Jajka faszerowane ćwikłowymi buraczkami na Wielkanoc. Przepis na pyszne, wiosenne śniadanie : jajka faszerowane ćwikłą z chrzanem, serkiem i kaparami. Stworzony specjalnie na Wielkanoc, wyjątkowy przepis na wspólne świąteczne śniadanie : w roli głównej jajka faszerowane domową ćwikłą oraz kremowym białym serem i kaparami, na sałacie w sosie śmietanowo-musztardowym z dodatkiem słodkich pomidorków koktajlowych i dużej
Moja Książka Kucharskapięknym rubinowym kolorze, nadziane wyrazistym serem połączonym z pachnącą natką i chrupiącymi orzeszkami, oblane aromatycznym masełkiem z orzechowo-ziołową nutą są świetną propozycją sycącego dania obiadowego. Składniki: 230g buraczki puree Hortex 500g ziemniaków (waga po ugotowaniu) 1 jajko około 380g mąki pszennej 1 łyżka soku z cytryny szczypta soli Farsz: 400g koziego sera 80g orzechów ziemnych bez soli
Szalona Kuchnia Ewelinyprzystawek wybraliśmy nalewkę Saska Wiśnia z nutą burbona. Co na danie główne? Poszliśmy totalnie w klasykę. Ja zamówiłam mielonego, bo uwielbiam. Smakował tak jak u mamy! Podany z buraczkami, koperkiem, świeżymi ziemniaczkami sprawił, że wróciły moje pyszne wspomnienia z dzieciństwa. Narzeczony zdecydował się natomiast na kaczkę, która była bardzo miękka i aromatyczna. Co ciekawe, smakowała lepiej niż wyglądała
Kuchnia Bazyliiprzystawek wybraliśmy nalewkę Saska Wiśnia z nutą burbona Co na danie główne? Poszliśmy totalnie w klasykę. Ja zamówiłam mielonego, bo uwielbiam. Smakował tak jak u mamy! Podany z buraczkami, koperkiem, świeżymi ziemniaczkami sprawił, że wróciły moje pyszne wspomnienia z dzieciństwa. Narzeczony zdecydował się natomiast na kaczkę, która była bardzo miękka i aromatyczna. Co ciekawe, smakowała lepiej niż wyglądała
Kuchnia BazyliiWiadomo kotlecik mielony, klasyka. Ziemniaki do tego, plus mizeria (albo kapusta kiszona), ewentualnie buraczki. Każdy jadł nie raz. My też lubimy, choć ścierają się opcje dodatków. Aaaa i kanapka z kotletem mielonym. Klasyka podróżnicza i piknikowa. Teraz taka kanapka to … Czytaj dalej
slodkokwasnaplBardzo smaczne, aromatyczne pulpety. Dość proste w przygotowaniu. Świetnie smakują z kaszą. Jako dodatek przygotowałam buraczki ale ten wybór to rzecz gustu i własnych upodobań. Składniki 500 g mielonej wołowiny 1 bułka kajzerka 1 łyżka świeżej siekanej pietruszki 1 łyżka mielonego kminku 2 małe cebulki dymki posiekane pieprz, sól Dodatkowo 2-3 łyżki mąki pszennej … Czytaj dalej Pulpety
gotuj ze mnąSzybka i pyszna sałatka na mym stole zagościła. Buraczki dobre na wzmocnienie krwi, ananas na odchudzanie, mięta wszystko chłodzi, zaczynamy? Zapraszam na przepyszną sałatkę. Buraczkowa sałatka z ananasem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieryby i resztę pora. Całość zalać śmietanką. Naczynie przykryć. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 30 minut, funkcja termoobieg. Gotową rybę podałam z ziemniakami i buraczkami
Monia miesza i gotujeMielone z buraczkami. Dwa w jednym. 1 większy burak, ok. 150 g 3 większe ziemniaki, ok. 300 g 180 g mięsa mielonego z kurczaka lub indyka 2 jajka pieprz i sól Buraka i ziemniaki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy przyprawy i jajka, mieszamy. Następnie dodajemy mięso i ponownie mieszamy, do czasu uzyskania jednolitej masy. Z masy lepimy
Kucharzycaużywam, bez sera też ta lasagna jest pyszna ). Pieczemy pod przykryciem w temperaturze 180 stopni C przez około 40 minut (ja używam funkcji termoobiegu). Podajemy na ciepło z buraczkami czerwonymi i/lub z kimchi lub kapustą kiszoną . Smacznego! Artykuł Wegańska lazania – lasagne z soczewicą pochodzi z serwisu lamarida.pl
Lamarida.plmyjemy. Ziemniaki kroimy w drobną kostkę, a marchewki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Warzywa dodajemy do garnka z mięsem i całość gotujemy około 15 min. Botwinkę dokładnie myjemy. Buraczki obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach, a łodygi i liście drobno siekamy. Ząbki czosnku obieramy i przeciskamy przez praskę. Botwinkę razem z czosnkiem wrzucamy do garnka
Kuchnia MagdaLenytrzepaczką, aby ciasto było gładkie, bez grudek. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z niepotrzebnych części, kroimy w drobną kostkę i przyprawiamy pieprzem oraz solą. Botwinkę dokładnie myjemy. Buraczki obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach, a łodygi i liście drobno siekamy. Cebulę i ząbki czosnku obieramy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie
Kuchnia MagdaLenybotwina może być wykorzystana nie tylko do przygotowania zup. Można z niej przyrządzić sałatkę, koktajl, tartę, pizzę, a nawet kotlety czy placki. Te niepozorne liście oraz małe buraczki to prawdziwa skarbnica witamin i składników mineralnych. Mają ogromny wpływ na nasze zdrowie i spokojnie mogą zastąpić kilka suplementów diety, gdyż m.in. pozytywnie wpływają na skórę, włosy i paznokcie
Kuchnia MagdaLenyTWAROGIEM I JABŁKAMI 4) RISOTTO Z WĄTRÓBKĄ 5) RYŻ NA MLEKU Z PRAŻONYMI JABŁKAMI I CYNAMONEM 6) PIERSI Z GĘSI W JABŁKACH I ŻURAWINIE Z KASZĄ GRYCZANĄ Z BURACZKAMI
Kuchnia MagdaLeny