bułki - 33426 przepisów (strona:124/2229)

Kotlet de volaille [Kotlet po kijowsku] 137

pyszne danie w domu. Kotlet de volaille Składniki: pierś z kurczaka: 2 szt. masło: 150 g posiekany koperek: 2 łyżki sól świeżo zmielony pieprz jajka: 2 – 3 szt. bułka tarta mąka masło klarowane do smażenia Kotlet de volaille – przepis Przygotowanie: Przygotowanie kotletów polecamy zacząć od bardzo dokładnego wymieszania masła z koperkiem. Masło przekładamy na kawałek folii spożywczej(...)postępujemy z kolejnym filetem. Obtoczone w mące mięso wkładamy na 10 – 15 minut do zamrażalnika. Wyjmujemy kotlety i nadajemy im ostateczny kształt. Następnie obtaczamy w roztrzepanych jajkach oraz bułce tartej, po czym zabieg powtarzamy. W głębokim garnku rozgrzewamy taką ilość klarowanego masła, aby kotlety swobodnie w nim pływały. Może to być ok. 1 litra tłuszczu. Kotlet devolay smażymy wrzucając

Kuchnia Na Wypasie
Kotlety rybne mielone 90

często spotykamy się z twierdzeniem, że kotleciki z ryby rozpadają się podczas smażenia. Powodem tego jest najczęściej zbyt wodnista masa. Dzieje się tak wówczas, gdy zbyt słabo wycisnęliśmy namoczoną bułkę lub nie wysuszyliśmy dobrze rozmrożonej ryby. Ostateczny rezultat zależy od wielu czynników, ale przed smażeniem zawsze poleczmy zrobić próbę na jednym kotlecie. Jeśli nie rozpada się i trzyma nadanej(...)komentarzu. Z naszego doświadczenia wynika, że smażone kotlety z białej ryby nie najlepiej znoszą mrożenie. Jeśli już chcemy je zamrozić zróbmy to przed smażeniem. Uformowane kotlety obtoczmy w bułce tartej i ułóżmy na tacy. Wstawmy do zamrażalnika. Kiedy się zamrożą, przełóżmy do zamykanego pojemnika lub woreczka ze struną i włóżmy do zamrażalki. W taki sposób można je przechować maksymalnie

Kuchnia Na Wypasie
Domowy burger ze sznyclem i jajkiem 71

recipeYield":"1","keywords":"burger,jajka,jajko sadzone,ketchup,musztarda,og\u00f3rki,pomidory,ser \u017c\u00f3\u0142ty,sznycle"} Drukuj Domowy burger ze sznyclem i jajkiem Porcje: 1 Składniki: 1 duża bułka (np. kajzerka), 1 sznycel , 2 plasterki pomidora, 1 ogórek konserwowy (pokrojony wzdłuż) lub surowy (pokrojony na plasterki, plasterek cebuli 1 jajko, 1 plasterek sera żółtego, ketchup, musztarda, odrobina oliwy, sól(...)pieprz Przygotowanie: Usmażyć sznycla. Bułkę przekroić na pół, położyć na ciepłej (nie gorącej, żeby nie wyschły, a tylko były ciepłe) patelni skropionej oliwą wnętrzem do dołu. Usmażyć jajko sadzone (można to zrobić w opiekaczu - wtedy jajko będzie miało niewielki kształt). Na ciepły spód bułki położyć plasterek sera żółtego. Na to położyć plasterki pomidora, ogórka i cebuli. Położyć sznycle i jajko

Bardzo Gruby Smok
Kotlety mielone z papryką i czosnkiem niedźwiedzim 83

średniej czerwonej papryki 1 cebula 1 jajko 2 łyżki oleju rzepakowego 1 czubata łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego 1 mały ząbek czosnku 1 płaska łyżeczka oregano sól pieprz Dodatkowo: bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia mleko do namoczenia bułki (lub woda) Przygotowanie: Bułkę zalać mlekiem i odstawić do namoczenia (kilka minut). Na patelni rozgrzać olej i wrzucić posiekaną cebulę. Zrumienić(...)miski przełożyć mięso mielone, zrumienioną cebulkę, odciśniętą bułkę i bardzo drobno posiekaną paprykę. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, czosnek niedźwiedzi, oregano, sól i pieprz. Dokładnie wyrobić masę (najlepiej dłonią) i uformować podłużne kotlety. Następnie obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, włożyć kotlety i smażyć z dwóch stron na złoty kolor (około 5 – 6 minut z każdej

Oryginalny smak
Kotlety jajeczne z bazylią 70

bazylią, czyli prostota z nutką aromatycznej bazylii. Oczywiście, zachęcam do dodania świeżych ziół. Składniki na 7 sztuk 5 jajek (4 ugotowane na twardo, 1 surowe) 1 mała czerstwa bułka 2 łyżeczki suszonej bazylii (lub garść listków świeżej) sól, pieprz do smaku szczypta wędzonej papryki bułka tarta do panierowania olej kokosowy do smażenia Wykonanie Jajka gotujemy na twardo (4szt.) Bułkę moczymy(...)wodzie przez ok. 30 min, nastepnie odsączamy z płynu. Ugotowane jajka obieramy ze skorupki, przekładamy do blendera razem z odsączoną bułką, wbijamy surowe jajko, dodajemy bazylię, paprykę, sól i pieprz. Całość blendujemy. Rozdrobnioną masę przekładamy do miski. Nabieramy masę i w dłoniach formujemy kulki, które lekko spłaszczamy i obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Smażymy kotlety

Raj dla Podniebienia
Zrazy z mięsa mielonego z pieczarkami 95

zrobić z mielonego i pieczarek, to nasz przepis powinien Ci przypaść do gustu! Gorąco zapraszamy! Zrazy z mięsa mielonego z pieczarkami Składniki: Zrazy: mięso mielone wieprzowe: 600 g bułka tarta: 1 – 2 łyżki + do obtoczenia jajka: 2 szt. cebula: 1 szt. majeranek: 1 łyżka sól i pieprz do smaku olej: 2 łyżki Farsz: pieczarki: 250 – 300 g cebula(...)Jeśli już zdecydowaliśmy się na zakup mięsa garmażeryjnego, sprawdźmy koniecznie skład, ponieważ często można w nim spotkać wypełniacze. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy startą na tarce cebulę, majeranek, bułkę tartą oraz doprawiamy solą oraz pieprzem. Dokładnie mieszamy, jeśli trzeba jeszcze doprawiamy. Następnie dodajemy jajko i ponownie wyrabiamy dobre kilka minut. Masa powinna zrobić się kleista, co będzie oznaczać

Kuchnia Na Wypasie
Przepis na wołowe pulpety w sosie koperkowym w lżejszej wersji 126

Instagramie #eatmefitme Wykonanie W dużym garnku zagotuj bulion. Marchewkę obierz i pokrój na plasterki – wrzuć ją do bulionu. Dodaj 2/3 posiekanego koperku i zmniejsz ogień do minimum. Czerstwą bułkę zalej mlekiem lub wodą i odstaw na 15 minut. W dużej misce rozbij dwa jajka z 1/2 łyżeczki soli oraz 1/2 łyżeczką czarnego pieprzu. Cebulę obierz i zetrzyj na tarce(...)dodaj do jajek. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę a następnie dodaj do jakiek i wszystko wymieszaj. Dodaj do masy mięso, 2 łyżki posiekanej pietruszki oraz namoczoną bułkę lub 3 czubate łyżki bułki tartej. Wymieszaj wszystko dokładnie. W klasycznym przepisie pulpety najpierw trzeba obsmażyć na niewielkiej ilości oleju – w tym przepisie spróbuj pominąć ten krok – dzięki temu danie

Eat me! Fit me!
Orzo ze szpinakowym pesto i kozim serem 87

nudnej wypowiedzi, życzę Ci smacznego z makaronem orzo ze szpinakowym pesto i kozim serem.  Przede wszystkim musimy przygotować składniki Orzo 250 gram Młody szpinak 100-150 gram Bułka tarta 30-40 gram Czosnek 1-2 ząbki Oliwa z oliwek najwyższej jakości oczywiście z Domu Oliwnego 30-50 ml Parmigiano Reggiano 30 gram Kozi miękki ser Sól do smaku Pieprz(...)świeżo zmielony do smaku Z pewnością składniki są już gotowe, wiec możemy robić Orzo ze szpinakowym pesto Po pierwsze bułkę tartą należy lekko podpiec na nieprzywierającej patelni, następnie odłożyć 1/3 i przejść do punku poniżej. Po drugie większą część bułki tartej, to będzie ❓❓❓ 2/3 ❓❓❓4/6… Qrwa…większą część 😂 wsyp do blendera, dodaj szpinak, czosnek, Parmigiano Reggiano i oliwę

RafalCook
Czekoladowe burgery z owocami 85

ciepłe miejsce aż podwoi swoją objętość (60-90 minut). Z wyrośniętego ciasta uformować bułeczki  dzieląc ciasto na sześć równych części. U mnie wszyły po 80 g. każda. Bułki ułożyć na wyłożonej papierem blasze do pieczenia. Przykryć ściereczką, odstawić do wyrośnięcia na kolejne 30 min. Można też ułożyć je do tortownicy tak aby po wypieczeniu dały się odrywać. Wierzch bułek(...)posmarować roztrzepanym żółtkiem z wodą. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Piec ok. 20 min. Przestudzone bułki przekroić na pół i uzupełnić dodatkami. Każdą połówkę bułki  posmarować kremem daktylowo- czekoladowym, położyć plaster pomarańczy, ananasa, kilka plastrów banana, posypać np. surowym kakao i przykryć górną częścią bułki

AZgotuj!
Domowe Burgery Wołowe 70

ważne jest jego pochodzenie, sposób przechowywania oraz data ważności. Pamiętajcie o tym, bo kiepskie mięso to nie tylko kiepski smak. A z innej bajki to ja burgery kocham w bułce (przepis na domowe bułki znajdziecie tutaj ), ale jeśli z jakiś powodów je jecie pieczywa to można ten składnik pominąć Domowe Burgery Wołowe Danie Dania główne Kuchnia Amerykańska Porcje 4 porcje(...)minut Czas gotowania 15 minut Składniki Burgery 500 g mięsa mielonego (wołowego) 1 szt. cebuli 1 łyżeczka soli (do smaku) 1 łyżeczka pieprzu (do smaku) Dodatki 4 szt. bułek 4 liście sałaty 1 szt. pomidora 1 szt. cebuli 1 szt. ogórka (świeży, konserwowy, kiszony, małosolny) 4 łyżeczki majonezu 4 łyżeczki ketchupu 4 łyżeczki musztardy Sposób przygotowania Mięso mielone przełożyć

Wypieki i Rumieńce