudru kilka kropel soku
Radość kipiąca uśmiechem.