s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); -4 kromki chleba tostowego -margaryna lub masło do posmarowania -4 plastry ananasa z puszki -4 plastry sera żółtego -dżem z żurawiny Kromki chleba posmarować z dwóch stron masłem lub margaryną, obsmażyć na patelni na rumiano
Kulinarne przemysleniaUwielbiam wypieki awaryjne! takie, do przygotowania których naprawdę zawsze mam składniki pod ręką. Te ciasteczka upiekłam na Sylwestra i jak się okazało był to strzał w
Dzieje kuchennej Wiewiórydoskonale. Kto nie wierzy, zachęcam by wypróbował i podzielił się opinią:) 100-150 g rukoli 3 garści roszponki 2 cebulki dymki 1 op. mozzarelli w zalewie 2-3 kromki chleba tostowego 1 łyżka klarowanego masła 3 łyżki orzeszków pinii 150 g pomidorków koktajlowych 3 łyżki oleju 1 łyżka białego octu winnego 2-3 łyżeczki przyprawy Vegeta Natur do sałatek(...)Pomidorki koktajlowe kroimy na pół. Rozkładamy na sałacie. Mozzarellę kroimy w kostkę. Rozkładamy na sałacie. Przestudzone naleśniki rolujemy. Kroimy na plasterki. Naleśnikowe „ślimaczki” rozkładamy na sałacie. Z chleba tostowego odkrawamy skórkę, miąższ kroimy w małą kostkę. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z dodatkiem niewielkiej ilości masła klarowanego. Oprószamy szczyptą przyprawy Vegeta Natur do sałatek i dipów. Smażymy do ładnego
Smaki Na TalerzuTym razem na śniadanie będzie kanapka z mozzarellą i całym mnóstwem smacznych i zdrowych dodatków. Całość smaku podkreśli delikatny w smaku sos chrzanowy… Składniki i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dawno nie piekłam korzystając z receptur zaczerpniętych z bloga Kuchennymi Drzwiami . Anna co miesiąc proponuje wspaniałe wypieki ale nie zawsze mam czas by je wypróbować. Tym
Dzieje kuchennej WiewióryPrzed nami Dzień Babci, a zaraz po nim Dzień Dziadka. W Polsce zwyczaj obchodzenia tego pierwszego dnia powstał w latach 60. ubiegłego wieku. Dzień dziadka przyjął
Marder&Marder ManufactureSkaczę do góry, pełna sił i dobrego humoru. To były pierwsze święta od nie wiem jakiego czasu bez chorób, pierwszy Sylwester od lat spędzony częściowo poza
Dzieje kuchennej Wiewióryserka topionego po 2 ziarenka ziela angielskiego, pieprzu i listka laurowego przyprawy: majeranek, oregano, sól, pieprz, ostra papryka ok. 1,5 l rosołu lub wody łyżka masła 4 kromki chleba na grzanki olej WYKONANIE: Wszystkie składniki dokładnie myjemy, obieramy, dowolnie kroimy lub ścieramy na tarce na dużych oczkach. W garnku roztapiamy masło, smażymy nasze warzywa przez ok. 5-10 minut(...)wyciągamy listek ziele i pieprz, wszystko dokładnie blendujemy. Zupę ponownie podgrzewamy, dodajemy serek topiony i mieszamy żeby się rozpuścił. Przyprawiamy do smaku. Zupę podajemy z grzankami lub makaronem. GRZANKI: Chleb kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju z wszystkich stron, odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym. Smacznego
Pani na deserpieczywa tostowego, 250 g sera żółtego, 50 ml białego wytrawnego wina, 1 jajko, świeżo zmielona gałka muszkatołowa, świeżo mielony pieprz, masło, Blachę do zapiekania wyłożyć papierem do pieczenia. Kromki chleba posmarować z obu stron masłem i ułożyć na blasze. Ser zetrzeć na tarce. Jajko rozbełtać. Wymieszać ser z winem i jajkiem. Doprawić do smaku gałką muszkatołową i pieprzem. Ułożyć masę(...)serową na chlebie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Zapiekać aż ser się zrumieni (około 20 minut). zastawa
królestwo garówkoniecznie musza nadrobić zaległości . Zarówno w jedzeniu , jak i lekturze Składniki : 2 jajka 1 łyżeczka masła sól do smaku świeży szpinak sos tatarski pieprz do smaku 2 kawałki chleba żytniego lub innego 2 pieczarki Pokrojone pieczarki podsmażamy na maśle . Z jajek robimy jajecznicę ,tylko nieco mniej mieszamy żeby była bardziej zwarta . Na kromkach chleba układamy szpinak jako separator , żeby
Ogrodnik w podróżykońcu jeśli o nich zapomnimy na rzecz woka , kuchni włoskiej , pizzy , tureckiego kebaba ..co nam zostanie ? Polecam , proste , pyszne i takie domowe , krajowe Składniki na 2 porcje : 2 kawałki chleba żytniego 2 śledzie matiasy 1/2 cebuli 1 ogórek kiszony masło sól , pieprz do smaku koperek do dekoracji i smaku Chleb smarujemy masłem , układamy na nim pokrojone matiasy . Cebulę i ogórka
Ogrodnik w podróżyWiadomo, że domowy chleb jest najlepszy. Wiem też, że zbyt często się go nie robi w domu, bo jest pracochłonne. To prawda, ale są też takie, które robią się same ☺ . Wystarczy wszystko wrzucić do maszyny chlebowej, nastawić odpowiedni program i zająć się czymś przyjemnym. Potrzebujemy
Tylko pysznieSylwester za nami, mamy nadzieję, że bawiliście się równie dobrze jak my. Pora powoli wracać do pracy. Chociaż może akurat nie dzisiaj, bo jest niedziela. Akurat
Marder&Marder Manufacturepotem mieszamy wszystko i do zimnego piekarnika wkładamy i chlebek sobie rośnie i piecze się przez godzinkę.Z jednej porcji wychodzą dwa chlebki (w formie do keksówek)często piekę chleby i to różne różniste ale ten zdecydowanie jest w mojej czołówce-jak raz upieczecie to będziecie piec cały czas-polecam gorąco :) Składniki; 1 kg mąki pszennej (najlepiej(...)dużej misce mieszamy mąkę,sól,nasiona ,dodajemy zbuzowane drożdże i resztę wody,mieszamy .Wykładamy do dwóch keksówek (nie trzeba ich niczym smarować ani wykładać bo chleb po upieczeniu pięknie wyjdzie sam z foremki).Wkładamy do zimnego piekarnika i włączamy na 180 stopni z termoobiegiem i pieczemy przez 60 min Po upieczeniu,wyjmujemy chlebek z foremki i pozostawiamy najlepiej
Swojskie jedzonko