JAJKA W SOSIE MUSZTARDOWYM

JAJKA W SOSIE MUSZTARDOWYM

JAJKA W SOSIE MUSZTARDOWYM

Jajka w sosie musztardowym przypominają mi moje dzieciństwo. Uwielbiałam taki obiad: jajka, sosik, ziemniaczki i buraczki.  Idealny piątkowy, szybki, bezmięsny obiad :) Jajka w sosie musztardowym nadają się również jako przekąska czy na stół Wielkanocny.  Myślę, że jadł je chyba każdy, a jeśli nie to koniecznie musi spróbować :) Składniki: * jajka ugotowane na twardo (ilość według tego ile osób zasiada do obiadu) * 2 łyżki masła * 2 łyżki mąki * ok. 300 ml bulionu rosołowego  * 3-4 łyżki musztardy sarepskie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zrób to smacznie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.