
Składniki: mielona łopatka wieprzowa 75 dag, mielona szynka 50 dag jajka 3 sztuki "M", kasza manna 5 łyżek, tarta bułka 1,5 szklanki + do posypania talerza 4 łyżki, pieprz mielony 1 łyżeczka, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, papryka ostra 1 łyżeczka, papryka słodka 1 łyżeczka, przyprawa w płynie 2 łyżeczki, sól 1 łyżka płaska, cebula 1 sztuka większa, woda zimna 3/4 szklanki, jajka gotowane na twardo 4 sztuki "M", olej rzepakowy 8 łyżek Świeże mięso mielone z szynki i łopatki wieprzowej w misce dokładnie ręką wyrobić... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...