groszku z mlekiem kokosowym – krem z ziemniaków z ciemnym piwem – krem z kalafiora z posypką z bułki tartej – zupa krem z brokuła – zupa krem z buraczków – krem brokułowy krem Z BATATÓW Przygotowanie : ok 20 minut Ilość porcji : 2-3 Składniki: – 1 duży batat (ok 500 g) – 1 ząbek czosnku – pół cebuli
nietylkopasta.plKREM Z POMIDORÓW ZUPA JARZYNOWA (możesz nie dodawać śmietany do zupy) ZUPA GROCHOWA W WERSJI FIT KREM Z MARCHEWKI Z POMARAŃCZĄ I IMBIREM KREM Z BIAŁYCH SZPARAGÓW KREM Z BURACZKÓW KREM Z GROSZKU Z MLEKIEM KOKOSOWYM ZUPA PHO Z MAKARONEM RYŻOWYM PIKANTNA ZUPA Z PORA I SOCZEWICY KREM Z FENKUŁA ZUPA Z PIECZONYCH POMIDORÓW I PAPRYKI KREM Z PIECZONEJ
nietylkopasta.plmąką z ciecierzycy, dodaj masło pokrojone na małe kawałki, rozmaryn oraz wodę. Całość szybko zagnieć, owiń folią i wstaw do lodówki na ok. 30 minut. W tym czasie buraczki pokrój w kostkę, pomidorki koktajlowe przetnij na połówki, a ser pleśniowy także pokrój w kostkę lub w paski. Schłodzone ciasto rozwałkuj na ok. 0,5 cm i przełóż
365 dni dookoła kuchnisię w sprzęt pewnej szwajcarskiej firmy na V :), zrobiony z dobrej stali. Kosztuje około 25 zł. Kiedy w domu zaczęliśmy zamieniać w spaghetti cukinię, marchew, białą rzepę a nawet buraczki i jabłka radość była większa niż z nowego play station. Od tego czasu często sięgamy po naszą obieraczkę. Spaghetti z cukinii z pesto bazyliowo pietruszkowym i krewetką to nasz
Niedzielny kucharzpowietrza i powstrzyma rozwój pleśni. Polecamy Wam przygotowanie zakwasu już dzisiaj według naszej receptury. Czas: 30 min (w tym 20 minut studzenie wrzątku) Poziom trudność: Bardzo łatwe Składniki: 6 buraczków ćwikłowych (około kilograma) 1 ząbek czosnku Kromka chleba razowego Liść laurowy 4 ziarenka ziela angielskiego 2 litry wystudzonej, przegotowanej wody Przygotowane: Krok 1 Obieramy buraki, kroimy w krążki. Wkładamy
Niedzielny kucharzWołowina to mięso, które wymaga cierpliwości. Dziś zapraszam na bitki wołowe z kluskami śląskimi ( przepis na nie znajdziesz tutaj ) oraz buraczkami. Składniki: 2 kotlety w udźca wołowego porządnie rozbite 3 listki laurowe i 3 ziela angielskie 1 cebula olej do smażenia pieprz, sól do smaku na zasmażkę: masło i mąka pszenna Przygotowanie: mięso popieprz, nie sól teraz, bo będzie
Oka w rosole czyli KaFka gotujemasła lub mleka. Następnego dnia smakują z ryżem maślanym i natką pietruszki, taki lubię najbardziej. Do tego lekka sałatka z pomidorków, pora lub tartej marchewki, mizeria albo tarte gorące buraczki i obiad (jak zawsze pyszny;)) gotowy. Sznycle z kurczaka, aromatyczne i delikatne Sznycle pachną delikatnymi przyprawami i masłem na którym się smażyły. Takie delikatne i maślane najbardziej lubimy, takie
Zasmakuj Kuchnigroszku z mlekiem kokosowym – krem z ziemniaków z ciemnym piwem – krem z kalafiora z posypką z bułki tartej – zupa krem z brokuła – zupa krem z buraczków – krem z marchewki z pomarańczą i imbirem – krem z cukinii z nachos – krem z ziemniaków ze śledziem – przepyszna zupa krem z białej cebuli – krem
nietylkopasta.plBuraczki rządzą! kocham je pod każda postacią, tylko sok z kiszonych mi niezbyt służy :P Buraki świetnie nadają się do zjedzenia na ciepło i na zimno a także, jak się okazało, w formie pasty. Tę pastę zrobiłam na Sylwestra, świetnie smakowała również na śniadanie jako dodatek do sera i drożdżowych paluchów. Pomysł na nią znalazłam w numerze
Dzieje kuchennej Wiewiórypodczas pieczenia sosem. Żeberka w coli możemy podać z kaszą pęczak , ziemniakami z wody albo frytkami. Jako surówka doskonale do tego dania sprawdzi się marchewka z groszkiem albo np. buraczki :) Żeberka wyszły pyszne, można powiedzieć „palce lizać”:) Jak sami widzicie, przepis nie jest bardzo skomplikowany, a cały sekret tego dania opiera się na marynacie, w której musimy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!zajadane są nie tylko przez tureckich Żydów ale przez każdego chętnego. Autor podaje aby użyć do placków buraka liściowego - boćwiny - ja takowego nie miałam i użyłam botwiny wraz z buraczkami. Yotam proponuje także zamianę na szpinak jeśli buraka liściowego nie posiadacie. Z botwiną są znakomite i polecam gorąco, jeśli natomiast użyjecie szpinaku należy zwiększyć porcję szpinaku o połowę
Moje Małe CzarowaniePasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami i papryką Podpłomyki Proziaki Sałatka z burakiem i kremem balsamicznym Sałatka z burakiem i serkiem wiejskim Sałatka z burakiem i soczewicą Sałatka z buraczków z kremowym kozim serkiem i czarnuszką Sałatka z burakiem, rukolą i orzechami Sałatka z cieciorką, zielonymi oliwkami i migdałami Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki
Moja smaczna kuchniakilku niezbyt udanych próbach śledzi w buraczkach, nareszcie odnalazłam smak, który za mną chodził. Polecam jako przekąskę, świetnie sprawdzi się również na Sylwestra. Jedna bardzo istotna sugestia- sprawdzajcie śledzie przed przygotowaniem, ja niestety nie wpadłam na to, że śledź w oleju (gotowy do spożycia) może być aż tak słony, gdyby zdarzyło Wam się tak jak u mnie, to należy
Smaczne Zdrowemniejsze kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka lub kosteczkę. Jeśli mamy duże kromeczki to przekrawamy je na mniejsze lub wykrawamy dowolne kształty. Każdą kromeczkę smarujemy majonezem, nakładamy starte buraczki, kawałek fileta śledziowego, trochę cebuli. Całość doprawiamy solą oraz pieprze
Domowy Smak Jedzenia