buraczki - 4888 przepisów (strona:180/326)

ŚLEDZIE W OLEJU 193

zamiast tradycyjnego pieczywa zaserwować podpieczone grzanki z bagietki.      Carpaccio z buraków i śledzi w oleju: Na półmisku rozkładamy świeżą rukolę, następnie układamy cieniutko pokrojone plastry ugotowanych buraczków, a na wierzchu rozkładamy śledzie marynowane w oleju. Całość można skropić octem balsamicznym i oprószyć posiekaną kolendrą lub szczypiorkiem. Smacznego :) Gotowe śledzie podane zostały w salaterce Ambition ( www.ambition.pl ) Śledzie

Moja Książka Kucharska
Kulki z płatków owsianych i masła orzechowego... 197

jest gotowy. Ponieważ tak przepis, jak i wynik bardzo nam się spodobały zaczęłam delikatnie eksperymentować. Z różnymi suszonymi owocami i niewielkim dodatkiem proszkowanych dóbr wszelakich. Wersja z łyżeczka proszkowanych buraczków, oraz garstka sułtanek i pestek słonecznika okazała się i kolorystycznie optymistyczna i popularna.   Przepis ze starego numeru wewnętrznego magazynu supermarketu Co-op. Składniki: (na 12-15 sztuk) 100g

Lejdi of the house
Gulasz z szynki z papryką 261

Dziś przepis na aromatyczny gulasz z  szynki wieprzowej z czerwoną papryką. Gulasz podałam z kaszą i buraczkami . Składniki: 1 kg szynki wieprzowej 2 papryki czerwone 2 cebule 4 ząbki czosnku 2 łyżki mąki pszennej olej do smażenia 3 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego słodka czerwona papryka papryka wędzona kiminek mielony majeranek sol, pieprz Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć

magiczna kuchnia Kasi
Krem z pomidorów i marchewki 245

groszku z mlekiem kokosowym – krem z ziemniaków z ciemnym piwem – krem z kalafiora z posypką z bułki tartej – zupa krem z brokuła – zupa krem z buraczków – krem z marchewki z pomarańczą i imbirem – krem z pora z boczkiem – zupa taco Krem z pomidorów i marchewki PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ PORCJI

nietylkopasta.pl
Pieczony topinambur 248

topinambur upiecze się w krótszym czasie . pieczemy ok pół godziny.  Podajemy z surówkami. Topinambur to warzywo do którego jeszcze się nie przekonałam, smakuje trochę jak pietruszka, trochę jak buraczki.   ;)  Jeszcze kiedyś z nim się spotkam na pewno

Gotowanie jest łatwe
Smażone plastry selera w panierce z bułki i sezamu 199

rzodkiewka lecz te pochodzą z uprawy szklarniowej lub są importowane. Tym samym nie smakują tak dorze jak te kupione w sezonie. Myśląc o jesiennych warzywach zawsze myślę o dyni, buraczkach ćwikłowych, marchwi, kapuście, papryce, pietruszce czy selerze. Zapewne tych warzyw także najczęściej urzywam w mojej kuchni od września do marca włącznie. Seler a dokładnie jego korzeń jest tym typem

mecooks
Sznycel z kurczaka w alternatywnej panierce 148

więcej sznycli, bo swobodnie można je podgrzać na drugi dzień lub wykorzystać na kanapki. Z czym lubicie sznycle z kurczaka? Pewnie, że można je podać z puszystym ziemniaczanym puree, buraczkami czy kiszonym ogórkiem. Lubię sznycle z zielonym groszkiem i surówką . Im bardziej kolorowo na talerzu tym lepiej! Sznycel z kurczaka Składniki: 4 porcje 2 duże filety z piersi kurczaka

codojedzenia
Najlepsze polskie przepisy 243

Rocznicy Odzyskania Niepodeległości RP przygotowałam dla Was najlepsze i najpopularniejsze polskie przepisy , które znajdziecie na blogu. Fasolka po bretońsku Kluski śląskie Bigos Knedle ze śliwkami Kogel mogel z kakao Buraczki tarte Kopytka Kotlety mielone Marchew na gęsto Pierogi z jagodami Placki ziemniaczane z kremowym serkiem, czarnuszką i ostrą papryką Proziaki Sałatka jajeczna Sałatka ziemniaczana z majonezem Schab w sosie

Moja smaczna kuchnia
Surówka z sałaty rzymskiej i rzodkiewki 243

octu balsamicznego oraz odrobiny cukru. Pamiętajcie, aby warzywa z sosem pomieszać zaraz przed podaniem, ponieważ, jak zrobimy to wcześniej, sałata straci jędrność. Zobacz też: Surówka z marchewką i jabłkiem Buraczki z octem balsamicznym i miodem Przepis na surówkę z sałaty rzymskiej i rzodkiewki Drukuj przepis Porcji: 4 Czas gotowania: 5 minut Składniki 2 główki sałaty rzymskiej 4 rzodkiewki

Kuchnia Bazylii
Filety z kaczki z pomarańczowym sosem 203

koniec wmieszać łyżkę zimnego masła, by sos zagęścić filet z kaczki podawać pokrojony w plastry z sosem pomarańczowym lub żurawinowym podałam z pieczonymi batatami i sałatką z czerwonych buraczków (przepis

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zupa botwinka 172

Botwinka to jedna z moich ulubionych zup z młodych warzywa. Jeśli buraczki są jeszcze bardzo małe dokładam 2 buraki, aby miała ładniejszy kolor, w tym przypadku nie było to konieczne. Botwinkę można włożyć w słoiki, aby cieszyć się nią zimą. Składniki: 1 duży pęczek botwinki lub dwa małe 2 marchewki 1 pietruszka kawałek mięsa wieprzowego lub drobiowego kilka ziemniaków

talerz przyjemności
Roladki schabowe z suszonymi pomidorami i mozarellą 355

słoika z pomidorów. Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok godzinę czasu, w międzyczasie podlewając olejem z naczynia. Podajemy z ziemniakami, sosem i ulubioną surówką ( w moim przypadku były to buraczki

Moje Wyroby
Konfitura z czerwonej cebuli 135

Wspaniały dodatek do mięs, może zastąpić z powodzeniem buraczki lub inne znane nam surówki z kategorii czerwonych:) Bardzo aromatyczna,smaczna . Gorącą możemy nałożyć do słoików i przechowywać dłużej. Składniki 400 g czerwonej cebuli 40 g cukru brązowego 80 ml octu balsamicznego 80 ml wytrawnego czerwonego wina( intensywnie czewrwone najlepiej dodać) 3 łyżki miodu 2-3 … Czytaj dalej Konfitura

gotuj ze mną
Odwrócone ciasto marchewkowe | Zalety słodkich wypieków z warzywami 133

Dzisiaj już nikogo nie dziwi, że do ciasta dodaje się cukinię, fasolę, buraczki, dynię, szpinak czy właśnie marchewkę. A przygotowanie czegoś słodkiego z zieleniną podobnie jak z jabłkiem czy śliwką nie jest już wielkim wyczynem. Dodatkowo lista używanych do wypieków warzyw wciąż się rozrasta i to w co raz bardziej zaskakujące pozycje. Ciasta z warzywami to świetny sposób

Fitsweet.me
Mielone z sosem pieczarkowym 172

Kotlety mielone podane razem z ryżem i sosem pieczarkowym. W tym zestawieniu niczego moim zdaniem już nie brakuje, ale jeśli chcecie zawsze możecie dorzucić surówkę z marchewki czy tarte buraczki. ok. 1 kg mielonego mięsa wieprzowego 1 czerstwa bułka 1 jajko 1 cebula 1 – 1 i 1/2 łyżki musztardy sól, pieprz Sos: 150 g wędzonego boczku 1 cebula

Smaki Na Talerzu