ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1088/3191)

Tort urodzinowy Bonduelle (bez glutenu, bez laktozy) 164

pieczenia. Pieczemy 35 minut w 175 stopniach Celsjusza.  Gdy upieczone ciasto ostygnie, kroimy je w poziomie na 3 równe części.  Marchewki gotujemy na parze do miękkości (kilka ugotowanych marchewek warto zostawić do dekoracji), morele obieramy ze skórki, usuwamy pestki, miąższ blendujemy na gładką masę razem z ostudzonymi marchewkami i konfiturą z płatków róż. Powstałą w ten sposób masę(...)mieszamy z żelatyną, którą należy wcześniej bardzo dokładnie rozpuścić w gorącej wodzie. Odstawiamy do lodówki i co jakiś czas mieszamy. Pilnujemy kiedy masa zacznie delikatnie gęstnieć, wtedy dzielimy ją na 3 równe części, dwie posłużą do przełożenia ciasta, a jedną dekorujemy wierzch tworząc dookoła małe kleksy.  Odstawiamy tort do lodówki, gdy mus dobrze zgęstnieje, ozdabiamy wierzch owocami, świeżą miętą

Quinoa Raz!
Muffinki cytrynowe 159

pudru, 3 łyżki Nata de Coco z cytryną w żelu ZENTIS . PRZYGOTOWANIE: 1. Jajka ubijam razem z cukrem kryształem na puszystą masę. Stopniowo wsypuję wymieszane razem mąki oraz proszek do pieczenia. Margarynę rozpuszczam. Cienkim strumykiem wlewam margarynę do ciasta. Z cytryny ścieram wierzchnią warstwę skórki oraz wyciskam sok. Sok i skórkę dodaję do ciasta. Dokładnie mieszam. 2. Ciasto przekładam(...)Cukier puder dokładnie mieszam z  Nata de Coco z cytryną w żelu . Masę wykładam na wierzch przestudzonych muffinek. Zachęcam do zakupu produktów   ZENTIS .  W ofercie sklepu znajdziecie cały szereg przeróżnych nadzień, owoców w żelu oraz produktów niezbędnych do przygotowania domowych ciast, ciastek i deserów

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto a'la Kopiec kreta 162

szkl. mąki tortowej 2  łyżki kakao Masa bananowo-śmietankowa: 3/4 l śmietany 30 % cukier puder 2 jogurty bananowe po 350 g 6 łyżeczek żelatyny spoż. 1/2 szkl. gorącej przegotowanej wody Dodatkowo : 5-7 bananów  Rada: Ilość bananów jest uzależniona od wielkości blaszki. Radzę użyć w tym wypadku większej blaszki , gdyż ciasta jest na tyle sporo , że spokojnie(...)minut w temp. 180 C. Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia. Kroimy wzdłuż na dwa placki. Większą część zostawiamy jako spód ciasta a drugi placek kruszymy na wierzch. Banany obieramy i przecinamy wzdłuż i układamy na biszkopcie. Masa bananowa: Żelatynę rozpuszczamy w wodzie i studzimy. Śmietanę lekko ubijamy , dodajemy jogurty bananowe i ok. 3-4 łyżek cukru pudru do smaku. Dodajemy

Różne smaki w kuchni
Jagodowy sernik na zimno 190

Wybieram się dziś do lasu na jagody. Jestem ciekawa, jakie będą tegoroczne zbiory. Mam ochotę na pierogi, babeczki, ciasto jogurtowe... i wszystko z jagodami oczywiście... A jeśli coś zostanie, to i sernik na zimno będzie! Zdziwiłam się bardzo, gdy przeglądając przepisy na blogu nie odnalazłam tego sernika. Ostatnio bratowa nawet wspominała ten sernik i pytała o przepis. Cóż(...)smaku owoców leśnych Biszkopt: żółtka oddzielić od białek, białka ubić. Żółtka utrzeć na biało z cukrem, delikatnie połączyć z białkami. Mąki wymieszać, wsypać do masy i wymieszać łyżką. Dno tortownicy (24-26cm) wyłożyć papierem, ciasto przełożyć do tortownicy, upiec w temp. 180st ok. 12 minut. Ostudzić. Żelatynę zalać mlekiem, odstawić na kilka minut, żeby napęczniała. Cukier wsypać do sera

Obiad gotowy
Ciasto brzoskwiniowe z galaretką 162

wyglądające  i smaczne ciasto. Przepis dostałam od kuzynki, wypróbowany i dlatego polecam. SKŁADNIKI Ciasto: 4 białka 2 żółtka 1/2 szklanki cukru 1 łyżka mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 10 dag mielonych orzechów włoskich 5 dag, wiórek kokosowych 5 dag. rodzynek Składniki na masę: 2 puszki brzoskwiń 3 łyżki cukru 1 szklanka wody 2 duże budynie śmietankowe(...)kostka masła 3 paczki delicji brzoskwiniowych pół szklanki naparu kawy 2 galaretki brzoskwiniowe WYKONANIE Przygotowanie ciasta: Białka ubijamy z cukrem, dodajemy stopniowo żółtka, a następnie pozostałe składniki. Mieszamy mikserem. Wylewamy na prostokątną blaszkę. Pieczemy 25 min. w temperaturze 180 stopni C. Przygotowanie masy: Sok z brzoskwiń gotujemy z cukrem. W jednej szklance wody łączymy  żółtka  z budyniem

W kuchennym oknie Ewy
Tarta karmelowo-malinowa 412

Niebo w gębie   Składniki: spód: 150 g herbatników maślanych 100g wiórków kokosowych 100g masła krem: 500g serka waniliowego naturalnego 100g śmietany 12 % 1/2 puszki karmelu

czarrna od kuchni
Odchudzone tiramisu z truskawkami. 205

szklanki mąki ziemniaczanej (nie można pominąć, odpowiada za sprężystość ciasta) 5 jaj (żółtka i białka osobno, w temperaturze pokojowej) + szczypta soli do ubicia białek Do nasączenia: 1,5-2 szklanki mocnej kawy (w zależności od tego, ile biszkopt wchłonie) 2-3 łyżki mocnego alkoholu (rum, whisky) - można pominąć Masa serowa: 2x150 g białe serki naturalne (u mnie serek Bieluch) 2x200(...)błyszcząca, a cukier rozpuści się całkowicie, możesz zacząć dodawać żółtka. Dodawaj po jednym, cały czas ubijając. 2. Wyłącz mikser, dodawaj stopniowo mąkę do masy jajecznej, cały czas powoli mieszając metalową łyżką. 3. Przelej ciasto do okrągłej formy (jeśli nie jest silikonowa, posmaruj ją wewnątrz tłuszczem). 4. Piecz około 30 minut w 170 stopniach. 5. Kiedy biszkopt będzie gotowy, wyjmij

Powiedz dietom nie
Pyszne ciasteczka z płatkami owsianymi, żurawiną i słonecznikiem 119

smakowały. Wszystkie składniki mokre wrzucić do garnuszka i podgrzewać aż wszystko się rozpuści i połączy. Ostudzić. Produkty suche dodać do miski i wymieszać. Następnie wlać masę z masłem. Wymieszać, połączyć wszystkie składniki w jednolite ciasto. . Jeżeli ciasto będzie trochę za suche dodać troszeczkę mleka. Łyżką namoczoną w zimnej wodzie nabrać ciasto, uformować kulkę. Położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Kuchnia Pokoleń
Babka 244

przepiśniku :) A jak pewnie wiecie, przepisy, które „się udają” albo takie, których „nie da się popsuć” to zdecydowanie moje ulubione. Kolejną babciną cechą tego ciasta jest fakt, że do dietetycznych to ono raczej nie należy, ale to prawie zawsze idzie w parze z tym, że jest pysznie ;) Taka babka to idealna pozycja na Wielkanoc! Choć(...)cytryny i otartą skórkę. W następnej kolejności dodajemy proszek wymieszany z mąką, mąką ziemniaczaną i wiórkami kokosowymi. Na tym etapie ciasto jest dość gęste. Dlatego do dalszego mieszania lepiej nada się sylikonowa szpatułka. Do masy dodajemy ok. połowę piany z białek i mieszamy do połączenia. Po tym czasie dodajemy resztę piany i jeszcze raz mieszamy. Gotową masę przekładamy do foremki

Ciastkozercy
Truskawkowo kawowy sernik 262

kawy. Idealny na gorące dni dla ochłody. W tym serniku mamy dwa w jednym ciasto i kawę. Nie lubię przesłodzonych ciast dlatego cukier dodaję oszczędnie. Sernik zrobiłam w godzinę także polecam. spód: 180 g ciastek kruchych 50 g masła masa serowa: 800 g serka homogenizowanego naturalnego 1 szklanka musu truskawkowego 25 g truskawek 1/3 szklanki cukru pudru 100 g czekolady(...)białej 3 łyżki żelatyny masa kawowa: 1 i 1/2 szklanki śmietany kremówki 30 % 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka czubata żelatyny 1 łyżka cukru pudru dekoracja: truskawki kawa mięta Spód: Ciasta kruszę w misie blendującej, przekładam do miski, dodaję roztopione ciepłe masło i mieszam palcami. Dno formy o wymiarach 27 cm na 18 cm  wykładam papierem do pieczenia, wysypuję

wesoła kuchnia
Tort fasolowy 140

Receptura na ten tort fasolowy jest w mojej rodzinie od bardzo, bardzo dawna. Nawet mama nie wie, skąd się wzięła. W oryginale tort przekładany jest masą kawową, a u mnie bitą śmietaną z czekoladą. Musicie mi uwierzyć, że obie wersje są wyśmienite. Mama ze swoim tortem często jest zapraszana(...)bułki tartej • 1 łyżka mąki pszennej • 70 g orzechów włoskich • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • kilka kropli olejku migdałowego Masa śmietanowa • 3 szklanki śmietanki 36% • 3 gorzkie czekolady • płatki migdałowe • cukierki ozdobne lub inne dowolne ozdoby Wykonanie Ciasto fasolowe • Fasolę namoczyć na noc i ugotować do miękkości. Obrać ze skórki i zmielić miąższ razem

To co kocham
Torcik truskawkowy z galaretką 113

gazetki Przepisy czytelników nr 6/2016. Przepis dodaję do akcji Ciasto na niedzielę pod tytułem  Truskawkowo mi!  Ciasto polecam bo jest pyszne. Biszkopt: 5 jajek 165 g cukru 2 łyżki kakao 120 g mąki 4 g proszku do pieczenia Masa: 200 ml kremówki 250 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru 300 g truskawek 1 galaretka truskawkowa Dodatkowo: 2 galaretki(...)białka ubić z cukrem. Następnie dodawać po 1 żółtku, cały czas miksując. Wsypać mąkę przesianą z kakao i proszkiem do pieczenia. Ciasto przełożyć do kwadratowej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 30 minut w 180 stopniach. Ostudzić. Masa: galaretkę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody. truskawki zmiksować blenderem. Kremówkę ubić z cukrem pudrem, potem dołożyć serek mascarpone. Dodać truskawki

Ewusiowe Smaki
PLACEK KORZENNY NA MIODZIE – WIEDŹMIN 3: DZIKI GON – KREW I WINO – piernik dojrzewający – etap I 254

powszechne dziś jednostki i podzieliliśmy przez trzy. Zatem podane składniki wystarczą na jeden, mały, podłóżny piernik. Oczywiście jeśli chcecie, możecie zrobić go tyle, ile jest podane w przepisie. Ciasto po wyrobieniu jest nieco rzadsze niż to na tradycyjny piernik, dlatego jesteśmy bardzo ciekawi etapu II. Wyczekujcie dalszego ciągu i mamy nadzieję, że pokusicie się na test już teraz! ILE KALORII(...)przypraw, szczyptę soli, oraz opcjonalnie sodę (w oryginale nie ma jej w przepisie, ale dzięki niej będzie można upiec ciasto już po 2/3 tygodniach leżakowania). Wszystko dokładnie mieszamy (wyrabiamy), co najmniej 5 minut. 4. DOJRZEWANIE (co najmniej 2 tygodnie) Masę przelewamy do glinianego lub ceramicznego garnca (ewentualnie metalowej miski), przykrywamy ściereczką i odstawiamy w zimne miejsce – do piwnicy

Nerds Kitchen

Proponowane wyszukiwania