puszki Passata 500 ml Bulion warzywny 250 ml Sól do smaku Pieprz świeżo zmielony do smaku Wędzona papryka do smaku Chipotle do smaku Świeża pietruszka posiekana Kromka świeżego chleba Przygotowanie W pierwszej kolejności rozgrzej rondel o grubym dnie i wlej oliwę z oliwek. Następnie mój drogi czytelniku, dodaj, posiekaną oczywiście cebulę i po chwili czosnek. W międzyczasie pokrój paprykę(...)się oczywiście do końca mój drogi czytelniku, wrzuć wypłukaną ciecierzycę, wlej bulion i gotuj pod przykryciem, aż gulasz zgęstnieje, płyny lekko odparują. Na koniec nalej, dopraw pietruszką, ukryj pajdę chleba i oczywiście zajadaj. Proste prawda…oczywiście, że tak. 𝘼𝙡𝙚𝙛𝙤𝙧𝙢𝙖 𝘾𝙚𝙧𝙖𝙢𝙞𝙘𝙨 & 𝙍𝙖𝙛𝙖𝙡𝙘𝙤𝙤𝙠. Z naszych pasji powstała seria naczyń 𝙘𝙍𝙘 którą, możesz nabyć 𝙏𝙪𝙩𝙖𝙟 . Podając hasło – 𝙘𝙍𝙘 – otrzymasz
RafalCookWciąż, bez ustanku eksperymentuję z pastami do smarowania pieczywa. Jako, że nie jadam mięsa, to takie pasty są idealne do kanapek (np. zamiast wędlin). Dawniej stale
Marder&Marder Manufactureodcedź je i przełóż na papierowy ręcznik. Pocieraj je energicznie, aby zeszła z większości z nich zeszła skórka. Przełóż je do misy blendera i poczekaj aż nieco przestygną. Chleb porwij na mniejsze kawałki. Zalej je mlekiem i poczekaj aż nasiąkną. Następnie przełóż chleb i płyn do orzechów. Dodaj także parmezan, orzeszki pinii (lub nerkowce) oraz czosnek. Zmiksuj wszystko
okolicepalnika.plPrzepis na pyszny domowy chleb z chrupiącą skórką. Szybki do przygotowania i niezawodny. Zawsze się udaje, pięknie pachnie i doskonale smakuje! Składniki 11 łyżek płatków owsianych górskich 10 dag drożdży 1 litr ciepłej wody 1 łyżeczka cukru 2 łyżki soli 1 kg mąki przennej duża garść siemienia lnianego duża garść słonecznika Przygotowanie Wodę, płatki owsiane, drożdże, cukier oraz sól wymieszać(...)przennej, duża garść siemienia lnianego, duża garść słonecznika i wymieszać. Wyłożyć do dwóch keksowek i wstawić do piekarnika na 180° C. Piec 1 godzinę. Autor przepisu: Marysia Artykuł Domowy chleb z chrupiącą skórką pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze PrzepisyCzasami, gdy nie mam kompletnie pomysłu na obiad, zaglądam do lodówki i patrzę co mamy. Myślę co można z czym połączyć, biorę to i tamto, może
Marder&Marder Manufacturekotleciki oraz dodaję do sałatek. Pierś kurczaka jest także uniwersalną potrawą, którą możesz podać z wieloma dodatkami takimi jak: ziemniaki (gotowane lub pieczone), ryż, kasza, frytki lub kromka chleba. Ponad rok temu robiłam tradycyjną pierś z kurczaka z piekarnika , a tym razem zapraszam na wersję z serem i warzywami. Piersi kurczaka wystarczy naciąć i nadziać porcjami żółtego sera oraz ulubionych(...)przypalony . Krok 4. Pierś kurczaka nadziana serem i warzywami jest już gotowa. Podaję na gorąco wraz z ulubionymi dodatkami: ziemniakami (pieczone lub gotowane), frytkami, ryżem, kaszą lub kromką chleba. Bardzo lubię potrawę w towarzystwie dietetycznej sałatki lub surówki. Prostsza wersja potrawy: pierś kurczaka z piekarnika . Życzę smacznego! Artykuł Pierś kurczaka pieczona z serem i warzywami pochodzi z serwisu Ania gotuje
Ania gotujepochodzi z Aragonii, a dokładnie Kastilli. Jak nazwa wskazuje – del Pastor – czyli – pasterz – danie to wywodzi się z hiszpańskiej wsi. Gdzie pasterze zabierali ze sobą chleb i kiedy ten, stal się czerstwy, mieszano go najczęściej z oliwą, czosnkiem łojem jagnięcym. Mój drogi czytelniku danie to swoje korzenie ma w krajach arabskich. Kiedy to inwazja owych arabów(...)kolejną moją wersję, wojskiego żarcia z królewskim rodowodem, czyli Migas del Pastor Manchegas. Migas z Chorizo i Jarmużem Migas Śniadaniowy Składniki Wykorzystalem, czerstwe Taralla , oczywiście możesz wykorzystać, inny czerstwy chleb, bułki, lub bagietki. Taralli przepis znajdziesz tutaj Chorizo surowe, miękkie Boczek Wędzoną papryka 1-2 łyżeczki Chipotle do smaku Czosnek 1-2 ząbki Winogrona zielone Oliwa z oliwek
RafalCookTrójkątne kanapki z chleba tostowego z dodatkiem majonezu, karczochów i tuńczyka. TRAMEZZINI Z TUŃCZYKIEM SKŁADNIKI 4 kromki pszennego chleba tostowego; kilka serc karczochów w oliwie; mały słoiczek majonezu; mała puszka tuńczyka w sosie własnym lub w oleju; sól, pieprz; przepis na tramezzini z tuńczykiem z karczochami Artykuł Tramezzini z tuńczykiem z karczochami pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia TomkaByliśmy jakiś czas temu w pewnej pierogarni. Och, dużo czasu już minęło, a ja wciąż wspominam ten smak. Pierogi były tam naprawdę wyborne. A jaki wybór
Marder&Marder Manufacturetosty z pewnością nie są fit ;) Dużo sera obłędnie się rozpływającego i ciągnącego! Prawdziwy food porn! Składniki (2 porcje): 4 kromki chleba tostowego 1/2 łyżeczki masła 1/2 cebuli 40 g. salami 50 ml. śmietanki 30% 40 g. sera żółtego 40 g. sera camembert 60 g. mozzarelli czarny lub kolorowy pieprz 2 łyżki posiekanego szczypiorku Posiekaną drobno cebulę podsmaż na maśle(...)patelnię wlej śmietankę, dodaj pokrojony camembert i starty żółty ser. Podgrzewaj aż sery rozpuszczą się w śmietance. Dopraw masę pieprzem. Ułóż na blaszce do pieczenia po 2 kromki chleba tostowego jedną na drugiej. Palcami wgnieć mocno środki kanapek, naprawdę mocno dociskając do blaszki. W zagłębienia włóż masę serową z salami, a na wierzchu ułóż plasterki mozzarelli. Zapiekaj w uprzednio rozgrzanym
Delicious Placesałatkę: - Pokrojona w plastry ugrillowana młoda cukinia - kawałki wędzonej makreli - garść ulubionych sałat - pomidor pokrojony w cząstki - czarnuszka - olej z białego maku Olejowe Smaki - własnoręcznie pieczony chleb Bardzo lubię chleb żytni na zakwasie. Dlatego podrzucam przy okazji przepis. Sałatka z grillowanej cukinii i wędzonej makreli Sałatka z grillowanej cukinii i wędzonej makreli Jak zrobić sałatkę
Z Kuchni Do Kuchnipozycje w menu cateringowym Catering dietetyczny oferuje wiele pozycji w menu, które są przeznaczone dla osób dbających o zdrowie. Na śniadanie możesz zjeść paprykowy hummus z harissą i pełnoziarnisty chleb z ogórkiem. Hummus ma bogaty smak, ale nie jest zbyt kaloryczny. Chleb pełnoziarnisty dostarcza węglowodanów złożonych, które zapewniają energię na cały dzień. Lunch może składać się z kurczaka curry
Zdrowy Styl JoannyUwielbiam wszelkiego rodzaju pasty 😊 Wystarczy posmarować nimi kromkę dobrego chleba i nic więcej nie potrzeba. Można również wzbogacić taką kromkę o ulubione dodatki. Pasta jajeczna jest uniwersalna. Tutaj bogactwo dodatków jest szerokie: kiszony ogórek, marynowana czy świeża papryka, pomidor czy po prostu keczup lub musztarda francuska. Dobór zostawiam Waszym kubkom smakowym 😉 Składniki: -4 jajka ugotowane na twardo(...)Połączyć składniki z miękkim masłem i zmiksować na gładką masę za pomocą blendera. Do smaku dodać soli i pieprzu świeżo mielonego. Rada: pasta będzie dobrze rozsmarowywać się na chlebie jeżeli kilka minut wcześniej wyciągniecie ją z lodówki i nabierze temperatury pokojowej
Kulinarne przemysleniaMakaron z brukselką to takie raczej nieoczywiste połączenie. Ale przyszło mi do głowy żeby sprawdzić czy da się to połączyć. No bo w sumie dlaczego miałoby
Marder&Marder Manufacture