koniec wmieszać łyżkę zimnego masła, by sos zagęścić filet z kaczki podawać pokrojony w plastry z sosem pomarańczowym lub żurawinowym podałam z pieczonymi batatami i sałatką z czerwonych buraczków (przepis
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Botwinka to jedna z moich ulubionych zup z młodych warzywa. Jeśli buraczki są jeszcze bardzo małe dokładam 2 buraki, aby miała ładniejszy kolor, w tym przypadku nie było to konieczne. Botwinkę można włożyć w słoiki, aby cieszyć się nią zimą. Składniki: 1 duży pęczek botwinki lub dwa małe 2 marchewki 1 pietruszka kawałek mięsa wieprzowego lub drobiowego kilka ziemniaków
talerz przyjemnościsłoika z pomidorów. Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok godzinę czasu, w międzyczasie podlewając olejem z naczynia. Podajemy z ziemniakami, sosem i ulubioną surówką ( w moim przypadku były to buraczki
Moje WyrobyWspaniały dodatek do mięs, może zastąpić z powodzeniem buraczki lub inne znane nam surówki z kategorii czerwonych:) Bardzo aromatyczna,smaczna . Gorącą możemy nałożyć do słoików i przechowywać dłużej. Składniki 400 g czerwonej cebuli 40 g cukru brązowego 80 ml octu balsamicznego 80 ml wytrawnego czerwonego wina( intensywnie czewrwone najlepiej dodać) 3 łyżki miodu 2-3 … Czytaj dalej Konfitura
gotuj ze mnąDzisiaj już nikogo nie dziwi, że do ciasta dodaje się cukinię, fasolę, buraczki, dynię, szpinak czy właśnie marchewkę. A przygotowanie czegoś słodkiego z zieleniną podobnie jak z jabłkiem czy śliwką nie jest już wielkim wyczynem. Dodatkowo lista używanych do wypieków warzyw wciąż się rozrasta i to w co raz bardziej zaskakujące pozycje. Ciasta z warzywami to świetny sposób
Fitsweet.meKotlety mielone podane razem z ryżem i sosem pieczarkowym. W tym zestawieniu niczego moim zdaniem już nie brakuje, ale jeśli chcecie zawsze możecie dorzucić surówkę z marchewki czy tarte buraczki. ok. 1 kg mielonego mięsa wieprzowego 1 czerstwa bułka 1 jajko 1 cebula 1 – 1 i 1/2 łyżki musztardy sól, pieprz Sos: 150 g wędzonego boczku 1 cebula
Smaki Na Talerzumięso na obiad to zazwyczaj podaję je z ziemniakami, ryżem lub kaszą i oczywiście z sałatką lub surówką. Surówka z selera Surówki przygotować można z takich warzyw jak marchew, buraczki, seler, kapusta, por czy kalarepa. To tylko niektóre warzywa po jakie sięgnąć można robiąc surówki. Ja najczęściej przygotowywuję surówkę na bazie marchewki. Ostatnio jednak kupiłam selera i postanowiłam
mecooksrozeszły się po mięsie. Kroimy na plastry i podajemy. Z czym podać taki klops? Tak samo jak kotlety mielone można zjeść go w klasycznym zestawieniu z ziemniaczanym purée, zasmażanymi buraczkami lub ogórkiem kiszonym. Bardziej wysmakowany sposób? Podajcie klops z domowymi frytkami i sadzonym jajkiem. Schłodzony klops można też cienko pokroić – świetnie sprawdzi się w takiej formie na kanapkach
Karo in the Kitchenpracy.☺️☺️☺️☺️☺️ Składniki: 250 g ugotowanej kaszy bulgur ( 1 torebka) 1 serek camembert 2 dojrzałe nektarynki lub brzoskwinie garść świeżej rukoli 1 duży upieczony buraczek czerwony sól, pieprz łyżeczka miodu, sok z połówki cytryny, 2 łyżki oleju lnianego Sposób przyrządzenia: 1. Ser, buraczek i obrane owoce pokroić w kostkę, dodać do kaszy, wymieszać
pieprzny smaczekstronę, 2 razy podczas pieczenia polewam sosem. Około pół godziny przed końcem wrzucam garść oliwek, mieszam. Podaję z ziemniakami, kaszami, ryżem lub makaronem oraz surówkami lub kapustą zasmażaną czy buraczkami na ciepło. SMACZNEGO
Zasmakuj Kuchniprzygotowaniu. Robiłam wiele jego wersji. Pierś kurczaka przyprawiam papryką, curry, chili, ziołami. Używam również innych warzyw, w zależności od pór roku są to: szparagi, fasola, papryka, pomidory, marchew, dynia, buraczki, cukinia, kalafior, brukselka, młoda kapusta. Czasem kurczaka wymieniam na łososia, ale nie polecam do tego przepisu indyka, będzie za suchy. To danie nie ma stałego zestawu składników, zależy
Codziennik Kuchennymące tworząc zgrabnego kotlecika. Po utoczeniu kilku rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju i smażymy nasze kotleciki z obydwu stron na rumiano. Ja podałam kotleciki z surówką z kapusty i buraczków oraz podsmażanymi ziemniaczkami. Smacznego! :) Wioleta Gargula
MamaOskarkablogu znajdziecie ich całkiem sporo-tym razem postanowiłam wypróbować nowy przepis na śledzie pod pierzynką,zaskoczyło mnie w przepisie połączenie sera żółtego ze śledziem-(a nie jak tradycyjne z buraczkami i ziemniakami)ale okazało się strzałem w dziesiątkę-wszystkim moim gościom bardzo smakowały-więc polecam gorąco,sprawdzą się na każdą okazje,ładnie się prezentują przez to że są układane
Swojskie jedzonko