bułki - 33426 przepisów (strona:1649/2229)

BEZGLUTENOWY CHLEB Z SAMYCH ZIAREN 610

miodu 1 płaska łyżeczki soli  Wykonanie:   Wymieszać wszystkie składniki w misce i pozostawić na około  pół godziny do nasiąknięcia ziaren. Foremkę keksową wysmarować masłem i obsypać bułką tartą(bezglutenową) lub mąką kukurydzianą. Masę chlebową włożyć do foremki, wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 st i piec około 50 minut

Walijskie Pichcenie
Drożdżowa bułka 127

Drożdżowa buła z waniliową kruszonką Bułka drożdżowa z kruszonką Składniki 450 g mąki pszennej 2 jajka 25 g drożdży 50 ml oleju 250 ml mleka 100 g cukru szczypta soli dodatkowo do kruszonki 25 g masła 1 łyżka cukru waniliowego 3 łyżki maki 1 jajko Sposób przygotowania Do miski wrzucamy pokruszone drożdże, dodajemy letnie mleko, łyżkę cukru, dwie łyżki mąki

Miód i pieprz
Pierogi leniwe z serem i ziemniakami 187

kawałki. Gotować w osolonej wodzie około 3 minut. Można podawać prosto z wody lub podsmażyć na masełku.  Można serwować z podsmażonym boczkiem, cebulką, zasmażką z bułki tartej lub na słodko z cukrem

Jadło i czytadło
Bułki pszenno-żytnie z serem żółtym i cebulą 195

Formujemy z niego równej wielkości kule, które spłaszczamy i układamy w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy je w ciepłe miejsce na jakieś 20 minut przykryte ściereczką. Bułki posypujemy startym serem żółtym i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około 70-80 minut

e-PrzepisyKulinarne
Zapiekanki 218

tego co się znajdzie w lodówce. Zapiekanka to również szaleństwo kiedy w pokoju jest 32 stopnie... Ale dzieci CHCĄ ZAPIEKANKI... i ja też chcę... Na moje zapiekanki zużyłam -bułkę -pieczarki duszone z cebulką na maśle- bo mi zostały z gołąbków -szynkę -wędzony ser -masło czosnkowe -ketchup i bazylię Posmarowałam kromeczki masłem, położyłam ser, pieczarki,szynkę. Dałam na wierzch ketchup-dzieci

Z Kuchni Do Kuchni
Murzynek- wilgotny i puszysty 4028

cynamonem, dobrze wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, dodać żółtka i zmiksować. Delikatnie wmieszać ją do ciasta kakaowego za pomocą szpatułki. Gotowe ciasto przelać do wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartej keksówki o długości 25-30 cm. Piec w 180 st.C około 35-45 minut do suchego patyczka. Po tym czasie wyjąć i ostudzić. Ostudzonego murzynka polać odstawioną wcześniej polewą

Nastoletnie Wypiekanie
Pstrąg pieczony na ziołowym ruszcie 130

Pisałam tu już kiedyś, że uwielbiam ryby. Pod każdą postacią, ale najchętniej pieczone. W domu moich rodziców jada się ryby wyłącznie w panierce z jajka i bułki tartej, więc postanowiłam przygotować im krajowego pstrąga tęczowego, by spróbowali ryby innej niż zazwyczaj :) A ponieważ ryby zjadam ze skórą, zależało mi, żeby jej nie stracić i by uniknąć przywarcia do papieru, ułożyłam

Weekendy w domu i ogrodzie
Tradycyjna zapiekanka z pieczarkami 237

dobie wszędobylskich kebabów często zapominanego. Zapiekanka, bo o niej mowa jest daniem szybkim do przygotowania i nie wymaga prawie żadnych specjalnych umiejętności kuchennych, aby ją wykonać. Składniki Bagietka, bułka ciabatta itp. pieczarki żółty ser szczypiorek Sposób przygotowania Pieczarki kroimy na plastry i wrzucamy na patelnie z odrobiną tłuszczu. Smażymy na małym ogniu tak długo aż puszczą i odparują większość wody

Mr. Taste
TOFU na wiele sposobów + nowe tofu BIO POLSOJA 193

zwykłej kostki tofu naturalnego można zrobić smaczne kotleciki w panierce albo bez, a cała filozofia zrobienia ich to pokrojenie na plastry, zlanie sosem sojowym LUB posypanie solą, obtoczenie w bułce tartej ALBO NIE i usmażenie na oleju na złocisty kolor, dosłownie chwilkę z każdej strony. Osobiście kroję taką kostkę na pół, a potem każdą połówkę na 3 plastry, więc

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Bułki drożdżowe z serem 231

jagodami, dżemem, rabarbarem czy właśnie z serem zajadamy je ze smakiem. Moja propozycja na dziś to te drożdżówki z serem, pyszne, wilgotne i puchate. Bierzemy się do pieczenia, zapraszam. Bułki drożdżowe z serem . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ciasto ucierane z owocami np. z borówkami i jabłkami 292

pieczenia. Po dodaniu wszystkich składników miksujemy jeszcze kilka minut, po czym przelewamy ciasto do średniej wielkości blaszki (np. 23x34cm), wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Na wierzch ciasta układamy owoce (jeśli są soczyste lepiej dać   ich mniej, by nie zrobił się zakalec). Ciasto pieczemy w temperaturze 170 ⁰ C przez około 45 minut (czas można

Smakowy Raj
Placki jaglane z dynią 187

Kolejna propozycja placków jaglanych- tym razem z dynią. Składniki: ¾ szklanki kaszy jaglanej, 30 dag dyni, 3 łyżki bułki tartej, 1 jajko, sól do smaku, pieprz do smaku, ½ łyżeczki sody oczyszczonej, olej do smażenia, Wykonanie: Kaszę zalać trzema szklankami zimnej wody, posolić i gotować pod przykryciem do rozklejenia. Dynię zetrzeć na tarce i połączyć z kaszą, jajkiem, soda oczyszczoną i pieprzem

Tradycyjna Kuchnia
Bruschetta, czyli grzanka z pomidorową salsą 141

Bruschetta - włoski przysmak podawany na wiele sposobów. Podstawą jest opieczona bułka, najlepiej ciabatta, posmarowana oliwą z oliwek i natarta świeżym czosnkiem. Dodatkiem najczęściej są salsy z pomidorów i bazylii, ale nie tylko. Wersji bruschetty jest pewnie tyle, ilu jej wielbicieli. Ja bezapelacyjnie do nich należę :) Uwielbiam wszelkiego rodzaju grzanki, a bruschetta jest moją ulubioną. Dzisiaj zapraszam na najprostszą jej wersję

Codzienna kuchnia niecodzienna
Schabowy w migdałach i kukurydzy z winną modrą kapustą 118

Schabowy, ale nieschabowy. Zamiast bułki tartej – migdały i płatki kukurydziane – chrupiące i intrygujące. Do tego aromatyczna modra kapusta – zestaw idealny. Składniki: 2 kotlety schabowe (jak zwykle optuję za tymi z kością) 60 g płatków kukurydzianych (cornflakes) 2 łyżki migdałów w płatkach 1 łyżeczka ostrej papryki czerwonej sól, pieprz 2 jajka 2 łyżki mleka oliwa z oliwek albo

Pociąg Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania