bułki z serem - 3510 przepisów (strona:141/234)

Tosty z masłem czosnkowym 316

tych zapiekanek. Posiłek szybki i co ważne nawet syty :) Zamiast chleba można tez użyć bułek czy bagietek, nawet lekko wczorajsze pieczywo w piekarniku odzyska swoją świeżość i stanie się pyszne i chrupiące. Składniki: 2 łyżki masła, duży ząbek czosnku, sól, pieprz, papryka, ser żółty, wędlina ( u mnie schabik mojej mamy:), pieczywo Przygotowanie: 1. Czosnek wyciskamy przez praskę, dodajemy do dwóch

Kuchnia Pełna Pasji
Tort orzechowo- serowy z kremem chałwowym 417

jajek 1 szklanka cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki krupczatki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka kakao 10 dkg orzechów laskowych Wkładka serowa: 1/2 kg sera 3/4 szklanki cukru 10 dkg margaryny zwykłej 1 opakowanie sernixa 1 łyżeczka olejku śmietankowego 5 dkg wiórek kokosowych szczypta soli 6 dkg herbatników kakaowych 1/2 szklanki mleka Masa chałwowa: 600ml śmietanki(...)starte na wiórki orzechy laskowe. Ponownie mieszamy i wykładamy do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą (tylko spód) tortownicy. Pieczemy w nagrzanym do 180st C piekarniku ok 35 minut.   2. Sernik: Margarynę topimy i odstawiamy do przestudzenia. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy zmielony ser, wiórki kokosowe, sernix oraz olejek śmietankowy i mleko. Ucieramy na najmniejszych obrotach miksera. Białka

Kuchnia w czekoladzie
DROŻDŻOWE WIANUSZKI Z SEREM 183

poniżej i na nie naciętą część nakładamy masę serową.   Zwijamy rulon zaczynając od nie naciętej strony z serem, a następnie sklejamy oba rogi otrzymując w ten sposób okrągłą drożdżówkę a'la kwiatek. Drożdżówki układamy na blaszce wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą lub wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Posypujemy kruszonką. Odstawiamy w ciepłe miejsce

Walijskie Pichcenie
Kotlety mielone z czerwoną papryką 202

znudziły się nam tradycyjne mielone to możemy je urozmaicić na różne sposoby. Kotlety można przygotować z dodatkiem pieczarek, sera żółtego, suszonych pomidorów, ogórka kiszonego i wiele wiele innych składników. Panierować kotlety możemy w otrębach, płatkach owsianych i kukurydzianych lub tradycyjnie w bułce tartej. Jeśli mamy zamiar przygotować mielone na obiad to pamiętajmy o wyborze mięsa, które kupujemy. Mięso należy kupić

kulinarne odsłony pati
naleśniki z serem i szynką 219

plastrów sera żółtego 300 g szynki wykonanie: Szynkę kroimy w kostkę. Na każdym naleśniku układamy po 1 plasterku sera i porcje szynki. Brzegi naleśnika zwijamy do środka a następnie każdego naleśnika obsmażamy na maśle. Naleśniki możemy również panierować w jajku oraz bułce tartej i usmażyć

Domowy Smak Jedzenia
Pierogi leniwe 195

niebiańskie.  Tak było z leniwymi, w końcu po próbach i błędach znalazłam przepis idealny. Zapraszam... 200 g. sera białego półtłustego 1 jajko - żółtko +piana 1/2 szkl. mąki pszennej 1 łyżka cukru waniliowego do polania 1 czubata łyżka masła 2 łyżki bułki tartej   Twaróg rozdrobnić widelcem, połączyć z żółtkami, dodać mąkę i sól. Z białek ubić pianę i delikatnie

Kubki smaku
Pikantne pulpeciki z fetą 289

pikantne  pulpety w smaku przywodzą na myśl okolice Grecji, albo Turcji.  Składniki: 500g mielonej wieprzowiny 250g sera feta 5 ząbków czosnku 2 czerwone papryczki chilli 2-3 łyżeczki posiekanej natki pietruszki łyżeczka mieszanki ziół prowansalskich spora szczypta pieprzu cytrynowego bułka tarta olej Przygotowanie: Fetę miksujemy z czosnkiem, papryczkami chilli i odrobiną oleju na gładką pastę. Dodajemy do mięsa

Gotuj z Rumcajsem
Tarta sernikowa z truskawkami 162

ciasto pół margaryny 2 żółtka 3 łyżki cukru pudru szczypta soli 1,5 szkl maki nadzienie; 150 g sera pół szkl mleka 3 łyżki cukru 2 jajka truskawki Ciasto zagnieść z podanych składników, formę do tary posmarować tłuszczem i posypać tartą bułką. Wylepić formę ciastem. Podpiec ok 12 min w temp 180 st Składniki nadzienia włożyć do miski i dokładnie

Gotowanie jest łatwe
Placuszki z kurczakiem i płatkami owsianymi 443

warzywa kroimy w kostkę, ser żółty ścieramy na tarce jarzynowej.4. Jajka rozkłócamy.5. Mieszamy razem płatki, mięso, warzywa, ser i jajka, doprawiamy przyprawami do smaku, dodajemy też posiekaną zieleninę. Jeśli masa wydaje się być za rzadka, dodajemy 1 łyżkę mąki lub bułki tartej.5. Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
BUŁECZKI ZAPIEKANE 208

półplasterki lub paseczki, kiełbasę pokroić w kostkę Usmażyć na maśle z prażoną cebulką. Przyprawić do smaku .Z bułek ściąć wierzch i wydrążyć środek  Do każdej bułeczki wbić 1 jajko i posolić. Na wierzch ułożyć pieczarki z kiełbaską .Wierzch posypać startym serem żółtym.Piec w temp 190 stopni około 10/ 15 minut aż będą rumiane .SMACZNEGO

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik Teściowej 240

Cynamon i oliwka. Sernik Teściowej 3 szkl. mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szkl. cukru 200g masła 4 żółtka 3 łyżki kwaśnej śmietany 1/2 łyżeczki soli 1kg sera półtłustego 5 jajek 1 szkl. cukru pudru 100g roztopionego masła 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia 1 budyń śmietankowy 1/2 opakowania przyprawy SERNIX kilka kropel aromatu rumowego polewa czekoladowa/wiórki kokosowe(...)folię spożywczą i włożyć do lodówki na 1h. Blachę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą, wyłożyć na nią ciasto i dokładnie rozciągnąć na całym dnie (1/3 można odłożyć na kruszonkę). Podpiec 20 minut w 180 C. W tym czasie oddzielić białka od żółtek, żółtka utrzeć z serem, a białka ubić na sztywną pianę. Do masy żółtkowo-serowej delikatnie wmieszać pozostałe

Przepysznik - BLW i nie tylko
Kotlet de volaille z masłem 118

Kotlet de volaille (kotlet devolay) to wypełniony nadzieniem drobiowy kotlet , panierowany w jajku oraz bułce i smażony na maśle klarowanym bądź oleju. Nadzienie, które znaleźć można w tym kotlecie to masło, masło połączone z natką pietruszki, masło połączone z koperkiem, masło z czosnkiem, ser żółty bądź pieczarki. Tradycyjny de volaille wypełniony jest tylko i wyłącznie masłem. Mięso, z którego powstaje(...)kotlet de volaille z masłem. 40 dkg piersi z kurczaka (2 duże piersi) 1 i 1/4 łyżeczka soli 1/2 łyżeczka pieprzu 4 podłużne kawałki zimnego masła 6 łyżek bułki tartej 2 łyżki mąki pszennej 2 jajka “L” olej lub masło klarowane do smażenia Jak zrobić kotlet de volaille z masłem. Każdą z piersi kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem

MeCooks
Cordon Bleu z szynką i serem (Kotlet szwajcarski) 155

Nazywany jest również kotletem szwajcarskim . Można go zrobić praktycznie z każdego mięsa (schabu wieprzowego, piersi kurczaka czy cielęciny ). Cordon Bleu to nic innego jak złożony na

Kulinarne Przeboje
Zapiekanka z bakłażanów imam bayildi. 180

chwilę wspomnień. Wydaje mi się, że pierwsze zapiekanki jakie ja pamiętam (oczywiście bagietki z pieczarkami i serem), to były te w okienku przy wyjściu z przejścia podziemnego na gdańskim dworcu głównym. Około połowy lat osiemdziesiątych. Ciut wcześniej, na meczach Lechii,  sprzedawano już bułki z pieczarkami, ale chyba nie nazywane jeszcze zapiekankami. Ach... co to były za czasy! Nad światem(...)czerwona papryka 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 puszka krojonych pomidorów 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżeczka octu balsamicznego 1/2 łyżeczki kuminu 1/2 łyżeczki cynamonu oliwa sól 50 g sera bałkańskiego 1/2 pęczka pietruszki Wykonanie: Bakłażany pokroić wzdłuż na 1/2 cm plastry. Podsmażyć partiami na patelni do lekkiego zbrązowienia. Dolewać co jakiś czas oliwy, bo bardzo ją chłoną. Podsmażone bakłażany

zadanie-gotowanie
Kotlety mielone po meksykańsku 178

jajko 2 łyżki bułki tartej maka do obtoczenia kotletów 1 puszka kukurydzy, zwykła średnia 1 marchewka dość duża 2 łodygi selera naciowego 2 średnie cebule 1 mała puszka groszku 4 strąki świeżego chilli , najlepiej kolorowe dla oka puszka ,krojonych pomidorów 1 łyżka pasty z pieczonej papryki ( niekoniecznie , ja używam swojej , to zawsze mam ) starty żółty ser do posypania(...)push({}); wykonanie : Mięso przekładamy do miski , dodajemy jajko , 2 siekane drobniutko ,strąki chilli, 1/2 puszki kukurydzy , małą puszkę groszku ( wszystko ,odsączone z zalewy ) ,jedną siekaną łodygę selera i całą bułkę tartą . Następnie po 0,5 łyżeczki : cynamonu, kuminu,czosnku,kolendry,wędzonej papryki i sól do smaku . Wyrabiamy na jednolitą masę , obtaczamy w mące , obsmażamy lekko na patelni .Mięso ,może być

Ogrodnik w podróży