buraczki - 4888 przepisów (strona:197/326)

Placuszki z botwiny 132

zajadane są nie tylko przez tureckich Żydów ale przez każdego chętnego. Autor podaje aby użyć do placków buraka liściowego - boćwiny - ja takowego nie miałam i użyłam botwiny wraz z buraczkami. Yotam proponuje także zamianę na szpinak jeśli buraka liściowego nie posiadacie. Z botwiną są znakomite i polecam gorąco, jeśli natomiast użyjecie szpinaku należy zwiększyć porcję szpinaku o połowę

Moje Małe Czarowanie
Sylwester 2017 250

Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami i papryką Podpłomyki Proziaki Sałatka z burakiem i kremem balsamicznym Sałatka z burakiem i serkiem wiejskim Sałatka z burakiem i soczewicą Sałatka z buraczków z kremowym kozim serkiem i czarnuszką Sałatka z burakiem, rukolą i orzechami Sałatka z cieciorką, zielonymi oliwkami i migdałami Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki

Moja smaczna kuchnia
SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z BURACZKAMI 140

kilku niezbyt udanych próbach śledzi w buraczkach, nareszcie odnalazłam smak, który za mną chodził. Polecam jako przekąskę, świetnie sprawdzi się również na Sylwestra. Jedna bardzo istotna sugestia- sprawdzajcie śledzie przed przygotowaniem, ja niestety nie wpadłam na to, że śledź w oleju (gotowy do spożycia) może być aż tak słony, gdyby zdarzyło Wam się tak jak u mnie, to należy

Smaczne Zdrowe
kanapeczki ze śledziem 169

mniejsze kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka lub kosteczkę. Jeśli mamy duże kromeczki to przekrawamy je na mniejsze lub wykrawamy dowolne kształty. Każdą kromeczkę smarujemy majonezem, nakładamy starte buraczki, kawałek fileta śledziowego, trochę cebuli. Całość doprawiamy solą oraz pieprze

Domowy Smak Jedzenia
IMPREZOWY ORIENTALNY BARSZCZYK DO PICIA 122

octu 1-2  łyżka miodu 1 łyżka wódki 1 czerwona papryczka chilli 1 listek laurowy 3 ziela angielskiego 3 kulki jałowca Sól Pieprz cytrynowy 1 łyżeczka Oliwa *******************************************  Buraczki obrać ,wrzucić do garnka ,zalać wodą.Gotować do nabrania koloru , zalać butelką zakwasu buraczanego,oliwy i octu.Zmniejszyć gaz.Dodać trawę cytrynową, grzybka mun ,  imbir,ziele angielskie ,listek

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Barszcz na zakwasie 135

zakwasie. Jest pyszny, ale musicie dobrze go doprawić. każdy zakwas jest mniej lub bardziej kwaśny, więc nie mogę wam podać dokładne ilości. postaram się Wam dokładnie wytłumaczyć. Obrać buraczki i pokroić w plasterki. Przygotować duży garnek to jest bardzo duża porcja barszczu. Marchew, seler, por, korzeń pietruszki obrać i pokroić na kawałki. Nie musi być ładnie, wykorzystamy tylko czysty

Kuchnia Pokoleń
Pieczeń z udźca dzika 142

zaprawić śmietaną. Można przecedzić sos, przyprawić i zagęścić powidłami śliwkowymi mięso pokroić na plastry i podawać z sosem. Podałam z  kluskami śląskimi  i  sałatka z buraczków

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Schabowe z serem feta i sosem pomidorowo-paprykowym 152

Schabowe podobnie jak rosół z jakiegoś powodu kojarzą mi się z niedzielnym obiadem. Jako dodatek oczywiście podawane do nich były buraczki ćwikłowe i ziemniaki z koperkiem. Schabowe z serem feta i sosem pomidorowo-paprykowym Nie wiem czy może być coś lepszego niż taki właśnie zestaw na obiad. Tradycyjne schabowe można oczywiście nieco urozmaicić i tak też zrobiłam ostatnio. Odrobina

mecooks
Roladki z kurczaka zawinięte w boczek 112

widziałam już podobne roladki zawijane w boczek, ale jakoś nie mogła zebrać się do ich zrealizowania. Do nadzienia wykorzystałam Czerwone pesto, które robiłam wcześniej. Do tego tarta gouda, buraczki i ziemniaczki z koperkiem i obiad gotowy :) Roladki z kurczaka zawinięte w boczek składniki: 2 piersi kurczaka  2 łyżki czerwonego pesto (przepis)  około 1/2 szklanki tartego sera gouda

Delusional Trine
Rolada buraczkowa ze śledziami 320

ziołami i ogórkiem kiszonym oraz dobrej jakości śledzie to gwarancja dobrego smaku i sukcesu kulinarnego. Roladę można przygotować dwa dni wcześniej i przechowywać w lodówce. Nadzienie nabierze koloru od buraczków, a smaki się ze sobą dobrze zgrają. Jeżeli tak jak ja nie wyobrażacie sobie Wigilii bez dań rybnych to zapraszam po kilka inspiracji pod tym linkiem- potrawy rybne

Pieguskowa Kuchnia
Potrawy wigilijne 219

francuskiego: PRZEPIS TUTAJ   6. Pierogi *** Pieczone pierogi z kapustą i grzybami. PRZEPIS TUTAJ *** Pierogi ruskie. PRZEPIS TUTAJ   7. Sałatki *** Sałatka śledziowa z burakami. Przepis: Sałatka śledziowa z buraczkami   *** Sałatka z tuńczyka. PRZEPIS TUTAJ *** Sałatka nicejska z wędzonym łososiem PRZEPIS TUTAJ   8. Ryba po grecku. PRZEPIS TUTAJ   9. Ryba w zalewie octowej. Przepis: Ryba

Blog z Apetytem
Bezglutenowe pierogi z kapustą i grzybami 286

powracałam do prób przygotowania tego dania, ponieważ pierogi po prostu uwielbiałam. Mogłam je jeść pod każdą postacią na słono i na słodko – ruskie, z mięsem, z jagodami, buraczkami i oczywiście z kapustą i grzybami. Te ostatnie były zawsze moimi ulubionymi! Pierogi bez glutenu i bez gotowych mieszanek Dodatkowym utrudnieniem przy wymyślaniu składników ciasta na pierogi był fakt

Book of spells
Wegańskie kremowe casserole z fasolki szparagowej i chrupiącej cebulki (bez glutenu) 110

dodajemy usmażone wcześniej cebulowe krążki zachowując część do przyozdobienia dania na talerzu. Całość delikatnie mieszamy tak, żeby cebulka była dobrze zanurzona w sosie. Podajemy na ciepło. Nam smakuje z buraczkami czerwonymi i ogórkiem konserwowym z kurkumą . Świetnie też komponuje się z kimchi lub kapustą kiszoną po koreańsku . Smacznego! *Przepis zainspirowany tym . Artykuł Wegańskie kremowe casserole z fasolki szparagowej

Lamarida.pl
Roladki z mięsa mielonego w sosie grzybowym 1516

można dolać tej wody w której moczyły się grzyby. Całość ponownie zagotować. Sos doprawić do smaku i zagęścić mąką jeśli jest zbyt rzadki. Gotowe roladki podałam z kluskami i buraczkami

Monia miesza i gotuje
Mielone Tadzika 118

tyle przepisów, ale ten jest wyjątkowy, nie tylko że częstuje nimi Tadzik. Musicie go wypróbować! Tradycyjnie polecam z ziemniakami z wody utłuczonymi z masełkiem i świeżym koprem, do tego buraczki, marchewka z groszkiem lub kiszone w rękę! Pycha! Składniki: 500 g mielonego z indyka 1 jajko 1 średnia cebula 4 łyżki drobno tartej bułki szklanka wody

Zasmakuj Kuchni