bułki z serem - 3510 przepisów (strona:128/234)

Drożdżowe bułeczki z serem. 169

jajka 50 g drożdży 240 ml ciepłego mleka 6 łyżek oleju 3 łyżki roztopionego masła 500 g sera białego zmielonego 1 jajko 4 /  łyżek cukru do smaku  1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy 1/2 szklanki mleka cukier trzcinowy do posypania bułek Wykonanie : Do miski wsypać mąkę, cukier i cukier waniliowy.W ciepłym mleku rozpuścić drożdże, wlać do mąki, dodać

Sama słodycz i szczypta chili
Zielona panierka 150

Robiliście już zieloną panierkę do mięsa ? Jeśli nie to polecam . Wystarczy natka pietruszki, bułka tarta lub len dal stosujących dietę szczególnie bezglutenową, trochę oliwy , przypraw i nasze mięso z nudnego staje się znowu atrakcyjne . Panierkę podaje w dwóch wersjach, druga jest z dodatkiem sera , który się roztopi w trakcie pieczenia, co daje dodatkowy walor smakowy. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Babka mięsno gryczana z sosem serowo pieczarkowym 144

Dijon, sos: 300 g jak najmniejszych pieczarek, 100 - 150 ml bulionu rosołowego, 100 g śmietanki 30%, 50 g startego sera żółtego, 1 łyżka sosu Worcester, sos sojowy do smaku, 2 łyżki oleju rzepakowego, ponadto: tłuszcz do wysmarowania formy,   bułka tarta do podsypania formy, świeża zielona pietruszka, pieprz czarny świeżo mielony do smaku. Przygotowanie: Babka: Kurczaka dzielimy na porcję(...)solą i pieprzem do smaku. Jajka dokładnie roztrzepujemy z dodatkiem musztardy i dodajemy do kaszy z mięsem. Całość mieszamy. Formę wykładamy papierem do pieczenia, który smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. Do formy przekładamy przygotowaną masę, którą dociskamy by dokładnie wypełniła formę. Tak przygotowaną babkę pieczemy 190°C ok. 35 min. Po upieczeniu babkę odwracamy delikatnie ściągamy papier. Sos pieczarkowy

Moniki Smakołyki
DaTerra w Porto i quiche ze szpinakiem 147

przeciśnięty przez praskę. Doprawić solą, pieprzem i odstawić do przestygnięcia. Śmietanę wymieszać z jajkami, przyprawić solą i pieprzem. Marchewkę i ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do masy jajecznej. Formę do tarty wysmarować masłem i podsypać bułką tartą (lub można uczyć tortownicy i wyłożyć ją papierem do pieczenia). Ciasto rozwałkować na placek o średnicy mniej więcej(...)lodówki na 15 minut. Nagrzać piekarnik do 200 stopni C. Spód ciasta przekuć widelcem w kilku miejscach i piec ok. 10 minut. Na podpieczony spód wyłożyć pokrojony na kawałki ser camembert, szpinak, następnie wylać masę jajeczną. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i piec przez 30 minut. Artykuł DaTerra w Porto i quiche ze szpinakiem pochodzi z serwisu

Pink Envelope
Pieczarki faszerowane serami i pomidorami 114

tylko...Serdecznie polecam. Składniki: 15 średnich pieczarek 2 jajka 100 g sera pleśniowego 2 plastry sera żółtego łyżka kwaśnej śmietany 1 nieduży pomidor garść świeżej bazylii kilka gałązek świeżego tymianku 2 ząbki czosnku pół niedużej czerwonej cebuli 1 łyżeczka bułki tartej sól i pieprz i czerwona słodka papryka do smaku Przygotowanie: Pieczarki obrałam ze skórki( nie myłam) odcięłam korzonki, które

Gosia gotuje
KROKIETY Z PIECZARKAMI, PAPRYKĄ I SEREM 222

napychać nasze naleśniki tym, co lubimy najbardziej :))Składniki na ciasto naleśnikowe: (na 10 dużych naleśników)2 szkl. mąki1 szkl. wody gazowanej1 szkl. mlekaszczypta soli4 całe jajkaolej - do smażeniajajka, bułka tarta - do panierowaniaJajka, cukier, sól i mleko wymieszać. Dodać mąkę, zmiksować. Dolać wodę i zmiksować na gładkie ciasto. Odstawić na 20-30 minut, by było elastyczne. Smażyć na  patelni(...)którą puściły pieczarki. Solimy, pieprzymy, dodajemy słodką paprykę - do smaku. Studzimy, po wystudzeniu dodajemy starty na oczkach ser. Mieszamy całość.Na każdy naleśnik nakładamy farsz, zwijamy do środka najpierw boki, następnie zwijamy naleśnik w rulon. Panierujemy najpierw w jajku potem w bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoty kolor

Walijskie Pichcenie
Tiropsomo czyli greckie bułeczki z serem feta 168

Jedne z lepszych bułeczek jakie jadłam. Lekko słonawe od fety, miękkie i po jednej spokojnie można mieć dość. Dość ciekawa alternatywa dla naszych kajzerek. Spróbujcie i

Magiczne Życie Marty
Naleśniki z mięsem i pieczarkami 330

pieczarek lub 15 dkg pieczarek mrożonych-cebula-5-7 dkg żółtego sera-sól, pieprz, przyprawa do mięs-olej lub masło klarowane do smażenia   Składniki na ciasto naleśnikowe:-2 szklanki mleka-1,5 szklanki mąki-2 jajka-2 łyżki oleju-szczypta soli i cukru-dodatkowo bułka tarta do panierowania   Pieczarki i cebulę drobno kroimy(...)dodajemy tarty żółty ser i mieszamy.   Teraz przygotowujemy ciasto na naleśniki.   Miksujemy wszystkie składniki i ciasto gotowe.    Na rozgrzanej patelni smażymy placki naleśnikowe.   Placki przekładamy na talerzi na każdy placek nakładamy farsz.   Zwijamy w rulony.   Do pozostałego ciasta naleśnikowego dodajemy trochę mleka.Przygotowujemy tłuszcz i bułkę tartą

Maminek kulinarny
Spaghetti z sosem serowym i chrupiącym pangrattato 187

Kolejne pyszne i szybkie danie z kuchni włoskiej. Pangrattato to po prostu bułka tarta ale tutaj doprawiona i chrupiąca. Makaron niskobiałkowy który tu użyłam wystarczy wrzucić na wrzącą osoloną wodę na 2 - 3 minuty i jest gotowy. Sos serowy robi się tyle aż rozpuści się ser czyli dość szybko. Polecam serdecznie pyszny makaron we włoskim stylu. Spaghetti z sosem serowym

Moje Małe Czarowanie
Tarta ze szpinakiem 172

świezy -3 pokazne ząbki czosnku -pół szklanki sosu pomidorowego -3 łyżki śmietany -2 jaja -sól,pieprz,masło Na wierzch ser Ze składników na ciasto , wyrób kulę i oblep ciastem formę do tarty uprzednio nasmarowaną masłem i posypana bułka tartą. Włóż do zamrażarki na10 minut.  Przygotuj farsz. Na maśle uduś czosnek, dodaj sos pomidorowy i dołóż szpinaku, duś pod przykryciem(...)stopniach. Następnie wyciąg i ostudz ciasto. Gdy podpieczone ciasto będzie chłodne , połóż jeśli chcesz kilka plasterków dobrej szynki, ale niekoniecznie.  Wyłóż na wierzch masę szpinakowo-śmietanowo-jajeczną, połóż ser na wierzchu i ..zapiekaj około pół godziny. Podawaj ciepłą ,ale nie gorącą, zimna też jest bardzo dobra ! Ja podałam z ziarnami , gdyż pasują idealnie , nie mówiąc już

Z Kuchni Do Kuchni
Cannelloni z mięsem mielonym, a'la zapiekanka. 216

czerwona, żółta, zielona), 6 średnich pomidorów, 1 duża cebula, 8 ząbków czosnku, 360g mięsa mielonego, jajko, bułka tarta, mleko - mniej niż pół szklanki, olej lub oliwa z oliwek, bazylia ( ja miałam w kostkach - dałam dwie), sól, pieprz, majeranek, liść laurowy, 4 duże plastry sera żółtego. Przygotowanie: Rozgrzać piekarnik do 230stopni. Papryki oczyścić, położyć na blaszkę skórką do góry i włożyć(...)tartą, po której polać mlekiem by bułka zmiękła - wymieszać. Następnie nadziać makaron ( nie ugotowany) mięsem.   Na dno naczynia żaroodpornego wylać połowę przygotowanych warzyw. Poukładać nadziany makaron. Na wierzch wylać resztę warzyw. Przykryć pokrywą od naczynia żaroodpornego lub folią aluminiową. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190stopni. Po godzinie wyciągnąć, położyć na wierzch ser żółty. Jeszcze przez chwilę piec, do roztopienia

W kuchni u Moniki
Zapiekanka z Parmezanem 141

ketchup Sposób: Wszytko kroimy i siekamy tak jak na zdjęciu Pieczarki tarkujemy na dużych oczkach na tarce Przekrojone bułki smatujemy mała ilością margaryny,i ketchupu posypujemy ziołami,i parmezanem. I kolejno  pieczarki ,paprykę, Kiełbasę,pepperoni,oliwki,szczypior żółty tarty ser i parmezan. Piekarnik rozgrzewamy do 200C Zmniejszamy temperaturę i wkładamy do piekarnika na około 12 minut Smacznego

Viola cooks with passion
tarta ze szpinakiem i serem korycińskim 165

kwaśnej śmietany łyżka masła 2 ząbki czosnku sól,pieprz dodatkowo: pomidory: malinowy i żółty 100-150 g  Sera Korycińskiego "Swojskiego" Czesławy Zarzeckiej z pieprzem i czosnkiem łyżka czarnych oliwek  Foremkę na tartę wysmarować masłem i oprószyć mąką lub bułką tartą. Składniki ciasta zagnieść i wylepić nim dno blaszki. Nakłuć widelcem i podpiec w 200*C przez około

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Waniliowo-czekoladowy senik marmurkowy 225

PRZYGOTOWANIE W malakserze ucieramy jajka z cukrem na gładką masę. Ciągle mieszając dodajemy stopniowo ser na przemian ze śmietanką. Dodajemy mąkę, mieszamy. Masę serową dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy aromat waniliowy, do drugiej kakao. Mieszamy.  Tortownicę (26cm) smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Obie masy wlewamy stopniowo i na przemian. Za pomocą widelca mieszamy na nieregularne kształty

Moje Kuchenne Rewelacje
Pasztet z jajka i cieciorki 193

łyżką oliwy - cebulę posiekać i poddusić na 2 łyżkach oliwy - zioła posiekać - całość wymieszać, dodać jogurt, ser, surowe jajko, zioła, sól i pieprz - masę przełożyć do foremki wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą - piec 25-35 minut w 180 stopniach aż do ładnego zrumienienia  SMACZNEGO

Pora na pora i pomidora