TWAROŻEK DO SMAROWANIA NA KANAPKI 203biały ser b) śmietanę c) przeciśnięty przez wyciskarkę lub bardzo drobno posiekany czosnek d) zieleń lub zioła e) solimy i pieprzymy do smaku 2) Całość miksujemy lub za pomocą widelca mocno rozgniatamy, na gładką masę. 3) Smarujemy na kromkę chleba lub bułkę 4) Na taki serek możemy położyć wędlinę, pomidor, ogórek..itp i mieć pyszną
Kulinarnie z Polką na Kresach
Pieczeń drobiowa z marchewką i mozzarellą 167mozzarellą (zobacz przepis -> KLIK ). Na ciepło jako porcja obiadowa; na zimno, polana ketchupem jako dodatek do chleba. około 800 g mięsa drobiowego (u mnie pierś indyka) 1 marchewka 1 duża cebula 1 op. mozzarelli w zalewie xl 1 jajko zioła prowansalskie sól, pieprz odrobina bułki tartej odrobina masła Cebulę kroimy w kostkę. Obraną marchewkę trzemy na dużych oczkach
Smaki Na Talerzu
Zielona sałata z cykorią i serem feta 176cykorianej goryczy może być dodatkiem do wykwintnego obiadu lub kolacją z pajdą chleba ziarnistego z masłem. Pycha! Składniki: • 1 krucha sałata masłowa • 1 duży ogórek szklarniowy • 2 małe cykorie • 1 opakowanie kostek sera fetikos w ziołach • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany • 2 łyżki soku cytrynowego • 1 łyżeczka cukru
To co kocham
Pesto z roszponki 197jest mniej aromatyczna, dzięki temu pasuje do bardziej wyrazistych smaków nie dominując ich. Bardzo mi smakowało również z chlebem, jako przegryzka. Jestem pewna, że wrócę jeszcze do pesto z roszponki, a w planie mam jeszcze z rukoli, podagrycznika i z mieszanki ziół. Póki co polecam serdecznie tą wersję! Składniki: 200 - 250g roszponki 50g tartego parmezanu 3 łyżki ziaren słonecznika
Cakes By Kejt
Rolada z mięsa wołowego nadziana musem z wątróbki, kaparami i suszonymi morelami podana z ziołowym sosem beszamelowym oraz piwem 236około 3-5 minut aż sos stanie się gęsty i gładki. Znów ściągamy z ognia, dodajemy posiekane zioła i mieszamy. Upieczoną roladę pozostawiamy w foremce przez 10 minut, wyjmujemy i kroimy na plastry. podajemy z sosem ziołowym, świeżym i chrupiącym chlebem oraz piwem Brown Ale. Smacznego
Symfonia smakowa
Jak uniknąć przejedzenia w święta? 181ciast i ciasteczek lepiej sięgnąć po bakalie lub orzechy jeść dużo zielonych warzyw w święta najlepiej nie spożywać chleba, dwa dni można wytrzymać od węglowodanów złożonych jeść bardzo wolno i starannie przeżuwać należy pić dużo wody, herbat ziołowych, mięty i pozostałych ziół po obfitym obiedzie razem z rodziną należy wyjść na długo spacer na świeżym powietrzu dużo należy się
Truskawkowa Fiesta
Pieczona polędwiczka wieprzowa / Baked Pork Tenderloin 151ulubionymi przyprawami. Ja wybrałam suszone zioła, moją ulubioną słodką paprykę i czosnek, ale możecie poprzestać na samych ziołach lub ulubionej mieszance przypraw. Polędwica pieczona na kanapki powinna być całkowicie wystudzona i dobrze schłodzona w lodówce. Zimne mięso da się łatwo pokroić na cieniutkie plasterki - idealne do domowej bułki lub domowego chleba. Polędwica na obiad najlepiej smakuje(...)przepisów na polędwicę :) Polędwiczka wieprzowa pieczona, składniki: polędwiczka wieprzowa (580 g), ok. 1/2 łyżeczki soli, szczypta pieprzu, ok. 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, łyżeczka ziół prowansalskich szklanka wody 1/2 szklanki słodkiej śmietanki lub mleka, cebula, 1-2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, kilka łyżeczek posiekanego koperku Polędwiczka wieprzowa pieczona, przygotowanie: Polędwiczkę pozbawić błonek i oprószyć przyprawami
Lekcje w kuchni
Chleb Dukana III 190mnie tylko fakt, że nie jadam trocin - bo co to za chleb bez mąki :) :) A oto przepis (znaleziony gdzieś z necie i lekko zmodyfikowany): 3 jajka kostka chudego twarogu (250 gram) 6 łyżek otrębów owsianych 4 łyżki otrębów pszennych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cebula zioła: bazylia, majeranek, czosnek granulowany szczypta pieprzu i soli Zaczynamy od uduszenia(...)przykryciem. Potem rozdzielamy białka jajek od żółtek. Z białek ubijamy sztywną pianę. Do żółtek dodajemy kostkę białego twarogu i proszek do pieczenia. Wszystko mieszamy mikserem. Po chwili dodajemy otręby, zioła (ja dałem po sporej szczypcie), pieprz, sól oraz cebulę i dalej miksujemy. W momencie jak składniki dobrze się połączą, odkładamy mikser i dodajemy do masy ubite białko. Ostrożnie
Marder&Marder Manufacture
Kanapki z jajem i serem pleśniowym 157Pyszne kanapki dziś proponuje na śniadanie, jest w nich to co lubię. Jeśli i Ty lubisz ser pleśniowy i jajo to koniecznie wypróbuj takie kanapki. Kanapki
Moje Małe Czarowanie
Chleb na dzikich drożdżach z wiśni i mięty 196Zamęczam Was tymi chlebami na dzikich drożdżach ale na razie to już ostatni. Chciałam tylko pokazać że praktycznie z każdego owocu czy warzywa można takie drożdże
Moje Małe Czarowanie
Foccacia na zakwasie żytnim 205Taką foccacię warto zrobić bo smakuje rewelacyjnie. Bałam się że tak rzadkie ciasto, nawodnienie 100 % w rezultacie nie sprawi że foccacia będzie smakować dobrze i upiecze
Moje Małe Czarowanie
Chleb razowy pszenno - żytni na drożdżach ze słonecznikiem i czarnuszką (wyrabiany w automacie) 198Obłędny zapach bzu, którego naręcza znoszę do domu, dzisiaj połączył się z zapachem pieczonego chleba. Smacznego razowego chleba z chrupiącą skórką wypełnionego nasionami słonecznika i czarnuszki
Przepisy Kulinarne
Gnocchi Sardi 219również w trudnych warunkach. Wśród produktów wiele jest suszonych, co ułatwia ich przechowanie. Głównym artykułem spożywczym jest chleb. Ten tradycyjny, pasterski ma kształt cieniutkich, chrupiących placków, nazywanych pani carasau lub pani pistoccu. Sardynia to też królestwo mięs, wędlin, serów, warzyw, owoców, ziół, ale także makaronów, a wśród nich znajdziemy malloreddus, przypominający gnocchi makaron z semoliny, podawany najczęściej
Smakowity Blog Kulinarny
Śniadanie podano - jajko sadzone raz, dwa, trzy, .... ile trzeba :) 177razu chlebem, a w drugiej wersji szynką, boczkiem, czym chcemy. Na porcje z chlebem wrzucam troszkę drobniej pokrojonej wędliny. Jeżeli używacie innych form, trzeba je wcześniej natłuścić. Teraz wbijam jajka. Można na nich ułożyć ulubione dodatki, posypać ziołami, ew. posolić, posypać serem. Umieszczam jajka w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku. Jeżeli lubicie jajka z mało ściętym żółtkiem
I tu będę miała takie te
Chudy klops z czosnkiem 234Często piekę klops, podstawą jest oczywiście mięso mielone, zmieniam jedynie dodatki. Najczęściej są to różne zioła, tym razem dodałam sporą ilość czosnku. Jeśli go lubimy
Proste Potrawy
Parmezanowe paluchy drożdżowe z suszonymi pomidorami, czosnkiem i rozmarynem 306Pachnące paluchy na śniadanie? to jest to. Przy produkcji tych paluchów pachnie w całym domu i już by się chciało aby były, już chcę je zjeść
Moje Małe Czarowanie
Chleb pszenny razowy z czarnuszką i sezamem 259Pyszny bochen chleba w kuchni zawsze mile widziany. Raz jest to chleb na zakwasie jeśli mam więcej czasu a czasami tak jak ten bochen jest to
Moje Małe Czarowanie
Chleb orkiszowy na zakwasie pszennym 203Chleb jest tym co Polacy uwielbiają i sławią go na całym świecie. Czemuż więc nie upiec go samemu i nie ma wtedy konserwantów, ulepszaczy i wkładamy
Moje Małe Czarowanie
Grillowane piersi gęsie z chrupiącymi grzankami i fasolką szparagową 219Na początek powiem Wam szczerze że nie przepadałam za mięsem ani krwistym ani średnio wysmażonym, ja musiałam jeść dobrze wysmażone i przez tyle czasu wiele straciłam
Moje Małe Czarowanie
Chlebek szpinakowy z fetą 254W ramach wydarzenia "Wypiekanie na śniadanie" [ klik ] tym razem Małgosia wybrała chlebek nadziewany szpinakiem i fetą. Chlebek jest rewelacyjny, przynajmniej nam tak smakował. Dla
Moje Małe Czarowanie