kotleciki oraz dodaję do sałatek. Pierś kurczaka jest także uniwersalną potrawą, którą możesz podać z wieloma dodatkami takimi jak: ziemniaki (gotowane lub pieczone), ryż, kasza, frytki lub kromka chleba. Ponad rok temu robiłam tradycyjną pierś z kurczaka z piekarnika , a tym razem zapraszam na wersję z serem i warzywami. Piersi kurczaka wystarczy naciąć i nadziać porcjami żółtego sera oraz ulubionych(...)przypalony . Krok 4. Pierś kurczaka nadziana serem i warzywami jest już gotowa. Podaję na gorąco wraz z ulubionymi dodatkami: ziemniakami (pieczone lub gotowane), frytkami, ryżem, kaszą lub kromką chleba. Bardzo lubię potrawę w towarzystwie dietetycznej sałatki lub surówki. Prostsza wersja potrawy: pierś kurczaka z piekarnika . Życzę smacznego! Artykuł Pierś kurczaka pieczona z serem i warzywami pochodzi z serwisu Ania gotuje
Ania gotujepochodzi z Aragonii, a dokładnie Kastilli. Jak nazwa wskazuje – del Pastor – czyli – pasterz – danie to wywodzi się z hiszpańskiej wsi. Gdzie pasterze zabierali ze sobą chleb i kiedy ten, stal się czerstwy, mieszano go najczęściej z oliwą, czosnkiem łojem jagnięcym. Mój drogi czytelniku danie to swoje korzenie ma w krajach arabskich. Kiedy to inwazja owych arabów(...)kolejną moją wersję, wojskiego żarcia z królewskim rodowodem, czyli Migas del Pastor Manchegas. Migas z Chorizo i Jarmużem Migas Śniadaniowy Składniki Wykorzystalem, czerstwe Taralla , oczywiście możesz wykorzystać, inny czerstwy chleb, bułki, lub bagietki. Taralli przepis znajdziesz tutaj Chorizo surowe, miękkie Boczek Wędzoną papryka 1-2 łyżeczki Chipotle do smaku Czosnek 1-2 ząbki Winogrona zielone Oliwa z oliwek
RafalCookTrójkątne kanapki z chleba tostowego z dodatkiem majonezu, karczochów i tuńczyka. TRAMEZZINI Z TUŃCZYKIEM SKŁADNIKI 4 kromki pszennego chleba tostowego; kilka serc karczochów w oliwie; mały słoiczek majonezu; mała puszka tuńczyka w sosie własnym lub w oleju; sól, pieprz; przepis na tramezzini z tuńczykiem z karczochami Artykuł Tramezzini z tuńczykiem z karczochami pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia TomkaByliśmy jakiś czas temu w pewnej pierogarni. Och, dużo czasu już minęło, a ja wciąż wspominam ten smak. Pierogi były tam naprawdę wyborne. A jaki wybór
Marder&Marder Manufacturetosty z pewnością nie są fit ;) Dużo sera obłędnie się rozpływającego i ciągnącego! Prawdziwy food porn! Składniki (2 porcje): 4 kromki chleba tostowego 1/2 łyżeczki masła 1/2 cebuli 40 g. salami 50 ml. śmietanki 30% 40 g. sera żółtego 40 g. sera camembert 60 g. mozzarelli czarny lub kolorowy pieprz 2 łyżki posiekanego szczypiorku Posiekaną drobno cebulę podsmaż na maśle(...)patelnię wlej śmietankę, dodaj pokrojony camembert i starty żółty ser. Podgrzewaj aż sery rozpuszczą się w śmietance. Dopraw masę pieprzem. Ułóż na blaszce do pieczenia po 2 kromki chleba tostowego jedną na drugiej. Palcami wgnieć mocno środki kanapek, naprawdę mocno dociskając do blaszki. W zagłębienia włóż masę serową z salami, a na wierzchu ułóż plasterki mozzarelli. Zapiekaj w uprzednio rozgrzanym
Delicious Placesałatkę: - Pokrojona w plastry ugrillowana młoda cukinia - kawałki wędzonej makreli - garść ulubionych sałat - pomidor pokrojony w cząstki - czarnuszka - olej z białego maku Olejowe Smaki - własnoręcznie pieczony chleb Bardzo lubię chleb żytni na zakwasie. Dlatego podrzucam przy okazji przepis. Sałatka z grillowanej cukinii i wędzonej makreli Sałatka z grillowanej cukinii i wędzonej makreli Jak zrobić sałatkę
Z Kuchni Do Kuchnipozycje w menu cateringowym Catering dietetyczny oferuje wiele pozycji w menu, które są przeznaczone dla osób dbających o zdrowie. Na śniadanie możesz zjeść paprykowy hummus z harissą i pełnoziarnisty chleb z ogórkiem. Hummus ma bogaty smak, ale nie jest zbyt kaloryczny. Chleb pełnoziarnisty dostarcza węglowodanów złożonych, które zapewniają energię na cały dzień. Lunch może składać się z kurczaka curry
Zdrowy Styl JoannyUwielbiam wszelkiego rodzaju pasty 😊 Wystarczy posmarować nimi kromkę dobrego chleba i nic więcej nie potrzeba. Można również wzbogacić taką kromkę o ulubione dodatki. Pasta jajeczna jest uniwersalna. Tutaj bogactwo dodatków jest szerokie: kiszony ogórek, marynowana czy świeża papryka, pomidor czy po prostu keczup lub musztarda francuska. Dobór zostawiam Waszym kubkom smakowym 😉 Składniki: -4 jajka ugotowane na twardo(...)Połączyć składniki z miękkim masłem i zmiksować na gładką masę za pomocą blendera. Do smaku dodać soli i pieprzu świeżo mielonego. Rada: pasta będzie dobrze rozsmarowywać się na chlebie jeżeli kilka minut wcześniej wyciągniecie ją z lodówki i nabierze temperatury pokojowej
Kulinarne przemysleniaMakaron z brukselką to takie raczej nieoczywiste połączenie. Ale przyszło mi do głowy żeby sprawdzić czy da się to połączyć. No bo w sumie dlaczego miałoby
Marder&Marder ManufactureGrillowana kromka wiejskiego chleba polana oliwą i obłożona siekanymi pomidorami z bazylią i solą morską. BRUSCHETTA Z POMIDORAMI SKŁADNIKI chleb (nie byle jaki, tzw. ciężki, na zakwasie, z twardą skórką); dojrzałe na słońcu pomidory np. Lima; najlepsza z możliwych oliwa extra virgin; świeża bazylia; czosnek; sól morska gruboziarnista; świeżo zmielony pieprz; przepis na bruschettę z... Artykuł Bruschetta z pomidorami przepis
Kuchnia TomkaSycący makaron w oliwie z dodatkiem kaparów, sardeli i chilli podany z chrupiącymi grzankami z chleba. SPAGHETTI ALLA SAN GENNARO SKŁADNIKI 200 gramów makaronu spaghetti 5-6 filecików anchois 2-3 kromki czerstwego chleba 3-4 ząbki czosnku suszone oregano płaska łyżka kaparów oliwa z oliwek extra vergine sól, pieprz przepis na spaghetti alla San Gennaro z Neapolu Artykuł Spaghetti
Kuchnia Tomkawieprzowym. Często dodaje się do niego również boczek lub inne wędliny. Swój charakterystyczny lekko kwaskowy smak forszmak zawdzięcza przecierowi pomidorowemu oraz kiszonym ogórkom. To jednogarnkowe danie podaje się z chlebem jako obiad lub kolację. Przepis Koła Gospodyń wiejskich Skolin opublikowano w książce „Dziedzictwo kulturowe sztuki ludowej i kulinarnej Ziemi Lubaczowskiej” wydanej przez Powiat Lubaczowski. PS. Czyż nazwa gminy Wielkie Oczy(...)mięsa dodajemy przecier pomidorowy, bulion oraz podgotowane ziemniaki. Gotujemy razem do miękkości ziemniaków. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodajemy śmietanę i posypujemy natką pietruszki. Podajemy z chlebem. Więcej regionalnych przepisów w zakładce KUCHNIA PODKARPACKA Zapraszam
Trzeci talerzZorientowałem się, że nie mam na blogu przepisu na krokiety. To o tyle dziwne, że naprawdę lubimy krokiety. W zasadzie wszelakie. Z kapustą i grzybami (albo
Marder&Marder ManufacturePasta czosnkowa – pyszne i zdrowe smarowidło w 5 minut Zobacz przepisy na inne dodatki do pieczywa: Szybka pasta kanapkowa z tuńczykiem – zrobisz w 15 minut Pasta do chleba z jajecznicy – najlepsza pasta jajeczna Paprykarz z trzech składników – przepis na najprostszy domowy paprykarz Awanturka – pasta do chleba z sardynkami w 10 minut Pasta jajeczna z pieczarkami – pyszny dodatek do kanapek
e-PrzepisyKulinarne