buraczki - 4888 przepisów (strona:174/326)

Surówka z kapusty pekińskiej z sosem francuskim 99

Najprostsze rozwiązania są najlepsze! Uwielbiam surówki oparte na jednym, maksymalnie dwóch składnikach. Kocham mizerię, surówkę z kapusty i marchewki, czy klasyczne gotowane buraczki. <3 Surówka z kapusty pekińskiej z sosem francuskim to jedno z takich pysznych i banalnych dodatków. Oczywiście można ją urozmaicić innymi warzywami, ale czy warto poprawiać coś co już samo w sobie jest pyszne? Surówka

PatiGotuje
Kotlety z mięsa po rosole 349

kotletów… – Chińska surówka z białej kapusty – Surówka z buraków i jabłka – Sałatka obiadowa z cukinii – Surówka ze świeżych ogórków – Sałatka obiadowa z buraczków

Kulinarne S.O.S.
Kotlety z mięsa po rosole 349

kotletów… – Chińska surówka z białej kapusty – Surówka z buraków i jabłka – Sałatka obiadowa z cukinii – Surówka ze świeżych ogórków – Sałatka obiadowa z buraczków

Kulinarny S.O.S.
Udziec z indyka a’la bitki w sosie własnym 84

naczynie nie jest szczelne i para wodna , czyli woda zawsze się z niego wydostanie Bitki doskonale smakują z ziemniakami w każdej postaci , a najlepiej w towarzystwie marynowanych grzybków lub buraczków . Doskonałe także po odgrzaniu Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Udziec z indyka a’la bitki w sosie własnym pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Sok z buraka 141

sprawdzony a sam sok przepyszny! S kładniki: • 2 kg buraków • 3 średnie jabłka • 3 duże marchewki Przygotowanie: Przygotuj sobie dwa kilogramy świeżych i nie za dużych buraków ćwikłowych. Buraczki powinny mieć cienką skórkę i być twarde. Im świeższe i młodsze buraki, tym więcej soku i mniej cierpkiego smaku. Aby idealnie dopełnić smak soku z buraka wybierz jeszcze trzy średnie

KUCHNIA POLSKA
WOŁOWINA PO MEKSYKAŃSKU 138

Ostatnimi czasy dość rzadko sięgamy po mięsne dania. Wiąże się to z minionymi wakacjami, upałami i obfitością warzyw i owoców, w szczególności tych jesiennych. Dynie, cukinie, buraczki, ziemniaki, kabaczki, jabłka, śliwki, późne maliny, figi - te wszystkie pyszności zdecydowanie przeważają i częściej królują na stołach. Nie odcinamy się jednak od mięsnych potraw. Wołowina to jedno z czerwonych mięs. Zawiera dużo

W kuchni Karmel-itki
Recenzja wyciskarki wolnoobrotowej Midea 128

wyciskanie soku w nocy o północy, czy też bladym świtem nikogo nie obudzi. Na uwagę zasługuje duży otwór aż 87 mm, bez trudu mieści on średniej wielkości jabłka, buraczki, czy gruszki. Warzywa czy owoce wystarczy umyć i wrzucić, nie trzeba tracić czasu na siekanie. Dzięki wyciskarce można także przygotować lody z mrożonych owoców, ale przyznam się Wam szczerze

Cynamonowe szczęście
GOTOWANY SCHAB W SOSIE MARCHEWKOWYM 101

rozrobionej w zimnej wodzie. Dodajemy śmietankę 18% wcześniej zahartowaną sosem i dosypujemy sporą ilość koperku - świeżego lub mrożonego. Podajemy z ryżem albo z ziemniakami. Ja podałam z ziemniaczkami oraz buraczkami :) SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
czerwony barszcz na kościach wieprzowych,żeberkach z jajkiem sadzonym... 94

Składniki: buraczki czerwone ugotowane, starte do barszczu 60 dag, wywar z buraków gotowanych 1,5 litra, kości schabowe, żeberka wieprzowe 1 kg, wywar z kości 1,5 litra, ziemniaki 4 sztuki, włoszczyzna 1/ 2 pęczka, ziele angielskie 6 sztuk, liście laurowe 3 sztuki, koper suszony z nasionami, woda 1 litr, cukier 3 łyżki, kucharek 2 łyżki, ząbki czosnku

W Mojej Kuchni Lubię
Smażona ryba i zestaw surówek 115

inną, bardziej chrupiącą panierkę polecam Wam sprawdzić ten przepis – ryba w kukurydzianej panierce   Do ryby najczęściej podaję zestaw ulubionych surówek. U nas są nimi: kapusta kiszona , buraczki , i prosta surówka z kiszonych ogórków . Ale możecie oczywiście podać smażoną rybę z innymi dodatkami. A jeśli szukacie innych pomysłów na obiad zajrzyjcie do zakładki „Obiadu”. Miłego dnia

Słodkie okruszki
Buraczki z gruszką i nektarynką (do słoików) 82

para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Buraczki w każdym wydaniu smakują rewelacyjnie. To nasze ulubione warzywo, które podatne jest na nasze, kulinarne eksperymenty. Składniki: 1 kg czerwonych buraków 4 twarde gruszki 2 nektarynki 100 ml oleju

R'n'G Kitchen
Kotlety mielone zapiekane 95

Julianna. Najczęściej robię kotlety z samej wieprzowiny, z mielonej karkówki lub łopatki i boczku w proporcji 60/40 ale pyszne są również wieprzowo-wołowe. Najlepiej nam smakują z ziemniakami i buraczkami :) Polecam serdecznie i dziękuję Julianno za przepis! Składniki: 900 g mięsa wieprzowego (łopatka, mieszanka łopatki i boczku, karkówka) lub 500 g mięsa wieprzowego + 400 g mięsa wołowego 1 duża

Kocham..lubię..gotuję..
Królik w śmietanie 127

aromatycznego cząbru i jałowca, który nie jest dominujący a delikatnie podbija smak delikatnego mięsa. Uduszony z marchewką i cebulką idealnie sprawdzi się podany z ziemniakami, kluseczkami, kopytkami i porcją buraczków, lub innego warzywnego dodatku. Korzystałam z przepisu Niecodziennik Pary  dokładając od siebie marchewkę i cebulkę do sosu i serdecznie przepis polecam dalej :) Składniki: 1 królik

Kocham..lubię..gotuję..
Roladki z udek kurczaka, z pieczarkami 112

pyszna propozycja na domowy obiad. Mięso można przyprawić ulubionymi przyprawami, ale do pieczarek najbardziej odpowiada mi tylko z solą i pieprzem. Podane z delikatnym sosem z duszenia, ziemniaczkami i buraczkami stanowiły bardzo sycący i apetyczny posiłek. Polecam serdecznie :) Składniki: 6 udek z kurczaka 250 g pieczarek 1 cebula 2-3 łyżki masła klarowanego sól, pieprz mąka do obtoczenia woda

Kocham..lubię..gotuję..