Mięso mielone przekładamy do miski.Wsypujemy bułkę tarta i wlewamy śmietankę.Posiekaną natkę pietruszki dodajemy do mięsa.Wbijamy jajko i przyprawiamy sola i pieprzem.Dobrze wyrabiamy masę mięsną.Cukinie i ser feta pokrój w kostkę.Dodaj do mięsa i jeszcze raz wszystko wymieszaj.Uformuj małe okrągłe kotleciki.Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oliwy i układamy kotleciki.Smażymy z każdej strony, aż będą rumiane.Posiekaną cebulę
Kredowe MenuOgórek kroimy w cienkie paski Płat mięsa rozkładamy na desce, lekko solimy, posypujemy pieprzem i układamy przesmażoną cebulę, paprykę i ogórek, ewentualnie małą kosteczkę sera. Ja dałam odrobinę masła Zwijamy płat, obtaczamy w tartej bułce, roztrzepanym jajku, ponownie w bułce ( można pomóc sobie spinając roladki wykałaczką ) Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron, jeśli dewolaje są dość grube, po usmażeniu
Proste Potrawyuważnie. Mimo to ciasto to jest warte tego zachodu. Składniki: Podkład: 8 jajek 25 dkg orzechów włoskich 20 dkg cukru 3 kopiaste łyżki bułki tartej sok z 1 cytryny szczypta imbiru szczypta soli Krem: 50 dkg sera mascarpone 200 ml śmietanki 30% 6 łyżek mleka 1 łyżka soku z cytryny 3 opakowania cukru waniliowego (48g) 3 łyżki startej czekolady Dodatkowo(...)dodać imbir, sól, sok z cytryny i bułkę tartą, ubijać jeszcze przez chwilę. Dodać orzechy i wymieszać. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Piec w temperaturze 180 o C przez około 40 minut. Gotowy podkład ostudzić. 2. Krem: Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier waniliowy. Ser mascarpone ubić z mlekiem i cytryną, dodać ubitą
Mama GotujeKrokiety ze szpinakiem Składniki : 15 dag mąki, 2 jajka, 3/4 szklanki mleka, 3/4 szklanki wody, 450 g mrożonego szpinaku, 2 ząbki czosnku, 10 dag sera żółtego, sól, pieprz, smalec (lub inny tłuszcz do smażenia), olej. Wykonanie: Jedno jajko musimy roztrzepać z mlekiem oraz wodą i stopniowo dodajemy mąkę i szczyptę soli. Na rozgrzaną, posmarowaną tłuszczem patelnię wlewamy niewielką(...)garnka) i wrzucamy szpinak. Gotujemy na małym ogniu, często mieszaj ąc. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i 1 łyżeczkę bułki tartej. Całość dokładnie mieszamy . Na naleśnika nakładamy łyżkę szpinaku, posypujemy starty m żółtym serem i zawijamy w krokieta. Krokiet y maczamy w roztrzepanym jajku, obtaczamy w bu łce tartej i kładziemy na rozgrzaną pateln
paapilotkaaDevolay z masłem i serem(z puree ziemniaczane)Skłądniki:(na dwie porcje)Devolay:- 2 duże piersi z kurczaka- 2 paski sera żółtego (6cm-1cm.-1cm)- 2 paski masła (6cm-1cm-0,5cm)- jajko - bułka tarta - pieprz i sól Puree Ziemniaczane:- 4-5 ziemniaków-1 duża cebula - 2-3 łyżki śmietany - 2 łyżki masła(...)gdzieś na początku placka z jednej strony). Delikatnie zawijamy mięso tak aby masło i ser znajdowały się w środku mięsa , tak aby nie było widać "farszu". Jak się nie uda , nie denerwuj się , rozwiń placek i spróbuj jeszcze raz. Wysypać na talerzyk trochę bułki tartej , a na drugi talerz wbić jajko, roztrzepać je widelcem i odrobinę posolić. Zawinięte mięso
Gotuj Z Muzykądziś wzbogacony w szynkę i ser żółty. Składniki na 8 porcji: • 8 filetów z piersi kurczaka • 8 plastrów szynki • 8 plastrów żółtego sera • pół kostki masła • 2 łyżki posiekanej pietruszki • sól, pieprz, • mąka do obtoczenia • 4 jajka • bułka tarta • olej do smażenia + 1 łyżka masła Sposób wykonania: Pół kostki masła mieszamy z posiekaną pietruszką. Mięso rozcinamy na większe płaty, rozbijamy(...)pieprzem. Na tak przygotowane kotlety układamy plaster sera, następnie plaster szynki i smarujemy masłem z pietruszką. Zawijamy ciasno w roladkę, zawijając brzegi, by masło w czasie pieczenia nie wypłynęło. Dla pewności spinamy wykałaczkami. tak przygotowane devolaye obtaczamy w mące, następnie w rozkłóconych z solą, pieprzem jajkach i na końcu w bułce tartej. Smażymy na oleju z dodatkiem masła
Podróż w kulinariajajko 3 łyżki błyskawicznych płatków owsianych 3 łyżki mleka 2 łyżki tartego sera typu Parmezan nać pietruszkiPANIERKA1 jajko2 łyżki mlekaszczypta soli bułka tartaolej do smażenia SPOSÓB POSTEPOWANIAZmielić szynkę.Wymieszać w naczyniu zmieloną pierś drobiowa, jajko, zmielona szynkę, błyskawiczne płatki owsiane, 3 łyżki mleka, tarty
zielonacukinkaIdealnie nadaje się również jako dodatek do obiadu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krokiety ziemniaczane z brokułami – Składniki: 1kg ziemniaków 500g brokuła ok. 220g sera żółtego 3 jajka do masy ziemniaczanej + 3 jajka do panierowania ok. 100g bułki tartej do panierowania pieprz, sól do smaku szczypta słodkiej papryki w proszku suszona bazylia i oregano do smaku 2 ząbki czosnku (lub więcej(...)następnie zmielić lub ugnieść. Dodać jajka, starty ser, wymieszać. Brokuły podzielić na malutkie różyczki, zalać wrzątkiem, przykryć i odstawić na ok. 10-15 minut (by nieco zmiękły). Odcedzić, dodać je do masy ziemniaczanej. Doprawić do smaku przyprawami. Wydzielać porcje i rolować je na kształt krokietów. Następnie otoczyć w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażyć krokiety brokułowe na głębokim oleju
Kulinarne Przebojejeszcze podpiec-włożyłam go na około 10 minut do piekarnika. Na te 10 minut włożyłam również do piekarnika kawałki pokrojonej bułki. Posypałam je granulowanym czosnkiem,oregano,ziołami prowansalskimi i bazylią. Grzanki maczałam w rozpuszczonym serze... Smacznego
potrawyregionalnemąki pszennejdo panierowania bułka tarta i/lub sezamolej rzepakowy do smażeniakuskusPierś pokroić wzdłuż w nie za cienkie plastry i delikatnie roztłuc, oprószyć majerankiem. Ser feta pokroić w kawałki i zawinąć w mięso. Roladki panierować w jajku i bułce tartej lub sezamie (możne wymieszać bułkę z sezamem) i smażyć na złocisty kolor. Marchewkę ugotować i pokroić w kostkę. Na patelni rozpuścić margarynę
Monia miesza i gotujeNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Szklimy na rozgrzanym oleju (2 łyżki). Do mięsa dodajemy ser, jajko i zeszkloną cebulę, dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę razem z bułką tartą. Do smaku doprawiamy solą, papryką i pieprzem. Z masy formujemy kotleciki, smażymy na rumiano z obu stron. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy
R'n'G KitchenUwielbiam zapach ciasta drożdżowego!Uwielbiam smak ciasta drożdżowego!Nie mam co prawda do niego cierpliwości , więc niestety ZA RZADKO gości w mojej kuchni , ale jeśli już
Ostra na SłodkoCzas młodych ziemniaków, proponujemy faszerowane. Skorzystaliśmy z przepisu z najnowszego magazynu " Moje Gotowanie " Użyliśmy kozi ser z pleśnią "Bresse Bleu. Palce lizać Składniki 1 kg młodych ziemniaków 3 kozie serki z pleśnią kilka gałązek świeżego tymianku sól pieprz tarta bułka Przygotowanie Rozgrzałem piekarnik do 180 stopni C. Ziemniaki umyłem, osuszyłem (nie obieramy). Owinąłem każdy osobno(...)się miękkie odwinąłem ja z foli. Ściąłem górę, łyżką wydrążyłem pozostawiając ok. 5 mm miąższu. Wydrążone ziemniaki ugniotłem z kozim serem i listkami tymianku, lekko doprawiłem solą i pieprzem. Przygotowany farsz z powrotem włożyłem do wydrążonych łupinek. Posypałem bułką tartą i zapiekałem pod grillem ok. 7 minut
R'n'G Kitchenpszennej 20 g świeżych drożdży 100 ml mleka 1 jajko szczypta soli 3 łyżki cukru duża łyżka masła 1 żółtko 200 g sera białego 300 g dżemu jabłkowego tłuszcz do wysmarowania formy 1 łyżka bułki tartej PRZYGOTOWANIE: Drożdże rozmieszać w kubku z łyżką mąki, łyżką cukru i letnim mlekiem. Odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. W tym czasie roztopić(...)misce przykryte ściereczką. Ser biały rozdrobnić widelcem i wymieszać z dżemem jabłkowym. Po upływie godziny ciasto ponownie zagnieść i podzielić na mniejsze kawałki, u mnie było ich 12. Każdy kawałek rozwałkować lub uformować na dłoni, nałożyć łyżkę masy serowo - jabłkowej i zlepić zamykając farsz w środku. Układać luźno w tortownicy uprzednio wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Gotowe odkładamy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkimleka szczypta gałki muszkatołowej 55 g żółtej mozzarelli, pokrojonej w kostkę 85 g sera z niebieską pleśnią, pokrojonego w kostkę 85 g sera brie, pokrojonego w kostkę 85 g świeżo startego parmezanu 55 g bułki tartej oliwa z oliwek sól, świeżo mielony pieprz CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. W dużym rondlu zagotowujemy osoloną wodę. Wrzucamy makaron(...)zgęstnieje. Zmniejszamy ogień, dodajemy mozzarellę, ser z pleśnią, brie i połowę parmezanu. Mieszamy aż sos będzie jednolity. Doprawiamy solą i pieprzem, wrzucamy makaron i mieszamy, aż sos go oblepi. 3. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni Celsjusza. Dużą szklaną formę smarujemy masłem, przekładamy makaron w sosie i wyrównujemy. Pozostały parmezan mieszamy z bułką tartą i posypujemy makaron, całość skrapiamy oliwą
My Culinary Art