chleb z ziołami - 1945 przepisów (strona:44/130)

Kanapki z jajem i serem pleśniowym 102

Pyszne kanapki dziś proponuje na śniadanie, jest w nich to co lubię. Jeśli i Ty lubisz ser pleśniowy i jajo to koniecznie wypróbuj takie kanapki. Kanapki

Moje Małe Czarowanie
Chleb na dzikich drożdżach z wiśni i mięty 156

Zamęczam Was tymi chlebami na dzikich drożdżach ale na razie to już ostatni. Chciałam tylko pokazać że praktycznie z każdego owocu czy warzywa można takie drożdże

Moje Małe Czarowanie
Foccacia na zakwasie żytnim 158

Taką foccacię warto zrobić bo smakuje rewelacyjnie. Bałam się że tak rzadkie ciasto, nawodnienie 100 % w rezultacie nie sprawi że foccacia będzie smakować dobrze i upiecze

Moje Małe Czarowanie
Chleb razowy pszenno - żytni na drożdżach ze słonecznikiem i czarnuszką (wyrabiany w automacie) 148

Obłędny zapach bzu, którego naręcza znoszę do domu, dzisiaj połączył się z zapachem pieczonego chleba. Smacznego razowego chleba z chrupiącą skórką wypełnionego nasionami słonecznika i czarnuszki

Przepisy Kulinarne
Gnocchi Sardi 178

również w trudnych warunkach. Wśród produktów wiele jest suszonych, co ułatwia ich przechowanie. Głównym artykułem spożywczym jest chleb. Ten tradycyjny, pasterski ma kształt cieniutkich, chrupiących placków, nazywanych pani carasau lub pani pistoccu. Sardynia to też królestwo mięs, wędlin, serów, warzyw, owoców, ziół, ale także makaronów, a wśród nich znajdziemy  malloreddus,  przypominający gnocchi makaron z semoliny, podawany najczęściej

Smakowity Blog Kulinarny
Śniadanie podano - jajko sadzone raz, dwa, trzy, .... ile trzeba :) 135

razu  chlebem, a w drugiej wersji szynką, boczkiem, czym chcemy. Na porcje z chlebem wrzucam troszkę drobniej pokrojonej wędliny. Jeżeli używacie innych form, trzeba je wcześniej natłuścić. Teraz wbijam jajka. Można na nich ułożyć ulubione dodatki, posypać ziołami, ew. posolić, posypać serem. Umieszczam jajka w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku. Jeżeli lubicie jajka z mało ściętym żółtkiem

I tu będę miała takie te
Chudy klops z czosnkiem 189

Często piekę klops, podstawą jest oczywiście mięso mielone, zmieniam jedynie dodatki. Najczęściej są to różne zioła, tym razem dodałam sporą ilość czosnku. Jeśli go lubimy

Proste Potrawy
Parmezanowe paluchy drożdżowe z suszonymi pomidorami, czosnkiem i rozmarynem 264

Pachnące paluchy na śniadanie? to jest to. Przy produkcji tych paluchów pachnie w całym domu i już by się chciało aby były, już chcę je zjeść

Moje Małe Czarowanie
Chleb pszenny razowy z czarnuszką i sezamem 198

Pyszny bochen chleba w kuchni zawsze mile widziany. Raz jest to chleb na zakwasie jeśli mam więcej czasu a czasami tak jak ten bochen jest to

Moje Małe Czarowanie
Chleb orkiszowy na zakwasie pszennym 161

Chleb jest tym co Polacy uwielbiają i sławią go na całym świecie. Czemuż więc nie upiec go samemu i nie ma wtedy konserwantów, ulepszaczy i wkładamy

Moje Małe Czarowanie
Grillowane piersi gęsie z chrupiącymi grzankami i fasolką szparagową 164

Na początek powiem Wam szczerze że nie przepadałam za mięsem ani krwistym ani średnio wysmażonym, ja musiałam jeść dobrze wysmażone i przez tyle czasu wiele straciłam

Moje Małe Czarowanie
Chlebek szpinakowy z fetą 208

W ramach wydarzenia "Wypiekanie na śniadanie" [ klik ] tym razem Małgosia wybrała chlebek nadziewany szpinakiem i fetą. Chlebek jest rewelacyjny, przynajmniej nam tak smakował. Dla

Moje Małe Czarowanie
Moje Chaczapuri, czyli chlebek serowy 4944

drugą deskę i obciążyć dodatkowo czymś ciężkim. Taki ser będzie się dobrze kroił. Ja pominęłam ten etap, bo chciałam otrzymać ser bardziej delikatny do smarowania, do którego mogłabym dołożyć zioła, dokładnie wymieszać i ponownie uformować. Świeże mleko przelewamy do dużego słoja i schładzamy przez całą noc w lodówce lub innym chłodnym miejscu.Użyłam 4 litry mleka wiejskiego. Rano zebrałam(...)delikatny i łatwy do smarowania. Serwatki nie wylewamy. Można ją wykorzystać w różny sposób. Do pieczenia chleba, do naleśników, do ciasta na pizzę, do każdego drożdżowego ciasta. Gdyby ser był z dodatkiem podpuszczki z serwatki można by zrobić serek ricotta. Serek wymieszałam z ziołami i ponownie wyłożyłam na gazę zawinęłam i uformowałam.   Część użyłam, jako dodatek

Leśny Zakątek
Jak przyrządzić kolację z resztek? 141

sałatki na kolację. Jeśli mam na myśli kanapki to mowa o kanapkach z pysznymi pastami do chleba lub pożywnymi sałatkami. Sałatki, którymi nadziewam kanapki przygotowuję prawie zawsze z resztek obiadowych. Zawsze mam jakieś resztki mięsa, które łączę z warzywami i majonezem. Jeszcze jakieś zioła, przyprawy i szybka, a przede wszystkim smaczna sałatka już jest gotowa. Super ekspresowa sałatka(...)kanapki z resztek kurczaka . Kurczaka można swobodnie zamienić na indyka. Są to moje ulubione kanapki na kolację. Smakują wyśmienicie zwłaszcza jeśli kanapki powstały ze smacznego dziurawego pieczywa jak chleb bez zagniatania . Wytrawne tary z resztek Innym sposobem na wykorzystanie obiadowych resztek jest wytrawna tarta. Tarta to bardzo praktyczne danie, które można przygotować wcześniej i bez problemu podgrzać. Poza tym tartę

codojedzenia
Jak zrobić grzanki do zupy krem? 160

papryki . Sporadycznie posypuje grzanki również ziołami prowansalskimi i czosnkiem granulowanym, gdy gotuję delikatniejsze zupy, takie jak krem ze szparagów , krem z zielonego groszku czy krem z pieczarek . Kilka podpowiedzi Gotowe grzanki możesz przechowywać w suchym miejscu, najlepiej w papierowej torbie, przez nawet kilka tygodni. Proporcje są podane dla około 1/2 bochenka chleba. Masz bułki? Śmiało możesz ich użyć

Blendman
Masło rzodkiewkowe 164

dodatek do pieczywa, lubię je robić na grilla lub po prostu na kolację. Tym razem zamiast tradycyjnych ziół czy czosnku do mojego masła dodałam rzodkiewki. To coś co będziecie powtarzać często, szczególnie jako przystawka przed głównym daniem z dodatkiem pysznych bułeczek lub chleba. Zapraszam Cię także po przepisy: – masło czosnkowe – masło ziołowe –  najlepszy przepis na karkówkę

nietylkopasta.pl
Muffinki z serkiem wiejskim i szpinakiem na drugie śniadanie 131

oraz oliwy aromatyzowanej Monini Smaki Śródziemnomorskie, która łączy w sobie smaki papryczki chilli, czosnku, kaparów, oliwek oraz ziół. Ta oliwa jest idealna do wszelkich dań kuchni śródziemnomorskiej, jednak należy używać jej z umiarem, ponieważ jest mocno pikantna, gdy polejemy nią na przykład chleb czy makaron. W muffinkach jej smak łagodnieje pod wpływem innych dodatków i czujemy jej aromat w sposób

Chilli Czosnek i Oliwa
TWAROŻEK ZE SZCZYPIORKIEM I CZERWONĄ PAPRYKĄ 168

Twarożek do chleba, to coś co przygotowuję w swoim domu bardzo często. Wolę taki swój, domowej roboty, z mocno wyczuwalnym, nie do końca zmielonym serem oraz świeżymi ziołami i warzywami. Ta wersja jest akurat ze szczypiorkiem i papryką czerwoną. I oczywiście polecam z czystym sumieniem. Prostota czasem okazuje się najlepsza J SKŁADNIKI: -  ok. 400 g sera białego

Calzonella.com

Proponowane wyszukiwania