buraczki - 4888 przepisów (strona:170/326)

Roladki z udek kurczaka, z pieczarkami 161

pyszna propozycja na domowy obiad. Mięso można przyprawić ulubionymi przyprawami, ale do pieczarek najbardziej odpowiada mi tylko z solą i pieprzem. Podane z delikatnym sosem z duszenia, ziemniaczkami i buraczkami stanowiły bardzo sycący i apetyczny posiłek. Polecam serdecznie :) Składniki: 6 udek z kurczaka 250 g pieczarek 1 cebula 2-3 łyżki masła klarowanego sól, pieprz mąka do obtoczenia woda

Kocham..lubię..gotuję..
Krem z pieczonych pomidorów 238

mlekiem kokosowym – krem kalafiorowy z boczkiem i grzankami – krem z ziemniaków z ciemnym piwem – krem z kalafiora z posypką z bułki tartej – zupa krem z brokuła – zupa krem z buraczków – zbiór przepisów FIT i odpowiedź na pytanie co jeść na diecie KREM Z PIECZONYCH POMIDORÓW Przygotowanie : ok 20 minut Ilość porcji : 2-3 Składniki: – 6 dużych pomidorów

nietylkopasta.pl
Chłodnik na gorące dni, pycha 126

Bardzo smaczna i orzeźwiająca zupa. Godna polecenia. Dziękuje Daria ta wersja jest najsmaczniejsza W małej ilości osolonej wody ugotować oczyszczone i pokrojone w kosteczkę buraczki od botwinki. Jak są już miękkie dorzucić pokrojone liście i łodyżki. Dodać pokrojony lubczyk. Jeszcze moment gotować. Wlać maślankę i kubek gęstego jogurtu. Wymieszać. Teraz czas na pokrojony ogórek w kosteczkę i rzodkiewki. Dodać

Kuchnia Pokoleń
Poniedziałek: Włoskie leniwe, czyli pierożki z ricotty 161

przesmażone z masłem i szałwią. My zrobiliśmy je ze szparagami i zielonym groszkiem. Szparagi dodają daniu chrupkości, a groszek przyjemnej słodkości:) Spróbujcie też naszych przepisów na oryginalne gnocchi z buraczków i batatów . Składniki: Pierożki 200 g mąki (najlepiej 00, ale może być typ 450) – 2 niepełne szklanki 225 g sera ricotta (jeśli w opakowaniu jest 250 g użyj

Niedzielny kucharz
Buraczki na ciepło 230

Buraczki na ciepło, jako dodatek do obiadu do jakiegoś mięska, u mnie były dodatkiem do gulaszu z żołądków drobiowych. 600 g wody 500 g czerwonych buraków, pokrojonych na kawałki 15 g masła 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego 10 - 15 g cukru ¼ łyżeczki soli 50 g kwaśnej śmietany 5 - 10 g mąki pszennej Do naczynia miksującego wlać wodę

Moje domowe kucharzenie
Chłodnik buraczkowy z płatkami owsianymi 164

łyżki płatków owsianych błyskawicznych pół pęczka szczypiorku pół pęczka koperku 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru Jak zrobić chłodnik buraczkowy: Botwinkę, koper, szczypior siekamy drobno. Młode buraczki z botwinki, czosnek ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Wszystkie składniki mieszamy razem, doprawiamy do smaku. Wstawiamy na godzin do lodówki by smaki się przegryzły. Artykuł Chłodnik buraczkowy

Dorota Smakuje
KOTLETY SCHABOWE 160

Dawno nie było to są! Kotlety schabowe, dobrze utłuczone, cienkie, pokaźne, w chrupiącej panierce, delikatnie przyprawione solą i pieprzem. Podane z ziemniakami, buraczkami, mizerią lub surówką z pora . Takie schabowe pamiętam z dzieciństwa, mają być cienkie, koniecznie z ziemniakami. Odtwarzam kiedy najdzie ochota na mięso. Można je noc moczyć w mleku. Dziś ekspresowa wersja, mięso kusiło na sklepowej półce

Zasmakuj Kuchni
Kasza gryczana z botwinką i orzechami 152

porcji mięsa. PRZEPIS NA KASZĘ GRYCZANA Z BOTWINKA i ORZECHAMI Składniki na kaszę gryczana z botwinka i orzechami: 1,5 szk kaszy gryczanej 3 szkl wody sól 2 buraczki z botwinka 2 łyżki ziaren słonecznika 2 łyżki migdałów w płatkach 2 łyżki pestek dyni 2 łyżki masła lub dobrego oleju tłoczonego na zimno – ja użyłam oleju z pestek moreli

Dorota Smakuje
PRZYKŁADOWY OBIAD DZIAŁKOWICZA 197

Jarmuż szarpiemy na kawałki, a następnie umieszczamy na sicie i przelewamy wrzątkiem. Umieszczamy w misce. Dodajemy pokrojone pomidory, ogórki, poszatkowaną kapustę. Przyprawiamy i skrapiamy oliwą lub olejem. Wywar z buraczków: Buraki szorujemy i kroimy na mniejsze kawałki. Umieszczamy w garnku, zalewamy wodą. Gotujemy na małym ogniu. W połowie gotowania dodajemy ziemniaki. Gotujemy do miękkości warzyw. Pod koniec przyprawiamy. Dynia

Jeść, by żyć w zdrowiu
Pyszny obiad z letnich delikatesów 136

Dzisiaj w końcu miałam czas ugotować ulubiona zupę lata z młodych buraczków i botwiny. Zupa buraczkowa z botwiną już samym kolorem przywodzi o zawrót głowy , nie mówiąc już o smaku. Moja zupa buraczkowa z botwiną jest pełna innych warzyw i ziół. Młoda marchewka, nać selera, młoda cebula, natka pietruszki…Tak, jest to zupa warzywna ale dominują w niej

codojedzenia