bułki z serem - 3510 przepisów (strona:111/234)

KOPYTKA RUSKIE Z TYMIANKIEM 120

Kopytka to popularne danie kuchni polskiej. Są to kluski przygotowane z ugotowanych ziemniaków z dodatkiem mąki, jajka oraz soli i ugotowane we wrzącej wodzie. Taki jest

Kuchnia MagdaLeny
zupa dyniowa z klopsikami 88

bułki tartej sól, pieprz bułka tarta do obtoczenia klopsików tłuszcz do smażenia wykonanie: Cebulę drobno siekamy, podsmażamy na tłuszczu do zeszklenia pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Do mięsa dodajemy podsmażoną cebulę z czosnkiem, 3 łyżki bułki tartej, sól oraz pieprz i mieszamy dłonią. Zwilżonymi dłońmi formujemy z mięsa klopsiki wielkości niedużych orzechów włoskich, obtaczamy w tartej bułce(...)smażymy na tłuszczu. dodatkowo do podania: śmietana starty ser żółty Gotową zupę podajemy z klopsikami, kleksem śmietany oraz startym serem żółtym

Domowy Smak Jedzenia
MIELONE KOTLETY ASI 156

Nawet mojej znajomej ogromnie smakowały :)Polecam do zrobienia :). 0.5 kg.mięsa mielonego wieprzowina - wołowego 1 ogórek kiszony lub duży konserwowy 10 dag.žółtego sera - pokroić w drobną kostkę 2 Ząbki przeciśnięte czosnku 1 bułka kajzerka namoczoną w mleku i odciśnięta 1 czerwona papryka - pokroić w kostkę sól,pieprz przyprawa uniwersalna pieprz cajune mielona papryka czerwona ********************************************** Mięso wymieszać z papryką

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
schabowy z pieczarkami i żółtym serem 150

składniki: 6 porcji schabu ok. 300 g pieczarek 100 g sera żółtego 1 cebula 1 łyżka masła sól, pieprz jajka bułka tarta tłuszcz do smażenia wykonanie: Pieczarki oczyszczamy, myjemy. Kroimy je w półplasterki, przekładamy na patelnię z masłem. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę i całość podsmażamy. Kotlety schabowe rozbijamy dość cienko. Oprószamy solą oraz pieprzem. Na środku każdego kotleta kładziemy

Domowy Smak Jedzenia
Teatr pod gołym niebem. I letnie drożdżówki z morelami 126

Na początek lipca czekam bardzo niecierpliwie. Czasy szkolnych wakacji już co prawda dawno minęły, a o urlopie ciągle jeszcze tylko marzę, ale w ostatnich latach C

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Domowe płatki drożdżowe 198

drożdżowe to wspaniały produkt, który posiada nie tylko walory smakowe, ale też odżywcze. Posiadają wiele minerałów, aminokwasów i witamin. Te niewielkie płatki przypominające tartą bułkę zna chyba każdy weganin. Są niezastąpione w przepisach na ser wegański, można je dodawać do tofucznicy lub posypywać nimi warzywa. Niestety jest to jeden z produktów, który jest ciężko dostępny nawet większych miastach. Zazwyczaj można

wegujemy
Kotlety siekane z pieczarkami i serem 99

zapraszam tutaj W tej kategorii znajdziecie najwięcej przepisów. Składniki 2 pojedyncze piersi z kurczaka 2 jajka 5 średnich pieczarek 4 łyżki startego żółtego sera 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1/4 łyżeczki kurkumy sól pieprz bułka tarta do panierowania masło klarowane do smażenia Mięso posiekać drobno nożem, a następnie dodać pieczarki starte na tarce o grubych oczkach. Włożyć pozostałe składniki i dokładnie

O kuchni z uczuciem
Sernik czeski 216

Wszystkie składniki przełożyć do miski i wymieszać drewnianą łyżką, po czym miksować około 3 min.na najwyższych obrotach. Ciasto przelać na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą formę o wym. 23x33cm. Masa serowa:   600g białego sera,  135g masła lub margaryny,  4 jajka,  2/3 szklanki cukru,  łyżka cukru waniliowego,  3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej, pomarańcza. Ser utrzeć

Z miłości do słodkości
Kebab drobiowy z wędzoną mozzarellą 149

majonezem i doprawić do smaku. Bułkę przekroić na 4 części i przeciąć tak, aby powstały kieszonki. Podgrzać w piekarniku. Mięso wymieszać z sosem. Do bułek wkładać farsz w kolejności wg uznania (najlepiej zacząć od sera, aby się rozpuścił). Całość posypać prażoną cebulką i polać ketchupem

Di gotuje
Kotlety ziemniaczane z serem żółtym 200

Kotlety ziemniaczane z serem i ogórkami chilli Składniki: kotlety: - gotowane ziemniaki (mogą być wczorajsze) - żółty ser - mąka pszenna - 1 jajko - sól, mielony pieprz czarny dodatki: - bułka tarta - olej rzepakowy do smażenia - ogórki konserwowe chilli - ketchup Przygotowanie: Ziemniaki duszę jeszcze raz. Łączę ze sobą wszystkie składniki na kotlety, dokładnie wyrabiam. Formułuję z masy kotlety przypominające schabowe. Obtaczam je w bułce tarte

Kuchnia co dnia
Dietetyczna babka czekoladowo-serowa 151

pianę z białek. Jeśli ciasto wyjdzie zbyt gęste, można dodać odrobinę mleka. Nadzienie serowe: Czekoladę rozpuścić (w kąpieli wodnej lub mikrofalówce), utrzeć razem z serem, cukrem, budyniem i jajkiem. Formę lekko natłuścić i oprószyć bułką tartą. Wyłożyć wszystkie boki ok. 1/3 ciasta. Wypełnić masą serową i pokryć pozostałym ciastem. Piec przez ok. 50 minut do tzw. ,,suchego patyczka

Kuchnia Ellie
PIEROGI ZE SZPINAKIEM I FETĄ. 216

Kuchnia Polska; farsz własny;/ ciasto: 500g mąki 1 jajko gorąca woda 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju farsz: 400g szpinaku (u mnie mrożony) 150g sera typu feta 2 ząbki czosnku 1 cebula 2 łyżki bułki tartej 2-3 łyżki oleju  Ciasto: Do mąki z solą dodaję około 0,3-0,5 szklanki gorącej wody i olej, mieszam. Wbijam następnie

W kuchni Karmel-itki
X AKCJA piekarnie w twoim mieście 162

znajduję się przy ulicy Żagańskiej, ale ja odwiedzam sklep przy ulicy Buczka. Obsługa na sześć. Wyroby na sześć z plusem. Tym razem padło na bułki z sezamem za 70groszy oraz do kawy racuch z serem za złotówkę. Piekarnia jedna z tańszych w mieście, Będę tam zaglądać na pewno. Wszystko świeże i smakuje. Takie uwielbiam

Magiczne Życie Marty
C - Drobiowe sakiewki z mozarellą i suszonymi pomidorami 170

przestrzeni. Wracam i nadrabiam zaległości:)Na smaczny początek - drobiowe sakiewki z mozarellą i suszonymi pomidorami: Składniki: podwójny filet z kurczaka suszone pomidory z zalewy ser mozarella kapary (opcjonalnie) czosnek sól, pieprz do smaku jajko + bułka tarta Podwójny filet podzielić na dwie porcje, odciąć drobne kawałki, pozostałe rozbić na cieńsze płaty. Wysmarować zalewą z suszonych pomidorów, natrzeć

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Pieczeń z fetą i suszonymi pomidorami 117

masy dolewać porcjami bulion i cały czas wyrabiać. Gotową masę wstawić do lodówki na 1 godzinkę. Przygotować prostokątną foremkę, natłuścić margaryną i posypać tartą bułką. Do foremki włożyć połowę mięsnej masy i ładnie wyrównać. Ser feta pokroić w paski i ułożyć na wierzchu. Ja ułożyłam trzy paski. Wyłożyć drugą część masy, delikatnie dociskać łyżką aby masa powchodziła między fetę

Monia miesza i gotuje
Klopsiki zapiekane z makaronem w sosie pomidorowym 430

pomidorowego 1 puszka pomidorów (400 g) ½ szklanki mleka zagęszczonego 2 ząbki czosnku 1 sól i pieprz Dodatkowo 400 g pełnoziarnistego makaronu świderki 90 g sera mozzarella (twardszy rodzaj bez zalewy) Mięso przełożyć do dużej miski. Bułkę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody. Gdy napęcznieje odcisnąć, dodać do mięsa. Dobrze wyrobić z ziołami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Dodać(...)będzie przechowywane dłużej, lepiej je przykryć, żeby za bardzo nie obeschło. W międzyczasie ugotować makaron nieco krócej niż al dente. Przy odcedzaniu zachować ok. 1/2 szklanki wody z gotowania. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odstawić na bok. Cebulę i czosnek obrać, osobno posiekać. Marchewkę obrać i umyć, pokroić w półplasterki lub zetrzeć na tarce. Seler naciowy opłukać, pokroić

Pełny talerz
Sernik z ananasami 127

szklanka mąki ziemniaczanej ½ szklanki cukru pudru 150 g masła lub margaryny 2 jaja ½ łyżeczki soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania blachy. 1 cukier waniliowy Składniki na masę serową: 1 kg białego sera, trzykrotnie zmielonego 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 2   i 1/3 szklanki cukru pudru 2 szklanki śmietanki kremówki 30 % 8 jaj Szczypta(...)łyżki masła lub margaryny 3 łyżki kakao 1 szklanka cukru pudru Sposób wykonania ciasta: Z podanych składników zagnieść   ciasto a następnie równomiernie rozprowadzić na wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą blaszce. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 12 – 15 minut w temperaturze 180 stopni. Przygotować masę serową: Ananasy odsączyć z soku i pokroić w kostkę W jednym naczyniu

Na słodko lub wytrawnie
Sernik z rodzynkami na kruchym spodzie 337

mąki pszennej1 jajko1 łyżka kwaśnej śmietanykostka masła1,1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżka cukru pudruMasa serowa:1 kg białego sera dwukrotnie zmielonego100 g masła250 g cukru pudru7 jaj2 łyżki mąki ziemniaczanej lub torebka budyniu śmietankowego1 op. cukru waniliowego1 łyżka bułki tartejstarta skórka z jednej cytrynypół szklanki namoczonych w wodzie rodzynekWYKONANIEMargarynę z mąką i proszkiem  siekamy. Dodajemy pozostałe składniki, zagniatamy(...)składników dodajemy porcjami zmielony ser. Ścieramy skórkę z cytryny- wcześniej sparzamy cytrynę wrzątkiem. Rodzynki obtaczamy lekko w mące i dodajemy do sera.Następnie wlewamy  pianę z białek i delikatnie mieszamy z masą serową.Kruche ciasto (3/4) ścieramy na tarce o grubych oczkach na spód formy wyłożonej papierem do pieczenia. Boki posypujemy bułką tartą. Na ciasto kruche

W kuchennym oknie Ewy
Filety drobiowe z serem i kurkami 204

Filety drobiowe z serem i kurkami  SKŁADNIKI: Filety z kurczaka podwójne - 2 szt kurki leśne - 400 g ser żółty -4 plastry cebula -1 szt sól i pieprz jajka -2 szt mąka -2 łyżki bułka tarta tłuszcz do smażenia koperek świeży -2 łyżki PRZYGOTOWANIE: Filety z kurczaka przekroić na pół, aby z dwóch filetów były 4 kotlety. Lekko mięso pobić(...)jeszcze poddusić. Jajka roztrzepać widelcem z solą i pieprzem. Filety obtaczać w mące, jajku i tartej bułce. Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć kotlety z jednej strony na złoty kolor. Usmażonego kotleta przewrócić na drugą stronę. Na usmażoną część kotleta nałożyć kurki, przykryć plastrem sera, przykryć patelnię i na wolnym ogniu smażyć do rozpuszczenia się sera. Tak postąpić z resztą kotletów

Kuchnia Danusi
Mielony na gnieździe 129

ostrą, pomidorem i bazylią 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżka oleju rzepakowego sól, pieprz do smaku 1 jajko 2 czubate łyżki bułki tartej 2 płaskie łyżki mąki pszennej szczypta chili 1/2 płaskiej łyżeczki kolendry suszonej 20 dkg sera żółtego w kawałku (np Gouda) 1/2 mielonej ostrej papryki Dodatkowo: 4 łyżki mąki do obtoczenia kotlecików olej do obsmażenia(...)mięsa mielonego. Wbijamy jajko, dodajemy mąkę oraz bułkę, a także doprawiamy solą, pieprzem, szczyptą chili, kolendrą i bazylią. Formujemy tyle okrągłych kotlecików ile mamy gniazd. Obtaczamy w mące i smażymy na małym ogniu z dwóch stron.   3. Obsmażone kotlety układamy na każdym gnieździe i posypujemy startym żółtym serem oraz oprószamy ostrą papryką. Wstawiamy do nagrzanego do 180st

Kuchnia w czekoladzie
Drożdżówki z serem i jagodami 140

Dough for Everything ”, które ostatnio namiętnie testuję w kuchni, robię z niego prawie codziennie jakieś wypieki, czy to rogale z makiem , czy bułki . Samo ciasto jest łatwe, proste i przyjemne do wyrabiania, a formowanie drożdżówek z serem to pikuś, o jedzeniu ich nie wspomnę… Polecam! Już jest ostatni dzwonek, aby nazbierać lub kupić jagody, później pozostaną Wam tylko mrożone

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Moje Zapiekanki Z Pieczarkami Od Podstaw 88

okazje. Oczywiście możecie zmieniać ich smak dodając lub odejmując poszczególne składniki lub np. pominąć sos pomidorowy. Składniki na 3 zapiekanki Zaczyn na bułki: 12 g drożdży świeżych około 3/4 szkl wody 1/2 łyżeczki cukru Ciasto na bułki: 2 szkl mąki pszennej szczypta cukru 3/4 płaskiej łyżeczki soli 3 łyżki oliwy  Sos na spód zapiekanek: 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego papryka(...)długość 30 cm i wałkujemy i zawijamy według schematu znów wałkując i robiąc wgłębienie wałkiem. Gotową bułkę odkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Uformowane bułki odstawiamy na 10 minut aby się napuszyły lekko. Następnie smarujemy sosem i (możemy na spód wyłożyć trochę sera, ale nie musimy ! ) wykładamy pieczarki. Na koniec posypujemy serem. Pieczemy w 200-190 stopniach przez

Gotowanie...to proste !
Tiropsomo- greckie bułeczki z fetą 145

soli 1 łyżeczka suchych drożdży 5 łyżek ciepłej wody 1 łyżka miodu 4 łyżki oliwy 120 ml ciepłego mleka Dodatkowo: 270 g sera feta suszone pomidory, oliwki (opcjonalnie) oregano, ulubione zioła 1 łyżka masła, stopionego (do posmarowania bułek) 1 żółtko wymieszane z 1 łyżeczką wody do posmarowania bułek sezam do posypania Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto przełożyć do dużej(...)plasterki sera feta i ewentualnie inne dodatki (oliwki, zioła, suszone pomidory). Brzegi ciasta zlepić do środka (jak pieroga), a następnie zwinąć w "ślimaczka". Bułeczki ułożyć w sporych odległościach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować je stopionym masłem, przykryć ściereczką i odstawić do napuszenia na ok. 40 minut. Pod koniec tego czasu rozgrzać piekarnik do 180 st.C. Bułki wysmarować żółtkiem

Nastoletnie Wypiekanie
Cukiniowy pasztet 100

mnie dużo cukinii 2-3 duże cebule, drobno posiekane---zeszklone na oleju 1,5 szkl bułki tartej--u mnie po pół szklanki bułki tartej ,kaszy kukurydzianej i otręb owsianych 4 jajka całe 20 dkg sera żółtego, również startego na grubych oczkach--u mnie bez sera i trzymało się dobrze 3/4 szkl oleju---u mnie 3 łyżki oleju spora garść pestek(...)świeży Zetrzec cukinie i posolić ,jak puści sok odcedzić..Ubić bialka i do nich dodać żółtka.Następnie dodac reszte skladników Po wymieszaniu proponuję poczekać z 15 minut, aż napęcznieje bułka tarta..Foremke wysmarowac tłuszczem ,wysypac otrębami . Piec ok godziny w temperaturze 180 stopni. Masa podczas pieczenia powinna urosnąć. i uwaga, niebezpiecznie apetycznie pachnie! Smacznego

w mojej kuchni
Schabowe na bogato. 146

wieprzowych) 20 dag. parzonej wędzonej szynki lub boczku 1-2 cebule pokrojone w piórka 10cm. białej części pora pokrojonego w krążki 10 dag. sera tartego na grubych oczkach lub krojonego w kostkę 2-3 rozkłóconego jajka bułka tarta mąka masło klarowane przyprawa do wieprzowiny przyprawa włoska lub inne wg. upodobań WYKONANIE: kotlety maczamy w mące-rozkłóconym jajku-bułce tartej, smażymy

Kuchnia Beaty
Klasyczny cheesburger 153

omen, będzie klops. Ważna rzecz: smażymy na SUCHEJ patelni. Antrykot jest tłusty, więcej tłuszczu mu nie potrzeba. Zaczynamy zatem od klasycznego cheesburgera: bułki hamburgerowe naturalne (z TEGO przepisu) 150 g mielonego antrykotu na osobę 2 pasterki sera cheddar na osobę sałata lodowa cebula keczup (z TEGO przepisu) majonez (z TEGO przepisu) sól, świeżo zmielony pieprz Sałatę kroimy w cienkie paski

Marder&Marder Manufacture
Klopsiki zapiekane z makaronem 129

śmietana 12%, 2 łyżki majonez, 2 łyżki mąka pszenna, 2 łyżki przecier pomidorowy, 2 łyżeczki sól, pieprz, czosnek granulowany, bazylia ser żółty, 100g Przygotowanie Gniazda makaronowe układamy w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce do pieczenia. Mięso mielone mieszamy z bułką tartą, jajkiem posiekaną drobno cebulą i czosnkiem. Doprawiamy do smaku. Formujemy 10 do 15 klopsików (w zależności od tego(...)kulce lekko dociskając. W osobnym naczyniu mieszamy obie śmietany, wodę, majonez, przecier pomidorowy, mąkę, doprawiamy. Zalewamy sosem klopsiki. Zalewy musi być tyle, żeby makaron był przykryty. Wierzch posypujemy startym serem. Całość przykrywamy pokrywą lub folią aluminiową, wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180-200st. Pieczemy pod przykryciem około 1 godzinę. Po tym czasie odkrywamy i zapiekamy tak długo

Gotowanie moimi oczami