sposobem wszyscy są zadowoleni 😉 A, że sos chrzanowy robię bardzo rzadko, mając fajny kawałek chudej wołowiny postanowiłam ugotować go i podać właśnie z sosem chrzanowym. Do tego domowe buraczki. Mmmm .... jakie to było dobre 😋❤ Składniki: ok 1,2kg wołowiny bez kości 2 cebule 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 2 łodygi selera naciowego liść laurowy ziele angielskie
Walijskie Pichceniegotowy. Można go przygotować z podwójnej porcji i mieć na dwa dni. Przechowa się w lodówce bez problemu. Ja najczęściej robię chłodnik z botwinką , ale to dlatego, że uwielbiam buraczki pod każdą postacią. Dla Was dzisiaj przygotowałam chłodnik z ogórkami, rzodkiewką i koprem. Naprawdę pycha! Składniki na 3-4 porcje: 2 duże kubki naturalnego jogurtu (każdy
Codzienna kuchnia niecodziennaMakaron bez ciężkiego sosu to jest to J #lubelloveinspiracje #lubella #lubellamini Składniki na dwie porcje: 25 dag makaronu mini kokardki Lubella 1 cukinia 1 duża cebula Pęczek botwinki bez buraczków 1 biała podłużna papryka 4 suszone pomidory z zalewy 3 ząbki czosnku 2-3 łyżki oliwy 50 g startego parmezanu 50 ml słodkiej 12% śmietanki Sól i pieprz
Wanilia i Kardamonkabanosy. Jest sycąca, ale przy tym lekka i niezapychająca. Do zabrania ze sobą do pracy również się nada:) Składniki: 100g makaronu mini kokardki Lubella 2 pieczone młode buraczki 50g fasolki szparagowej 50g kabanosów (albo ulubionej chudej szybki) świeża bazylia dressing: 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka musztardy francuskiej 2 łyżki oliwy 1 łyżka białego octu winnego szczypta soli szczypta
Obiad gotowyCzęsto zdarza się, że zostają nam ziemniaki z poprzedniego dnia i przydałoby się zrobić z nich coś smacznego☝ Dzisiaj zaproponuję Wam pyszne kotleciki, tylko z 3 składników! Z buraczkami na zimno smakują wybornie 😊 Składniki na 2 porcje: - 400 g ziemniaków - 150 g twarogu chudego - 1 jajo - 40 g cebuli - koperek - tłuszcz do smażenia - łyżeczka mąki kukurydzianej Opcjonalnie panierka
Zdrowie i pysznie na talerzuwrzucić ich tutaj. Były pyszne. Razem z quinoą i żabimi udkami stworzyły wyjątkowy obiad. Składniki: pół szklanki ugotowanej czerwonej quinoy 16 żabich udek (na 2 porcje) 2 młode buraczki 3 młode marchewki 1 młoda pietruszka 2 małe młode ziemniaczki 1 mała dymka ze szczypiorkiem garść świeżych listków mięty 2 łyżki musu z rabarbaru ( TU przepis) 1 łyżka ekologicznego
Quinoa Raz!popularnej sieciówce KFC. Są wilgotne w środku, a z zewnątrz chrupiące i złociste za sprawą panierki z mąki kukurydzianej i jajek. Stripsy ze schabu podałam z dodatkiem tartych buraczków. Stripsy zrobiłam z 4 plastrów schabu, 6 łyżek mąki kukurydzianej wymieszanej z 2 łyżeczkami przypraw np. gotowej przyprawy do kurczaka bez sztucznych dodatków, można samemu skomponować zestaw przypraw np. wymieszać
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięJajka w sosie musztardowym przypominają mi moje dzieciństwo. Uwielbiałam taki obiad: jajka, sosik, ziemniaczki i buraczki. Idealny piątkowy, szybki, bezmięsny obiad :) Jajka w sosie musztardowym nadają się również jako przekąska czy na stół Wielkanocny. Myślę, że jadł je chyba każdy, a jeśli nie to koniecznie musi spróbować :) Składniki: * jajka ugotowane na twardo (ilość według tego ile osób
Zrób to smacznietylko świetnie smakuje ale jest zdrowe i bardzo orzeźwiające. Przygotowując ten chłodnik nie zdawałam sobie sprawy, że tak pozytywnie zaskoczy mnie smakiem. Do tej pory przygotowywałam chłodniki z gotowanych buraczków ale dzięki koncentratowi barszczu Krakusa czas przygotowania i oczekiwania można sobie sporo skrócić. A smak chłodnika nadal jest bardzo wyrazisty i po prostu rewelacyjny. Ja chłodnik często zabieram sobie
Smakołyki Asiwłaśnie o niej mowa to moja propozycja na pyszny obiad. Co prawda samo jej pieczenie zajmuje trochę czasu, ale przygotowanie to tylko chwila. Podana tradycyjnie z ziemniaczkami i buraczkami bądź ulubioną surówką to po prostu niebo w gębie :) Do przygotowania mojej karkówki wykorzystałam dość duże i grube steki z karkówki, jednak piekąc cały kawał mięcha to około kilogramowy kawałek
Zrób to smacznieburaki pieczone mam dwa, łatwo je przygotować, potrzebny jest woreczek do pieczenia lub folia aluminiowa. Pieczone buraki są u nas bazą do sałatek , zup. Polecam też zrobić tarte buraczki do obiadu! Można upiec większą ilość i przygotować buraki w słoikach na zimę. Jak upiec buraki w całości? Pieczone buraki w piekarniku są intensywne w smaku, mają piękny kolor, możecie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSERNIK NA ZIMNO Z CHIA SZARLOTKA Z JAGODAMI TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO CHŁODNIK Z BURACZKÓW OGÓRKI MAŁOSOLNE PO NOWEMU PIEROGI Z JAGODAMI SMACZNEGO! LATO
SMYKWKUCHNIsłonecznika sos balsamico garść czerwonych porzeczek Buraki obrać ze skórki. Pokroić je w duże kawałki i delikatnie podsmażyć na patelni z octem balsamicznym, aż ocet się zredukuje. Buraczki przenieść do salaterki, delikatnie oprószyć pieprzem cayenne, pokruszyć ser feta, dodać słonecznik, rukole i garść czerwonych porzeczek. Można delikatnie skropić oliwą, lub sosem balsamicznym . Tu znajdziecie
Piekarz-Kucharz-GarkotłukJeśli klopsy kojarzą Wam się tylko z buraczkami i ziemniaczanym puree albo z makaronem czy zupą – zmieńcie tok myślenia. Klopsy to mielone, a mielone to burger. Od hamburgera tą drogą blisko do hot-doga, prawda? Miękkie, pysznie soczyste klopsy z mieszanego mięsa, skąpane w gęstym, piwno-jarzynowym sosie. I to wszystko w bułce do hot-dogów. Żyć nie umierać
Karo in the Kitchenogórki gruntowe pęczek rzodkiewek koperek 0,5 l zsiadłego mleka 0,5 l jogurtu naturalnego świeżo mielony pieprz kolorowy sól morska jajko na każdą porcję SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Ugotowane buraczki, ogórki oraz rzodkiewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy posiekany koperek. Wszystko mieszamy razem z zsiadłym mlekiem oraz jogurtem naturalnym. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem kolorowym. Ćwiartki jajka
wege i kropka