Pasztet w wersji bezmięsnej. Delikatny, kremowy i pyszny. Idealny na ciepło i na zimno. Zachwyci nawet smakoszy mięsa.Spróbujcie sami!Składniki:10 jaj ugotowanych na twardo;2 surowe jaja;400 g pieczarek;Duża cebula;1/2 puszki groszku konserwowego;Pęczek szczypiorku;100 g żółtego sera;4 płaskie łyżki jogurtu greckiego lub gęstej śmietany o zawartości tłuszczu 18%;4 płaskie łyżki majonezu;Sól;Pieprz;Olej/oliwa;Margaryna i bułka tarta do wysmarowania keksówki.Sposób przygotowania:Ugotowane na twardo jajka zetrzeć... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...