bułki - 33426 przepisów (strona:569/2229)

KLOPSIKI Z INDYKA W SOSIE KOPERKOWYM 41

klopsiki, które z niego zrobiłam "utopiłam" w pysznym sosie koperkowym. Wyszedł obiad pierwsza klasa!   Składniki: ok 500 g mięsa z indyka 1 jajko 1 cebula 2 łyżki bułki tartej majeranek koperek sól, pieprz ziele angielskie liść laurowy śmietana 18% bulion warzywny  Wykonanie: Mięso z indyka mielimy razem z cebulą, przekładamy do miski. Wbijamy jajko. Dodajemy 2 łyżki(...)bułki tartej oraz 3 łyżki wody. Przyprawiamy solą, pieprzem. Dodajemy majeranek. Wyrabiamy dokładnie, aby masa się połączyła. Formujemy niezbyt duże klopsiki. W garnku zagotowujemy bulion warzywny. Na wrzący bulion wkładamy delikatnie klopsy. Dodajemy także liść laurowy, ziele angielskie. Gotujemy na małym ogniu ok 20 minut. Następnie klopsy wyjmujemy łyżką cedzakową i przygotowujemy sos.  W miseczce roztrzepujemy rózgą czubatą łyżkę

Walijskie Pichcenie
RalfKoreaBurger 39

łyżeczki Majonez 5-7 łyżek Sos sriracha 1 łyżeczka Pasta z fasoli 1-2 łyżeczki Soju 1-2 łyżeczki Dodatki Masło 25 gram Boczniaki kilka sztuk Sałata dowolna Kimchi Bułka Ser Ementaler Przygotowanie Burger Po pierwsze wymieszaj ze sobą wszystkie składniki, ugniataj przez chwilę, aż całość będzie zwarta i jędrna, uformuj 4 kotlety i włóż do zamrażalnika, oczywiście na czas(...)gotowe, połóż dwa plastry sera na mięso, wyłącz grzanie i przykryj patelnię, z boku możesz mój drogi czytelniku – podglądaczu położyć boczniaki by się oczywiście zagrzały. Po drugie rozkrój bułkę – u mnie tym razem kupna – nałóż sałatę, kimchi, boczniaki, burgera i dużo, dużo sosu, zamknij RalfKoreaBurger i pożeraj. Zapraszam na mój autorski program na YouTube Artykuł RalfKoreaBurger pochodzi

RafalCook
Kotlet schabowy 44

ziemniaczki i mamy pyszny zestaw obiadowy.   Składniki: -4 plastry dobrego marmurkowego schabu -sól -pieprz czarny świeżo mielony  -papryka słodka i ostra w proszku -czosnek świeży lub suszony -bułka tarta lub płatki kukurydziane -mąka  -jajko -olej rzepakowy lub smalec   Mięso najlepiej przygotować dzień wcześniej. Każdy plaster  schabu cienko rozbić, oprószyć z dwóch stron: solą, pieprzem, paprykami(...)smażeniem wyciągnąć z lodówki, aby mięso nabrało temperatury pokojowej.  Na dużej patelni dobrze rozgrzać sporą ilość oleju lub smalcu. Każdy kotlet oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku, obsypać bułką tartą lub zmiażdżonymi płatkami kukurydzianymi. Smażyć z każdej strony na złoty kolor. Przed podaniem odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.   (function

Kulinarne przemyslenia
Szparagowe cordon bleu 44

szparagi zielone na roladkę / porcję sol i pieprz do smaku 1 plaster sera żółtego na roladkę 1 plaster gotowanej szynki na roladkę 1-2 jajka + 2 łyżki mleka mąka, bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia Jak przygotować szparagowe Cordon bleu? Umyj szparagi i odetnij zdrewniałe końcówki i obierz. Ja brałam na roladkę 2 szparagi, a na porcję 2 roladki(...)szparagi w duży plaster sera i szynki, zabezpieczamy roladkę wykałaczkami. Roladki szparagów obtaczamy najpierw w mące, następnie w roztrzepanym z mlekiem, solą i pieprzem jajku, a na końcu w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy szparagi z obu stron na złoty kolor. Podajemy na ciepło z gotowanymi ziemniakami i ulubioną surówką jako danie główne, poza tym można

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Panierowane szaszłyki drobiowe 42

szaszłyki drobiowe, marynowane w przyprawach i majonezie, panierowane i smażone na patelni. Bo pogoda na majowe grillowanie nie rozpieszcza 2-3 pojedyncze piersi z kurczaka 3-4 łyżki majonezu bułka tarta granulowany czosnek mielona papryka oregano sól, pieprz olej Oczyszczone mięso kroimy w średniej wielkości kostkę. Oprószamy granulowanym czosnkiem, mieloną papryką, oregano oraz solą i pieprzem. Dodajemy majonez, mieszamy. Odstawiamy(...)lodówki na co najmniej 30 minut, a najlepiej na całą noc. Następnie kawałki mięsa nabijamy na namoczone w wodzie niezbyt długie patyczki do szaszłyków. Na duży talerz wsypujemy bułkę tartą. Panierujemy przygotowane szaszłyki. Smażymy na głębokim oleju, do zarumienienia

Smaki Na Talerzu
Pani Dulska - ciasto z makiem i orzechami 52

trzeba go sparzyć, zmielić i dodać do niego cukier, miód oraz skórkę pomarańczową i rodzynki Ciasto orzechowe: 1 szklanka zmielonych orzechów włoskich 5 jajek 3 łyżki bułki tartej 3 płaskie łyżki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ucieramy z cukrem na najwyższych obrotach miskera do białości. Białka ubijamy(...)solą na sztywną pianę. Orzechy, bułkę, mąkę i proszek do pieczenia mieszamy ze sobą. Suchą mieszankę dodajemy stopniowo do żółtek i miksujemy. Na koniec do masy dodajemy pianę z białek delikatnie mieszamy. Przekładamy do blaszki do pieczenia (tej samej wielkości co ta w której piekło się ciasto makowe) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach ( około 25 minut.Po upieczeniu

Cynamonowe szczęście
Klopsiki w sosie serowym 169

pyszny i prosty pomysł na obiad. Klopsiki możemy podać z ugotowanym na sypko ryżem lub makaronem al dente. Polecam!     Składniki: Klopsiki: 500g mielonego mięsa wieprzowego 1 czerstwa bułka namoczona w mleku 1 jajko przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra mąka do obtoczenia klopsików olej do smażenia Sos: pół szklanki bulionu pół szklanki słodkiej śmietanki(...)gouda 5 dkg sera pleśniowego np gorgonzola, lazur itp 2 łyżki posiekanego koperku Przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa       *** Do mięsa mielonego dodajemy jajko, namoczoną oraz odciśniętą bułkę i przyprawy –do smaku *** *** Wszystko razem dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolita masa *** *** Z masy mięsnej formujemy kulki i obtaczamy je w mące *** *** Klopsiki obsmażamy z każde strony na rozgrzanym oleju

Blog z Apetytem
Grissini – paluszki z rozmarynem 39

jQuery||jQuery;r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-success").show(),r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Masz ochotę na inne domowe wypieki? Sprawdź te przepisy: Pizzerinki Bułki ze szpinakiem i fetą Drożdżowe bułeczki z cukinią Chlebek odrywany Focaccia Chlebki pita Bułki z pieczarkami Precle GRISSINI – PALUSZKI Z ROZMARYNEM CZAS: 1 h 40 minut ILOŚĆ SZTUK

nietylkopasta.pl
Gruszkowe pesto i Czerwone Gnocchi 44

również jak zrobiłem oczywiście to pyszne danie. Składniki Pesto Orzechy włoskie prażone 150 gram Gruszka 2 sztuki Masło 35 gram Wino białe wytrawne 100 ml Parmezan 40 gram Bułka tarta prażona 30-50 gram Sól do smaku Pieprz świeżo zmielony do smaku Gnocchi Ziemniaki ugotowane 350-400 gram Buraki czerwone ugotowane 5-7 sztuk Jajko 1-2 sztuki Mąka(...)wrzuć pokrojone w paski gruszki, oczywiście bez pestek, chwilę podsmaż. Po trzecie wlej wino, chwilę grzej, aż odparuje i się zredukuje. Po czwarte orzechy, gruszki z płynem, parmezan i bułkę tartą włóż do blendera i zmiksuj na jednolitą pastę, w razie potrzeby dodaj odrobinę zimnej wody i dopraw solą i pieprzem. Gnocchi Po pierwsze ugotowane i oczywiście obrane buraki włóż

RafalCook
Placki z batatów i cukinii z orzechowym dipem z nerkowców 53

Składniki: Placki: 1 mała cukinia 2 średniej wielkości bataty 1 cebula 2 ząbki czosnku 90 g bułki tartej 4 jajka 60 g mąki kukurydzianej sól, pieprz Dip z nerkowców 120 g orzechów nerkowca 100 ml przegotowanej wody 2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżeczki curry sól, pieprz kilka listków bazylii olej do smażenia Sposób wykonania: Placki: Bataty myjemy, obieramy(...)ścieramy na dużych oczkach tarki. Cukinię oraz cebulę również ścieramy na dużych oczkach. Czosnek przeciskamy przez praskę. Starte warzywa wrzucamy do dużej miski, dodajemy jajka, mąkę kukurydzianą, bułkę tartą. Doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej. Porcje ciasta nakładamy łyżką formując płaskie placki. Smażymy z obydwu stron na złoty kolor. Usmażone placki układamy na ręczniki papierowe aby ociekły

Qchnia po prostu
Pulpety w sosie meksykańskim 55

meksykańskim z dodatkiem warzyw. Podane z ryżem lub makaronem to pomysł na bardzo smaczny obiad. 3-4 porcje Pulpety 500 g mięsa mielonego  1  jajko 2 łyżki bułki tartej 1 00 ml wody sól pieprz pół łyżeczki słodkiej papryki pół łyżeczki suszonego lubczyku 2 ząbki czosnku Sos meksykański pół papryki czerwonej pół puszki kukurydzy pół puszki czerwonej fasoli(...)oregano  szczypta cukru Dodatkowo jedna solidna łyżeczka mąki ziemniaczanej 5 łyżek zimnej wody 2-3 łyżki oleju do smażenia Do mięsa mielonego dodać przyprawy, rozdrobnione ząbki czosnku, wodę bułkę tartą i jajko. Całość dokładnie wymieszać i wyrobić na jednolitą masę. Odstawić na kilkanaście  minut. Po tym czasie z mięsa formować niewielkie  pulpety. Na dużej patelni rozgrzać

Andzia Pichci
CHLEBEK ŁUBINOWY Z PATELNI (keto, bez gluten i laktozy, redukcja) 83

etapach diety np. na redukcji. Wszystko jest tylko kwestią odpowiednich dodatków, które wpłyną na ostateczne makro całego posiłku. Polecam także moje inne przepisy na keto pieczywo np.  keto bułki ,  keto bułki bez laktozy ,  tostowy chlebek kokosowy ,  chleb z patelni ,  razowy chleb bez pieczenia  czy  tosty serowe . Składniki – chlebek łubinowy z patelni

Ola la LCHF
Szybkie zapiekanki 157

szybką kolację. Składniki 1 papryka czerwona 1 cebula kilka plastrów wędliny 2 łyżki śmietany 12% 3-4 łyżki startego żółtego sera 1 jajko sól, pieprz i oregano 3-4 bułki Przygotowanie Paprykę i cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy pokrojoną wędlinę. Jeszcze chwilę smażymy. Odstawiamy do wystudzenia. Wbijamy jajko, dodajemy śmietanę i ser. Doprawiamy do smaku(...)Wykładamy na bułki i do piekarnika na około 10 minut w 250 stopniach. Autor przepisu: Ula Artykuł Szybkie zapiekanki pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Chrupiące pieczarki w cieście serowym 214

dodatek do obiadu, lub jako samodzielna przekąska imprezowa na ciepło. Składniki 600 g średnich pieczarek 600 g sera tartego żółtego 3 płaskie łyżki mąki 3 jajka 1 łyżeczka oregano bułka tarta olej rzepakowy sól pieprz Przygotowanie Pieczarki obieram i odcinam ogonki. Do miski wbijam jajka, dodaje mąkę, ser, przyprawy i całość blenduje. Pieczarki maczam w cieście, posypuje bułką tartą

Wasze Przepisy