Bułki serowe (z żółtym serem) 77Mieliśmy trochę tartego sera żółtego i nie bardzo miałem pomysł na dalsze wykorzystywanie go. To już robiliśmy, tamto zrobiliśmy, a sera wciąż jeszcze sporo zostało. Trochę
Marder&Marder Manufacture
Mus jabłkowy 89Powiem Wam, że ja nie mam umiaru. Zawsze jak gotuję, to jak dla pułku wojska. Ma to oczywiście swoje zalety, bo mamy jedzenie na kilka dni
Marder&Marder Manufacture
Jak przygotować deskę wędlin? 115blix.pl/sklep/biedronka . Pieczywo i przekąski Nie można zapomnieć o pieczywie, które doskonale komponuje się z wędlinami. Możesz podać chrupiące bagietki, grissini, krakersy czy też tradycyjny polski chleb. Pieczywo powinno być świeże i najlepiej, aby było różnorodne – różne rodzaje chleba, z ziarnami, orzechami czy suszonymi owocami, będą świetnym uzupełnieniem wędlin. Sosy i marynaty Na desce wędlin nie może zabraknąć sosów
Rozdomowiona
Ciasto cytrynowe 83Proste ciasto, które nie może nie wyjść. Jeśli uważasz, że nie bardzo odnajdujesz się w pieczeniu, że słodkie wypieki nie są tym co Ci wychodzi, że
Marder&Marder Manufacture
Co zrobić z warzyw z rosołu - pasztet warzywny 97Niedawno zamieszczałem przepis na placki warzywne z warzyw po gotowaniu rosołu. I pisałem wtedy, że jeszcze kilka przepisów na wykorzystanie takich warzyw się pojawi. Więc teraz
Marder&Marder Manufacture
Panierowany smażony ser żółty 79Ostatnio trochę eksperymentuję z serem w ramach przekąsek. Bo jak już parę razy wspominałem zwykle weekendy spędzamy na leniwych rozmowach, słuchaniu muzyki, oglądaniu seriali, raczeniu się
Marder&Marder Manufacture
Lasagne 89Lasagna to klasyk włoskiej kuchni, który podbija serca smakoszy na całym świecie. Danie to złożone jest z warstw makaronu, soczystego mięsa, aromatycznego sosu pomidorowego i kremowego
SprawdzonaKuchnia.pl
Chrupiąca pizza serowa 81Od razu, na samym początku muszę zaznaczyć, że nie jest to przepis na taką pizzę jaką możecie zamówić w pizzerni. Nasz blog bazuje na domowych daniach
Marder&Marder Manufacture
Stroganoff z kiełbasy z ryżem i pakistańskim chapati 122kilka minut, aż smaki się połączą, a sos zgęstnieje. Danie najlepiej podać z makaronem, ryżem lub ziemniakami. Tym razem zjedliśmy Stroganoffa z ryżem i chapati. Chapati to rodzaj pakistańskiego chleba pieczonego w postaci cienkich placków. Uwielbiam chapati zanurzone w kremowym sosie. Takim chlebkiem można wyczyścić talerz do ostatniej kropli sosu. Tradycja z nutą nowoczesności Stroganoff z kiełbasy to nie tylko(...)kostkę kiełbasę i smażyć przez 3 minuty. Dodać przecier pomidorowy, musztardę, przyprawy i zioła. Wlać śmietanę, wymieszać gulasz i gotować przez 15 minut. Podać Stroganoff z ryżem lub chlebem. Smacznego! Dodatkowe wskazówki Smak gulaszu zależy od rodzaju kiełbasy. Szwedzka kiełbasa falukorv przypomina polską parówkową lub mielonkę. Czy skorzystałeś już z tego przepisu? Daj znać jak Ci poszło? Otaguj mnie
codojedzenia
Bułki orkiszowe 83Ania czasami wyszukuje gdzieś różne przepisy (a to w jakichś gazetkach, a to w Internecie, a to sam nie wiem gdzie) i przesyła mi je z
Marder&Marder Manufacture
Ciasto z jabłkami 89Dawno nie robiłem żadnego ciasta. Bardzo dawno. Kiedyś mieliśmy taką tradycję, że każdy weekend był pod znakiem jakiegoś ciasta. W sobotę piekłem, a potem przez kilka
Marder&Marder Manufacture
Zielona fasolka szparagowa z karmelizowaną cebulą i migdałami 85Świetna warzywna przekąska. A nawet może stanowić samodzielny pełnowartościowy obiad. Dobre na ciepło i na zimno. Wiem, bo tak właśnie zjedliśmy: najpierw na ciepło, od razu
Marder&Marder Manufacture
Tosty francuskie z bananami i sosem orzechowym 87Share Pinterest Print Tosty francuskie z bananami i sosem orzechowym to proste i szybkie śniadanie na słodko. Można je przygotować z bułki paryskiej, chałki, pieczywa tostowego a nawet zwykłego chleba pszennego. To świetny sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa. Koniecznie wypróbujcie! Tosty francuskie z bananami i sosem orzechowym Składniki: Tosty francuskie: 1 bułka paryska (lub chałka, chleb tostowy) 2 duże jajka
Oryginalny smak
Polska Kuchnia: Tradycja i Smak 114dużym garnku przez wiele godzin, aby smaki mogły się przegryźć. Każda rodzina ma swój własny przepis na bigos, a to danie smakuje jeszcze lepiej na drugi dzień. Podawany z chlebem i kieliszkiem wódki, bigos to prawdziwa uczta dla podniebienia. Żurek Żurek to zupa na bazie zakwasu żytniego, która jest esencją polskiej Wielkanocy. Kremowy, lekko kwaśny smak żurku jest niezwykle charakterystyczny(...)Podawany z białą kiełbasą, jajkiem i świeżym chlebem, żurek to danie, które rozgrzewa i dodaje energii. Wielkanoc bez żurku? To niemożliwe! Kotlet schabowy Kotlet schabowy, polska odpowiedź na schnitzela, to grubo tłuczony kotlet z panierką, który po usmażeniu staje się chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku. Podawany z ziemniakami i kapustą, jest jednym z najbardziej klasycznych obiadów w polskim
ProstePesto.pl