chleb - 26516 przepisów (strona:555/1768)

Syrop z pigwy 147

Pigwa to fajny jesienny owoc. Ładnie wygląda, pięknie pachnie i można ją przetwarzać na wiele sposobów. W minionych latach robiliśmy dżem z pigwy, nalewkę z pigwy

Marder&Marder Manufacture
Nalewka z pigwy 72

Jesień to sporo sezonowych przepisów. Ogólnie nie znoszę jesieni, to najgorsza pora roku. Kiedyś, gdy klimat nie szalał, może i całkiem ładnie wyglądała. Ale obecnie, w

Marder&Marder Manufacture
Kanapki z guacamole, rukolą, kozim serem i granatem 92

zdrowa propozycja na śniadanie. Kanapki z guacamole, rukolą, kozim serem i granatem to wspaniałe i niebanalne połączenie. Wszystko idealnie do siebie pasuje, tworząc doskonałą kompozycję smaku. Składniki: ulubiony chleb lub bagietka 1 awokado 1/4 granata kilka plasterków sera koziego w roladce rukola 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka soku z limonki sól pieprz Przygotowanie: Awokado obrać, usunąć pestkę, miąższ rozgnieść widelcem(...)Dodać sok z limonki, przeciśnięty przez praskę czosnek i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Kromki chleba skropić oliwą z oliwek i podpiec w piekarniku lub na patelni. Następnie rozsmarować na pieczywie guacamole, na wierzch położyć kilka listków rukoli, plasterki sera koziego i posypać granatem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Bruschetta z pieczoną papryką i burratą → Kanapki

Oryginalny smak
Camembert z patelni 88

pieczywa można do niego zaserwować także słodki dodatek w postaci chutney bądź też konfitury na przykład z żurawiny. Domowe pieczywo , które jest interesującym uzupełnieniem smaku sera to bułki pszenne , chleb z suszonymi pomidorami , chleb na zakwasie czy bułeczki czosnkowe . Zachęcam was do sięgnięcia po poniższy przepis na Camembert z patelni i życzę smacznego. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog

MeCooks
Zupa z pieczonej dyni 78

Jeśli śledzicie regularnie mojego bloga, to doskonale wiecie, że jestem fanem zup wszelakich. Po prostu uwielbiam zupy. Zresztą nawet jak niezbyt regularnie śledzicie, to pewnie też

Marder&Marder Manufacture
Kremowa zupa z dyni z krewetkami 122

dodatkowego smaku. Świeża pietruszka lub koper: posiekane zioła mogą dodać świeżości i koloru zupie dyniowej. Oliwa z oliwek: kilka kropli dobrej jakości oliwy może podkreślić smak i aromat zupy. Chleb: zupa z dyni świetnie komponuje się z różnymi rodzajami pieczywa, takimi jak grzanki, tosty, czy świeży chleb. Zupa z  dyni Zupa z dyni to nie tylko pyszne danie

Moja Książka Kucharska
Paluszki serowe 85

Jeśli szukasz inspiracji na zdrowe przekąski dla swojego dziecka, dobrze trafiłaś. Sama obtoczyłam je w sezamie, ale można też obtoczyć w maku lub ziarenkach, np. mieszance ziarenek do wypieku chleba. Paluszki przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku do 3 dni. Zapraszam również do zapoznania się z przepisem na krakersy serowe . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Paluszki serowe z sezamem 5 z 1 głos(...)opcji termoobiegu), piecz przez 15 – 18 minut. Pozostaw do wystudzenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Uwagi: Paluszki możesz obtoczyć również w maku lub mieszance ziarenek (np. mieszance ziarenek do wypieku chleba). Przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku nie dłużej niż 3 dni. .sugar-free-cls-1{fill:#7cb521;}.sugar-free-cls-2{fill:#e2d8cc;}.sugar-free-cls-3{fill:#d4c4ad;}.sugar-free

ProstePesto.pl
Kruche ciasto ze śliwkami 84

Lubujemy się w prostych ciastach więc pod koniec lata czy na początku jesieni nie mogło zabraknąć ciasta ze śliwkami. To proste ciasto, w zasadzie żadna większa

Marder&Marder Manufacture
Paluszki serowe 100

Jeśli szukasz inspiracji na zdrowe przekąski dla swojego dziecka, dobrze trafiłaś. Sama obtoczyłam je w sezamie, ale można też obtoczyć w maku lub ziarenkach, np. mieszance ziarenek do wypieku chleba. Paluszki przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku do 3 dni. Zapraszam również do zapoznania się z przepisem na krakersy serowe . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Paluszki serowe z sezamem 5 z 1 głos(...)opcji termoobiegu), piecz przez 15 – 18 minut. Pozostaw do wystudzenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Uwagi: Paluszki możesz obtoczyć również w maku lub mieszance ziarenek (np. mieszance ziarenek do wypieku chleba). Przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku nie dłużej niż 3 dni. .sugar-free-cls-1{fill:#7cb521;}.sugar-free-cls-2{fill:#e2d8cc;}.sugar-free-cls-3{fill:#d4c4ad;}.sugar-free

ProstePesto.pl
Pieczony kurczak z makaronem w sosie pomidorowym 104

przecież świeżych nastolatków) mam inny zestaw dań. I wiem, że takie przepisy- klasyki które chętnie zjedzą dzieci- są zawsze w cenie. A dzisiejsza propozycja – kurczak z posypką z chleba i parmezanu, pieczony razem z makaronem w sosie pomidorowym, z pewnością się do tego grona zaliczy. To jednogarnkowe danie, wszystko się razem smaży i dusi na patelni a potem zapieka(...)jeżeli nie ma, to zawartość patelni trzeba przełożyć do naczynia do zapiekania. Print Kurczak pieczony z makaronem w pomidorowym sosie Jednogarnkowe danie – kurczak pod chrupiącą posypką z chleba i parmezanu pieczony razem z makaronem w pomidorowym sosie Ingredients 2 łyżki oliwy 6 udek kurczaka 1 duża cebula 4 ząbki czosnku

Cooking for Emily
Semolina – w jakich daniach to must have? 88

elastyczny i smaczniejszy niż ten z białej mąki. Semolina jest niezwykle wszechstronna i może być używana w wielu różnych daniach. Możesz przygotowywać z niej dania wytrawne, takie jak makaron, chleb, kluski czy sosy, a także słodkie przysmaki, w tym desery i płatki śniadaniowe. To naprawdę cenny składnik, który wprowadzi różnorodność do Twojej kuchni. Jeśli jeszcze nie próbowałeś potraw przygotowanych(...)jest gotowany na parze, a następnie podawany z warzywami, mięsem lub rybą. Pieczywo – semolina może być dodawana do ciasta chlebowego lub bułek, nadając im chrupiącą skórkę i miękki środek. Chleby z semoliną są popularne w wielu kuchniach świata, zwłaszcza we włoskiej i indyjskiej. Desery – semolina jest doskonałym składnikiem do wypieku różnych deserów. Możesz używać jej do przygotowania puddingów, ciast

e-PrzepisyKulinarne
Pyzy z mięsem mielonym 78

Czasami na coś niezdrowego można sobie pozwolić. Składniki:         750 g ziemniaków 250 g mąki ziemniaczanej 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 3 kromki chleba tostowego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka maggi sól, pieprz         Przygotowanie:         Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości. Studzimy, mielimy(...)wyrabiamy z mąką ziemniaczaną. Mięso wyrabiamy z chlebem (bez skórek), natką i maggi. Odstawiamy na pół godziny, ponownie wyrabiamy do smaku doprawiając solą i pieprzem. Z ciasta formujemy placki, na środek każdego kładziemy farsz, który otulamy ciastem. Gotujemy w osolonym wrzątku przez 15 min. od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podajemy z omastą z wytopionej słoniny i posiekanej cebuli

R'n'G Kitchen