bułki z serem - 3510 przepisów (strona:136/234)

Krokiety z ruskim nadzieniem w waflu 247

złożyło, że został mi farsz od ruskich pierogów, czyli gotowane ziemniaki i biały ser z cebulką. Gorący farsz położony na wafel powoduje, że zwija się zgrabne rulony i po opanierowaniu w jajku i bułce smaży jak krokiety. Czerwony barszczyk do tego i szybkie danie obiadowe gotowe. To się

To co kocham
Pieczona cukinia 214

zapobiega zatrzymywaniu się wody w organizmie. Ja uwielbiam cukinię pod każdą postacią, w zapiekance lub smażoną w panierce z bułki tartej, a dzisiaj mam dla was przepis na pyszną pieczoną cukinię. Składniki: cukinia majeranek bazylia sól pieprz starty żółty ser Przygotowanie: Cukinię obieramy ze skórki i kroimy w plasterki ( nie za cienkie, cukinia puści wodę i się zmniejszy). Blachę wykładamy

Wołowina od rekina
Fasolka szparagowa zapiekana z mięsem 172

takiej nie próbowaliście to szczerze polecam. Na blogu znajdziecie również inne sposoby przygotowania tego warzywa. Klasyczna fasolka z bułką tartą.  l ub fasolka w pomidorach  Składniki 700 g fasolki szparagowej 500 g mięsa mielonego 1 cebula 100 g sera żółtego 1 łyzka masła klarowanego sól pieprz ostra papryka Fasolkę ugotować w posolonej wodzie. Masło rozgrzać na patelni

O kuchni z uczuciem
Roladki drobiowe z makaronem 300

współgrały z walorami wizualnymi naszych potraw...   S kładniki: 2 duże filety drobiowe 100 g makaronu kolorowego rurki 1 ser mozzarella kilka listków bazylii sól i pieprz świeżo mielony 1 łyżeczka ostrej papryki  2 łyżki mąki krupczatki 3 łyżki bułki tartej 1 jajko olej do smażenia pęczek kopru Wykonanie: Filety opłukujemy pod bieżącą wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym, przekrawamy

kgwjanczewo
Seromakowiec 479

wrzątkiem i odstawić do wystudzenia. Dokładnie odsączyć, dodać drobno posiekane orzechy włoskie i daktyle, żółtka, cukier puder, miód i bułkę tartą. Wszystko wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli i delikatnie wymieszać z masą makową. Masa serowa: Ser zmiksować z jajkami, cukrem pudrem i mascarpone. Dodać budyń i skórkę startą z pomarańczy. Krótko zmiksować, tylko do połączenia składników

Oryginalny smak
Śniadanie- zdrowo, lekko, kolorowo! 222

czegoś, w tym przypadku zachęcam do zmieniania nawyków etapami. np. gdy przez całe życie na śniadanie jesz białe bułki z czekoladą albo kremem orzechowym to w większości sytuacji nie będzie Ci smakowała kanapka pełnoziarnistego pieczywa z szynką, chudym serem, sałatą czy kiełkami. Ze swojego doświadczenia wiem, że zmieniając po jednym składniku z porannej kanapki można dojść do całkiem zdrowego sposobu

Tagebuch po polsku
HAMBURGERY 234

patelni. Również w tym czasie podsmażyłam część cebuli. Bułki podpiekłam w tosterze (można w piekarniku) i kładłam kolejno na bułkę: Sałatę Kotleta Pomidora,o górka kiszonego Cebulę surową Cebulę podsmażoną Na koniec polałam wszystko sosem Powinien być jeszcze plasterek sera zółtego... ...ale i tak już wystarczy tych kalorii ;-) Smacznego

potrawyregionalne
Krokiety z chleba tostowego 45958

szynką i serem. Odkrajamy skórkę z kawałka chleba tostowego, następnie chlebek wałkujemy na płasko, na to kładziemy plaster sera, plaster szynki i zwijamy w rulonik, maczamy w jajku (może się trochę rozpadać, ale wystarczy posklejać "do kupy")  i bułce tartej. Kładziemy na patelnie z rozgrzanym olejem, obsmażamy z dwóch stron na złoty kolor. Gotowe

Pelusiowa Kuchnia
Malinowy obłęd – czekoladowy sernik na zimno z malinami 455

pokruszonych ciasteczek, dolewamy alkohol i dokładnie mieszamy. Dno tortownicy o średnicy 22 cm smarujemy masłem i delikatnie obsypujemy bułką tartą. Masą wykładamy dno tortownicy i wstawiamy na 20 minut do zamrażalnika. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody. Ser miksujemy z cukrem pudrem i kakao. Wlewamy przestygniętą żelatynę i miksujemy do połączenia się z masą. Przelewamy do tortownicy. Wstawiamy

VioletoweKucharzenie
Łososiowo - mięsne tortille na zimno. Kolacja bez kanapek nie tylko dla mięsożercy. Opcja idealna także na imprezową przekąskę c 288

sposób i bez żadnych wybitnych zabiegów. Moje ukochane tortille doskonale się do tego nadadzą. Oto idealna propozycja zamiast pospolitej bułki z wędliną ;) Składniki (na 1 kolację dla dwóch osób): 2 tortille pszenne 2-3 plastry łososia wędzonego 1 plaster sera żółtego serek Philadelphia 2-3 pikantne korniszony 4-5 plastrów ogórka zielonego 1 plaster ulubionej wędliny 1 łyżeczka musztardy dijon

Kuchnia po mojemu
Paluszki krabowe w chlebku 255

jajka, wlewamy mleko i oliwę, mieszamy. Mąkę z proszkiem przesiewamy i dodajemy do masy razem z posiekaną pietruszką i serem żółtym. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką ostrą i ziołami prowansalskimi. Keksówkę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Wlewamy 1/3 masy serowej, układamy połowę pokrojonych paluszków krabowych oraz marchewki. Zalewamy warstwą ciasta i ponownie układamy resztę

Zainspirowana w kuchni
Podrap się po brzuszku, mój Ty łakomczuszku! 176

Byle do piątku, a potem już może być nas troje. Piętka dla Taty :* buła śniadaniowa liść sałaty topiony ser wędzony w plastrach obrane brzuszki łososia ogórek zielony ze skórą Powiem tak: ułóżcie wszystkie składniki według w/w kolejności na bułce... i smacznego! W tej kanapce większej filozofii nie ma. Coraz trudniej o zdjęcie bez Młodego

bastalena
Bułki pszenno-orkiszowe 216

ciasto wyrośnie, zagnieść je ponownie. [ Ja posłużyłam się automatem do chleba].Na blachę wyłożyć arkusz papieru do pieczenia. Formować bułki (mogą też być rogale) i układać zachowując odstępy. Naciąć. Można posmarować rozmąconym jajkiem i posypać makiem, sezamem, drobno startym serem...[ u mnie tylko jajko] .Piec w 200 st C przez 20 minut

Moje domowe kucharzenie
Drobiowe kieszonki z bazylią 244

użyć jakich tylko chcecie , z każdym będzie smakowało wykwintnie. Składniki : dla 4 osób pierś podwójna z kurczaka  1 łyżka suszonej bazylii 1 kulka mozzarelli 1 jajko 3 łyżki bułki tartej do panierowania sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Mięso z kurczaka dokładnie opłukać i osuszyć ( aby mięso było soczyste i aromatyczne należy namoczyć w mleku z suszoną bazylią). Podzielić(...)każdego rozbitego kotleta układamy po porcji mozzarelli. Porcje mięsa zwinąć aby przykryć kawałek sera w formie koperty i spiąć wykałaczką, aby kotleciki się nie rozpadły. Jajko rozbić na talerzyk, roztrzepać widelcem i każdy kotlecik namoczyć w jaku po czym obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z suchą bazylią. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać np. z zapiekanymi ziemniaczkami albo

Słodkości i nie tylko
Cynamonowy sernik z rodzynkami na kruchym cieście 185

margaryny 1 jajko Na masę serową: 50 dag sera białego półtłustego 10 dag masła lub margaryny 3 jajka pół szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( na pół litra mleka każdy i bez cukru ) 2 kopiaste łyżeczki mielonego cynamonu pół szklanki rodzynek Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy 1 łyżka bułki tartej Wykonanie pysznego sernika: 1. Ciasto: Z podanych(...)tortownicy o średnicy około 21 cm, nakłuwamy widelcem i posypujemy bułką tartą. Spód tortownicy wyłożony papierem do pieczenia. 2. Masa serowa: Masło lub margarynę miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie stopniowo wbijamy po jednym jajku i miksujemy, następnie wsypujemy budynie w proszku i wkruszamy ser, miksujemy kilka minut, dodajemy cynamon i chwilę miksujemy. Na koniec wsypujemy

Izabelawkuchni
Małże zapiekane 219

łyżek masła – 3-4 ząbki czosnku – sok z 1/2 cytryny – 1 papryczka pepperoni – opcjonalnie 1 łyżka tartego parmezanu – 1 szalotka – kilka łyżek bułki tartej – natka pietruszki Wykonanie: Jeśli macie świeże, niemrożone mule, trzeba je porządnie oczyścić (wyszorować, wyrzucić niezamknięte lub z uszkodzonymi muszlami). Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy małże, dolewamy wino, wrzucamy(...)sokiem z cytryny. Jeśli używacie parmezanu, nie trzeba już dosalać – jeśli nie korzystacie z sera – masło trzeba dosolić i dopieprzyć. Na każdą muszlę z małżem nakładamy masło, wyrównując na płasko. Układamy w naczyniu żaroodpornym i każdą muszlę posypujemy warstwą bułki tartej. Naczynie z mulami wkładamy do rozgrzanego piekarnika na kilka minut – masło powinno zacząć lekko wrzeć

Pociąg Do Kuchni
Mini drożdżówki z serem 242

jajko 1 żółtko (pozostałe białko odłożyć do smarowania bułek przed pieczeniem ) 1/4 szklanki oleju Drożdże rozetrzec z cieplym mlekiem , łyżką cukru i kilkoma łyżkami mąki. Odstawić do wyrośnięcia . Dodać pozostałe składniki i wyrobić na jednolite , elastyczne ciasto. Pozostawić w ciepłym miejscu , aby ciasto podwoiło swoja objętość. Nadzienie : Pół kg białego sera ,  ok 4 łyżek cukru ( w zależności jak kwaśny

Malinowa Kawiarenka
Domowe burgery 200

Dodatki:  sałata pomidor ogórki konserwowe majonez keczup musztarda ser żółty i wszystko inne, co lubimy:) 1. Masło rozpuszczamy i studzimy. Wszystkie składniki wsypujemy do miski. Wyrabiamy, pozostawiamy pod przykryciem w ciepłym miejscu na 1h. Po wyrośnięciu Ciasto dzielimy na 4 części, formujemy kulki, które lekko rozpłaszczamy. Ułożone na blaszce bułki smarujemy roztrzepanym jajkiem, a następnie posypujemy sezamem. Wstawiamy

Szefowa kuchni
Drożdżówki z serem na powitanie wiosny 213

Na powitanie wiosny, na pierwsze śniadania i podwieczorki w ogrodzie :), za specjalnym podziękowaniem dla Ewy i Wiesia....Oni z pewnością znajdą na tym zdjęciu to, za

Apetyczna babeczka
PARÓWKI Z SEREM W CIEŚCIE FRANCUSKIM. 220

mieście, ale jeśli przygotuję sama, to owszem, chętnie się uraczę.Jednak proces pieczenia bułek nieco mnie zniechęca. Żyję szybko, najczęściej brak mi czasu na takie ekscesy. Stąd dzisiejsza propozycja.Ciasto francuskie po upieczeniu, gdy jest jeszcze świeżuteńkie, ma niesamowitą chrupkość i lekkość. W połączeniu z żółtym serem i ideąjedzenia z budki, powstały niby hot-dogi, które w rzeczywistości biją

W kuchni Karmel-itki
Słodkie bułki drożdżowe + ser, amarantus, melisa, goja 198

Chleb na zakwasie dziś zarobiony może być upieczony dopiero jutro. Dlatego pomyślałam o upieczeniu bułek, które będą gotowe do zabrania jutro rano do pracy. Będę mogła pospać pół godzinki dłużej :) Nadzienie jest kwestią całkowitego eksperymentu. Planowałam ser z dodatkami. Okazało się, że dodałam do niego zbyt duże jajko i trzeba było całą masę czymś zagęścić. Stąd dodatek amarantusa. Do tego(...)kawałki o szerokości ok. 6 cm. Przekręcić w połowie i odłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w temp. 180 stopni C. ok. pół godziny. Bułki dodaję do kwietniowej listy wypieków na zakwasie i na drożdżach na blogu Zapach chleba

Weekendy w domu i ogrodzie