chleb - 26516 przepisów (strona:554/1768)

Domowa gorąca czekolada z cynamonem i imbirem 98

zmywarce! Szklankę znajdziesz tutaj – https://e-kuchcikowo.pl/9157-lyonnais-szklanka-szara-200ml Sprawdź również inne przepisy, które możesz podać w szkle La Rochere: prosta sałatka z camembertem puszysty deserek Oreo serowe rollsy z chleba tostowego PRZEPIS – DOMOWA GORĄCA CZEKOLADA Przepis na gorącą czekoladę z cynamonem i imbirem Blog Via Gusto Przepis na jeden z najprostszych deserów z czekoladą – czyli domowa gorąca czekolada(...)warto przygotować Kruche ciasto z budyniem i bezą – PRZEPIS Zupa cebulowa z soczewicą – PRZEPIS 12 prostych przepisów na ciasteczka na Święta ROLLSY Z SEREM – przekąska z chleba tostowego

Via Gusto
Szakszuka – orientalne danie na każdą porę dnia 86

patelnię pokrywką i gotuj na małym ogniu przez około 10 minut, aż białka się zetną, a żółtka będą miękkie. Posyp szakszukę kolendrą (lub pietruszką) i podawaj na gorąco z chlebem pita lub bagietką. Warianty i dodatki Szakszuka jest bardzo uniwersalnym daniem i można je modyfikować według własnych upodobań. Oto kilka pomysłów na urozmaicenie tego prostego dania: Możesz dodać do sosu(...)minerałów, takich jak witamina A, D, B12, żelazo i cynk. Szakszuka jest bogata w błonnik, który poprawia trawienie i zapobiega zaparciom. Błonnik znajduje się głównie w warzywach i chlebie pełnoziarnistym. Szakszuka jest bogata w przeciwutleniacze, które chronią komórki przed uszkodzeniami spowodowanymi przez wolne rodniki. Przeciwutleniacze znajdują się głównie w pomidorach i papryce, które nadają szakszuce czerwony kolor. Szakszuka jest niskokaloryczna

Ugotowane pozamiatane
Szybka pasta po tatarsku do pieczywa 91

tatarsku Smaczna, łatwa pasta kanapkowa do pieczywa, krakersów, a także do słonych babeczek to pasta po tatarsku. Bardzo szybko i sprawnie ją przygotujesz w kilkanaście minut. Najsmaczniejsza pasta do chleba i nie tylko. Sprawdzi się także jako pasta na krakersy, słone francuskie ciasteczka, czy farsz do jajek. W odróżnieniu do past rybnych, pasta z szynką smakuje każdemu i bez problemu(...)możesz ją serwować na imprezowym stole. Szybka pasta na kanapki Tradycyjne pasty do chleba takie jak awanturka z twarogu i makreli nie każdemu może smakować i tu się zgadzam. To kontrowersyjne połączenie, dla wielu osób może być nie do przełknięcia. Dlatego polecam tatarską pastę, kwaśne ogórki, seler marynowany, szynka i delikatny serek, który wszystko łączy. W tym zestawie może być

Dieta moja pasja
Faszerowane klopsy w sosie pieczeniowym 82

pieprz, papryka słodka oraz ostra, majeranek 2-3 łyżki musztardy pół szklanki mąki do obtoczenia klopsów Dodatkowo: 2 cebule (u mnie biała i czerwona) 1 szklanka wody 1 kromka chleba razowego 1 łyżka słodkiej papryki mielonej 1 łyżeczka musztardy olej do smażenia       *** Ogórki, cebulę i boczek wędzony kroimy w kostkę, a pietruszkę drobno siekamy. Wszystko przekładamy(...)się zeszkli posypujemy ją papryką mieloną, mieszamy i jeszcze przez chwilę smażymy. Dzięki temu sos będzie miał ładny kolor *** *** Dokładamy klopsy, zalewamy całość wodą *** *** Dodajemy pokrojoną na kawałki kromkę chleba, zmniejszamy ogień do minimum i dusimy całość pod przykryciem przez około 20 minut *** *** Po tym czasie wyjmujemy na chwilę klopsy *** *** Powstały sos blendujemy na gładko *** *** Dodajemy łyżeczkę musztardy, mieszamy

Blog z Apetytem
Zupa krem z zielonego groszku 72

To chyba najprostsza zupa jaką kiedykolwiek zrobiłem. I jest tak smaczna, że jeszcze nie raz do nie wrócę. Tym bardziej, że i samo jej przygotowanie to

Marder&Marder Manufacture
Kanapka z tofu w BBQ – przepis 99

majonezu) 2 łyżki ketchupu (użyłam pikantnego) 1 łyżeczka wędzonej słodkiej papryki 1/3 łyżeczki czosnku granulowanego 1/3 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka octu (użyłam winnego) 3 bułki (lub 6 kromek chleba) Ulubione dodatki, np: pomidor ogórek kiszony grillowana cukinia przygotowanie Tofu przekrój wzdłuż na 3 kawałki. Przyprawę BBQ wymieszaj z olejem i przygotowaną marynatą natrzyj kawałki tofu z każdej strony. Tofu(...)piekarniku. W międzyczasie przygotuj sos BBQ – majonez wymieszaj z ketchupem, wędzoną papryką, czosnkiem, ostrą papryką i octem. Przygotuj również dodatki. Aby złożyć kanapki, dwie części bułki lub chleba posmaruj sosem BBQ, a w środek włóż usmażone tofu i dodatki. Kanapki możesz również przygotować z zimnym tofu. Tak przygotowane tofu może być również świetnym sposobem na obiad – np. podane

Via Gusto
Jak zrobić grzanki? 79

Zanim cokolwiek innego napiszę, to zacznijmy od tego: te grzanki nie są przypalone, są po prostu mocno pokryte papryką. Grzanki. Temat wydawałoby się banalny. I faktycznie

Marder&Marder Manufacture
Zupa dyniowa i inne przepisy na jesienne potrawy z dyni 95

pistacjowych. Posyp nimi zupę tuż przed podaniem lub upraż je wcześniej na suchej patelni, aby uwypuklić ich aromat. Grzanki : idealnie pasują do kremowej konsystencji zupy. Możesz użyć dowolnego rodzaju chleba, pokrojonego w kostkę i podsmażonego na maśle lub oleju. Możesz też dodać do nich czosnek, zioła lub ser. Pesto : nadaje zupie śródziemnomorskiego charakteru. Możesz użyć gotowego pesto z słoika(...)Zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez około 20 minut, aż dynia będzie miękka. Podawaj curry z dynią i ciecierzycą posypane kolendrą lub natką pietruszki. Możesz też dodać ryż, chleb naan lub jogurt. Sernik z dynią Składniki: 1 opakowanie ciastek digestive (250 g) 100 g masła 500 g sera twarogowego 250 g serka mascarpone 200 g cukru 4 jajka

Ugotowane pozamiatane
Tosty francuskie z parmezanem 75

podstawowy Omlet z boczkiem i awokado Gofry z awokado i jajkiem Naleśniki z jajkiem TOSTY FRANCUSKIE Z PARMEZANEM Przygotowanie : 10 minut Ilość porcji: 2 Składniki: – 4 kromki jasnego miękkiego chleba lub chleba tostowego – 2 jajka rozmiar L – 1/2 szklanki tartego parmezanu – sól i pieprz – 1 łyżeczka wędzonej papryki – 1/2 łyżeczki ostrej papryki – 1 łyżeczka musztardy Dijon

nietylkopasta.pl
Świąteczny likier Egg Nog 72

Egg nog jest rodzajem świątecznego likieru na bazie surowych żółtek jaj kurzych (ewentualnie całych jaj) i mleka z dodatkiem wanilii, cynamonu, miodu oraz świeżo startej gałki

Marder&Marder Manufacture
Czeska zupa czosnkowa 85

średniej wielkości ząbków czosnku  3 duże ziemniaki 1 łyżeczka mielonego kminku 1 litr bulionu warzywnego  1 łyżeczka majeranku  szczypta soli świeżo mielony pieprz 2 kromki dobrego chleba na zakwasie ser tarty np. cheddar lub ementaler trochę natka drobno posiekana PRZYGOTOWANIE W garnka o grubym dnie wysmażyć boczek, dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, kminek oraz przeciśnięty przez praskę(...)czosnek i podsmażyć na średnim ogniu. Wlać bulion i gotować do miękkości ziemniaków około 10 minut. W międzyczasie pokroić chleb w kostkę i zrobić grzanki. Na koniec gotowania dodać do zupy majeranku i  pieprzu według własnego uznania. Zupę podawać z grzankami i posypaną serem. Niektóre przepisy tej zupy zawierają jeszcze jajko które roztrzepane wlewa się do zupy i szybko

AZgotuj!
Jak pojemniki GN ułatwiają przygotowanie dań w gastronomii? 79

Współczesna gastronomia wymaga nie tylko umiejętności kulinarnej, ale również efektywnego zarządzania czasem i zasobami. Właśnie w tym kontekście pojemniki GN stają się nieocenionym narzędziem dla wielu

Marder&Marder Manufacture
Deska serów, wędlin i przekąsek na imprezę 70

połączeniu z owocami. Półtwarde sery Gouda : popularna, o kremowej teksturze i słodkawym smaku. Doskonała na desce i do kanapek. Edam:  lekko słony i orzechowy, dobrze komponuje się z chlebem i owocami. Twarde sery Parmezan : włoski klasyk, intensywny, lekko pikantny, doskonały starty. Cheddar : angielski ser, dostępny w wariantach od łagodnego po bardzo ostry. Idealny do kruchych krakersów. Sery z pleśnią(...)tylko dekorują deskę, ale również mogą być dodawane bezpośrednio do serów czy wędlin, wzmacniając ich smak. Jadalne kwiaty : takie jak bratki czy nagietki, dodają koloru, uroku i delikatnego smaku. Chleb i krakersy: podawaj różnorodne - od ciemnych, ziarnistych pieczyw po delikatne, chrupiące krakersy. Orzechy migdały: chrupiące, delikatnie słodkie, świetne w teksturze. Orzechy włoskie: intensywniejsze, z charakterystyczną goryczką. Dżemy, miody i musztardy

Moja Książka Kucharska
Fasolka szparagowa z cytrynową kruszonką 98

Niby zwykła fasolka szparagowa. Każdy potrafi taką zrobić więc jakikolwiek przepis na nią zapewne jest zbędny. Ale nie, wcale nie taka zwykła, bo z cytrynową kruszonką

Marder&Marder Manufacture
Gorgonzola: król włoskich serów 65

swoje unikalne cechy. Dwa główne rodzaje to: Gorgonzola Piccante: Jest to bardziej intensywny w smaku rodzaj gorgonzoli. Ma ostre, wyraziste nuty smakowe i jest doskonały do serwowania na kawałkach chleba, do sałatek lub jako dodatek do makaronu. Gorgonzola Dolce: Ten rodzaj jest łagodniejszy i bardziej kremowy w smaku. Idealnie nadaje się do dodania do sosów, kanapek, czy sałatek. Jest również(...)Cebula Gorgonzola Piccante Śmietana kremówka Szpinak To danie jest pełne smaku i idealne na specjalne okazje. 3. gorgonzola na grzankach To szybki i prosty przepis na przekąskę. Wystarczy: Kawałki chleba Gorgonzola Dolce Miodu Orzechów włoskich Ser gorgonzola na chrupiących grzankach z miodem to połączenie smaku słodkiego i wyrazistego. Faqs dotyczące seru gorgonzola Jak przechowywać ser gorgonzola? Aby zachować świeżość gorgonzoli

Ania i Marcin gotują