bułki - 33426 przepisów (strona:126/2229)

Pulpety w sosie śmietanowo – ziołowym 140

push({}); Pulpety w sosie śmietanowo – ziołowym – Składniki Pulpeciki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego z szynki bądź z indyka 100 g drobnej kaszy jęczmiennej 1 duże jajko czerstwa bułka wymoczona w wodzie bądź mleku 2 małe marchewki 5 łyżek bułki tartej sól pieprz Sos śmietanowo – ziołowy: 1,5 litr bulionu warzywnego bądź drobiowego 3 marchewki 1/2 szklanka śmietanki(...)będzie z zaufanego miejsca, lokalnego rzeźnika. Odradzałabym zakup mięsa paczkowanego, jeśli mam możliwość kupuje mięso w kawałku i samodzielnie je mielę. Do miseczki z wodą bądź mlekiem włóż czerstwą bułkę. Poczekaj do czasu, aż będzie ona miękka wyjmij ją i odsącz z nadmiaru płynu. Do sporej wielkości miski włóż całość mięsa, surową kaszę jęczmienną. Marchewkę zetrzyj na tarce na niewielkich

Do Garów!
Kotlety folwarczne – zrazy z mięsa mielonego z pieczarkami 96

Danie, choć proste i z niewyszukanych składników, jest zaskakująco pyszne.   Składniki na kotlety folwarczne (7-8 sztuk): 500 g mięsa mielonego (dałam z indyka, może też być wieprzowe) bułka pszenna łyżka bułki tartej jajko ząbek czosnku około 150 g sera żółtego sól, pieprz, ostra papryka   Sos: 250 g pieczarek średniej wielkości por 200 ml śmietany 30% 1/3 szklanki(...)kroimy w plastry i podsmażamy na patelni z niewielką ilością oleju. Usmażone na złoto pieczarki odstawiamy. Przygotowujemy pulpety. Ser żółty kroimy w dość grube paski, długości około 5 cm. Bułkę rwiemy na kawałki i zalewamy około pół szklanki wody. Odstawiamy na 10 minut, następnie odciskamy z nadmiaru wody i rozdrabniamy widelcem. Mięso przekładamy do miski, bułkę, czosnek przeciśnięty przez praskę

e-PrzepisyKulinarne
Kopytka z serem 350

kopytka z serem (kluski leniwe z serem i ziemniakami). Od tradycyjnych kopytek różnią się jedynie dodatkiem twarogu oraz jajka. W mojej rodzinie najczęściej podajemy kopytka polane zarumienioną na maśle bułką tartą lub sosem z pieczarkami. To smak mojego błogiego dzieciństwa. Sprawdź jak w prosty i szybki sposób przygotować tą uniwersalną potrawę, która pasuje do wielu dań obiadowych oraz na kolację(...)zastąp budyniem waniliowym (1 opakowanie 40g). Jeśli nie masz jajek możesz je zastąpić mąką ziemniaczaną w proporcji 1 jajko = 1 łyżką maki. Do polania: 100g masła 5 płaskich łyżek bułki tartej Kopytka z serem – wykonanie krok po kroku. Do przygotowania kopytek potrzebować będziesz: miksera, ostrego noża, szerokiego garnka oraz łyżki cedzakowej. Kopytka gotuję partiami, aby się nie posklejały

Ania gotuje
Kotlety jajeczne z rukolą – szybkie danie na bezmięsny obiad 239

zasmakować nie tylko wegetarianom, ale i zdeklarowanym mięsożercom. Składniki na kotlety jajeczne z rukolą (około 5 sztuk): 6 jajek ugotowanych na twardo (rozmiar M) jajko surowe kajzerka lub inna bułka pszenna średniej wielkości około 50g rukoli bułka tarta sól, pieprz, papryka ostra   Przygotowanie Ugotowane na twardo i ostudzone jajka obieramy i kroimy w drobną kostkę. Można je też zetrzeć(...)tarce. Rukolę drobno siekamy. Bułkę rwiemy na kawałki i zalewamy pół szklanki wody. Odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie kajzerkę odsączmy z nadmiaru wody i rozdrabniamy widelcem. Jajka i rukolę przekładamy do jednej miski. Dodajemy kajzerkę, 2 łyżki bułki tartej, surowe jajko i przyprawy. Składniki mieszamy dokładnie ręką do uzyskania jednolitej masy. Z masy formujemy kotleciki i obtaczamy

e-PrzepisyKulinarne
Pasztet z cukinii 110

cukinii, marchewki oraz ziemniaków i cebulki. Pasztet z cukinii – składniki: Szklanka to pojemność 250ml. Waga warzyw podana jest przed obraniem. Potrawa jest wegetariańska, a jeśli zastosujesz odpowiednią bułkę tartą także bezglutenowa. Dla wegan polecam każde jajko zastąpić łyżką zmielonego siemienia lnianego rozrobionego w odrobinie ciepłej wody. Pasztet jest FIT bez kalorycznych składników (oprócz oleju). Kaloryczność pasztetu: 135 kcal(...)średnią keksówkę o wymiarach 11 x 30cm. 1,5 kg cukinii 300g marchewki 250g cebuli (biała lub czerwona) 250g ziemniaków 7 ząbków czosnku 4 jajka rozmiar M 1/2 szklanki bułki tartej 1/3 szklanki oleju roślinnego Przyprawy i zioła: pół łyżeczki kurkumy 1 płaska łyżeczka: soli (najlepiej kłodawskiej), pieprzu (czarny, świeżo zmielony), 1 łyżeczka: papryki czerwonej (słodkiej lub ostrej) oraz suszonego

Ania gotuje
Kotlety ruskie 120

najważniejsze robi się je dużo szybciej niż tradycyjne pierogi . Wystarczy ugotować ziemniaki, można nawet użyć ziemniaków, z poprzedniego dnia. Następnie połączyć je z serem, cebulką, dodać jajko i bułkę i formować z powstałej masy kotlety. Kolejno panierować i podsmażyć. Brzmi banalnie prawda? Bo właśnie takie są kotlety ruskie. Proste, szybkie i smaczne. Domowe kotlety ruskie to idealny pomysł na obiad(...)żałujcie soli, pieprzu i innych ulubionych przypraw. PRZEPIS NA KOTLETY RUSKIE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 1 kg ziemniaków 250 g twarogu 1 duża cebula 1 łyżka masła 2 jajka bułka tarta sól pieprz ziołowy zioła prowansalskie olej Wykonanie Ziemniaki obrać, umyć i ugotować na miękko z dodatkiem soli. Następnie odcedzić, rozgnieść przy użyciu praski i pozostawić do przestygnięcia. Cebulę obrać

Przepiski.pl
Szparagi zapiekane w bułce tartej i parmezanie 119

szparagi robiliśmy jako dodatek do obiadu w niedzielę. Polecam, bo smakują rewelacyjnie. Są bardzo proste w przygotowaniu, bo musimy je umyć, odkroić twardą końcówkę obtoczyć w jajku i bułce wymieszanej z parmezanem. Potem tylko pieczemy i gotowe. Nam w takiej formie posmakowały bardzo. Polecamy :-) Składniki: pęczek szparag 2 jajka M 150 g parmezanu 3/4 szklanki bułki tartej sól 1. Szparag(...)myjemy, odcinamy twardą końcówkę. Na talerz wybijamy jajka. Roztrzepujemy widelcem. Na drugi talerz dajemy bułkę tartą, ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach i dodajemy do bułki. Do tego sól i mieszamy. 2. Szparagi obtaczamy w jajku, następnie w bułce wymieszanej z serem i solą. Układamy albo na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, albo w naczyniu żaroodpornym (ja na spód

kruche babeczki
Smażona burrata z sosem pomidorowym 99

miętą SMAŻONA BURRATA Z SOSEM POMIDOROWYM Ilość porcji: 1 Przygotowanie: 20 minut Składniki: – 1 ser burrata – 2 łyżki mąki pszennej – 1 jajko – 3-4 łyżki grubszej bułki tartej lub panierki typu panko – 100-150 ml passaty pomidorowej – 1 ząbek czosnku – 1 łyżeczka chilli (zależnie od Twoich preferencji) – 1 łyżka oliwy z oliwek + oliwa lub olej(...)podania (kromki opiekanej bagietki lub innego rodzaju chleba) Przygotowanie: Burratę wyjmij z opakowania bardzo delikatnie aby się nie porwała i osusz na papierowym ręczniku. Na talerzyki wyłóż mąkę i bułkę tartą lub panko. W głębszej misce rozkłóć jajko, dodaj do niego nieco soli i pieprzu i wymieszaj. Burratę obtocz w mące, następnie w jajku i bułce tartej. I jeszcze

nietylkopasta.pl
Rewelacyjne kotlety z cukinii (z szynką, serem, marchewką) +FILM 132

średnia cukinia (ok 500-600g) -2 jajka -1 średnia marchewka -100g dowolnej szynki -100g sera żółtego -sól, pieprz do smaku -ząbek czosnku -ok 6 łyżek bułki tartej -2 łyżki mąki pszennej tortowej -2 łyżki szczypiorku -pół małej cebuli DODATKOWO -olej do smażenia -bułka tarta do panierowania  Cukinię trzemy na tarce o dużych oczkach, dodajemy ok pół(...)minut by puściła sok.  Odciskamy z nadmiaru wody i soku, dajemy do miski, dodajemy starty ser, startą marchew, pokrojoną szynkę, startą cebulę, zmiażdżony czosnek, szczypiorek, 2 jajka, bułkę tartą, mąkę i doprawiamy solą i pieprzem ***uważajcie  z ilością soli-ser i szynka są słone. wszystko dokładnie mieszamy. do miseczki dajemy trochę bułki tartej, formujemy z masy kotleciki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Klopsiki w Młodej Kapuście 84

klopsiki są bardzo miękkie, soczyste i delikatne. Nie zawierają one cebulki ani innych dodatków, ponieważ wszystko to znajduje się w kapuście. Nie są ani obtaczane w mące, ani w bułce. Składają się z mięsa i bułki, namoczonej w mleku oraz oczywiście jajka. Całość doprawiana jest solą i pieprzem. Gotowe klopsiki smakują naprawdę rewelacyjnie. Duszone w młodej kapuście, kiedy przejdą(...)cebula 2 marchewki 250 ml bulionu sól pieprz 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżka masła Składniki na klopsy 500 g mięsa mielonego (u mnie z indyka) 1 czerstwa bułka 1 jajko sól pieprz Wykonanie KLOPSIKI Bułkę rozdrobnić na mniejsze kawałki i namoczyć w odrobinie ciepłego mleka. Następnie wymieszać na papkę przy użyciu widelca. Do miseczki przełożyć mięso mielone, dodać jajko, bułkę

Przepiski.pl
Keto panini (bezglutenowe) 103

Tłuszcze 65 g 33 g Węglowodany netto 0 g 0 g Błonnik 8 g 4 g Źródło inspiracji Jeszcze więcej keto pieczywa Keto panini Keto bułki z siemieniem lnianym Keto krakersy lniane Keto chleb z siemieniem lnianym Bułki z babki jajowatej Chleb na maśle orzechowym z siemieniem lnianym Keto naan Bułki bez drożdży Chleb na maśle orzechowym Jeszcze więcej keto(...)węglowodanów << >> Przepisy Low Carb (10-25 g węglowodanów) << A może coś keto na słono? Gnocci kalafiorowe Keto naleśniki na mascarpone Frittata ze szpinakiem Bułki z babki jajowatej Pieczone placki z cukinii (keto) Chleb na maśle orzechowym z siemieniem lnianym Bułki bez drożdży Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Jajeczne placki z cukinii Sałatka jarzynowa bez ziemniaków

WegePrzepis
Kotlety z indyka z suszonymi pomidorami i serem 100

kleju. W tym przypadku dodatek sera żółtego sprawia, że nawet kotlety zrobione z piersi indyka będą wystarczająco wilgotne i pełne smaku. Przygotowując mielone z indyka nie dodawać zbyt dużo bułki tartej ani mąki, gdyż kotlety mogą stać się twarde i mało soczyste. Liczba porcji: 20 Czas przygotowania: 30 minut + smażenie Przepis na kotlety z indyka z suszonymi pomidorami i serem(...)mnie chedar) 6 - 8 kawałków pomidorów suszonych z oliwy 4 ząbki czosnku 3 jajka 2 łyżeczki mielonej kolendry 2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1 łyżeczka pieprzu naturalnego 2 łyżki bułki tartej 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka słodkiej papryki (opcjonalnie) mąka pszenna pełnoziarnista lub bułka tarta do obtoczenia olej rzepakowy do smażenia Jak zrobić kotlety z indyka z suszonymi pomidorami i serem

Kuchcik gotuje
SEROWE KNEDLE Z TRUSKAWKAMI 94

Serowe knedle z truskawkami to pomysł na letni podwieczorek lub obiad na słodko . Najczęściej knedle podawane są z przesmażoną na maśle bułką tartą, polane śmietaną i posypane cukrem bądź cynamonem, można też z truskawek zrobić pyszny sos. Szybko i smacznie, kiedy pojawiają się truskawki to serowe knedle są w moim domu obowiązkowe.  Składniki na serowe knedle z truskawkami(...)około 25 knedli): * 500 g twarogu sernikowego z wiaderka * 2 jajka * 2 szklanki mąki pszennej * szczypta soli * około 25 nie dużych truskawek * 2 łyżki masła * 2 łyżki bułki tartej Wykonanie: Do miski przełożyć twaróg, wbić całe jajka, wsypać mąkę i sól. Dobrze zagnieść serowe ciasto, w razie gdyby ciasto było klejące dodać odrobinę mąki.  Truskawki odszypułkować, umyć i osuszyć

Zrób to smacznie
Prawdopodobnie najdziwniejszy hot-dog o jakim słyszeliście 186

jest fajnego w hot dogu? Że nie można się do niego przyczepić tak jak do innych rzeczy, pierwotnie robionych z takich, czy innych składników, a czepianie się, że w bułce nie ma parówki jest swoistym strzałem w kolano, gdzie pada argument o kiełbasce z psa. W ostateczności, jak już, albo jakimś cudem przegracie batalię, albo, co bardziej prawdopodobne, odpuścicie, możecie(...)jest hot-dog, czyli zwykła buła z tanim sosem, ze zmieloną mieszaniną wszelkich odpadków z rzeźni, uformowaną w cylindryczny kształt, w roli głównej, a haute-dog - podłużna bułka, również z sosem i czymś cylindrycznym w roli głównej, ale bardziej, i to mozecie zabić kolejnego gwoździa -  sophisticated. Całość możecie skwitować młodzieżowym zarorane  z tym, że tu w pełni zasłużone

Kryzysowa Książka Kucharska
KOTLETY MIELONE Z RYBY: przepis, jak zrobić 141

kroku. Kotlety mielone z ryby. SKŁADNIKI na kotlety mielone z ryby: 500 kg filetów z morskiej ryby np. z dorsza 2 jajka duża cebula  3 łyżki tartej bułki + mleko do namoczenia 2 łyżki drobno posiekanej zieleniny (najlepsze będą młode pędy czosnku i natka pietruszki) sól, pieprz łyżeczka przyprawy do ryb tarta bułka lub otręby pszenne do panierowania sznycelków oliwa(...)olej Kotlety mielone z ryby przepis: Krok 1. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć. Bułkę tartą zalać mlekiem, dodać przyprawę do ryb, wymieszać i odstawić na chwilę, aby spęczniała. Rozmrożone albo świeże filety rybne i lekko podsmażoną cebulę przepuszczamy przez maszynkę. Do masy dodajemy jajka, tartą bułkę namoczoną w mleku z przyprawą do ryb, zieleninę, sól, pieprz (masa rybna powinna być

Moja Książka Kucharska