bułki z serem - 3510 przepisów (strona:119/234)

Grecka uczta- kofty z feta i tzatziki | Wielki test !!! Aż 7 obiadów za 100zł. "Moje Smaki Życia" 182

Kraina Mięsa 1 bułka z pełnego ziarna (w gazecie jest to bułka tarta) 1 łyżka przyprawy do kurczaka Prymat 6 ząbków czosnku 3 ogórki gruntowe 3 łyżki jogurtu greckiego Tolonis 3 łyżki oliwy z oliwek (gazetka zaleca olej rzepakowy) cebula 1/3 sera sałatkowego feta Luxmilk sól i pieprz do smaku świeże oregano (dodałam dodatkowo) 1 jajko(...)minut, góra i dół).  Mięso mieszamy z utartą na tarce bułką, przyprawą do kurczaka, posiekaną 1/4 cebuli, odrobiną posiekanej natki, dodajemy także 1 jajko. Lepimy kulki i z nich formujemy takie rurki grube :) nabijamy na patyczki szaszłykowe. Smażymy aż mięsko stanie się chrupiące.  Ser kroimy na paski lub plastry, dodajemy świeże oregano i cebulkę. Do jogurtu dodajemy natkę

ClauditteMissCooking
Polskie " caprese" 145

przygotowań zostanie Wam kawałeczek buraka :) Składniki: - 2 opakowania sera typu mozarella - 1 mały ugotowany burak - olej lniany, sól, pieprz, majeranek lub bazylia do smaku Na początek , ubrana w rękawiczki kroję buraka w plastry. To samo robię z serem. Wszsytsko razem układam naprzemiennie. Polewam oliwą, przyprawiam. Podaję z grzankami lub plastrami bułki paryskiej

Kuchnia Pełna Emocji
Domowe zapiekanki z farszem cebulowo-pieczarkowym (zapiekanki z bagietki) 176

Pomysł na wykorzystanie lekko czerstwego pieczywa (bagietek, bułek czy chleba) - domowe zapiekanki nadziane farszem cebulowo-pieczarkowym i posypane startym serem mozzarella ♥ Pomysł na proste, szybkie i tanie danie na ciepło.  Składniki na porcję dla 2 osób: 1 bagietka (może być z dnia poprzedniego) 0,4 kg pieczarek 1 duża cebula 200 g startego sera mozzarella sól, pieprz 1 łyżka

Ugotować
Pszenne bułki cebulowe 155

żaden inny. Ale wracając do tych bułek... Przepis okazał się strzałem w dziesiątkę, nic nie trzeba było dopracowywać. Pierwsze podejście i sukces. Bułki mają przyjemny cebulowy aromat i delikatny posmak, są idealne do kanapek z serem czy wędliną. »»» CZYTAJ DALEJ

Marder&Marder Manufacture
Drobiowe kieszonki nadziewane chorizo i porami 169

Czas całkowity 45 min Składniki 4 filety z kurczaka pieprz czarny sól Nadzienie 100 g chorizo 2 średnie pory 1 szalotka 4 plasterki sera cheddar 2-3 łyżki masła pieprz biały Panierka 1 jajko 1/2 szklanki bułki tartej Dodatkowo oliwa do smażenia Instrukcje Filety kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Przy pomocy ostrego noża nacinamy każdy filet wzdłuż

Wędrówki po kuchni
Soczysty kurczak z suszonymi pomidorami i mozzarellą 177

niezapomnianym smakiem. Soczysty kurczak z suszonymi pomidorami i mozzarellą. Składniki: - 2 piersi z kurczaka ok. 400g - rosół z kury Knorr - 1 szt sera mozzarella - 100 g suszonych pomidorów - 3 yżki oliwy z oliwek - 1 łyżeczka bułki tartej Przygotowanie: Jedną kostkę rosołową Knorr rozcieramy z 3 łyżkami oliwy z oliwek. Tak przygotowana marynata sprawi, że mięso będzie soczyste. Nacieramy nią kurczaka

Kulinarne życie
Dwa proste pomysły na "kupne" śledzie w sosie musztardowym 230

się składników. Jeśli zostanie nam trochę sałatki a nie będziemy mieli już na nią ochotę, to możemy zrobić sobie z niej zapiekanki. Na bułkę lub chlebek nakładamy pozostałą sałatkę, a na nią ścieramy lub dajemy paski sera. Zapiekamy w 190 stopniach 5-10 min. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Zapiekanka klasyczna jak w budce 215

Składniki: Na 4 zapiekanki 1 długa bagietka lub bułki paluchy 350-500 g 4 łyżki masła koło 300 g startego żółtego sera keczup przyprawy ew.Śmietanka kremówka 1/4 szklanki Wykonanie: Bagietkę przekrajmy tak by powstały 4 części. Smarujemy cienko masłem . Pieczarki kroimy w półplasterki. Masło topimy, podsmażamy pieczarki Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni - najlepiej termoobieg+grill lub  sam grill

Od kuchni czyli o wszystkim po trochę
Portobello faszerowane quinoa 247

Podsmażyć razem z posiekanymi ogonkami. Dołożyć czerwoną paprykę pokrojoną w drobną kostkę, przesmazyć razem kilka minut quinoa wymieszać z zawartością patelni. Dodać pokruszony ser feta. Doprawić pieprzem, ewentualnie skorygować ilość soli nadzieniem napełnić kapelusze grzybów. Posypać bułką tartą, ułożyć na każdym kapeluszu wiórki masła i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200`C. Piec 20 minut. Podawać gorące posypane natką zielonej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Mleczne grzanki z parmezanem pod jajem sadzonym z sosem paprykowym. 259

mielona Rozgrzewamy dużą patelnię. Nie używam tłuszczu, ale jeżeli nie macie takiej patelni, która na to pozwala, użyjcie masła, będzie jeszcze smaczniejsze. Kromki bułki smarujemy mlekiem, posypujemy parmezanem z jednej strony, dociskamy i wrzucamy na patelnię serem do dołu. Z góry również posypujemy parmezanem i przewracamy na drugą stronę. Smażymy każdą do zrumienienia. Na patelnie wbijamy jajo, solimy, pieprzymy

BaRepas
Grünkern-Burger,kotleciki z zielonego orkiszu 232

Grünkern,czyli zielony orkisz to ziarno zbierane w fazie dojrzalosci mlecznej.Posiada juz wszystkie skladniki odzywcze,a jeszcze niewiele skrobii,co z pewnoscia zainteresuje wszystkie osoby dbajace

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
"Zawijaki" - drożdżówki z serem (pyszne na drugie śniadanie) 222

kulki. Kładziemy na stolnice i rozwałkowujemy na nieduży prostokąt (zależy jak duże chcecie mieć bułeczki) i przecinamy go wzdłuż. Na jedną część kładziemy ser, a drugim nakrywamy. Zawijamy w ósemkę. I tak aż wyczerpiemy zapas ciasta. Bułki układamy na blachę. I odstawiamy, aby wyrosły.Piekarnik nastawiamy na 200 stopni.Nasze wyrośnięte bułeczki smarujemy rozbełtanym białkiem i wkładamy do piekarnika.Pieczemy ok.25 minut

Moje pyszne gotowanie
Bułeczki orzechowe 221

temperaturze 200 stopni przez 20-30 minut. Ja swoje piekłam w temperaturze 190 przez 20 minut. Wyszły lekko zrumienione i równomiernie wyrośnięte. Orzechowe bułki doskonale smakują zarówno z dodatkami słodkimi (miody, twarożki) jak i słonymi (wędlina, sery).Ten przepis wrzucam na listę moich ulubionych wypieków :) Spróbujcie sami, a na pewno zachwycicie się :)Smacznego!Wpis został opublikowany również

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sałatka z serem camembert 1458

pomidora1/4 czerwonej cebulipół papryki czerwonejser camembertjajkobułka tartaolej do smażenia Sos do sałatki:3 łyżki olejułyżka soku z cytrynyłyżeczka mioduząbek czosnkupieprz czarny, sól Ser obtaczamy w roztrzepanym jajku z dodatkiem soli i pieprzu, a następnie w bułce tartej. Takie obtaczanie powtarzamy 3 razy. Smażymy ze wszystkich stron na rumiano.Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, pomidora, cebulę i paprykę kroimy

Czerwona Porzeczka
Zapiekane cebule z farszem z tuńczyka 237

sprawdzi się jako ciepła przystawka. Na pewno zaskoczy i zachwyci wszystkich :) Składniki: 4 duże cebule puszka tuńczyka w oleju 2 jajka czarne oliwki ser żółty, ok 15 dag oregano i tymianek suszone pomidory oliwa, sól, pieprz (bułka tarta, kapary) Wykonanie: Cebulę obieramy z łupinek, wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy min. 20 minut. Po tym czasie przekładamy na sitko

Taste Of My Day