bułki z serem - 3510 przepisów (strona:137/234)

Jak wydobyć smak pieczywa, czyli pieczywo po włosku podane. 222

Takie krótkie, banalne zdanie, które mówi wszystko. Pamiętam, jak byłem dzieckiem uwielbiałem świeże bułki, kupione rano w pobliskiej piekarni. Pachnące i chrupiące. Najbardziej smakowały bez niczego. Masła do pieczywa nigdy nie używałem; nie lubię po prostu. Zamiennikiem był dla mnie majonez, który łączyłem z wędliną, serem, czy różnymi warzywami. Odkryłem jednak coś, dzięki czemu, czuję się jakbym jadł śniadanie

BaRepas
Wiosenna muffinkowa jajecznica 263

pomidorki  szczypiorek 2 łyżki kukurydzy 2 łyżki groszku zielonego 30-40 dkg sera żółtego - starty na grube wiórki Przygotowanie:Cebula, kiełbaskę, pomidorki kroimy w kosteczkę ( cebulę drobniej ), jajka musimy rozbełtać ( podoba mi się to określenie ). Formę do muffinek smaruję masłem i tylko delikatnie obsypuję bułką tartą. Jak już wszystko już przygotowane, włączam piekarnik na 150°C i biorę

Mechanik w kuchni
Czosnkowe bułki z parówką i ketchupem 409

bułą zdecydowanie da radę się najeść :) Składniki na 9 dużych bułek: 80g masła 1 szkl. mleka [250ml] 30g świeżych drożdży 500g mąki pszennej - u mnie tortowa typ 450 80g cukru szczypta soli  2 łyżeczki czosnku granulowanego + do posypania przy nadziewaniu 1 żółtko 9 parówek - długich kilka plastrów żółtego sera - wąskie, grub o krojone prażona cebulka - sklepowa :) ketchup pikantny KOTLIN(...)kolei nakładać farsz, czyli: plastry żółtego sera, 1-2 łyżeczki cebulki prażonej, tr ochę czosnku granulowanego do smaku, 2-3 łyżeczki ketchupu, parówka - ilość poszczególnych składników dostosowana do preferowanego smaku i stopnia nadziania bułeczek. Placki zawijać, tak aby objęły całą parówkę wraz z nadzieniem - końcówki podłożyć pod spód każd ej bułki, wtedy farsz n ie wypadnie przy pieczeniu . Drożdżówki ułożyć

Grunt to przepis!
Sałatka z roszponką i pulpecikami 325

się podoba?  Stadniki: 150 g roszponki 1 duże jabłko 50 g sera gorgonzola 10 rzodkiewek  20 g prażonych pestek dyni pulpeciki 200 g mięsa mielonego wołowego 1 czerwona cebula 10 g suszonych pomidorów 1 jajko 4 łyżeczki bułki tartej 1 łyżeczka słodkiej papryki, rozmarynu, curcumy  0,5 łyżeczki chilli sól i pieprz do smaku(...)smażyć na niewielkiej ilości oleju.  Roszponkę umyć i osuszyć, jabłko oczyścić z pestek i gniazda, pokroić w cienkie plastry, rzodkiewkę również pokroić na cieknie plastry. Dodać ser oraz pestki dyni, wszystko delikatnie wymieszać i na sałatkę ułożyć letnie pulpeciki.  Wszystkie składniki sosu połączyć ze sobą i skropić nim sałatkę.      Smacznego

Niezły Młynek
Bułeczki cebulowe 148

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bułeczki cebulowe to przepis na sprawdzone i przepyszne bułki z dodatkiem przypieczonej cebulki. Przygotowuje się je bardzo szybko, są nieskomplikowane, świeże nawet kolejnego dnia od wykonania. Przepysznie smakują z dodatkiem sera, wędliny czy pasty warzywnej. Bardzo dobrze smakują również bez żadnych dodatków. Robię je często w weekend jako urozmaicenie pieczywa do śniadania. Bułeczki cebulowe są bardzo aromatyczne(...)ciasto ponownie podwoi swoją objętość przełóż je na stolnicę i podziel na 6-8 równej wielkości kawałków. Z każdego kawałka uformuj kulkę i spłaszcz, by kształtem przypominała bułeczkę. Bułki cebulowe obsyp na wierzchu pozostawioną cebulą, przyciśnij lekko, by cebula nie spadła. Gotowe bułeczki poukładaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, bądź obsypanej mąką, zachowaj odstępy, ponieważ bułeczki cebulowe urosną jeszcze

To Musisz Wiedzieć
Bułeczki drożdżowe- motylki z serem. 226

Dziś zapraszam na puchate, delikatne bułki drożdżowe, z aksamitnym, kremowym, serowym nadzieniem. Mówię Wam, niebo w buzi :) Jeśli macie ochotę, zapraszam! Składniki na bułeczki drożdżowe- motylki z serem (8 sztuk): CIASTO DROŻDŻOWE: 400 g mąki pszennej 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 180 ml ciepłego mleka 1 jajko 1 żółtko 50 g domowego  cukru waniliowego  (lub zwykłego(...)sposób, że nadzienie jest widoczne. Jednocześnie trochę rozchylamy, żeby uzyskać kształt skrzydła motyla. Tak samo postępujemy z drugim skrzydłem i resztą ciasta.      Tak przygotowane bułki odkładamy jeszcze na około 15-20 minut, żeby jeszcze raz wyrosły (w tym czasie nagrzewamy piekarnik do temperatury 170 stopni C).       Białko ubijamy z mlekiem i smarujemy

Rozpustne gotowanie
Filet z Kurczaka Pod Pieczarkową Pierzynką 141

pomysł na domowy obiad. Będzie świetną alternatywą dla tradycyjnych kotletów w panierce z bułki tartej, które zazwyczaj każdy z nas przygotowuje w swoim domu. Kurczak pod pieczarkową pierzynką jest bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu. Dodatkowo mięso jest delikatne, soczyste a pieczarkowa pierzynka z dodatkiem sera i jogurtu nadaje mu jeszcze lepszego aromatu i smaku. Jeśli Wasze dania obiadowe, które

Przepiski.pl
Szaszłyki posypane serem żółtym 196

wieprzowe) 25 dag boczku 2 pomidory 2 cebule 1 jajko 20 dag sera żółtego pęczek koperku sól pieprz Mięso mielone wkładamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy sól, pieprz oraz odrobinę przyprawy do mięsa mielonego i ręką łączymy wszystkie składniki. Gdy mięso jest zbyt rzadkie można dodać odrobinę bułki tartej. Z mięsa robimy małe kuleczki. Boczek kroimy w grubszą kostkę, pomidory

Gotuję Testuję
DROŻDŻOWE, ZIOŁOWE BUŁECZKI ZAPIEKANE Z CAMEMBERTEM – najlepsze! 206

Jak dobrze wiecie miłością bezgraniczną kocham wszystkie drożdżowe wypieki – zarówno te na słodko, jak i te na ostro czy słono. Dziś mam dla Was przepis

Ostra na Słodko
Grzanki z pieczarkami 184

niewiele składników, a efekt na prawdę smaczny. Zazwyczaj taki farsz wykorzystujemy do nadziewania bułek, ale tym razem wykorzystaliśmy chleb. Ostry smak pieczarek idealnie komponuje się ze smakiem chleba. Ojjj, ale się zajadałam Składniki: - 1/2 kg pieczarek, - 1 duża cebula; - oregano, ostra papryka; - plasterki żółtego sera; - olej rzepakowy - czosnek - kromki chleba; Wykonanie: Rozgrzewamy patelnię, wlewamy olej rzepakowy i wrzucamy umyte pokrojone

dom-agi.pl
Tartaletki z białą kiełbasą 162

duża cebula 1 duże jajko 10 dag sera pleśniowego (użyłam sera Lazur z niebieską pleśnią) ½ szklanki śmietany 30-36% kilka gałązek świeżego tymianku i majeranku (ewentualnie można zastąpić po pół łyżeczki suszonych ziół) szczypta gałki muszkatołowej Wykonanie: Foremki do tartaletek posmarować masłem i posypać mąką lub bułką tartą. Z ciasta (nie trzeba go dodatkowo wałkować) wykrajać okręgi o wielkości odrobinę

MyCookBook.pl
Caharadżyn- osetyński placek z botwinką i serem 188

Podawałam już przepis na osetyńskie placki z ziemniakami i serem, które zrobiły furorę na pewnej grupie kulinarnej na Facebook’u. Tym razem chcę podzielić się

Smaki Armine
SZYBKA SAŁATKA Z JAJKIEM 164

liście (80 g) - pomidorki koktajlowe - 5 szt. - cebula czerwona - 1/2 szt. (35 g) - seler naciowy - 1/2 laski (20 g) - ser typu feta - (45 g) - olej lniany - 1 łyżka - przyprawy: sól himalajska/ pieprz cytrynowy/ pomidory suszone z czosnkiem - pieczywo (u mnie bułka grahamka 66 g) WYKONANIE : Jajo ugotować na twardo. Cebulę, seler naciowy i pomidorki koktajlowe pokroić w połówki i wymieszać

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Roladki z pieczarką 204

minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Dziś wcale nie na słodko… Będzie obiadowo ,ale inaczej 😊 Zamiast tradycyjnego schaboszczaka proponuję Wam roladki z dobrym, wyrazistym farszem pieczarkowo cebulkowym. Dodatek sera żółtego w nadzieniu pełni walory zarówno smakowe, jak i spoiwa. Roladki są rumiane , chrupkie z wierzchu, a po pokrojeniu w plastry – także ładnie się prezentują. Normal 0 21 false false(...)Farsz: 500 g pieczarek 3 cebulki ser żółty- 150 g pieprz sól Cebulę obieramy , kroimy w drobną kostkę i szklimy. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy do odparowania wody, wsypujemy ser żółty starty na tarce- jeszcze chwilę dusimy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.   Dodatkowo : Paniera : 2 jaja przyprawy + majeranek mąka bułka tarta + olej do smażenia WYKONANIE: na schab

Domowe ciasta
Sernik z rosą 437

wyrabiamy ciasto, nie za długo, ciasto musi być delikatne, elastyczne i gładkie. Dużą blaszkę smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. następnie ciasto wałkujemy i wkładamy do blaszki, nakłuwamy widelcem. Teraz przechodzimy do przygotowania masy serowej. MASA : -1,5 kg sera białego -tłustego lub półtłustego -0,5 szkl oleju -1 szkl-1,5 szkl mleka (ilość mleka zależy od suchości sera

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku