bułki - 33426 przepisów (strona:577/2229)

Drobiowe poduszki -pychota 65

cały filet z piersi kurczaka (z jednej piersi wyszło mi 6 ładnych porcji) 8 pieczarek  1 cebula  parę plasterków sera  2 jajka  50 ml mleka bułka tarta do panierki  sól, pieprz olej do smażenia   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Pieczarki i cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Doprawiamy solą i pieprzem(...)każdej kieszonki wkładamy trochę sera i farszu. Zamykamy ścianki kieszonek przewlekając przez nie wykałaczkę. Poduszki solimy ,pieprzymy,  obtaczamy w jajkach roztrzepanych z mlekiem ,a następnie w tartej bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony do zrumienienia. Podajemy z ziemniaczkami ,frytkami i ulubioną surówką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Drobiowe poduszki -pychota pochodzi z serwisu Olcia Gotuje

Olcia gotuje!
Kotlety schabowe po chłopsku 99

dość szybki przepis. Schabowy inaczej a zarazem smaczny i efektowny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety schabowe po chłopsku -składniki: 4 plastry schabu bez kości 1 jajko mąka pszenna do panierowania bułka tarta do panierowania 1 ogórek konserwowy  lub kiszony 1 mała cebula 8 plasterków boczku parzonego sól ,pieprz, papryka słodka mielona smalec wieprzowy ( ew. olej rzepakowy) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis(...)podziurawić mięsa. Każdy kawałek doprawić solą ,pieprzem i czerwoną papryką. W miseczce rozkłócić jajko Następnie każdy kawałek obtaczamy w mące  potem w jajku a na koniec w tartej bułce. Na patelni rozgrzać porządnie tłuszcz .Smażyć kotlety z obu stron na złoty kolor. Kotlety zdjąć z patelni. Cebulkę i ogórka kroimy w kosteczkę Na osobnej patelni usmażyć na małym płomieniu

Olcia gotuje!
Farsz grzybowy do uszek 72

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Farsz do uszek – Składniki: ok. 60 g suszonych grzybów leśnych (np. podgrzybków, borowików) 2 cebule 2 łyżeczki bułki tartej sól i świeżo mielony pieprz czarny do smaku masło i oliwa do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na farsz grzybowy do uszek Grzyby zalać zimną wodą (do przykrycia) i odstawić na całą noc. Następnego dnia wodę wraz(...)oliwą, wrzucić cebulę i smażyć do czasu aż się lekko zeszkli. Kolejno dorzucić pokrojone grzyby i smażyć całość na średnim ogniu przez ok. 2-3 minuty. Na koniec dodać bułkę tartą oraz doprawić farsz dość intensywnie solą i świeżo mielonym pieprzem. Wymieszać. Pozostawić farsz do ostudzenia. Następnie można go jeszcze bardziej drobno posiekać za pomocą noża lub zmielić w maszynce

Olcia gotuje!
Kotlety zapiekane z ananasem i serem 67

serem – składniki: 1 filet z piersi kurczaka 4 plastry żółtego sera 4 plastry ananasa z puszki sól, pieprz mielony, papryka słodka olej do smażenia mąka do obtoczenia jajko bułka tarta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlet zapiekany z ananasem i serem – przepis: Filet podzielić na kawałki ,lekko rozbić tłuczkiem. Doprawić solą, pieprzem mielonym i papryką słodką. Następnie obtoczyć w mące(...)potem w jajku a na koniec w tartej bułce. Smażyć na oleju na ciemno złocisty kolor. Pod koniec podlać odrobinką wody i przykryć pokrywką na około 1 minuty, Duszenie kotleta w końcowym etapie smażenia sprawia, że jest on niezwykle soczysty. Ananas pokroić w kostkę ,a ser zetrzeć na tarce. Na każdy kotlecik poukładać kawałki ananasa i posypać startym serem. Zapiekać

Olcia gotuje!
KROKIETY ZIEMNIACZANE + FILMIK 73

ostudzeniu  1 łyżka masła 1 jajko sól i pieprz do smaku  2 łyżki mąki pszennej  2 łyżki mąki ziemniaczanej  dodatkowo szczypiorek  1 jajko + bułka tarta do panierowania olej do smażenia  PRZYGOTOWANIE :  Ugotowane, zimne ziemniaki mielimy maszynką do mięsa. Dodajemy do nich masło, mąki, jajko i szczypiorek. Masę dokładnie mieszamy. Formujemy owalne krokiety które(...)panierujemy w rozmaconym jajku i bułce tartej.  Smażymy na ojeju z jednej i drugiej strony na złoto.  Krokiety podajemy z ulubionymi dodatkami i sosami. Smacznego.                                      Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału

Kulinarne Fantazje Marioli
Klopsiki wieprzowe w sosie własnym 84

mielonego wieprzowego 2 2 cebule żółte 2 2 maluśkie ząbki czosnku 1 łyżeczka 1 suszonego majeranku 1 płaska łyżeczka 1 słodkiej papryki łagodny pieprz 4-5 łyżek 4-5 bułki tartej 1 1 jajko 400 ml 400 gorącej wody 100 g 100 śmietany 18% lub 30% 2 łyżeczki 2 mąki ziemniaczanej 2 łyżki 2 oleju słonecznikowo rzepakowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)cebuli i 2 ząbki czosnku poszatkuj bardzo drobno i zeszklij na rozgrzanej patelni z olejem. Odstaw do przestudzenia. W misce wymieszaj dłonią: mięso mielone, podsmażoną cebulkę z czosnkiem, jajko, bułkę tartą, majeranek, słodką paprykę i szczyptę pieprzu. Z powstałej masy uformuj małe klopsiki. Usmaż je na patelni z każdej strony na rumiano. Klopsiki przełóż na talerz i na tej samej

ProstePesto.pl
Pulpety pieczone z ziemniakami i papryką 75

Składniki: 500 g szynki wieprzowej 600 g małych ziemniaków 3 papryki czerwone 1 cebula 2 ząbki czosnku 5 czubatych łyżek bułki tartej 50 ml mleka 1 łyżka ostrej musztardy 1 jajko 50 g tartego parmezanu 2 łyżki tymianku 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżka oleju pieprz, sól Sposób przygotowania: Mięso mielimy. Ziemniaki obieramy(...)ostrą, olejem i solą (około 1 łyżeczki). Wymieszane warzywa wykładamy do naczynia żaroodpornego. Piekarnik nagrzewamy do 220°C. DO mięsa mielonego dodajemy bardzo drobno pokrojoną cebulę, zmiażdżony czosnek, majeranek, bułkę tartą, mleko, musztardę, jajko, paprykę słodką, sól i pieprz. Całość wyrabiamy dłonią na jednolitą masę. Z masy tworzymy średniej wielkości pulpety, które następnie układamy na wcześniej przygotowanych warzywach. Całość wkładamy

Qchnia po prostu
Kotlety z kani 133

zmieściły się na patelni😂 Przy okazji przypominam, żeby zbierać tylko grzyby, które dobrze znamy!  Składniki:  3 kanie 2-3 jajka + odrobina mleka sól, pieprz, słodka papryka bułka tarta olej lub masło klarowane do smażenia  Sposób przygotowania: 1. Kanie dokładnie oczyścić.  2. W razie potrzeby podzielić na mniejsze części.  3. W głębokim talerzu wymieszać jajka, dodaję(...)nich odrobinę mleka.  4. Kanie oprószyć solą, pieprzem i papryką w proszku. Kanie opanierować w jajku, a potem w bułce tartej. Smażyć na maśle klarowanym lub oleju na złoto z obu stron.  Najpyszniejszą są świeżo usmażone. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Pieczone mielone kotlety drobiowe z warzywami 82

mięso drobiowe. Samo zdrowie:).  400g mielonego mięsa z fileta z kurczaka 1 średnia cukinia (ok. 400g) 2 marchewki 1 cebula 1 czerwona papryka 2 jajka 2 czubate łyżki bułki tartej sól, pieprz, czosnek granulowany 1. Marchew i cukinię ścieramy na tarce, posypujemy delikatnie solą, mieszamy, odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie warzywa odciskamy z nadmiaru wody. Dodajemy mięso(...)posiekaną drobno cebulę, pokrojoną w kostkę papryke, jajka, bułkę tartą i przyprawy. Masę wyrabiamy do dokładnego połączenia składników. 2. Z masy formujemy nieduże kule. Kładziemy je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. 3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut, do zarumienienia

Szefowa kuchni
Papryka faszerowana mięsem z fasolą 61

Prosty przepis na szybki obiad! Co nam trzeba? 6 papryk Na sos: 700g mięsa mielonego wołowego Puszka czerwonej fasoli Mały koncentrat Trochę wody 2 łyżki bułki tartej Przyprawy: sól, pieprz, czosnek Mała cebula Robimy! SOS : na patelni przesmażyć cebulę w kostkę pokrojoną, dodać mięso, koncentrat, fasolę, trochę wody, przyprawy, poddusić 15 min, zagęścić bułką tartą. Nafaszerować papryki i piec! Około

Latosiowydom
Jabłecznik na cieście krucho-drożdżowym 86

szczypta soli Nadzienie jabłkowe: 2 kg jabłek, np. odmiany szara reneta 3-5 łyżek cukru, lub więcej, w zależności od kwasowości jabłek 1-2 łyżeczki cynamonu Dodatkowo: 2 łyżki bułki tartej cukier puder do oprószenia Wykonanie: Nadzienie jabłkowe: Jabłka obrać, pokroić na kawałki i umieścić w garnku/rondlu z grubszym dnem. Dodać cukier, cynamon oraz kilka łyżek wody, wymieszać i dusić(...)wymiary blaszki. Ciasto przenieść do formy i dokładnie wylepić nim spód, jednocześnie formując rant z ciasta o wysokości około 1-1,5 cm. Na ciasto w blaszce wysypać równomiernie bułkę tartą, następnie wyłożyć nadzienie jabłkowe i wyrównać.  Drugą część ciasta rozwałkować na prostokąt o wymiarach formy i wyłożyć je na wierzch ciasta, starając się, by równo pokryło jabłka. Ciasto

Opowieści z piekarnika
Frykadelki z cukinią 89

roladki mięsno-warzywne, duszone w pysznym sosie pieczeniowym. Obiad palce lizać!       Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 2 małe jajka (lub 1 duże) pół szklanki bułki tartej Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra 1 marchew pół lub kawałek cukinii (w zależności od wielkości) pół pęczka zielonej pietruszki 1-2 cebule 2 ząbki czosnku liść(...)sosu sojowego 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego olej do smażenia 1 szklanka mąki do obtoczenia roladek 1 łyżka mąki do zaciągnięcia sosu       *** Do mięsa mielonego dodajemy jajka, bułkę tartą i przyprawy – do smaku *** *** Wszystko razem dokładnie mieszamy na jednolitą masę *** *** Cukinię i marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Pietruszkę drobno siekamy *** *** Starte warzywa oraz pietruszkę dodajemy

Blog z Apetytem
TRADYCYJNE KOTLETY Z PIERSI INDYKA 71

mamy gotowy pyszny obiad. Do tego puree ziemniaczane i ulubiona surówka. Klasyk, a jakże smaczny.  Tradycyjne kotlety z piersi indyka - składniki: * 500g piersi z indyka * 2 jajka * bułka tarta do panierki * olej do smażenia * przyprawy: sól, pieprz czarny mielony, papryka słodka Wykonanie: Pierś z indyka pokroić na nieduże plasterki o grubości około 1 cm. Każdy z nich cienko rozbić(...)żeby dobrze przeszły przyprawami.  Do jednej miseczki wsypać bulkę tartą, do drugiej wbić całe jajka, rozklepać je widelcem. Kotlety obtoczyć z obu stron w jajku, a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, smażyć kotlety po obu stronach na średnio nagrzanym palniku grzewczym do zarumienienia się panierki

Zrób to smacznie
Zapiekanki z grzybami leśnymi 81

jeszcze minutę. Ser zetrzyj na dużych oczkach tarki. Piekarnik rozgrzej do 180°C. Ciabatty przekrój wzdłuż na pół. Ułóż ciabatty na blaszce do pieczenia przeciętą stroną ku górze. Na bułkach rozłóż większą ilość startego sera. Na nim porozkładaj podsmażone grzyby, a na wierzch pozostały ser. Zapiekaj przez 7-8 minut, aż bułka będzie chrupiąca. Podawaj ze szczypiorkiem i ketchupem

Delicious Place
Pasztet z cukinii + film 130

średnie ziemniaki ( około 350-400 g ) 2 marchewki ( około 300 g ) 4 jajka 2 cebule 2-3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 pęczek koperku 1/2 szklanki bułki tartej 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka czarnego pieprzu 1 łyżeczka soli przepis Do dużej miski ścieramy na tarce o dużych oczkach umyte cukinie razem ze skórką. Obrane(...)Obrane marchewki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Obraną cebulę drobno siekamy. Opłukany koperek również drobno siekamy. Do cukinii i ziemniaków dodajemy startą marchew, cebulę, czosnek, koperek, jajka oraz bułkę tartą. Wszystko doprawiamy do smaku solą, czarnym pieprzem oraz słodką i wędzoną papryką a następnie dokładnie razem łączymy. Masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie rozprowadzamy. Pasztet

Smakowite Dania