ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1089/3191)

Ciasto cielak 9984

Cóż mogę napisać..., to jest jedno z najlepszych ciast z dodatkiem twarogu. Jest mega wilgotne i można je jeść w dużych ilościach :) przynajmniej ja tak potrafię :) Nie będę się rozpisywać za dużo, po prostu je upieczcie :) Składniki na ciemną masę: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 3/4 szklanka oleju 1 szklanka mleka 2 jajka 3 łyżki kakao 2 łyżki(...)partami twaróg. Dokładnie zmiksować. Kolejno dodajemy mąkę ziemniaczaną. Na koniec dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Ciemne ciasto wylać na blaszkę o wymiarach 20 cm x 30 cm wysmarowaną masłem i obsypaną bułką tartą. Na to nakładać łyżką masę serową (punktowo). Wkładamy do nagrzanego piekarnika w temp. 160-170°C. Pieczemy przez 1 godzinę i 10 minut

Delicious Titbits
Mini Mazurki z Marcepanem, Konfiturą z Róży i Czekoladą 183

Mini Mazurki z masą marcepanową, konfiturą z róży i gorzką czekoladą to jedno z najlepszych, świątecznych połączeń smaków. Słodycz marcepanu i konfitury z róży przełamana gorzką czekoladą nadaje ciastu idealnego smaku i zachęca do sięgnięcia po kolejny kawałek. Polecam na Wielkanoc. Mini Mazurki z Marcepanem, Konfiturą z Róży i Czekoladą - Składniki : ciasto: 200 g mąki pszennej 100 g zimnego masła(...)łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy odrobina soli ok. 200 g masy marcepanowej (gotowej lub z tego przepisu ) ok. 50 g konfitury z róży   Polewa: 80 g gorzkiej czekolady 40 g masła Mini Mazurki z Marcepanem, Konfiturą z Róży i Czekoladą - Sposób przygotowania: Z podanych składników zagniatamy ciasto i umieszczamy w lodówce na ok. 30 minut. Następnie ciasto rozwałkowujemy

Słodka Strona
Pychotka 171

się je bardzo szybko. Kruche ciasto smarujemy aromatycznymi powidłami śliwkowymi, dekorujemy pyszną bezą z dodatkiem płatków migdałowych i pieczemy. Po ostudzeniu przekładamy masą budyniową i gotowe. Smacznego :) Mmm...po prostu pychotka! Spróbujcie. Rada: Jeśli chcecie, aby Wasze ciasto było jeszcze bardziej aromatyczne możecie płatki

Krokusowy Dom
Kuleczki serowe z kaszą manną na słodko 203

masy dało się wygodnie ukulać w dłoniach kuleczki.   4. Mąka ryżowa genialne nadaje się do podsypywania różnych ciast. W przypadku tych kuleczek nasypuję sobie trochę do talerza, oprószam ręce, łyżeczką od herbaty wykrawam porcję masy twarogowej, kulam w dłoniach kuleczkę, obsypuję ją mąką ryżową z każdej strony i układam na talerzu wysypanym mąką ryżową. Nie posklejają się. Z podanych

Kawa z mlekiem
Babcine jagodzianki 128

Ciasto właściwe robimy z pozostałych składników i po raz kolejny, wszystkie muszą mieć temperaturę pokojową.  Po połączeniu, masę ugniatamy do momentu aż będzie gładka, lśniąca i odchodząca od ręki. To ważne by ciasto było odpowiednio napowietrzone.  Ciasto łączymy z rozczynem i ponownie odstawiamy w misce przykrytej bawełnianą ściereczką, aż zwiększy swoją objętość

Gawron w rosole
Najlepszy domowy makaron 144

wlewamy żółtka. Zagniatamy bardzo twarde ciasto; uporanie się z nim trochę trwa, ale efekt końcowy wart jest tego poświęcenia. Po uzyskaniu gładkiej masy pozostawiamy ją, by odpoczęła na blacie przez około pół godziny. Po tym czasie dzielimy ciasto na kilka części. Ja miałam ułatwioną sytuację, ponieważ posiadam bardzo dobrą maszynkę do domowego makaronu. Jednak jeśli jej nie mamy, ciasto rozwałkowujemy

Kuchenna Kontrrewolucya
SZARLOTKA PO KASZTELAŃSKU 138

dodajemy żółtka,proszek do pieczenia obie mąki i miksujemy do połączenia się składników. Blachę o wym.22x33cm wykładamy papierem i przelewamy do niej naszą masę biszkoptową.Wkładamy do nagrzanego do 170C piekarnika i pieczemy ok.30 min. Jak ciasto będzie w piekarniku czas na przygotowanie musu z jabłek.Jabłka myjemy obieramy i kroimy w drobną kostkę.Wkładamy do garnka, dodajemy cukier(...)łą jeszcze masę jabłkową wylewamy na upieczony biszkopt,wyrównujemy i zostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Teraz czas na krem.Schłodzoną śmietankę wlewamy do miseczki i miksujemy na najwyższych obrotach,gdy śmietana zaczyna gęstnieć wsypujemy cukier puder,cukier waniliowy i miksujemy dalej.Następnie partiami dodajemy serek mascarpone i miksujemy do uzyskania gęstego kremu. Krem wykładamy na zupełnie wystudzone ciasto wyrównujemy i posypujemy

Mała w garnku miesza
Sernik Oszukaniec z jogurtu greckiego 106

waniliowe, które smakuje jak sernik, choć nie ma w nim ani grama sera. Polecam, jest bardzo dobre. Składniki: Ciasto kakaowe: 150 g mąki pszennej 2 łyżki kakao 100 g margaryny lub masła 100 g cukru duże jajko łyżeczka proszku do pieczenia Masa sernikowa 800 g jogurtu greckiego 2 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 3 jajka 50 g cukru pudru szczypta(...)szybko zagniatamy ciasto. Zawijamy je w folię aluminiową i schładzamy w lodówce przez godzinę. Następnie ciastem wylepiamy spód wyłożonej papierem do pieczenia blaszki (24cm x 26cm). Pieczemy je w 180 C przez 15 minut, następnie odstawiamy do wystygnięcia. Zabieramy się za masę sernikową. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder

e-PrzepisyKulinarne
Brownie z czerwonej fasoli 169

ciasta wchodzi też banan, jest on mocno wyczuwalny. Brownie z czerwonej fasoli robi się jeszcze szybciej niż brownie klasyczne. A myślałam, że nie ma na świecie szybszego przepisu na ciasto. Składniki: ( na blachę o wymiarach około 25x25 cm ) puszka czerwonej fasoli ( 400 g  ) 1 banan 2 jajka 80 g cukru trzcinowego 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżka oleju kokosowego(...)zimną, bieżącą wodą. Odsączyć. Banana pokroić w kawałki. Do miski wsypać fasolę, dodać banana oraz wszystkie pozostałe składniki. Blenderem zmiksować całość na jednolitą, gładką masę. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Do blachy wlać ciasto. Brownie fasolowe piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni, przez 12 minut. Upieczone ciasto pozostawić do zupełnego ostygnięcia. Smacznego

kolorowotorcikowo
Sernik z musem rabarbarowym na czekoladowym spodzie 139

blaszki wylep ciastem, wstaw wszystko do lodówki i zajmij się dalszą częścią ciasta. Składniki SPÓD CIASTA 125 g mąki pełnoziarnistej 2 łyżek kakao 50 g zmielonego ksylitolu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 80 g schłodzonego oleju kokosowego ewentualnie zimnego masła 1 małe jajko Wykonanie MASA SEROWA W dużej misce zmiksuj dokładnie na bardzo małych obrotach twaróg z budyniem i ksylitolem(...)dnie piekarnika postaw małą blaszkę z gorącą wodą po to, żeby w piekarniku powstała para wodna. Wyjmij blaszkę z lodówki. Wylej na część czekoladową masę twarogową. Przy pomocy łyżeczki nakładaj delikatnie mus rabarbarowy na wierzch ciasta. Potem wykałaczką lub cieniutkim patyczkiem zrób kilka ósemek lub innych ruchów tak, by porozprowadzać mus w fantazyjne wzorki. Ciasto wstaw do piekarnika na około

Eat me! Fit me!
Sernik z Ricottą i Wiśniami na ciastkach 119

mleku mąkę ziemniaczaną Dodać teraz wszystkie pozostałe składniki : twaróg ricotta, aromat waniliowy, jogurt,mleko z rozpuszczoną mąką ziemniaczaną i wszystko razem zmiksować na gładką masę. Dodać ubite wcześniej białko i delikatnie wymieszać. Wyłożyć formę do ciasta papierem do pieczenia a następnie suchymi ciasteczkami. Na ciastkach ułożyć odsączone z soku wiśnie ( zostawić kilka do dekoracji ) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na tak przygotowany

zielonacukinka
Letnie ciasto jagodowo malinowe pod kokosową pianką 374

maliny. Wszystko posypujemy kaszą maną.  Białka ubijamy pod koniec dodając 2 łyżki cukru. Na niskich obrotach ubijając białka z cukrem dodajemy porcjami kokosową masę. Gotową wylewamy ba owoce, następnie ścieramy na tarce pozostałą część ciasta. Całość pieczemy przez 40 -50 minut w temperaturze 180*C Smacznego

W Moim Magicznym Domu
Kruche ciastka z dżemem 251

mąki ulubiony dżem CZAS PRZYGOTOWANIA: 30-40 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Przy pomocy miksera ucieramy masło razem z cukrem na gładką, jasną masę. Wbijamy jajko, miksujemy. Dodajemy mąkę i zagniatamy jednolite ciasto. 2. Z ciasta formujemy kuleczki o średnicy około 2 cm i lekko zgniatamy. Układamy w niewielkich odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Kciukiem robimy wgłębienie, wykładamy

My Culinary Art
Sernik z tofu 134

uzyskasz gładkie ciasto. Wstaw je do lodówki na 30 minut. Tortownicę natłuść i wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto wyjmij z lodówki i wyłóż nim dno przygotowanej formy. Wstaw ją ponownie do lodówki. Piekarnik rozgrzej do 170 °C. Teraz zabierz się za masę(...)kielicha blendera (masę możesz utrzeć także blenderem ręcznym) wrzuć wszystkie składniki poza mlekiem kokosowym i zmiksuj na gładką masę (masa musi być naprawdę jednolita). Na koniec wmieszaj mleko kokosowe. Wyjmij tortownicę z lodówki. Na spód wylej połowę ciasta, na środku rozłóż rodzynki, a wzdłuż brzegów kawałki brzoskwini, a na to wylej kolejną połowę ciasta. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz

Roślinna - blog wegański
Cookie Dough Cupcakes 182

cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać mleko oraz mąkę. Ucierać do powstania gładkiej masy. Dodać czekoladę i połączyć wszystko. Z masy uformować kulki o średnicy około 3 cm. Gotowe kulki włożyć do lodówki. Przygotować ciasto(...)babeczki. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrami. Dodać jajka i ucierać do połączenia się składników. Następnie suche składniki dodawać do masy na zmianę z mlekiem, mieszamy, aż uzyskamy gładkie ciasto. Do octu wsypać sodę. Kiedy się spieni dodać do ciasta, wymieszać delikatnie. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Napełnić je ciastem do 2/3 wysokości. Do każdej papilotki

Mania Gotowania

Proponowane wyszukiwania