bułki z serem - 3510 przepisów (strona:122/234)

Sałatka z serem camembert 1421

pomidora1/4 czerwonej cebulipół papryki czerwonejser camembertjajkobułka tartaolej do smażenia Sos do sałatki:3 łyżki olejułyżka soku z cytrynyłyżeczka mioduząbek czosnkupieprz czarny, sól Ser obtaczamy w roztrzepanym jajku z dodatkiem soli i pieprzu, a następnie w bułce tartej. Takie obtaczanie powtarzamy 3 razy. Smażymy ze wszystkich stron na rumiano.Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, pomidora, cebulę i paprykę kroimy

Czerwona Porzeczka
Zapiekane cebule z farszem z tuńczyka 206

sprawdzi się jako ciepła przystawka. Na pewno zaskoczy i zachwyci wszystkich :) Składniki: 4 duże cebule puszka tuńczyka w oleju 2 jajka czarne oliwki ser żółty, ok 15 dag oregano i tymianek suszone pomidory oliwa, sól, pieprz (bułka tarta, kapary) Wykonanie: Cebulę obieramy z łupinek, wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy min. 20 minut. Po tym czasie przekładamy na sitko

Taste Of My Day
Red Rock City - opinia 240

Hawaiian Hamburger (20 zł) z grillowaną szynką, ananasem i serem, a Mąż na Classic American Cheesburger (19,50 zł) z podwójnym serem. Do tego piwo Paulaner (8 zł za 0,5l).  Burgery były dobre, bułka nie rozpadała się, chociaż można jeszcze popracować nad jej jakością. Wołowina była średnio wysmażona, co bardzo nas ucieszyło. Do tego każdy zestaw zawierał frytki

Pasja Smaku
Brak tytułu 220

łyżki bułki tartej. Doprawić do smaku. Dokładnie wyrobić, jeśli masa jes zbyt rzadka - dodać więcej bułki tartej. Formować okragłe kotleciki, obtoczyć w pozostałej bułce i smazyć na złoto. Na sos: 3/4 szkl. śmietany 18% ser gorgonzoli - opakowanie szczypiorek 1 łyżka majonezu - ja użyłam Majonez czosnkowy Kętrzyński    Śmietanę podgrzać na patelni, dodać pokruszony ser - roztapiać. Do masy serowej wsypać

kolorowotorcikowo
Serowy garnek 136

dwóch kostek, domowych bulionetek https://s9.pl/2020/01/02/domowe-bulionetki-kostki-rosolowe/ 2 kubki surowego makaronu świderki 5 trójkątnych serków topionych chohland śmietankowych 100 gram sera żółtego, u mnie gouda przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, przyprawa do mięsa mielonego, 2 łyżki bułki tartej 1 jajko olej do smażenia, mąka pszenna do obtoczenia pulpetów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: pora kroimy w półplasterki, cebulę kroimy w drobną(...)dodajemy go do pulpetów, całość zalewamy bulionem, gdy bulion zacznie się gotować, dodajemy surowy makaron, i gotujemy pod przykryciem 5 min co jakiś czas mieszając, po tym czasie dodajemy sery i dalej gotujemy pod przykryciem ok 4 minuty do momentu aż makaron będzie miękki, co jakiś czas mieszając, gdy makaron będzie miękki, wyłączamy gaz, doprawiamy całość solą i pieprzem, dodajemy

Blog kulinarny S9.PL
KRĄŻKI CEBULOWE Z MOZZARELLĄ 135

Krążki przygotowane z cebuli, nadziane mozzarellą, panierowane w mące, jajku oraz bułce tartej i smażone na głębokim oleju. Przekąska popularna w Stanach Zjednoczonych - bardzo smaczna i tania, choć kaloryczna. Przygotowanie  takich krążków w domu jest niezwykle proste! Złociste i chrupiąca krążki cebulowe świetnie smakują na ciepło, podane z różnymi sosami. Można podać je samo jako przekąska np. do piwa(...)obiadowych. Składniki: 3 duże cebule 1 kula mozzarelli 4 jajka około 3/4 szklanki mąki pszennej  około 1 i 1/2 szklanki bułki tartej około 500 ml oleju rzepakowego lub więcej (zależy o wielości patelni) sól, pieprz Wykonanie: Ser mozzarella odsączamy z wody i kroimy w słupki o grubości około 1 cm. Cebule obieramy i kroimy w plasterki o grubości około

Kuchnia MagdaLeny
KRĄŻKI CEBULOWE Z MOZZARELLĄ 135

Krążki przygotowane z cebuli, nadziane mozzarellą, panierowane w mące, jajku oraz bułce tartej i smażone na głębokim oleju. Przekąska popularna w Stanach Zjednoczonych - bardzo smaczna i tania, choć kaloryczna. Przygotowanie  takich krążków w domu jest niezwykle proste! Złociste i chrupiąca krążki cebulowe świetnie smakują na ciepło, podane z różnymi sosami. Można podać je samo jako przekąska np. do piwa(...)obiadowych. Składniki: 3 duże cebule 1 kula mozzarelli 4 jajka około 3/4 szklanki mąki pszennej  około 1 i 1/2 szklanki bułki tartej około 500 ml oleju rzepakowego lub więcej (zależy o wielości patelni) sól, pieprz Wykonanie: Ser mozzarella odsączamy z wody i kroimy w słupki o grubości około 1 cm. Cebule obieramy i kroimy w plasterki o grubości około

Kuchnia MagdaLeny
Suflet serowy 186

smakował wybornie - szczególnie w takim towarzystwie :-) 2 łyżki miękkiego masła do posmarowania foremek 4 łyżki bułki tartej 3-4 białka szczypta soli kilka kropel soku z cytryny Baza sosu: 3 żółtka 1 łyżka musztardy sarepskiej lub dijon 250 ml mleka 10 dag twardego, utartego sera Baza: Do miski z żółtkami dodać musztardę, ostrą paprykę  i gałkę muszkatołową oraz sól(...)masa zgęstnieje a na powierzchni pojawią się pęcherzyki.Wsypać ser, ewentualnie doprawić i wymieszać. Należy pamiętać, że po dodaniu białek masa stanie się bardziej delikatna. Przykryć dokładnie folią aluminiową docisnąć do masy. Wstawić do lodówki. Wyjąć dopiero jak ostygnie.  Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Natłuścić kokilki miękkim masłem, wysypać bułką, równo pokryć nią foremki.  Ubić białko z solą

Humanistka w kuchni
Grzanki z filetem z makreli i szpinakiem 186

rowerowej. Wszędzie! Dzisiaj wersja raczej do wykonania w domu. Składniki: pieczywo typu włoskiego szpinak czosnek ostra papryczka por wędzona makrela ser edamski suszone pomidory z zalewy sól, pieprz oliwa z oliwek Wykonanie: Pieczywo kroicie na kawałki (bochenki na kromki, bułki na połówki). Na patelni rozgrzewacie oliwę z oliwek. Czosnek i papryczkę kroicie w drobną kostkę. Wrzucacie na patelnię i podsmażacie

GRUBY WAŁEK
Żarcie na kółkach| Start sezonu 2016 120

niestety, nie był to jeden z burgerów, o których będę pamiętać do końca życia, a szkoda. Jedyne co mi smakowało to… ser i bekon, jak mówi nazwa Popracowałabym tutaj szczególnie nad mięsem, aby było aromatyczne, soczyste. Bułka była zdecydowanie za sucha. Dodatkowo, nikt się nie pytał jak wysmażyć wołowinę. Jednak plusem była miła obsługa. Urban Burrito Burrito z wołowiną(...)Easy Rider Bardzo miłe zaskoczenie. Foodtruck wyglądał niepozornie, jednak kryła się w nim prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Wybrałam Quesadille z łopatką wieprzową, cebulą, BBQ, grillowaną papryką, ananasem, 3 rodzajami sera oraz 3 salsami. Wszystkie składniki tworzyły jedną, smaczną całość. Sposób podania zasługuje na duuuży plus, nie dość, że się pięknie komponuje to jest praktyczne – nie zalejemy się jedząc quesadille

Kuchnia Bazylii
Tartaletki z boczkiem i jajkiem 147

domowego ciasta półkruchego - ja przechowuje je zwykle w zamrażarce i odmrażam przed samym użyciem 2 grubsze plastry boczku kilka kawałków sera feta 1/2 cebuli - małej; wymaga podsmażenia 2 jajka sól, pieprz - do smaku Foremki wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Wylepić je ciastem półkruchym. Wstawić do nagrzanego do 200C piekarnika i podpiekać ok 10 minut do lekkiego zarumienienia. Po wyjęciu

Grunt to przepis!
PULPETY Z INDYKA Z MOZZARELLĄ W SOSIE PIECZARKOWYM 205

Delikatne pulpety, ciągnący ser w środku, sos pieczarkowy ze świeżym koperkiem - takie zestawienie  zadowoli chyba najbardziej wymagających. Przygotowuję ich zawsze sporo, żeby mieć obiad na 2 dni z głowy, bo wszyscy je bardzo lubimy :) Składniki:500 g mięsa mielonego (u mnie z piersi indyka)2 łyżki bułki tartej1 jajkoliść laurowyziele angielskie250 g pieczarek1  cebula2 łyżki mąkisól, pieprzsłodka

Walijskie Pichcenie
Kotlety z cukinii z twardym serem 157

cukinii, której wciąż sporo w ogródku. Tym razem przygotowałam ją z dodatkiem twardego sera dojrzewającego grana padano. A ponieważ mieszkanie pachnie mi świeżo zbieraną kozieradką, dodałam ją do przyprawienia kotletów. Składniki : młoda cukinia (ilość zależna od apetytu i liczby porcji) grana padano (można użyć polskiego bursztynu) bułka tarta jajko sól pieprz ziołowy mielona kozieradka olej do smażenia Cukinię ze skórą(...)starty grana padano, zostawiając wolny brzeg wokół. Przykrywać innym plastrem cukinii. Tak przygotowany kotlet obtaczać w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Podawać gorące np. z pomidorami z czerwoną cebulą posypanymi solą morską. Dodatek sera-niespodzianki w środku może sprawić, że po takie kotlety chętnie sięgną dzieci. Jeśli pozwolicie im na usypywanie serowych stożków

Weekendy w domu i ogrodzie
Banalnie prosta francuska zupa cebulowa z grzankami home-made i serem! MMNIIIAAAMM!!!! 332

łyżeczki suszonego tymianku, ziół prowansalskich, oregano, majeranku świeżo zmielony pieprz (u mnie kolorowy) 1 niepełna łyżka masła klarowanego 2 bułki kajzerki (aby było zdrowiej, mogą oczywiście też być grahamki)   10 dkg wyrazistego tartego żółtego sera (u mnie Królewski) 1. Cebulę kroimy na większe kawałki. Podsmażamy na maśle klarowanym do zarumienienia. 2. Podsmażoną cebulę wrzucamy do garnka. Dodajemy kostki bulionowe

Restauracyjka Literacka
Hamburgery wołowe z frytkami 166

przejęłam się faktem, że akurat skończyły mi się hamurgerowe bułki . Bułki śniadaniowe mogą z powodzeniem zastąpić hamburgerowe. Hamburgery wołowe Składniki: 4 hamburgery 450 g wołowiny z karczka, 15% tłuszczu 1 łyżka utartej cebuli 1 łyżeczka przyprawy do grilla sól i czarny pieprz do smaku 4 plastry sera cheddar Dodatki sałata lodowa pomidor cebula sos chili, tutaj przepis 4 cienkie paski(...)uformuj 4 okrągłe hamburgery. Grilluj na rozgrzanej patelni grillowej lub na grillu, 2 minuty po każdej stronie. Ułóż plastry sera na upieczonej stronie, aby się lekko roztopiły. Zrumień boczek. Pokrój cienko sałatę i cebulę. Pokrój pomidor na 4 plastry. Przekrój bułki na pół. Napełnij bułki dodatkami. Polej sosem. Na każdej ułóż mięso. Podaj hamburgery z frytkami z piekarnika. Ziemniaczane frytki

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania