buraczki - 4888 przepisów (strona:200/326)

Buraczkowy hummus. 174

pieprz prażone pestki dyni Wykonanie: Buraki umyć, skropić oliwą i zawinąć w aluminiową folię. Piec około 90 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Po ostudzeniu obrać ze skórki. Buraczki zmiksować z pastą sezamową, czosnkiem i sokiem z cytryny na gładką masę. Dodać sól i pieprz do smaku - wymieszać. Wyłożyć do miski lub na talerz. Polać oliwą i posypać

zadanie-gotowanie
Schab nadziewany śliwką w sosie śmietanowo- grzybowym 154

czerwona cebula  1 ząbek czosnku  rozmaryn  sól i pieprz  szklanka śmietany 30%  1 lampka białego wina  2 łyżki masła  Do podania: buraczki zasmażane tłuczone ziemniaki  tarta marchewka  Schab oczyść z błon a następnie przebij wzdłuż na wylot cienkim nożem. Do powstałego otworu nadziej suszone śliwki. Wcześniej śliwki możesz namoczyć

Mango Papaja
Marchewka duszona do obiadu 176

Zamiast sałatki z buraczków czerwonych , gotowanej kapusty czy innego rodzaju surówek polecam smakowitą odmianę do drugiego dania w postaci marchewki duszonej. Na lunch do pracy też się świetnie nadaje – w każdym razie my nią nie gardzimy . Jest prosta w składzie i łatwa w przyrządzeniu. Słodko-słona w smaku i najlepiej smakuje na ciepło. Polecam! Składniki: 1/2 kg marchewek

Lamarida.pl
A co zrobic z burakami z zakwasu? - Po prostu bigos 171

piórka i obsmażyć na złoty kolor na łyżce oleju. Do cebulki dodać pokrojone w kostkę mięso ,które wraz z cebulka smażyć na zloty kolor. Dodać przyprawy,całość połączyć z buraczkami w kostkę,wymieszać . Dusić ok. 40 -60 minut, podlewając niewielką ilością wody do zmiękczenia wszystkich produktów .:))Ostatnio przeglądam stare książki i tam znalazłam przepis na ten bigos "Kuchnia regionalna

w mojej kuchni
PRZEPISY NA OBIAD JESIENIĄ NA DWA TYGODNIE 159

ustach. Aby podbić ich smak podałam je z prażonymi śliwkami w miodowym karmelu z dodatkiem cynamonu. Danie jest co tu dużo gadać - palce lizać! PIECZONY KURCZAK W ZIOŁACH Z BURACZKAMI Dzisiaj postawiłam na pieczonego kurczaka- często w ten sposób przygotowuje drób, bo jest to bardzo szybki i prosty sposób na obiad, wtedy kiedy nie mam zbyt dużo czasu

SMYKWKUCHNI
Kotleciki marchewkowo - serowe 135

smaczne. Mają słodkawy smak marchewki, który fajnie się łączy z ciągnącym się serem żółtym. Super kotleciki dla naszych pociech i nie tylko. Kotleciki najczęściej podaję z duszonymi ziemniaczkami oraz buraczkami. Składniki: marchew 4 szt, ser żółty mozzarella 2 garście, jajko 1 szt, mąka pszenna 1 łyżka, sól, pieprz, papryka słodka do smaku, zioła prowansalskie szczypta, bułka tarta do obtoczenia

kulinarne odsłony pati
Tortillowa zapiekanka warzywna z salsą 171

wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C i pieczemy przez około 20 minut, po czym odkrywamy naczynie i pieczemy dalej jeszcze przez około 10 minut. Podajemy z buraczkami albo sałatką z batatów . Smacznego!   Artykuł Tortillowa zapiekanka warzywna z salsą pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
Tortillowa zapiekanka warzywna z salsą 171

wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C i pieczemy przez około 20 minut, po czym odkrywamy naczynie i pieczemy dalej jeszcze przez około 10 minut. Podajemy z buraczkami albo sałatką z batatów . Smacznego!   Artykuł Tortillowa zapiekanka warzywna z salsą pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
Kotlety ziemniaczane z cukinią 221

Pyszne, wegetariańskie kotlety ziemniaczane z cukinią to wyśmienity sposób na wykorzystanie niezjedzonych ziemniaków z dnia poprzedniego. Podajemy na gorąco, np z sosem pieczarkowym, koperkowym lub chrzanowym i buraczkami. Składniki: 1 kg ugotowanych ziemniaków 1 kg cukinii kilka gałązek natki pietruszki 100 g mąki pszennej jajko 2 łyżki mąki ziemniaczanej ząbek czosnku, papryka ostra, sól, pieprz bułka tarta Przygotowanie Ziemniaki

e-PrzepisyKulinarne
Burgery z kaszy i botwinki 145

ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;}     2 pęczki botwiny z buraczkami     3/4 szklanki suchej kaszy jaglanej     1/2 szklanki pestek dyni podprażonych na suchej patelni     1/2 szklanki sezamu, podprażonego na suchej patelni

U Fiolki
Hummus w słoiku. 164

ciecierzyca 3-4 łyżki tahiny 1/3szklanki lodowatej wody 2 ząbki czosnku sok z połowy cytryny 2łyżeczki sody oczyszczonej do wersji z burakiem: spory upieczony burak lub 3-4 małe buraczki z botwinki do smaku: sól pieprz sumak do podania: oliwa z oliwek natka pietruszki ulubione warzywa pieczywo Wykonanie: 1. Ciecierzycę mocze przez noc w wodzie. Wlewam przynajmniej tyle samo

U Fiolki
Wczoraj zrobiłem sałatkę buraczkowo - paprykową. 210

sałatkę uwielbiają u mnie w domu wszyscy, zwłaszcza mój ojciec. Wczoraj zrobiłem 11 litrowych słoików. Będzie niezły zapas na zimę. Tutaj znajdziesz przepis na tę smaczną sałatkę : Czerwone buraczki .                        Pozdrawiam gorąco

Przepisy i porady kulinarne
Tagliatelle z owocami morza i szparagami 192

Dziś danie szybkie i pyszne, uwielbiam takie zwłaszcza jak mało czasu mam. Kilka składników na patelnię a potem gotuję makaron i danie praktycznie gotowe. Tutaj zużyłam końcówek makaronu z buraczkami i oregano, dodajcie swój ulubiony. Tym razem moje ulubione składniki czyli szparagi i owoce morza, idealne połączenie. Tagliatelle z owocami morza i szparagami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Placuszki z buraczków i twarogu 122

Przepyszne wytrawne placuszki, które dzięki obecności buraczków zyskują ciekawy słodkawy smak. Idealnie komponują się z kwaśną śmietaną. Świetna alternatywa na prosty obiad. Składniki -3 średnie buraki -2 jabłka -500 g twarogu -1 jajko -1 szkl. mąki -1/2 szkl. mleka -sól, cukier -kwaśna śmietana -tłuszcz do smażenia Przygotowanie Buraki ugotować w łupinach. Ostudzić, obrać, zetrzeć na tarce. Twaróg rozdrobnić

Zielona Kuchnia
Buraczki z chrzanem 137

smaku (2 -3 łyżki ) miód do smaku (2-3 łyżki) pieprz i sól do smaku Wykonanie: Buraki ugotować, obrać i zetrzeć na tarce (wielkość zależy od upodobań domowników). Starte buraczki i chrzan, oraz ocet jabłkowy, sól, pieprz i miód wymieszać razem. Gotowymi burakami napełnić słoiki, zakręcić pasteryzować około 15-20 minut

w mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania