bułki - 33426 przepisów (strona:130/2229)

Domowe kotlety z musztardą miodową 128

sposób? Zapraszamy, podzielcie się opiniami w komentarzach pod postem lub na naszym Facebook. DOMOWE KOTLETY Z MUSZTARDĄ MIODOWĄ Składniki: 0,5 kg filetów z ryby ( miruna, mintaj) 1 jajko bułka tarta 1 namoczona sucha bułka 2 łyżki posiekanego koperku 1 ząbek czosnku 1 mała cebula 2 – 3 łyżki musztardy miodowej 1 łyżka otartej skórki z cytryny sól i pieprz(...)wody w dłoniach, a następnie osusz, używając do tego ręczników papierowych. 2. Czerstwą kajzerkę namocz w wodzie. Do większej miski przełóż zmielone mięso, 2 – 3 łyżki bułki tartej, odciśniętą kajzerkę, jajko, posiekane w bardzo drobną kostkę cebulę i koperek, a także przeciśnięty przez praskę czosnek, 2 łyżki musztardy miodowej oraz skórkę z cytryny. 3. Wyrób dobrze masę i dopraw

Kuchnia Na Wypasie
Burgery z buraka 96

genialnie proste, bardzo fit kotlety z buraka z dodatkiem komosy ryżowej i mnóstwa przypraw. Są przepyszne, proste i koniecznie musisz je zrobić! Tego burgera możecie zrobić oczywiście z gotowymi bułkami, jednak zachęcam Was do upieczenia bułeczek samodzielnie według tego przepisu na domowe bułki do hamburgerów . Są maślane i pyszne. Możesz zrobić też pół porcji bułek, lub wszystkie i wykorzystać(...)gryczanej – 1 łyżka musztardy Dijon – 2-3 łyżki posiekanego koperku – 1 łyżeczka soli – pół łyżeczki pieprzu – olej lub oliwa do smażenia Dodatki do burgerów: – bułki do burgerów – zachęcam do skorzystania z mojego mega przepisu – guacamole , najlepiej domowe – inne dodatki: sałaty, pomidory, sos czosnkowy lub pikantny sos pomidorowy, inne Przygotowanie: Ugotuj komosę ryżową zgodnie

nietylkopasta.pl
Kotlety mielone z czosnkiem. 116

tradycyjne kotlety mielone znajdziecie tutaj . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Kotlety mielone z czosnkiem Składniki 600 g mięsa mielonego z łopatki 400 g mięsa mielonego wołowego 1 jajko 1 bułka pszenna 2 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku 1 cebula 4 łyżki wody sól pieprz bułka tarta olej Instrukcje Mięso mielimy dodajemy jajko, cebulę kroimy drobno i smażymy na złoty kolor, bułkę(...)namaczamy w wodzie, odciskamy. Bułkę, cebulę i czosnek blendujemy, dodajemy do mięsa. Pozostałe składniki czyli woda, sól około pół łyżeczki, pieprz, majeranek dodajemy do mięsa i dokładnie mieszamy. Jeśli masa jest zbyt rzadka można dodać odrobinę bułki tartej. Formujemy kotlety – wielkość taką jak lubimy. Smażymy na średnim ogniu do czasu aż będą rumiane, pamiętając żeby nie nakłuwać widelcem podczas smażenia

To co lubię - gotuję i polecam
Pulpety w sosie pomidorowym 102

szybkie w przygotowaniu. No i smakują maluchom. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pulpety w sosie pomidorowym Składniki 300 g mielonej wołowiny 300 g mielonej wieprzowiny 1 żółtko 1 sucha bułka mleko do namoczenia bułki 500 g passaty pomidorowej 1 duża cebula tymianek rozmaryn mały pęczek natki pietruszki sól pieprz bułka tarta olej do smażenia Instrukcje Bułkę namaczamy w mleku. Mięso mieszamy(...)razem z żółtkiem i namoczoną bułką, dodajemy sól, pieprz i posiekaną drobno natkę pietruszki. Możemy również doprawić tymiankiem i rozmarynem. Dokładnie mieszamy i formujemy pulpety wielkości orzecha włoskiego. Cebulę kroimy w piórka, do garnka wlewamy niewielką ilość oleju około 3-4 łyżki, wrzucamy pokrojoną cebulę i chwilę smażymy. Całość zalewamy pomidorami i dusimy na małym ogniu. Na patelni rozgrzewamy olej

To co lubię - gotuję i polecam
Kotlety mielone z porem w paprykowej panierce 109

stole. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 gram mięsa mielonego 1 por 1 kajzerka namoczona w mleku 1 jajko 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz, majeranek, przyprawa do mięsa mielonego bułka tarta do obtoczenia kotletów 1-2 łyżeczki słodkiej papryki olej lub smalec do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: kajzerkę/bułkę namaczamy w mleku i dobrze odciskamy, pora kroimy(...)cienkie półplasterki a następnie sparzamy wrzątkiem, do dużej miski przekładamy mięso, wbijamy jajko, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, odciśniętego pora i bułkę. Doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i przyprawą do mięsa. Dokładnie wyrabiamy aż powstanie jednolita masa. na talerz lub do miski przesypujemy bułkę tartą, wsypujemy do niej paprykę i mieszamy, z wyrobionego mięsa dłońmi formujmy kotlety i obtaczamy

Blog kulinarny S9.PL
Łatwe bułeczki pszenne 213

Łatwe bułeczki pszenne Kolejny prosty przepis na bułki pszenne. Tym razem bułki na suchych drożdżach . Moje dziś nie mają jakiś oszałamiających kształtów. Bułki ze zdjęcia przygotowałam na szybko nad wodę. Do tego pudełka wypełnione po brzegi warzywami i było pysznie Często przygotowuję takie domowe bułki na różne wyjazdy, piknik czy śniadanie. Prosto, a jak pysznie. Polecam i Wam te łatwe

Słodkie okruszki
FASOLKA SZPARAGOWA Z MASŁEM I BUŁKĄ TARTĄ 152

FASOLKA SZPARAGOWA Z MASŁEM I BUŁKĄ TARTĄ Żółta czy zielona fasolka szparagowa to bardzo smaczny dodatek do obiadu lub może stanowić samodzielne danie. Tą fasolkę w mojej rodzinie zawsze robiło się z podsmażoną na maśle bułką tartą jako osobne danie.  Składniki: 1 kg fasolki szparagowej 100g masła 4-5 łyżek bułki tartej sól Sposób przygotowania: 1. Fasolkę dokładnie myjemy(...)dłużej) 5. Ugotowaną fasolkę odcedzamy z wody i wykładamy na talerz. 6. W międzyczasie, gdy gotujemy fasolkę, na patelni lub w małym garnuszku rozpuszczamy masło. 7. Wsypujemy do niego bułkę tartą. 8. Mieszany , doprowadzamy do zrumienienia. 9. Fasolkę podajemy ciepłą, polaną zrumienioną bułką tartą. SMACZNEGO

Kulinarnie z Polką na Kresach
Kluski ze szpinakiem i serem 116

nawet samodzielnie z jaką surówką. Polecam serdecznie, bo to w sumie proste i smaczne danie. POTRZEBUJEMY 150 g świeżego szpinaku 6 łyżki startego sera żółtego 200 g czerstwych bułek 3 ząbki czosnku 2 jajka 2 łyżki bułki tartej Średnią cebulę Garść natki pietruszki Olej do smażenia Sól i pieprz PRZYGOTOWANIE Kroimy bułki w drobną kostkę i skrapiamy wodą. Szpinak myjemy(...)wrzucamy na wrzątek. Po dwóch minutach odcedzamy go i mieszamy z jajkami. Dodajemy sól i pierz według uznania. Rozgnieciony czosnek i drobno posiekaną natkę łączymy z bułką i szpinakiem. Cebulę kroimy na drobne kawałki i smażymy do złotego koloru na oleju. Dodajemy ją do naszej masy. Na końcu do całości wrzucamy bułkę tartą i połowę sera. Wyrobione ciasto odstawiamy

Fleksitarianizm.pl
FASOLKA SZPARAGOWA ŻÓŁTA Z BUŁKĄ TARTĄ- DOSKONAŁA DO OBIADU 105

wiem jak Wy, ale ja wręcz uwielbiam żółtą fasolkę i zawsze wyczekuję pory, kiedy pojawia się ona w sklepach. Mogłabym ją jeść codziennie, zarówno w wersji z bułką tartą jak i tą ugotowaną, wyjętą prosto z wody.  Fasolka z bułką tartą to doskonały dodatek do obiadu, podana z mięsem i ziemniakami. Taki obiad posmakuje każdemu :) Składniki: * 500 g fasolki(...)szparagowej żółtej * 3 łyżki bułki tartej * 3 łyżki masła * sól do smaku Wykonanie: Fasolkę szparagową umyć, z obu stron odciąć ogonki. Jeśli fasola jest długa to przekroić ją na pół. Ugotować do miękkości w osolonej wodzie, następnie fasolę zlać z wody na sitko. Na patelni rozpuścić masło, podsmażyć bułkę tartą. Pod koniec smażenia dodać fasolkę, całość dobrze wymieszać, aby bułka

Zrób to smacznie
Kotleciki rybne 124

dziecka. Idealnie smakują z młodymi ziemniakami i mizerią. Tutaj znajdziecie przepis na   kotleciki z łososia Składniki: 1 kg ryby (u mnie dorsz) 1 cebula 2 jajka 1 duża bułka bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Rybę oczyścić, umyć i zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Bułkę zamoczyć w wodzie/mleku odcisnąć. Cebulę posiekać, zeszklić. Do ryby dodać bułkę(...)cebulę, jajka i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy uformować kotlety, obtaczać w bułce tartej. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć z obu stron na złoty kolor. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Pasztet z królika 140

tego smaku warto się poświecić. Najlepszy pasztet domowy! Składniki: 1 kg mięsa z królika 300 g wątróbki drobiowej 300 g surowego boczku/słoniny 3 jajka 1 bułka bułka tarta masło/olej 3 marchewki 2 pietruszki 1/2 średniego selera 1 cebula 3 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 1 łyżka majeranku 1/2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki(...)ziele angielskie, lekko solimy i wlewamy wody tylko tyle by przykryła całe mięso. Gotujemy pod przykryciem do miękkości mięsa. Na patelni rozgrzać tłuszcz i usmażyć wątróbkę. Bułkę namoczyć, odcisnąć. Mięso z królika, boczek, wątróbkę, bułkę oraz warzywa przepościć przez maszynkę do mielenia mięsa. Następnie dodać jajka, majeranek, paprykę i doprawić do smaku solą

magiczna kuchnia Kasi
Knedle z truskawkami 90

ugotowanych ziemniaków 450 g mąki pszennej 3 średnie jajka 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru 500 g truskawek Dodatkowo cukier brązowy śmietana 50 g masła 3 łyżki bułki tartej Instructions Zimne wcześniej ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę. Dodać mąkę, sól, cukier i jajka, zagnieść miękkie ciasto. Uformować wałek, nożem odcinać małe kawałki ciasta, na dłoni uformować małe niezbyt cienkie(...)wodę z solą. Knedle włożyć do wrzącej wody. Gotować około 3-4 minuty od momentu wypłynięcia na wierzch, wyjmować na talerz łyżką cedzakową. Na rozgrzaną patelnię wsypać bułkę tartą i delikatnie ją zrumienić, dodać masło, jak tylko się roztopi zdjąć z ognia. Knedle polać przygotowaną bułką z masłem, posypać cukrem. Druga wersja dodatków do knedli, to śmietana

SprawdzonaKuchnia.pl
Pierogi z borówkami 93

smakiem, to czyste ręce. Borówka jest trwalszą jagodą i nie rozmiażdża się tak jak jagoda leśna:) Pierogi z borówkami podaję ze słodką śmietaną lub z masełkiem i przypieczoną tartą bułką, to naprawdę jest pyszny obiad, polecam! Print Pierogi z borówkami .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Domowe pierogi z borówkami i cynamonem, najlepsze. Course Obiad Cuisine(...)małe jajko 1 szczypta soli 150 ml gorącej wody Składniki na farsz 1/2 kg borówek amerykańskich 4 łyżki cukru 1/2 łyżeczki cynamonu Dodatkowo śmietana cukier lub masło i tarta bułka Instructions Przy wyrabianiu ciasta posiłkuję się maszyną do pieczenia chleba, jeśli taką macie wykorzystajcie ją do tego przepisu. Wszystkie składniki (według kolejności) wkładam do maszyny i nastawiam program do wyrabiania

SprawdzonaKuchnia.pl

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję