buraczki - 4888 przepisów (strona:172/326)

Śledź w futrze (rolada) 93

formie rolady, a nie tradycyjnie warstwowo w salaterce. Jestem przekonana, że w takiej wersji również Wam posmakuje, ja się nie zawiodłam. Jeśli zdecydujecie się ją zrobić, pamiętajcie aby buraczki dobrze odsączyć z soków. Za każdym razem jak układacie nową warstwę dobrze ją docisnąć i wyrównać pod folią spożywczą (i nie zapomnijcie zdjąć foli :). Polecam na świąteczny stół, a także

Z Hrabiną w kuchni
Krokiety z kapustą i grzybami 113

przepyszne. Przechowywane w lodówce są dobre do spożycia przez kolejne 2-3 dni. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tortilla z łososiem Krokiety z kapustą i grzybami Sałatka śledziowa z buraczkami Ryba po grecku Triki odchudzające – twój mózg pomoże zrzucić ci kilka kilogramów! Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Krokiety z kapustą i grzybami

To Musisz Wiedzieć
Tortilla z łososiem 1420

porcji wyjdzie około 16 roladek, gdy dodamy kolejny placek będziemy mieli o 8 roladek więcej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tortilla z łososiem Krokiety z kapustą i grzybami Sałatka śledziowa z buraczkami Ryba po grecku Triki odchudzające – twój mózg pomoże zrzucić ci kilka kilogramów! Ryba po grecku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Tortilla z łososiem pochodzi z serwisu To musisz wiedzieć

To Musisz Wiedzieć
Coś dobrego dla jednego: tost z buraczkiem i awokado... 98

Przepis Jamie Oliver . Składniki: (dla 1 osoby) 1 niewielki buraczek, upieczony, albo ugotowany, domowy, albo sklepowy (bez octu!) 1 czubata łyżeczka hommosu 1 czubata łyżeczka serka wiejskiego 1 kromka dobrego chleba, tostowanego 1/2 dojrzałego awokado, pokrojonego na plasterki 1 łyżeczka oliwy extra virgine 1 łyżeczka mieszanych pestek (dynia, słonecznik) Zetrzyj buraczka na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj w miseczce

Lejdi of the house
Dahl z czerwonej soczewicy i buraka z domowym serkiem i pesto z pietruszki 77

prostotę i pospolitość jest bardzo niedoceniany i traktowany nieco po macoszemu. Kojarzy nam się głównie z barszczem przygotowywanym na wigilijny stół lub dodatkiem do obiadu w formie startych ugotowanych buraczków. A szkoda, bo to warzywo skrywa w sobie potencjał i pozwala wyczarować naprawdę pyszne i ciekawe dania. Jednym z nich jest dzisiejszy dahl na bazie buraków i czerwonej soczewicy

HealthyCreations
Pasta z paluszkami krabowymi 132

Może być też wykorzystana do faszerowania muszli makaronowych, wytrawnych kruchych babeczek lub zrobienia zawijanych ruloników z szynki.   Do obiadu polecam… ** Pomidory w śmietanie ** Kalafior duszony w śmietanie ** Buraczki zasmażane   Składniki: 100 g paluszków krabowych 3 jajka ugotowane na twardo 2 łyżki pokrojonego szczypiorku łyżka majonezu sól i pieprz   Paluszki krabowe, jajka i szczypiorek drobno posiekaj

Kulinarny S.O.S.
Pasta z paluszkami krabowymi 132

Może być też wykorzystana do faszerowania muszli makaronowych, wytrawnych kruchych babeczek lub zrobienia zawijanych ruloników z szynki.   Do obiadu polecam… ** Pomidory w śmietanie ** Kalafior duszony w śmietanie ** Buraczki zasmażane   Składniki: 100 g paluszków krabowych 3 jajka ugotowane na twardo 2 łyżki pokrojonego szczypiorku łyżka majonezu sól i pieprz   Paluszki krabowe, jajka i szczypiorek drobno posiekaj

Kulinarne S.O.S.
Łódeczki z ogórka – przekąska na imprezę 82

warzywne albo roladki z tortilli , sówki z wafli ryżowych , jabłka z masłem orzechowym . Składniki: świeży długi ogórek zielony (najlepiej Bio) domowa pasta roślinna np. humus klasyczny lub pasta z buraczków oliwki czarne i zielone (mogą być też winogrona lub pomidorki koktajlowe) chipsy (a’la pringles lub tortillowe trójkąty) szczypiorek, koperek lub natka pietruszki Dodatkowo: drewniane mini wykałaczki Wykonanie

Lamarida.pl
Filet z kurczaka w klasycznej panierce 141

końcu w bułce tartej, Kotlety smażyć na złoto, z obu stron, Polecam smażyć na maśle klarowanym lub maśle z dodatkiem oleju. (Kotlety smakują dużo lepiej) Podawać z ziemniaczkami i buraczkami. Artykuł Filet z kurczaka w klasycznej panierce pochodzi z serwisu tyfranbox

tyfranbox
Przepis na zakwas buraczany dieta Ewy Dąbrowskiej 160

prostu szklankę i płyn podchodzi do góry, składniki wszystkie są zanurzone. Tak przygotowany sok odstawiamy na 3-4 dni w ciepłe miejsce. Po tym czasie przechowujemy w lodówce, buraczki wykorzystujemy do surówek – nie wyrzucamy!!! (zobacz przepis na Surówkę z kiszonych buraków ), i nastawiamy kolejny zakwas. Sok jest gotowy do picia, możemy go po wyjęciu z lodówki lekko podgrzać

Dorota Smakuje
Grzybowe kotleciki 109

ukochanej Pani Krysi, kolejny zresztą, bo mogliście już poznać jej genialny marchewkowy tort . Zrobienie całego obiadu zajęło mi dosłownie pół godziny, bo klopsom towarzyszyła czerwona soczewica z kolendrą i buraczki domowej roboty (ze słoika). Klopsiki są bardzo deklikatne w smaku, zachwycony mąż stwierdził, że smakują wybornie. Z masy można formować zarówno klopsy jak i burgery, następnym razem upiekę całość

greenscarf
Botwinka 136

Botwinka to zdecydowanie moja ulubiona zupa. Uwielbiam ją, mogłabym ją jeść codziennie i nigdy mi się nie znudzi. Dużo koperku, dużo buraczków i cóż więcej do szczęścia potrzeba? ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-4596016726727942", enable_page_level_ads: true }); Botwinka  składniki: 2 udka z kurczaka 2 pałki z kurczaka duży pęczek botwinki 2 buraki

Delusional Trine
Zapiekanka z botwinką i ryżem 135

parmezanu sol, pieprz 1 łyżka masła 2 łyżki bułki tartej Wykonanie: Ryż ugotować do miękkości. Odstawić do ostygnięcia ( można użyć resztek ugotowanego wcześniej ryżu). Z botwinki odkroić buraczki i zachować do innego dania. Liście i łodyżki umyć i obsuszyć. Liście odkroić i odłożyć na bok. Łodyżki przekroić na pół. Na patelnię wlać szklankę wody, dodać łodyżki i zakryć, gotować

Smaczny zeszyt
Zakwas z czerwonych buraków 121

bardzo dobre i zdrowe do jedzenia podobnie jak kiszone ogórki, chociaż smaki są zupełnie różne. Ukiszone buraki są chrupiące, możecie je zajadać same lub dodawać do sałatek. Smacznego :)) buraki, buraczki

Bułka z Chlebem
Śledzie pod pierzynką 90

rozprowadzamy równomiernie. Na majonez wykładamy ziemniaki, rozprowadzamy równomiernie, posypujemy solą i pieprzem, żeby były dobrze doprawione. Na to dajemy kolejną warstwę majonezu przygotowanego, jak poprzednio. Na to rozkładamy równomiernie buraczki, 2 łyżki majonezu, marchewkę, 3 łyżki majonezu, jajka. Majonez za każdym razem mieszamy, żeby był puszysty. Wierzch posypujemy szczypiorkiem. Pamiętajcie, że jest to sałatka warstwowa, a więc zawartość trzeba

Bułka z Chlebem